[Android] Carly for BMW 22.80 - Кодиране и чистене на грешки

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 535 D 272 hp 2005 г.
Мечтае да кара: X5M5 5.0D

Re: Кодиране, четене и чистене на грешки Carly for BMW 21.16

Мнение от julyan10 » 17 Сеп 2016, 12:42

andy написа:Когато програмата си работи кодирам всичко което е съвместимо с колата и вида кабел.

В случая не разрешава в никой модул. Изписваше Error 70 мисля че беше.

На коя стъпка изписва тази грешка?

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 530D LCI и Е60 535d LCI

Мнение от andy » 17 Сеп 2016, 15:01

При започване на записа и блокирва

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 40d
Мечтае да кара: Всички коли на света!

Мнение от svetliol » 17 Сеп 2016, 15:44

При мен също блокира. Даже ми побърка модулите и за момент спря да заключва багажника, не можах да го отворя и не издаваше сигнал при заключване. При опит да възстановя backup каза, че е повреден. Хубавото е че се оправи след няколко минути сама. По-добре да не експериментирате.
BMW не се купува защото ти трябва, а защото искаш!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от julyan10 » 17 Сеп 2016, 15:51

Ей ние докато не им разкажем играта на тези коли май няма да ги оставим. :lol: :lol: :lol: :OT: :OT:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530i автоматик 04'
Мечтае да кара: F10

Мнение от ultrashock » 19 Сеп 2016, 10:30

julyan10 написа:Версията вече е на 21.25. Който има проблем с активацията трябва да update-не до тази версия за да няма проблем с активацията и да я мине през Lucky Patcher-a. За тези, които не са работили с пачера, от менюто: Open Menu of Patchers, избират Support patch for InApp and LVL emulation. Аз я подкарах без проблем и всичко й работи, диагностика + кодиране.

Колега, може ли малко по-подробно да обясниш. Аз инсталирах версията, която е в първия пост(21.16 кракната), след това с Lucky Patcher влизам и се опитвам да я patch-на по начина, по който ти си посочил, но започва да мисли и спира на Please wait.... Казваш че трябва преди това да се ъпдейтне до 21,25, но как става това?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ultrashock » 19 Сеп 2016, 12:15

julyan10 написа:Версията вече е на 21.25. Който има проблем с активацията трябва да update-не до тази версия за да няма проблем с активацията и да я мине през Lucky Patcher-a. За тези, които не са работили с пачера, от менюто: Open Menu of Patchers, избират Support patch for InApp and LVL emulation. Аз я подкарах без проблем и всичко й работи, диагностика + кодиране.

Точно това направих и в Lucky Patcher-a, след дълго чакане стигна до тук:
Screenshot_2016-09-19-12-59-31.png

След това дадох в програмата Activate (явно това съм пропускал) и сега мисля, че е активирана, но не знам как да проверя.
Ще го тествам с един ELM237, мисля че и с него ще стане, тъй като преди можех да чета грешки, а за кодиране не съм сигурен.

Благодаря!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ultrashock » 19 Сеп 2016, 13:07

Помъчих се и с малко помощ от колегата julyan10 успях да се справя. За да ви улесня, качих необходимите приложения в dropbox и написах кратка инструкция, за да може всеки да се справи. Дано съм бил полезен.

Link към пакета: ТУК

Описание на процедурата:

1. Инсталира се приложението com.iViNi.bmwhatFull-21.25.apk - не кракната версия на приложението;
2. Инсталира се приложението lucky-patcher-6-2-6.apk - програмата, с която се пачва;
3. След това Lucky Patcher се стартира;
4. От менюто се клика на приложението Carly for BMW Pro;
5. След това от под-менюто - Open Menu of Patches;
6. Create Modified APK File;
7. Избира се третата опция APK rebuilt for InApp and LVL emulation.
9. Появява се меню с 3 тикчета, първите две трябва да кликнати (Support patch for LVL emulation и Support patch for InApp emulation), последното не (по default си е така);
10. Изчаква се да приключи процедурата (при мен доста се повъртя, имайте търпение);
11. Стартира се Carly for BMW Pro;
12. Кликва се на Activate (оранжев бутон);
13. Програмата би трябвало да се активира и да не дава повече съобщение за активация. Може да проверите дали всичко е наред като от главното меню отидете на CODING, в неактивираната версия изобщо не позволява да се стигне до там и излиза съобщение за активация;

Аз лично ще го тествам днес с едно ELM327 устройство за 15лв + Samsung A5. С него преди успях да чета и чистя грешки, но за кодиране не знам дали ще стане.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ultrashock » 19 Сеп 2016, 14:00

Току що го тествах, грешки чете и трие, но за кодиране ми иска Carly Adapter 2nd Generation. Някой успявал ли с различен от Carly адаптер и ако да какъв точно?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 19 Сеп 2016, 14:07

ultrashock написа:Току що го тествах, грешки чете и трие, но за кодиране ми иска Carly Adapter 2nd Generation. Някой успявал ли с различен от Carly адаптер и ако да какъв точно?

ОБД кабел

Потребител
Аватар
Кара: Ченгетата да почервеняват!!!!

Мнение от bambuka » 19 Сеп 2016, 14:26

https://mega.nz/#!ixUEyAYC!smU7GXPnaYga ... MZUP1DlshA
С тази кодирам без проблем!!!Първо изтрих папката Bmwhat от устройството ми и след това инсталирах и активирах.Патчер не съм ползвал!!!
Only god can judge me!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ultrashock » 19 Сеп 2016, 14:35

Телефона ми е Samsung A5 и не поддържа OTG, затова ми се искаше да стане по Bluetooth.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от julyan10 » 19 Сеп 2016, 19:31

ultrashock написа:Помъчих се и с малко помощ от колегата julyan10 успях да се справя. За да ви улесня, качих необходимите приложения в dropbox и написах кратка инструкция, за да може всеки да се справи. Дано съм бил полезен.

Описание на процедурата:

1. Инсталира се приложението com.iViNi.bmwhatFull-21.25.apk - не кракната версия на приложението;
2. Инсталира се приложението lucky-patcher-6-2-6.apk - програмата, с която се пачва;
9. Появява се меню с 3 тикчета, първите две трябва да кликнати (Support patch for LVL emulation и Support patch for InApp emulation), последното не (по default си е така);
10. Изчаква се да приключи процедурата (при мен доста се повъртя, имайте търпение);
13. Програмата би трябвало да се активира и да не дава повече съобщение за активация. Може да проверите дали всичко е наред като от главното меню отидете на CODING, в неактивираната версия изобщо не позволява да се стигне до там и излиза съобщение за активация;

Аз лично ще го тествам днес с едно ELM327 устройство за 15лв + Samsung A5. С него преди успях да чета и чистя грешки, но за кодиране не знам дали ще стане.

Поздравления колега, много добра работа, на мен все не ми остава време да го опиша процеса. Виж в първия пост е описано кои модели поддържат Bluetooth и какви възможности предлага. Аз лично ползвам само кабел и OTG преходник. С общи усилия темата вече е съживена. Инсталирайте и споделяйте впечатления. Успех.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91'07 325d
Мечтае да кара: М3

Мнение от hus0 » 20 Сеп 2016, 19:15

ultrashock написа:Помъчих се и с малко помощ от колегата julyan10 успях да се справя. За да ви улесня, качих необходимите приложения в dropbox и написах кратка инструкция, за да може всеки да се справи. Дано съм бил полезен.

Описание на процедурата:

Колега хиляди благодарност :) стана по описанието което си пуснал
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от kochev » 22 Сеп 2016, 17:39

За съжаление тази процедура не позволява вече отключването на останалите inapp платени функции като DPF regeneration, Service reset etc. както преди, а позволява само активация на самия ап.

Потребител
Аватар

Мнение от kochev » 22 Сеп 2016, 18:56

Версия 22.00 Цък!

In-App продължават да не могат да се отключват. Предполагам, че iViNi-apps са добавили допълнителна верификация. Обмислям дали да не я купя и да спра да се занимавам с глупости.

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум