Въпрос? Метан на BMW 318i М40
Модератор: Общи модератори
35 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
готви се акциз на метана ,даже има готов законопроект .. само го чакат да понавлезе и да си понаслагат хората уредбите че да няма къде да мърдат .. и ще стане на парите на газта ,като ако си сложиш от сега ще си поизбиеш инсталацията .. каквото и гориво/начин на захранване да се избере крайния потребител винаги ще бъде цакан яко ,безплатен обяд няма .. а което е по евтинко винаги ще е компромис я с мощност ,я с комфорт ,или пък високо първоначално капиталовложение - газ ,метан, нафта ,...
r
Ми незнам вече ПИСНА МИ ОТ ВСИЧКО !
Имам газова за инжекцион сега като я зема колата слагам метан
па квото ще да става няма да си продам газовата ....
на квото е по изгодно на това ще карам
ако пък нищо не ми е изгодно
имам колело на балкона апа ако ми е далече
ще си зема градски транспорт
или ще си ходя на село да копая нивята
за там една каручка с 1 конска сила ми е перфект с 2 си е виж лукс
а дали ще жигосам коня по задника с емблема на БМВ или мерцедес е според зависи ... може по една на всяка кълка да му бодна ....
поне метана ще ми е без пари ... ! хахахах
малееее баси офтопика стана
Имам газова за инжекцион сега като я зема колата слагам метан
па квото ще да става няма да си продам газовата ....
на квото е по изгодно на това ще карам
ако пък нищо не ми е изгодно
имам колело на балкона апа ако ми е далече
ще си зема градски транспорт
или ще си ходя на село да копая нивята
за там една каручка с 1 конска сила ми е перфект с 2 си е виж лукс

а дали ще жигосам коня по задника с емблема на БМВ или мерцедес е според зависи ... може по една на всяка кълка да му бодна ....
поне метана ще ми е без пари ... ! хахахах
малееее баси офтопика стана
Според мен Alexi е много прав. Крайния потребител, ако не е изцакан, кой ще е ?
gеd На мойта кола имам и газ. Никакви ядове. Предполага се че преди метана да поскъпне и да стана сравнително колкото газта ще е евтина. Няма смисъл за толкова малък период от време да се набиваш 1300 лв. Пък и газта не е чак толкоз скъпа. Аз имам Е30 318i M10 с газ съм от 2 години. Няма никакви ядове. ГАЗ РУЛЛЗЗ
gеd На мойта кола имам и газ. Никакви ядове. Предполага се че преди метана да поскъпне и да стана сравнително колкото газта ще е евтина. Няма смисъл за толкова малък период от време да се набиваш 1300 лв. Пък и газта не е чак толкоз скъпа. Аз имам Е30 318i M10 с газ съм от 2 години. Няма никакви ядове. ГАЗ РУЛЛЗЗ
Re: Въпрос? Метан на BMW 318i М40
Alexbmw написа:Здравейте, аз съм нов в този форум, но бих искал да ми помогнете.
Имам BMW 318i М40 и се чудя дали да му сложа газ или метан.
Интересува ме кое от двете горива сасипва по малко мотора?
колега нещо против да си смениш аватара щото се повтаряме

Здравейте момчета и момичета,
Според мен сте твърде песимистично настроени , което донякъде е характерна черта за българите. Какво имам предвид :
Цената на пропан-бутана към дадения момент (29.09.2006-1.04 лв/л) е много близо до максимума които може да има това гориво в България. Ще споделя само , че цената на литър газ (пропан-бутан) в Германия е 0.627 евро цента и това е средната цена за страната , минималната е 0.445 евро за литър !!!! На вас ще оставя да пресметнете възможно ли е тези цени да бъдат надвишени в България , още повече след присъединяването ни в ЕС.
Цената на метана (29.06.2006 - ~1 лв/кг) у нас също е твърде близка до цената му в Германия , където най-ниската цена в момента е 0.550 евро за килограм , а средната - около 0.822 евро/кг.
Мисля , че изводите са ясни - цената на пропан-бутана няма да търпи сериозни промени в близко бъдеще , освен ако не настъпи глобален шок в цените му , за което гаранции разбира се , никой не може да даде.
Цената на метана у нас ще претърпи повишаване , но не чак толкова фрапантно. Друг е въпроса за политиката на ЕС относно използването му, която според мен е насочена към окуражаване на използващите тези по-евтини и по-чисти горива, което ултиматно може да доведе до данъчни и други преференции за отраслите използващи алтернативните горива, което може да е само хубаво за всички използващи "синьото" гориво.
Бъдете здрави и карайте внимателно !
ПС "Ако не е станало ясно - карам на ПБ , но следващата ще е на CNG
"
Според мен сте твърде песимистично настроени , което донякъде е характерна черта за българите. Какво имам предвид :
Цената на пропан-бутана към дадения момент (29.09.2006-1.04 лв/л) е много близо до максимума които може да има това гориво в България. Ще споделя само , че цената на литър газ (пропан-бутан) в Германия е 0.627 евро цента и това е средната цена за страната , минималната е 0.445 евро за литър !!!! На вас ще оставя да пресметнете възможно ли е тези цени да бъдат надвишени в България , още повече след присъединяването ни в ЕС.
Цената на метана (29.06.2006 - ~1 лв/кг) у нас също е твърде близка до цената му в Германия , където най-ниската цена в момента е 0.550 евро за килограм , а средната - около 0.822 евро/кг.
Мисля , че изводите са ясни - цената на пропан-бутана няма да търпи сериозни промени в близко бъдеще , освен ако не настъпи глобален шок в цените му , за което гаранции разбира се , никой не може да даде.
Цената на метана у нас ще претърпи повишаване , но не чак толкова фрапантно. Друг е въпроса за политиката на ЕС относно използването му, която според мен е насочена към окуражаване на използващите тези по-евтини и по-чисти горива, което ултиматно може да доведе до данъчни и други преференции за отраслите използващи алтернативните горива, което може да е само хубаво за всички използващи "синьото" гориво.
Бъдете здрави и карайте внимателно !

ПС "Ако не е станало ясно - карам на ПБ , но следващата ще е на CNG

35 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3