БМВ сваля разхода до 4,1 литра
Модератор: Общи модератори
53 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: БМВ сваля разхода до 4,1 литра
Защо ти се вижда невъзможно ? Висока тяга , при ниски обороти , дълги предавки ... При 90 км/ч разхода наистина е 3.9л , а това че моментния разход не значи среден , е отделен въпрос
Доказано е че производителите лъжат за градския разход , за извънгр. горе долу може да им се вярва .
ПС: Е46 320Д може да свали разхода до 4,7л а е 10 годишна кола ...

ПС: Е46 320Д може да свали разхода до 4,7л а е 10 годишна кола ...
- kalkana
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci
На темпомат с 90, напълно постижимо е 4,1 на 100. Съвсем друг въпрос е, че това в реалноста не се случва никога. 

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Напълно постижимо, но трудно изпълнимо
Това е при идеални условия:
- няма никой на пътя да те изнервя
- възрастта ти е над 67 години
- жена ти седи до тебе и те бие с нещо по главата при най-лекия усет за ускорение
- пътя е равен с тук-таме надолнища
- не превишаваш ограниченията
- не намаляш скоростта
- не сменяш предавките
- караш на 8-ма
Може да има и още условия, но иначе се докарва тоя разход де

Това е при идеални условия:
- жена ти седи до тебе и те бие с нещо по главата при най-лекия усет за ускорение
- не превишаваш ограниченията
- не намаляш скоростта
- не сменяш предавките
- караш на 8-ма
Може да има и още условия, но иначе се докарва тоя разход де

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- didite_bg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 520 I 1998г
- Мечтае да кара: ///M5 2003 г
- ivapenkova
- Потребител
-
- Кара: BMW 325
Петото поколение на луксозната лимузина на BMW 7-а серия стана още по-стабилно със системата xDrive, а луксозният М пакет добави повече глезотии.
Най-големият и луксозен баварец е стабилен като танк на всякакви пътища със задвижването 4х4 и вече спокойно може да оставите лъскавата машина в ръцете на шофьора. В този случай обаче няма да останете равнодушен не защото ще ви е неудобно на огромните кресла отзад, а защото скоро ще ви засърбят ръцете да се изкефите на мощта на бавареца.
BMW 750i xDrive определено предизвиква приятни емоции от най-висша класа при въртенето на "геврека". Електронно контролираната система за задвижване на четирите колела xDrive на BMW за първи път бе вградена при 750i и 750iL. Късата и дългата база се задвижват от един и същи агрегат - Bi-тurbo V8 бензиновия двигател с мощност от 407 коня
Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема едва 4,9 секунди, а средният разход на гориво при комбинирано каране е 9,4 л на 100 километра. Емисиите на CO2 са само 219 г/км.
Най-големият и луксозен баварец е стабилен като танк на всякакви пътища със задвижването 4х4 и вече спокойно може да оставите лъскавата машина в ръцете на шофьора. В този случай обаче няма да останете равнодушен не защото ще ви е неудобно на огромните кресла отзад, а защото скоро ще ви засърбят ръцете да се изкефите на мощта на бавареца.
BMW 750i xDrive определено предизвиква приятни емоции от най-висша класа при въртенето на "геврека". Електронно контролираната система за задвижване на четирите колела xDrive на BMW за първи път бе вградена при 750i и 750iL. Късата и дългата база се задвижват от един и същи агрегат - Bi-тurbo V8 бензиновия двигател с мощност от 407 коня
Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема едва 4,9 секунди, а средният разход на гориво при комбинирано каране е 9,4 л на 100 километра. Емисиите на CO2 са само 219 г/км.
- Alex_GT3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: `04 M3 CSL, Audi TT 1.8T
kriso85 написа:Alex_GT3 написа:Купете си новия брой на Ауто Билд. Там има статийка отделена за този автомобил и градско в София в продължение на 250 км дава разход от 5,3 на 100, От София до Пловдив по магистралата със средна скорост 130 - 4,4 на 100, а извънградско със скорост 90 км в час дава 3,7 на 100. Говорим за кола, която е 1.5 тона, със 163 к.с. и 380 НМ, предлага 5 места и достатъчен комфорт и е на напълно прилична цена ! Нямам нищо против, следващата ми кола да бъде точно тази![]()
![]()
Кажи верно че от M3 CSL ще се качиш на тая умряла печка![]()
Тия 3.7 литра са на спускане
Да, сляза не! Но като 2-ра кола, бих карал нея повече по обясними причини.
- HackeD
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E92 330D
Браво, браво много икономични коли почнаха да правят

а бе колеги аз с моето Е30 324тд съм свалял до 5.6 ама то трябва много да го галиш бе.....не енормално
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Не се съмнявам, че този разход е напълно постижим, но тук в БГ много рядко ще се намери път, подходящ за целта.
- Seraph
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d '03
- Мечтае да кара: M5 F10
- Детайли за колата: '03 Пълен ел. пакет, ел. огледала, двузонов климатроник, черен полу-кожен салон, подгряване на седалките, заден парктроник, мултифункционален волан.
Склонен съм да вярвам, защото съм постигал моментен разход от 6л/100км с Е36 320и '94, на 5-а предавка, с 50км/ч в градски условия, по права и равна отсечка, без други участници в движението 
То е ясно, че е по-добре човек да се сдобие със стандартно по-икономичен автомобил, вместо да се прави на специалист по икономия на гориво
Аз съм виждал човек, който кара, спазвайки ограниченията, но постоянно намалява и ускорява (агресивно) и прави изпреварвания, а с такъв начин на каране извън града, колкото и равен да е пътят, колкото и наклони надолу да има и какъвто и да му е автомобилът, той по-нисък разход на гориво няма да успее да постигне, така че, на първо място остава стилът на шофиране и особеностите на населеното и извъннаселеното място, в което се придвижва един собственик на БМВ

То е ясно, че е по-добре човек да се сдобие със стандартно по-икономичен автомобил, вместо да се прави на специалист по икономия на гориво

Аз съм виждал човек, който кара, спазвайки ограниченията, но постоянно намалява и ускорява (агресивно) и прави изпреварвания, а с такъв начин на каране извън града, колкото и равен да е пътят, колкото и наклони надолу да има и какъвто и да му е автомобилът, той по-нисък разход на гориво няма да успее да постигне, така че, на първо място остава стилът на шофиране и особеностите на населеното и извъннаселеното място, в което се придвижва един собственик на БМВ

You have to let it all go. Fear...doubt and disbelief.
Free your mind.
http://www.youtube.com/watch?v=dZTTn2gq67I
Free your mind.
http://www.youtube.com/watch?v=dZTTn2gq67I
- GeorgiMarinov
- младши ентусиаст
-
- Кара: F80 M3 Competition
- Мечтае да кара: E30 M3 Sport Evolution 1990, E36 M3, Е46 М3 CSL, E90 M3 CRT
пътища има, шофьори има ли
аз съм правил 5,4л/100 със 320д 177к.с. 09г.

аз съм правил 5,4л/100 със 320д 177к.с. 09г.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

и друго тире
- си вегитарянец

- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
- Мечтае да кара: цял живот BMW
- Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
Според мен не е преувеличен много този разход. Зависи най-вече от шофирането, ако не раздаваш ''яко газ'' съм сигурен, че разхода ще е от порядъка на 5, дори може би и под 5...
И наистина няма да се учудя защото преди 2 дни засякохме Мерцедес Е290 Д и на магистрала го свалихме на 5.3л/100км , а няма място за сравнение, доста стар автомобил, по-голям и по-тежък...
Така, че както учудващо има 320д да гори 5л...
Все пак нали това се търси вече, икономия и по-малко емисии.
Пък някой споменаха разхода на нашите любими е36-ци, за мен не е прекалено голям в сравнение с автомобили от този клас, на тези години... ама да не се отклоняваме от темата
Друг е въпроса обаче кой ще кара тази кола с 90-100 км
Лично аз не бих
А между другото колега Seraph, четох на няколко места, че при изпреварване е по-икономично да се ускорява бързо, а не плавно, при плавното ускорение се подава по-малко гориво ама за повече време и разхода съответно е по-висок, по-добре е да изпреварваш на пълна газ и след това да върнеш газта от колкото да ускоряваш плавничко.
И наистина няма да се учудя защото преди 2 дни засякохме Мерцедес Е290 Д и на магистрала го свалихме на 5.3л/100км , а няма място за сравнение, доста стар автомобил, по-голям и по-тежък...
Така, че както учудващо има 320д да гори 5л...
Все пак нали това се търси вече, икономия и по-малко емисии.
Пък някой споменаха разхода на нашите любими е36-ци, за мен не е прекалено голям в сравнение с автомобили от този клас, на тези години... ама да не се отклоняваме от темата

Друг е въпроса обаче кой ще кара тази кола с 90-100 км

Лично аз не бих

А между другото колега Seraph, четох на няколко места, че при изпреварване е по-икономично да се ускорява бързо, а не плавно, при плавното ускорение се подава по-малко гориво ама за повече време и разхода съответно е по-висок, по-добре е да изпреварваш на пълна газ и след това да върнеш газта от колкото да ускоряваш плавничко.
zonev316 написа:а бе колеги аз с моето Е30 324тд съм свалял до 5.6 ама то трябва много да го галиш бе.....не енормално
Кое не е нормално, да сравняваш 30 годишна кола с нова или кво? Колкото до тея дето 'не знаели' как са щели да я карат толкова бавно, еми хората днешно време 160 коня ги смятат за съвсем нормално, а не за супер бегачка дето не може влезе в пътя.

То за това бмвтата не са само 320Д, а има и други означения за други типове каране, а тея дето искат много да върви и да са върти и малко да харчи, най-добре е да почнат само да се возят.

53 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4