Върховaта седмица - БМВ 760i / Li
Модератор: Общи модератори
- LizarD
- ентусиаст
-
- Кара: **** ми янко
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
[steeN] написа:нямало да има V12... да бе да! няма нищо лошо, че е с две турбини според мен. тази тежка кола трябва да се движи(и да е икономична) все пак. добре, че не и лепнаха М емблема
абсолютно съгласен съм!
освен това съм впечатлен от динамиката, 0-100 za 4,6 с 544 коня от адски тежка лимузина, срещу 4,5 сек за RS6 и 580 коня + по малко тегло, а и освен това нищо общо между двата класа автомобили
казано иначе докато тоя в ауди е захапал волана с 2 ръце за да изпревари тоя в седмицата ще си пише у форума как некакъв едвам го надбегва

- ИлХиТо
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 Individual
- Мечтае да кара: BMW М5 Е34 Individual
- Детайли за колата: една сбъдната мечта
................... а не ми се мисли колко коня ще е Alpinata.......мноооого болка ще е
Димо ALPINA на автосалона в Женева, представи своето виждане за новата седма серия - ALPINA B7 Bi-Turbo, заповядай инфо от първа ръка: http://www.alpina-automobiles.com/ww/mo ... daten.html
- cobrata_m3
- младши ентусиаст
-
320i_coupe написа:cobrata_m3 написа:320i_coupe написа:12.9 литра.....
Или е маркетинг или е някаква нова технология за разход знам ли, ама май е първото. Не вярвам да харчи 12,9 л. поне двойно отгоре.
това от опит или ей тъй да си чешеш езика
Еми не знам какво да ти кажа, карал съм на тъста ми 7-та модел 2004 и имаше среден разход към 18 литра, а като се настъпи моментния е 25 30 литра, но за жалост тъста ми си замина от тоя свят както и бмв. Така, че май се чеса езика.
а аз защо си мисля че досега не е имало бмв 7 серия дето е с битурбо безнинов мотор а да сравняваш стария атмосферен в12 с новия битурбо си мисля че е малко тъпо

- ggb
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Сбъдна мечтата си.....
- Детайли за колата: BMW E38 740 i black
Такава стойка и визия просто не е истина просто няма нещо за което да не е помислено в това чудовище евала ще казвам на марката докато съм жив

Истинската мощност винаги ви спира дъха също като истинската красота.....

- Dimo
- баварски фанатик
-
BMW Malchugan написа:................... а не ми се мисли колко коня ще е Alpinata.......мноооого болка ще е
Димо ALPINA на автосалона в Женева, представи своето виждане за новата седма серия - ALPINA B7 Bi-Turbo, заповядай инфо от първа ръка: http://www.alpina-automobiles.com/ww/mo ... daten.html
мерси колега, но аз имам предвид B7 на базата на този V12 мотор, защото нещо определено ме кара да мисля че ЩЕ има такава

- ИлХиТо
- ентусиаст
-
Dimo написа:...мерси колега, но аз имам предвид B7 на базата на този V12 мотор, защото нещо определено ме кара да мисля че ЩЕ има такава
Философията на ALPINA е такава, че те не правят модификации на всичко що излиза от концерна майка. По скоро фокуса ALPINA е върху ексклузивността ако мога да се изразя. Всеки автомобил съдържа плакет върху който е написан поредния номер на автомобила излязал от ателиетата, както и името и подписа на създателя - Буркард Бовензиепен.
Не знам дали си запознат, но и предходната версия на седма серия със заводско означение Е65 си имаше една единствена версия за седмицата - V8 с компресор 500 коня и толкова, макар че и предходната 7 серия Е65 също имаше вариант с V12 двигател под капака. Обърни внимание, че ALPINA няма версия да речем на М3 Е92, нито на Х5, нито Х6.
От друга страна ALPINA има ранг на производител на автомобили, а не тунинг фирма занимаваща се с продуктите на БМВ, както е да речем с AC SCHNITZER, HARTGE, G POWER, HAMANN.
Така, че аз не вярвам да има друга версия освен ALPINA B7 Bi-Turbo на настоящата седмица. Ето моделната линия на ALPINA : http://www.alpina-automobiles.com/alpina/en/home.html
- Evelin Cotsev
- старши ентусиаст
-
Е това вече е яко. Няма амг-та нито ес-ки
Голям кеф ще е с лимузината да вървиш наравно с м6 

It`s party time !
- Dimo
- баварски фанатик
-
BMW Malchugan написа:Dimo написа:...мерси колега, но аз имам предвид B7 на базата на този V12 мотор, защото нещо определено ме кара да мисля че ЩЕ има такава
Не знам дали си запознат, но и предходната версия на седма серия със заводско означение Е65 си имаше една единствена версия за седмицата - V8 с компресор 500 коня и толкова, макар че и предходната 7 серия Е65 също имаше вариант с V12 двигател под капака.
Ти го каза, аз само си мисля че ще има Алпина с V12, пък било и след появата на фейслифта на 7-цата

Колкото до това, че ALPINA няма версия да речем на М3 Е92, нито на Х5, нито Х6, да ясно ми е, но каква е връзката със 7-ма серия не схванах

- ИлХиТо
- ентусиаст
-
Dimo написа:Ти го каза, аз само си мисля че ще има Алпина с V12, пък било и след появата на фейслифта на 7-цата![]()
Колкото до това, че ALPINA няма версия да речем на М3 Е92, нито на Х5, нито Х6, да ясно ми е, но каква е връзката със 7-ма серия не схванах
Исках да кажа, че ALPINA не предлагат версии на всичко що произвежда концерна БМВ. Явно не си разгледал добре линка със сайта им

- Dimo
- баварски фанатик
-
Ок спираме с офтопика.
П.С. Така и не разбах за какво спориш, но ако е за това че Алпина няма да пипнат V12, няма нужда да гледам сайта им който знам почти на изуст, ще цитирам само B12 5,7 го има, значи........
П.С. Така и не разбах за какво спориш, но ако е за това че Алпина няма да пипнат V12, няма нужда да гледам сайта им който знам почти на изуст, ще цитирам само B12 5,7 го има, значи........

- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
Оня ден пред хотел "Хемус" видях 750Li на живо.Трябва да призная, че да я видиш пред теб и да я гледаш на снимки, са две съвсем, ама съвсем различни неща.С нетърпение и любопитство очаквах 12 цилиндровия двигател на "седмицата" и определено мога да кажа, че надмина очакванията ми!Най-добрата лимузина е това!
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
raduslaf написа:Оня ден пред хотел "Хемус" видях 750Li на живо.Трябва да призная, че да я видиш пред теб и да я гледаш на снимки, са две съвсем, ама съвсем различни неща.!
А когато седнеш вътре и я усетиш си променяш мнението на 360градуса....невероятна кола!!!
Кога се очаква да излезе 760?