Въпрос? Метан на BMW 318i М40

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 14 Сеп 2005, 17:01

готви се акциз на метана ,даже има готов законопроект .. само го чакат да понавлезе и да си понаслагат хората уредбите че да няма къде да мърдат .. и ще стане на парите на газта ,като ако си сложиш от сега ще си поизбиеш инсталацията .. каквото и гориво/начин на захранване да се избере крайния потребител винаги ще бъде цакан яко ,безплатен обяд няма .. а което е по евтинко винаги ще е компромис я с мощност ,я с комфорт ,или пък високо първоначално капиталовложение - газ ,метан, нафта ,...

Потребител
Аватар

r

Мнение от ged » 14 Сеп 2005, 18:11

Ми незнам вече ПИСНА МИ ОТ ВСИЧКО !

Имам газова за инжекцион сега като я зема колата слагам метан
па квото ще да става няма да си продам газовата ....
на квото е по изгодно на това ще карам
ако пък нищо не ми е изгодно
имам колело на балкона апа ако ми е далече
ще си зема градски транспорт
или ще си ходя на село да копая нивята
за там една каручка с 1 конска сила ми е перфект с 2 си е виж лукс :)
а дали ще жигосам коня по задника с емблема на БМВ или мерцедес е според зависи ... може по една на всяка кълка да му бодна ....

поне метана ще ми е без пари ... ! хахахах

малееее баси офтопика стана

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от AntropoS » 14 Сеп 2005, 19:04

Според мен Alexi е много прав. Крайния потребител, ако не е изцакан, кой ще е ?

gеd На мойта кола имам и газ. Никакви ядове. Предполага се че преди метана да поскъпне и да стана сравнително колкото газта ще е евтина. Няма смисъл за толкова малък период от време да се набиваш 1300 лв. Пък и газта не е чак толкоз скъпа. Аз имам Е30 318i M10 с газ съм от 2 години. Няма никакви ядове. ГАЗ РУЛЛЗЗ

старши ентусиаст
Аватар

Re: Въпрос? Метан на BMW 318i М40

Мнение от BAYRON » 15 Сеп 2005, 0:22

Alexbmw написа:Здравейте, аз съм нов в този форум, но бих искал да ми помогнете.
Имам BMW 318i М40 и се чудя дали да му сложа газ или метан.
Интересува ме кое от двете горива сасипва по малко мотора?

колега нещо против да си смениш аватара щото се повтаряме
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребител
Аватар

Мнение от Gaz4life » 29 Сеп 2006, 13:00

Здравейте момчета и момичета,

Според мен сте твърде песимистично настроени , което донякъде е характерна черта за българите. Какво имам предвид :

Цената на пропан-бутана към дадения момент (29.09.2006-1.04 лв/л) е много близо до максимума които може да има това гориво в България. Ще споделя само , че цената на литър газ (пропан-бутан) в Германия е 0.627 евро цента и това е средната цена за страната , минималната е 0.445 евро за литър !!!! На вас ще оставя да пресметнете възможно ли е тези цени да бъдат надвишени в България , още повече след присъединяването ни в ЕС.

Цената на метана (29.06.2006 - ~1 лв/кг) у нас също е твърде близка до цената му в Германия , където най-ниската цена в момента е 0.550 евро за килограм , а средната - около 0.822 евро/кг.

Мисля , че изводите са ясни - цената на пропан-бутана няма да търпи сериозни промени в близко бъдеще , освен ако не настъпи глобален шок в цените му , за което гаранции разбира се , никой не може да даде.
Цената на метана у нас ще претърпи повишаване , но не чак толкова фрапантно. Друг е въпроса за политиката на ЕС относно използването му, която според мен е насочена към окуражаване на използващите тези по-евтини и по-чисти горива, което ултиматно може да доведе до данъчни и други преференции за отраслите използващи алтернативните горива, което може да е само хубаво за всички използващи "синьото" гориво.

Бъдете здрави и карайте внимателно ! ;)

ПС "Ако не е станало ясно - карам на ПБ , но следващата ще е на CNG :twisted: "

Предишна

Назад към Основен Форум