[Android] Carly for BMW 22.80 - Кодиране и чистене на грешки
Модератор: Общи модератори
- julyan10
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 535 D 272 hp 2005 г.
- Мечтае да кара: X5M5 5.0D
Re: Кодиране, четене и чистене на грешки Carly for BMW 21.02
maildaemon написа:julyan10 написа:maildaemon написа:Новата версия - 21.02. Вече и кодиране за F-сериите. Дерзайте
Как става свързването? От вер. 2.24 насам нещо няма свързване.
Разреши достъп до USB, ако си ъпдейтнал телефона до Андроид 6 трябва да му дадеш допълнителни пермишъни. Иначе не е в програмата проблема, а в твоето устройство. Прати скрийншоти какво се случва, ако не се оправяш
Тела е с android lollipop 5.0.2 с руут права. Пускам програмата, вклювам кабела, тиквам на cable и кликам на connect и изписва No USB connection possible. Please check adapter and try again и излиза pop up No USB connection 3.
- maildaemon
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 535D
- Мечтае да кара: 650i Convertible
- Детайли за колата: Logic 7, Комфортен салон, remap (диното показа - 245 на колелата), keyless go, поддържано до вманиачаване!
Поддържа ли USB OTG телефона?
- julyan10
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 535 D 272 hp 2005 г.
- Мечтае да кара: X5M5 5.0D
maildaemon написа:Поддържа ли USB OTG телефона?
Поддържа, но май проблема ще се окаже кабела за OTG-то. Ще пробвам с друг.
Кабела за OTG-то беше изгорял, с новия всичко работи. Крашва малко, но е поносимо.
Версия 21.11 https://mega.nz/#!JwxUFaAY!EI-ZBTeASLS_c9M3uR5IvFdbhrICWWywvvjyeKqf_gE
Има и по-нова версия 21.12 но не я намирам.
@Maildaemon - Ако ти се занимава прати или сложи инструкции как се запазва напълно отключена версия, както ги качваш напоследък и ще гледам да попълвам пропуските на версии, когато нямаш възможност и време да актуализраш темата.
Има и по-нова версия 21.12 но не я намирам.
@Maildaemon - Ако ти се занимава прати или сложи инструкции как се запазва напълно отключена версия, както ги качваш напоследък и ще гледам да попълвам пропуските на версии, когато нямаш възможност и време да актуализраш темата.
- hus0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91'07 325d
- Мечтае да кара: М3
Колеги купих си ориганалния блутуут адаптер на карли и ми тръгва всичко но проблема е че с програмата която изтеглих от гоогле стора ми позволява само диагностика няма. За кодиране ми отваря всичко мога да избера всичко но като натисна кодиране ми казва че трябва да си изтегля пълната версия. Ще помогнете ли да си инсталирам кракната версия. С анддроид 6.0 съм уж кракнатата версия тръгвала на 6.0 но на мене не ми тръгна. Моля за помощ как да я кача кракнатата.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
И аз съм с такъв андроид и ми тръгва без проблем. Би трябвало да стане ако следваш уоутванията
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
- hus0
- младши ентусиаст
-
От тоя последния линк всичко ми тръгва само кодирането не мога да подкарам не знам защо. След като си прочета модулите се опитвам да ги отворя по отделно и като дам да ми прочете файловете ми изписва грешка. Помагайте моля ☺
hus0 написа:От тоя последния линк всичко ми тръгва само кодирането не мога да подкарам не знам защо. След като си прочета модулите се опитвам да ги отворя по отделно и като дам да ми прочете файловете ми изписва грешка. Помагайте моля ☺
Здравей, то си е написано в първия пост : "Важно! За да работи програмата със всичките си функционалности (кодиране и тн.), е необходимо устройството ви да поддържа USB OTG! Може да се ползва и през Bluetooth (elm327 адаптор), но част от функциите не са достъпни!" Понякога става кодирането през Bluetooth , понякога не.
- hus0
- младши ентусиаст
-
Подкарах всичко по обясненията от първия пост в темата. А тази версия която е качена уж последна версия всичко друго работи без платените функции и кодирането. Ползвам оригиналния блитуут адаптер на карли и кодирането си ми работи.
@hus0 Да това е така защото версията която Maildeamon е качил с пълен крак за всички функции предварително, а за тази която аз съм качил, трябва платените функции да се активират с Lucky Patcher, когато си вързал Карли към автомобила.
Някой може ли да потрвърди че с кабел като този:
http://olx.bg/ad/interfeys-za-avtodiagn ... 460c76f64a
с преходник от USB към микро USB всички функции на Карли работят.
За момента ползвам OBD bluetooth adapter и някои неща като регистрация на акумулатор работят само с оригинален адаптер (или кабел?)
За момента ползвам OBD bluetooth adapter и някои неща като регистрация на акумулатор работят само с оригинален адаптер (или кабел?)
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
kochev написа:Някой може ли да потрвърди че с кабел като този:
Аз ползвам такъв (малко по-скъп, но би трябвало да е същия) и всичко си работи стига да поддържа устройството USB OTG
- hus0
- младши ентусиаст
-
kochev написа:@hus0 Да това е така защото версията която Maildeamon е качил с пълен крак за всички функции предварително, а за тази която аз съм качил, трябва платените функции да се активират с Lucky Patcher, когато си вързал Карли към автомобила.
На твоята версия освен че платените са заключени ами и кодирането не ми тръгна. Изобщо не ми отваряше модулите.
- astrapower
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 28i xDrive Estoril Blue, R259
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: ex. X3 E83 LCI 3.0d
При опит за активация излиза съобщение "Activation not successful"... аз ли бъркам някъде....май не трябва да се активира ...
- maildaemon
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 535D
- Мечтае да кара: 650i Convertible
- Детайли за колата: Logic 7, Комфортен салон, remap (диното показа - 245 на колелата), keyless go, поддържано до вманиачаване!
Re: Кодиране, четене и чистене на грешки Carly for BMW 21.16
Последната версия - 21.16 - кракната и без необходимост от руут на телефона... Enjoy