Заслужава ли си смяна на BMW с Renault Laguna
Модератор: Общи модератори
46 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- -=Power By Renault=-
- Потребител
-
Ето ти един логичен отговор
Купи си Рено за да рабереш дали искаш да караш такава кола
Колата е като сватба или случваш на добра жена или не
Покупката на кола на старо е = закупване на чужди ядове (няма значение на марката)
Всички коли имат предимства и недостатъци
Основно за ради старият ни автопарк излизат лоши имена на различни марки
По малко известни фирми предлагат повече екстри за по малко пари
Може и да сте фенове на BMW(моите уважения добър автомобил)
Но и Рено е не по малко име в автомобилната индустрия
И двете марки имат слаби модели (в случя имаш слаб модел от едната и искаш да го замениш за слаб модел от другата )
За справката не си избрал правилният форум
или ако ще избираш провери и на двете места
http://www.renault-bg.com/forum/index.php
П.П.
Искате мнение от някой който има наблюдение върху Рено
Аз карам Рено Сафран (доволен съм харева ми флагмана на рено)
Работил съм и продържавам да извършвам сервизна деиност (работя в автосервиз)
Покупката на кола на старо е = закупване на чужди ядове (няма значение на марката)
И двете марки имат слаби модели (в случя имаш слаб модел от едната и искаш да го замениш за слаб модел от другата )
П.П.
Няма невъзможни неща на тоя свят (вкл. и последното което си помисли за невъзможно)
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
мисля , че не си много правCERT написа:Аз съм на мнение ,4е БМВ-то е по-добро от Лайно лагуна...нека петлите да си карат кокошкарскити коли...пък пич, ти продължавай със сервизната дейност...За БМВ - сервизна бездйност

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
-=Power By Renault=- написа:Ето ти един логичен отговор
П.П.
Браво, доста разумно казано!Ето това е смислено мнение, не мнение от сорта : "Аз съм карал Рено 5 на 400 000км, карах го две седмици - мноо кофти автомобил, следователно всички модели (без значение от годините, състоянието или поддръжката) на тази марка са боклуци!" или пък мнения на хора без книжки : "Рено не стават, БМВ е колата!" (за мен втората част е вярна, но не всеки търси това, което му предлага БМВ!)И аз съм фен на БМВ, обожавам тази марка, но нека не гледаме като коне с капаци в/у нещата! Може да бъде отречен един модел на дадена фирма като несполучлив, но да бъде отречена цяла марка като Рено, която си има и положителни страни, не е много правилно!!! Покарайте и нови, и стари представители на моделната гама, различни модели и тогава вече, имайки база за сравнение, изказвайте мнение за дадена марка!!! Такива приказки наизуст не помагат на никой, а само затвърждават закостенели и неправилни мнения за някои автомобили!Аз примерно не съм карал никога Рено, затова не мога и да дам каквото и мнение за тази фирма, камо ли за този модел!
Лошо няма...но дойде един приятел с един меган 98ма и вика голем проблем, немога да си затвора багажника...требва да спа в колата...
некой имал ли е такъв проблем с БМВто си...зехме мегана...разглобихме механизма и кво да видиме...той целият от пласмаса направен...счупил се палеца за заключването...и той от пластмаса...нема оправия, требва да се смени...тва става в 3-4 сутринта...прибрахме колата в един приятел и на другия ден отиваме да търсиме механизъм...никаде го нема...по моргите също защото колата е нова...и от там в рено...колко струва - с усмивка на усложливост и служебна одувлетвореност пича зад бюрото вика - ами двеста лева е за този модел - а ние шах и мат, викам и пак ли ще е от пластмаса зада изкара една година - и той с още по-голяма одувлетвореност - ами да, но е с една година гаранция --- ХЕХЕХЕ...
Карат го брюнетки , блондинки, не се прави за 29 бинки
некой имал ли е такъв проблем с БМВто си...зехме мегана...разглобихме механизма и кво да видиме...той целият от пласмаса направен...счупил се палеца за заключването...и той от пластмаса...нема оправия, требва да се смени...тва става в 3-4 сутринта...прибрахме колата в един приятел и на другия ден отиваме да търсиме механизъм...никаде го нема...по моргите също защото колата е нова...и от там в рено...колко струва - с усмивка на усложливост и служебна одувлетвореност пича зад бюрото вика - ами двеста лева е за този модел - а ние шах и мат, викам и пак ли ще е от пластмаса зада изкара една година - и той с още по-голяма одувлетвореност - ами да, но е с една година гаранция --- ХЕХЕХЕ...

Карат го брюнетки , блондинки, не се прави за 29 бинки

CERT написа:.............
Ако аз тръгна да ти говоря за повреди на БМВ-та, които съм виждал с очите си.....Не си мисли, че БМВ не се разваля или че няма някои недоизкосурености и недомислици в някои модели.....Пак казвам - болен съм на тема БМВ, не искам да признавам, че и нашата марка си има някои слабости, обаче явно трябва да бъде напомнено това, защото доста хора са го забравили и високомерно се отнасят към всичко, което не носи синьо-белия пропелер на капака си!А специално за пластмаса - ами нова кола, нормално, все пак вече сме в епохата на пластмасовите коли....

- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Хммм, май става въпрос че и БМВ-тата се развалят като всички останали, само че по малко, но все пак зависи на какво БМВ уцелиш 

- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
CERT написа:Лошо няма...но дойде един приятел с един меган 98ма и вика голем проблем, немога да си затвора багажника...требва да спа в колата...
некой имал ли е такъв проблем с БМВто си...зехме мегана...разглобихме механизма и кво да видиме...той целият от пласмаса направен...счупил се палеца за заключването...и той от пластмаса...нема оправия, требва да се смени...
Аре спри се бе, напълни форума с глупости. Аз оня ден не можах да си заключа задната врата, пък имам Е34. И какво си мислиш се оказа. Централното е бъкано с пластмаса и вътре всичко - гмеж. И като не може да се прибере централното не става и с бутона. Е, сигурно и това е недоглеждане от страна на французите, а? Та спрете с това: "... на един приятел...". Ако имате лични впечатления - добре, ако не - по-добре си трайте.
единствената френска марка за която бих се замислил е ситроен... и то от 95-а насам...
Лично мнение: Ситроен DS е най дълго произвеждания сериен автомобил. А през далечната 1968 е имал и електрически инжекцион (пак сериийно). За мене това е френския автомобил, който бих паркирал пред нас. Но да се твърди, че всички франсета са боклук показва само, че твърдящия не е много сведущ в областта на автомобилостроенето.

- Vasilen
- Доктор на БМВ науките
-
- Кара: 400 коня и едно магаре зад волана
TheBoss написа:единствената френска марка за която бих се замислил е ситроен... и то от 95-а насам...
... Но да се твърди, че всички франсета са боклук показва само, че твърдящия не е много сведущ в областта на автомобилостроенето.
Съгласен съм с теб особенно до непрекъснатите дрънканици на CERT! Спри се бе човек !!!
За мен единствената марка която бих се замислил е онази с красивото лъвче на капака, нооооо за това има толкова марки коли ... изключение прави знаете моето мнение

May the BMW force be with you!
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
аз от Лагуна нямам впечатления ,но таркалям 2 служебни Рено Канго ,дизел 1.9 и бензин 1.2 .. дизела е леко капризен и с по ефтинярска сглобка(турско е все пак) а и на малко за кой знае какви изводи километри - 40к ... но бензиновото е уникален автомобил ...пълен инжекцион , '98 година е ,на ~250 000 вече ,за които има сменени 1 водна помпа ,1 термостат ,някаква дреболия по електрониката( плаваха му тихите),2 предни спирачни диска и 2 шарнира
.. това е ВСИЧКО което е сменяно ,само гориво и газ до ламарината ,редовна смяна на консумативи .. с такава здравина малко автомобили могат да се похвалят.. естествено вече е за 4 амотрисьора и това онова по окачването ,но все пак е карано само по български пътища .. Други забележки няма.Произведено е във Франция(което определено има огромно значение) .Така че Рено не са лоши машини ,са моите лични наблюдения .

TheBoss написа:Ситроен DS...
.... За мене това е френския автомобил, който бих паркирал пред нас.
За ТОЗИ красавец или добро или нищо
Приятеля ми има следващия модел, Citroën CX 1974 - 1989. Без да ми се сърдите, но когато Французите са правели автомобили с возия, много други тепърва са се учили.

А за Лъва и Синьобялата перка, няма да коментирам. При всички случаи съм пристрастна и към двете марки.
Да караш Peugeot е страст!
- Vasilen
- Доктор на БМВ науките
-
- Кара: 400 коня и едно магаре зад волана
Eva* написа: Без да ми се сърдите, но когато Французите са правели автомобили с возия, много други тепърва са се учили.
Ама на теб няма как да ти се разсърдиме

Но трябва да защитя немското автомобилостроене в исторически план.
Общо взето историята на създаването на автомобила с двигател с външно след това с вътрешно горене е преплетена между французи и немци, първия автомобил с парен двигател изобретява френски офицер, но пък първите автомобили с двигател с вътрешно горене независимо един от друг създават Готлиб Даймлер и Карл Бенц от фамилиите на двамата произлиза една прочута марка

Аре дано не съм досадил ама пак си мисля че в историята нещата се преплитат

May the BMW force be with you!
И аз да изкажа лично мнение. И на мен в гърдите ми се върти синьо-бялата перка но да кажа лично мнение за други автомобили щото се зачекна темата че сме коне с капаци. Брат ми кара ауди 90 купе и кво да ви кажа- савсем не лоша кола. Харесва ми. Приятелката ми кара нисан 100nx- японска пъргавелка. И то ми харесва. Преди това вектра. Доста добра колица. За една година не даде никави ядове освен един термостат миналата зима. Ланчия Дедра- супер боклук, за година и половина не спря да се чупи ама каквото се сетите-това. Може точно тази кола да е била скапана но такъв ни бил късмета. Братовчетка ми има рено 19 от 5 години и го смаза от каране и до ден днешен продължава да и върши работа и не се оплаква от него. Само веднъж го беше прегряла, че датчика се преебал за перката напраиха му главата и това е. Има дооста добри автомобили, и e абсурдно да го отрека, но ако аз някой ден си продам колата (Е30 а то ми е второ подред) следващата която ще си купя 90% избора ми е Е36 318is . Това е като "Хондаджийте" или "Голфаджийте" . Всеки си има вкус и разбирания. Нямам нищо против другите фенове на други марки.
С уважение към всички Zik
С уважение към всички Zik

46 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4