BMW 535i срещу Mercedes E 350 CGI
Модератор: Общи модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Re: BMW 535i срещу Mercedes E 350 CGI
Не знам защо е недолюбвано БМВ-то от привържениците на пенсионерските коли, но това ''по-стегнато'' както го определяш ти в повечето модели е съвсем друго от примерно ''като каруца''.За М5 и Е55 няма да споря, честно казано бих се изненадал ако расов спортист като М5 вози дори и капчица по-меко от въпросния ''конкурент''.За шума в купето на двете лимузини, не знам също, четох като излезна 7-цата и я сравняваха с Ес-ката и Панамера в Автобилд, но беше отдавна и списанието не е тук.Може и да има някаква разлика във вътрешния шум.Във всеки случай едва ли ще е толкова доловима с ухо.
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Напълно съм съгласен с alx, Мерцедес при масовата продукция винаги са се стремили колата да вдъхва спокойствие. Воланът и педалът на газта не са толкова чувствителни, автоматиците не са агресивни и т.н. Но това е съзнателно търсен ефект и всъщност доста хора го харесват. Мерцедес успокоява, БМВ кара да го юркате и ви кефи по завоите.
И един въпрос към пишещите в темата - според вас, кое БМВ в момента може да се характеризира като спортна кола?
А, има и един друг момент - един Мерцедес почти винаги е по-практичен от съответното БМВ(май само с изключение на МЛ/Х5).
И един въпрос към пишещите в темата - според вас, кое БМВ в момента може да се характеризира като спортна кола?
А, има и един друг момент - един Мерцедес почти винаги е по-практичен от съответното БМВ(май само с изключение на МЛ/Х5).
I love the sound of V8 in the morning...
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Значи според теб Мерцедеса вдъхва спокойствие, а БМВ-то не?
Не знам за теб, но лично аз имах и Мерцедес преди да осъзная къде е истината.А това, че БМВ-то те кара да го юркаш е от самия теб, не от колата.Ако мислиш обратното питай някой психолог.
Да не се засегнеш нещо сега де, не целя да те обидя, да си спортна натура не значи, че колата те прави такъв, това имах предвид.Аз лично в повечето от случаите ВЕЧЕ си карам спокойно с БМВ-то и то не ме кара да го юркам.
Кое БМВ може да се характеризира като спортна кола ли?Дори 335д може да наречеш такава.

Кое БМВ може да се характеризира като спортна кола ли?Дори 335д може да наречеш такава.

- ivan83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на цигари
- Мечтае да кара: само на пури
- Детайли за колата: и тя пуши
msi200 написа:А, има и един друг момент - един Мерцедес почти винаги е по-практичен от съответното БМВ(май само с изключение на МЛ/Х5).
зависи какво рабираш под практичност

- The7omahawk
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z3 Roadster 2.8
- Мечтае да кара: едно да беше...
Карал съм и съм се возил с конкурентни коли
Е46 и съответната C-class, Z3 и първото SLK, E38 и мечок и W220, E36 и съответната C-class
alx е напълно прав.Просто меро е някакси по-"убит" като усещане на пътя - BMW те кара да се слееш с пътя и да му се наслаждаваш, MB те изолира максимално от пътя и те кара да се наслаждаваш на своите мисли/музиката/етц.Дори като сравнявам Z3 и SLK си спомням, че баварката те кара да поизцеждаш скоростите - кара те със звук, с приятната работа със съединителя и тн, докато мерцедеса сякаш не искаш да го пънеш толкова - просто да ускоряваш, по без излишна шумотевица - автомата се грижеше за това.Да казваме, че BMW предоставя на водача това, което предоставя и MB е абсурдно, ако беше така - BMW нямаше да съществува.Само Audi се опитва да предостави от друга марка усещанията
Коренно различна философия имат и двете марки , няма как едната да предоставя каквото и другата.
BMWPOWERRR_ACM, според мен колата има значение как е направена за това как я караш - BMW-то предразполага към по-различен стил на шофиране.Не винаги с вратите, но общо казано - по-динамично.
Е46 и съответната C-class, Z3 и първото SLK, E38 и мечок и W220, E36 и съответната C-class
alx е напълно прав.Просто меро е някакси по-"убит" като усещане на пътя - BMW те кара да се слееш с пътя и да му се наслаждаваш, MB те изолира максимално от пътя и те кара да се наслаждаваш на своите мисли/музиката/етц.Дори като сравнявам Z3 и SLK си спомням, че баварката те кара да поизцеждаш скоростите - кара те със звук, с приятната работа със съединителя и тн, докато мерцедеса сякаш не искаш да го пънеш толкова - просто да ускоряваш, по без излишна шумотевица - автомата се грижеше за това.Да казваме, че BMW предоставя на водача това, което предоставя и MB е абсурдно, ако беше така - BMW нямаше да съществува.Само Audi се опитва да предостави от друга марка усещанията

BMWPOWERRR_ACM, според мен колата има значение как е направена за това как я караш - BMW-то предразполага към по-различен стил на шофиране.Не винаги с вратите, но общо казано - по-динамично.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Е да, максималния въртящ моменти идва при малко по-големи обороти при нас и може би затова много хора се подлъгват, че това предразполага.Друг момент е звука.Няма Бенц, който да звучи като БМВ, да не говорим, че повечето наши фенове сменят гърнета за да увеличат до макс естетиката на нашия тип звук.Това подлъгва доста хора към юркане, но мисля, че това важи повече за ''новобранците''(ако мога така да ги нарека) на марката, които са на по-малко години или отвчера карат тези коли.Иначе по принцип всеки фен си кара колата и я гони когато той реши, без тя да му влияе.
И аз съм надъхан от БМВ сектата, но си мисля, че за звука доста може да се поспори.
BMWPOWERRR_ACM написа:Друг момент е звука.Няма Бенц, който да звучи като БМВ, да не говорим, че повечето наши фенове сменят гърнета за да увеличат до макс естетиката на нашия тип звук.
ти.. чувал ли си 63 моторите как звучат? едно ц63 звучи според мене много по-добре от едно м3... знам че е субективно но...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
alx написа:BMWPOWERRR_ACM написа:Друг момент е звука.Няма Бенц, който да звучи като БМВ, да не говорим, че повечето наши фенове сменят гърнета за да увеличат до макс естетиката на нашия тип звук.
ти.. чувал ли си 63 моторите как звучат? едно ц63 звучи според мене много по-добре от едно м3... знам че е субективно но...
От М3 - да...определено...
От М5 ... да, бе да...ама не!

Последна промяна Dimitroff на 01 Юли 2010, 18:22, променена общо 1 път
- _BlinG_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G-Power BMW M3 E46
alx написа:BMWPOWERRR_ACM написа:Друг момент е звука.Няма Бенц, който да звучи като БМВ, да не говорим, че повечето наши фенове сменят гърнета за да увеличат до макс естетиката на нашия тип звук.
не говорим за ц63 а за е350 цги

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Пич, без да се засягаш, но тези коли не звучат така както в NFS или някоя подобна...темата се измести доста 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Ами alx, доста субективно да.Все едно да сложиш някое спортно гърне на 760 с неговия v12 и да сравняваш с някоя ''Ц'' класа.
В случая пишехме принципно за БМВ и Мерцедес.А тяхната въпросна версия може да я видиш в далеч не много коли по пътищата ни.Искам да кажа, че масово се карат други двигатели.Тук всеки ден бръмчи една ''Ес''-ка с този двигател на AMG, но този нещо хич не е помпи и не може да се чуе гласчето.
Но иначе сравним глас на Е55 и М5...нашето пак е по-добре!Абе изобщо...нашо лошо няма! 

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Значи като почнахте вече нещо толкова субективно като звук да изтъквате в полза на БМВ говори само за някакво необяснимо желание да изкарате мерц по лоша кола.
Подкрепям алх, за мен двигателя на 63амг звучи брутално. "Слушал" съм цл63 при това тунингован и мога да кажа без абсолютно никакво пристрастие, че имаш чувството ,че звука мести земята. Съжалавам не съм чувал БМВ с подобен грохот. Може би е 39 М5 но пак звука на БМВ-то е по "механичен".
И за да не ме обвините в дезертйорство ще кажа ,че миналта година "отказах" един мерцедес при това доста мощен само заради тромавото му държание или както вие му викате "пенсионерско". Няма Мерцедес който да предпочета пред БМВ, освен SLS, но на него нямаме отговор за съжаление.
Подкрепям алх, за мен двигателя на 63амг звучи брутално. "Слушал" съм цл63 при това тунингован и мога да кажа без абсолютно никакво пристрастие, че имаш чувството ,че звука мести земята. Съжалавам не съм чувал БМВ с подобен грохот. Може би е 39 М5 но пак звука на БМВ-то е по "механичен".
И за да не ме обвините в дезертйорство ще кажа ,че миналта година "отказах" един мерцедес при това доста мощен само заради тромавото му държание или както вие му викате "пенсионерско". Няма Мерцедес който да предпочета пред БМВ, освен SLS, но на него нямаме отговор за съжаление.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Уж разработваме подобен модел, който да е конкурент и на ''Ер 8''.Ще видим какво ще стане.Поне на вид засега е доста по-добре и от двете, то няма и как да бъде иначе, все пак е нова разработка.
Относно звука ти на въпросния Мерцедес, нали знаеш, че просто вече не правим подобни модели двигатели?Такава кубатура вероятно щяхме да изкараме на новото М5 ако не бе новата политика и щеше да звучи доста по-добре от Мерцедеса.Но сега двигателя ще е този от М-ките на Х5 и Х6, но не с 555коня, ами около 600.
Та за звука на въпросния Мерцедес, ако имаш предвид версиите в Е63 на АМГ или МЛ63, там звука ти харесва повече само защото кубатурата е голяма, а конете мисля 514.Няма как М5 с 5000 кубика , форсиран на 510 коня да звучи по начина на Мерцедеса с тази му кубатура.Двата звука се различават главно заради оборотите на двигателите, но на теб това буботене явно ти харесва, на мен обаче звука на оборот повече ме кефи.
Ако става дума за теб, вероятно някой двигател от американски камион от да кажем 10 000 кубика и 400 коня, най-много ще те радва.
Да не се обидиш сега, просто разсъждавам над вкуса ти, който не може да определи за всички нас звука на това 6.3 като ''по-хубав'' от М5 Е60!
Самия факт, че изтъкваш М5 Е39 с най-хубав звук, а не споменаваш М5 Е60 означава, че те кефи повече звука на не чак толкова форсираната кола.Едното с 400 коня, ти звучи по-хубаво от другото с 510...ясна е работата, еднаква кубатура са, има малка разлика заради броя бутала(8 срещу 10), но това не е чак от такова значение, колкото съотношението кубици/коне.Въпрос на вкус! 
Относно звука ти на въпросния Мерцедес, нали знаеш, че просто вече не правим подобни модели двигатели?Такава кубатура вероятно щяхме да изкараме на новото М5 ако не бе новата политика и щеше да звучи доста по-добре от Мерцедеса.Но сега двигателя ще е този от М-ките на Х5 и Х6, но не с 555коня, ами около 600.
Та за звука на въпросния Мерцедес, ако имаш предвид версиите в Е63 на АМГ или МЛ63, там звука ти харесва повече само защото кубатурата е голяма, а конете мисля 514.Няма как М5 с 5000 кубика , форсиран на 510 коня да звучи по начина на Мерцедеса с тази му кубатура.Двата звука се различават главно заради оборотите на двигателите, но на теб това буботене явно ти харесва, на мен обаче звука на оборот повече ме кефи.
Ако става дума за теб, вероятно някой двигател от американски камион от да кажем 10 000 кубика и 400 коня, най-много ще те радва.

- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Незнам за Е60 М5, но имах възможност да врътна 2 кръгчета на SLS - еба*ти саунда вадеше тва чудовище... както и всички други АМГ-та де.
I love the sound of V8 in the morning...