Големите братя /// M6 Купе, Кабрио, Гран Купе

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci

Re: BMW M6 Coupe (F13M) и брат му M6 Convertible (F12M)

Мнение от DrivinGGoD » 13 Фев 2012, 14:02

BadAngel написа:знаете прекрасно защо гтр-а е по-тежък, знаете и че е по-брЪз

та.. умишлено търсите конфликт, нито съм споменал нисана, нито нищо

факт е, че тази кола е по-тежка от предишното издание

и то във време, когато всеки следващ модел е с едни 10-20 кг по-лек от предишния (даже и дебелите мерцове)

и как можахте да сравнител М6 с цл.. едното е на базата на 5ца, другото на с-класа, кое ще е по-тежко?

Факт е, че всяко ново BMW е по-тежко от предходното...

Къде е това време? Явно BMW изостават, защото от 20 години насам всеки следващ модел е с малко по-тежък от предходния... А дебелите мерцове явно има просто от къде да свалят :mhihi:

Иначе за GTR-а не знам... но ти в един момент ще ни обясниш и в тази тема :banghead: аз от бързи коли не разбирам :mhihi: само от хубави :winky: 8) :twisted:
------------------------------------------------------
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 13 Фев 2012, 14:40

Пускайте направо втора тема за М6, там да я нищим ,а в тая си обсъждайте гетеера :mhihi:

онн: Прекрасно изглежда новата генерация на 6-та серия,а за М-версията направо нямам думи :angel: Сега остава само да я пуснат в няколко автомобилни предавания ,как го яде от ге....а :mhihi: и да я отписваме и нея :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Individual
Мечтае да кара: BMW М5 Е34 Individual
Детайли за колата: една сбъдната мечта

Мнение от ИлХиТо » 13 Фев 2012, 15:33

Radically extravagant

ИзображениеИзображениеИзображение

П.С. Една молба към Вас колеги - да спрете с този спор ГТР и БМВ М5/ М6, че темата за М5 тоталано я "оцапахте" и не бих желал и тази да тръгне в тази посока 8).
КОГАТО ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ И БОГОВЕТЕ МЪЛЧАТ!

Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 13 Фев 2012, 17:04

ИлХиТо написа:П.С. Една молба към Вас колеги - да спрете с този спор ГТР и БМВ М5/ М6, че темата за М5 тоталано я "оцапахте" и не бих желал и тази да тръгне в тази посока 8).

'псулютно...

Онтопик - 6та серия не е ли традиционно по-тежка от петиците - как тогава драпа до 100 за по-малко време? :conf:
Si non confectus, non reficiat.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 13 Фев 2012, 17:07

:bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Те хубаво са бързи, ама може ли да са красиви като това чудо :twisted:

Изображение
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci

Мнение от DrivinGGoD » 13 Фев 2012, 17:11

Zagy написа:6та серия не е ли традиционно по-тежка от петиците - как тогава драпа до 100 за по-малко време? :conf:

Тук специално М6 е по-лека от М5 с около 20 килограма, което предполага минимална разлика до 100... При старите разликата беше по-голяма, пак в полза на М6 - по-лека е с 80 кг.
Аеродинамиката също не знам какво влияние би имала до такава скорост... единствено ми идва на ум различен баланс на масите :roll: 2 десети не са никак малко при еднакви мотори и силово предаване на еднакви почти килограми... нямам представа как го постигат
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.
Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 13 Фев 2012, 17:30

Е 20 кила са нищо... освен да е по-назобен мотора друго не се сещам което да наклони така везните.
Si non confectus, non reficiat.

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 13 Фев 2012, 17:39

Zagy написа:Онтопик - 6та серия не е ли традиционно по-тежка от петиците - как тогава драпа до 100 за по-малко време? :conf:

Маркетинг :mrgreen: :mrgreen:
I love the sound of V8 in the morning...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E92

Мнение от jorkata3 » 13 Фев 2012, 18:06

БРАВО BMW!
Автомобила е уникален .Най-малкото този път външноста се харесва на над 90% от хората (следя отзивите и в международните форуми) и няма дискусии като моделите от времето на Бенгъл.Много ми допада предната броня която е малко по агресивна от предварителните картинки които се появяваха в нета а и същевремнно е елегантна.Към това мога да добавя и офрмлението на тавана с това понижение в средата.Ако има нещо което не мога да възприема (засега) това е емблемата в предната решетка но може би с времето ще свикна а да не забравяме че М5 Е28 ,Е34 както и М3 Е 30 са с такива.

Относно колегата сравняващ GT-R с M6 е все едно да сравняваш на пример Е92 330i с Reanault Megane RS (Focus RS ,Golf R......) .Реното е да кажем по- бързо и по евтино(както и датсуна спрямо М6) ......... но тези коли са несравними .СМЕШНО Е!

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 13 Фев 2012, 19:16

дума не съм обелил за ГТР, каква е тая параноя която ви гони не знам, просто отбелязах, че колата е тежичка

очевидно всеки един от вас вижда ГТ-Ра как спира до М6цата и курса приключва, за това така опарени го коментирате :ok:

едното просто е пърформанс модел.. на друг модел от продуктовата гама, другото си е кола, мислена и направена като суперкар, с ръчно изработен мотор и огромен потенциал за мунинги (с изключение на някои глупости по интериора, които са взети от мирка :) )

не знам вече на кое му викате ГТ, кое спортна и кое кола за буркани

аз не ги деля така нещата.. има коли, които ме кефят, и такива.. които бих пренебрегнал заради тези, които ме кефят

ако ми наредиш на улицата 3 коли с ключовете на таблата.. и една от тях е М6, не съм сигурен, че бих посегнал към нея, въпреки оранжевия цвят :yes:

M5 ми допада повече, макар и да е по-бавна (не знам кой го вярва това)

и някой отвори приказката за меган РС, не я подценявайте тази кола, доста по-бърза е от по-мощни тупалки, има диференциал с ограничено приплъзване, лека е, а мотора е брилянтен и евтин за експоатация

това е кола, която харчи по 8л/100 км и прави 0-100 под 6 секунди :OT:

да не говорим, че идва и фаза 2 на цялото моделно семейство меган, а там РС ще е още.. по :)

та с 2 думи.. М6 не приключва въпроса за яките коли, както и никоя от останалите, бъдете реалисти

готина кола, която струва много пари, но в никакъв случай нещо невиждано и хитово
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe & E46 Coupe

Мнение от djkita » 13 Фев 2012, 20:07

Да разбрахме за теб, че ако се наредят 2те най-скъпи коли и ГТ-Р ще избереш Нисана :D На теб май ''мокрите' ти сънища са с Нисани :?: С такова убеждение оставам.То бива да я харесваш-ОК, ама някой като се изкаже за ГТР и ти веднага да ''скачаш'' като ужилен :wave: Не мога да преброя вече колко теми съсипа с тая твоя кола на мечтите :kuku:
Последна промяна djkita на 13 Фев 2012, 20:17, променена общо 1 път
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 13 Фев 2012, 20:11

djkita написа:Да разбрахме за теб, че ако се наредят 2те най-скъпи коли и ГТ-Р ще избереш Нисана :D

колега, това съвсем не е така, най-малкото защото скъпата кола не е гаранция за готина кола, примери колкото искаш

не ме разбирайте погрешно, не съм кон с капаци, виждам негативите както на ГТР-а, така и на М6.. и на всяка една кола, която обсъждаме

но ме нерви факта, че вие не ги виждате
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe & E46 Coupe

Мнение от djkita » 13 Фев 2012, 20:16

Добре да чуем недостатъците на Нисана ;) В сравнение с М6 де :yes: Освен, че не е толкова луксозен/комфортен и т.н. друго какво?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 13 Фев 2012, 20:25

Zagy написа:Е 20 кила са нищо... освен да е по-назобен мотора друго не се сещам което да наклони така везните.

Различни предавателни числа +
msi200 написа:
Zagy написа:Онтопик - 6та серия не е ли традиционно по-тежка от петиците - как тогава драпа до 100 за по-малко време? :conf:

Маркетинг :mrgreen: :mrgreen:

A другия въпрос :
и как можахте да сравнител М6 с цл.. едното е на базата на 5ца, другото на с-класа, кое ще е по-тежко?

- ми те едни лаици , в една друга тема надълго нашироко ни обясняваха как един двуместен лисан е в класа на М5 , тъй че сравнено с това 6цата и ЦЛ са си лика прилика :mhihi:

За теглото - единствения начин тази кола да стане по-лека е да я направят изцяло от алуминии - нещо което ще хептен ще я увеличи цената . Тежестта пречи основно при спиране и рязка смяна на посоката - неща които не са приоритети на 6та серия , а специално за М6 няма да тръгнат да правят нова каросерия . Едно Мазерати ГТ Кабрио , тежи също 2тона (базово) а е с доста по-лекия атмосферен мотор на Ферари :!:

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 13 Фев 2012, 20:29

ачо,

М6 и цл.. са трудни за сравняване, най-малкото защото М6-цата е нов модел, а ЦЛ-а е кола на 5 години

да не говорим, че М6-цата спира с в8 битурбо мотора, докато мерца има още 4 цЮлиндра :ok:

което говори добре както за бенц, така и за БМВ, въпреки привидно сходните характеристики, в реалния живот тези две коли никога няма да се борят за един и същ клиент

нисана и М5-цата.. да те се борят за един и същ клиент

но ГТР-а и ЦЛ-а също не кръстосват шпаги

просто мерц клиентите са малко по-особени :yes:
No bling at the Ring

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум