Новите двигатели на БМВ с 60% еднакви части?
Модератор: Общи модератори
34 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: Новите двигатели на БМВ с 60% еднакви части?
от друга страна мисля че М серийте винаги са били специални автомобили и съм далеч от мисълта, че двигателите им ще имат някаква прилика въобще с останалите..
БМВ 1М ползва двигателя на Зет4 35ис ,
Х5М,Х6М и Ф10 М5 ползват подобрена версия на *50и ...
Очаква се бъдещото М3 също да ползва редовия шестак с двуструйно турбо

има достатъчно коли в този клас с предно - всъщност май всички останали
защо БМВ трябва да газят в утъпкания път на Голфоподобните хечбеци вместо да правят това, което наистина могат добре
Не мога да не се съглася - 1 серия е страхотен пазарен успех за БМВ и те очевадно пробиха с тази далеч не рационална концпеция ... но пък А3 за която всеки знае , че е дизайнерски Голф (с двигатели на Голф) се продава още по-добре .
- goshomir
- Потребител
-
- Кара: E36 325i Cabriolet, 106 Rallye
Уеднаквяването на частите е добра новина, (особено за нас, хората от Източна Европа) защото ще можем да си закупим качествен автомобил (БМВ) на по-ниска цена. БМВ да изкарат модел с предаване на движението към предните колела, е само въпрос на време, но аз въбще не се притеснявам, тъй като в основата на "удоволствието от шофирането" е едно добре настроено шаси и добро разпределение на масите м/у преден и заден мост, все неща, които БМВ правят повече от успешно! Има доста примери за хечбеци на предно, които са истински приятни за каране (Форд, Рено, Пежо). А и когато марки като Ферари вадят комбита, няма какво да се притесняваме за имиджа на любимата марка. Все пак БМВ, наред с Ауди имат най-добрите маркетингови подходи. 

May the Force be with you.
- akula
- младши ентусиаст
-
- Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
- Мечтае да кара: 850
- Детайли за колата: петица- хубавица
bmw винаги са залагали на унифициране : от един тип двг да направят няколко кубатури, реално все едно различен подклас в един клас: м10- 3 кубатури, м20- 4 кубатури, м30- 5 кубатури, и т.н. все двг с огромен брой взаимозаменяеми компоненти.
имам приятел, фен на фиат. та тои ми разказа, че фиат 126 има 3 различни 1.1 двг, всички с сходни характеристики, и абсолютно незаменяеми компоненти по двг и съпътстващи агрегати- помпи, стартери и т.н. това, ако не е олигофрения...така , че това което прави сега бмв е една логична стъпка в посоката на бмв, друг е въпроса доколко се харесва на феновете. това е търговска компания, и се движи от печалбата, но все си мисля, че има граници,които не трябва да се прекрачват. една от тях е бмв с предно.
видя се какво стана с ягуар, като почнаха да слагат дизеи на форд- имиджа се срина тотално, което нанесе огромни загуби. толкова ли не можаха да се въздържат да серат по точно по тая марка.
ПП престижното е скъпо.
евтиното не е престижно.
това е положението.
имам приятел, фен на фиат. та тои ми разказа, че фиат 126 има 3 различни 1.1 двг, всички с сходни характеристики, и абсолютно незаменяеми компоненти по двг и съпътстващи агрегати- помпи, стартери и т.н. това, ако не е олигофрения...така , че това което прави сега бмв е една логична стъпка в посоката на бмв, друг е въпроса доколко се харесва на феновете. това е търговска компания, и се движи от печалбата, но все си мисля, че има граници,които не трябва да се прекрачват. една от тях е бмв с предно.
видя се какво стана с ягуар, като почнаха да слагат дизеи на форд- имиджа се срина тотално, което нанесе огромни загуби. толкова ли не можаха да се въздържат да серат по точно по тая марка.
ПП престижното е скъпо.
евтиното не е престижно.
това е положението.
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34
-БМВ е34
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Вече половината мотори на БМВ и Пежо да еднакви, ние коментираме части... Нормално е в рамките на всеки производител да се търси намаляване на разходите, без това не повече от 10% от купувачите знаят какво точно има под ламарините. Тази тенденция я започнаха Фолксваген преди 10-на години, видя се, че работи и нормално се пренесе в премиум сегмента.
Never mistake motion for action...
34 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3