ПРОТЕСТ СРЕЩУ ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ГОРИВОТО

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Искате ли да се включите в Протеста срещу цените на горивата

Анкетата свършва на 25 Май 2008, 13:14

Да ,ще се включа на всяка цена
234
76%
Да ,ще се включа само ако другите отидат
50
16%
Едва ли ,не хараесвам такива мероприатия
13
4%
Не бих отишъл ,не ми харесва идеята
11
4%

Общо гласове : 308
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330cd
Мечтае да кара: zonda

Мнение от Stili » 27 Май 2008, 23:18

:yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 28 Май 2008, 6:18

...най-лошото е, че горивата помпат инфлацията у нас, щото заради тях поскъпва всичко, което пък от своя страна дестабилизира кабинета (не че ми харесва бат Серго, ама е лошо като се клати властта)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 28 Май 2008, 9:54

alexsch написа:...най-лошото е, че горивата помпат инфлацията у нас, щото заради тях поскъпва всичко, което пък от своя страна дестабилизира кабинета (не че ми харесва бат Серго, ама е лошо като се клати властта)

инфлация :roll: :roll: :roll:
изчакай есента да видиш к'во е инфлация(ток, парно, вода яко нагоре), ако зимата на 2009-а изкараме ще сме най коравото племе на света ей... :mhihi:
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 520

Мнение от genezis » 28 Май 2008, 10:32

Doberman_vas написа:
alexsch написа:...най-лошото е, че горивата помпат инфлацията у нас, щото заради тях поскъпва всичко, което пък от своя страна дестабилизира кабинета (не че ми харесва бат Серго, ама е лошо като се клати властта)

инфлация :roll: :roll: :roll:
изчакай есента да видиш к'во е инфлация(ток, парно, вода яко нагоре), ако зимата на 2009-а изкараме ще сме най коравото племе на света ей... :mhihi:

ние Турското робство изкарахме,ама това престъпното робство надали ще устискаме да издържим

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39

Мнение от kalinm » 28 Май 2008, 12:13

аз съм твърдо ЗА и даже предлагам да отидем на протест с каруци за да им осерем целия център,крещейки,че се опитват да ни върнат в 19-ти век и 4е тая "НЕМА ДА Я БЪДЕ"по никакъв начин!!!!!!!!!!!!!!

Аватар
Кара: си двойката че е най-сигурна

Мнение от Shondy » 28 Май 2008, 15:11

genezis написа:........

ти кво несерьозно парче си.снощи бих път до дружба да се видим и да ме запознаеш с колегите та да им кажа за протеста, ама ти....... :mhihi:
ИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X3 3.0d '04

Мнение от DIDO » 28 Май 2008, 16:57

Stili написа:Менчета относно трафика само да ви кажа че сте ми смешни как мислите че бил евтин бензина и навтата затова имало трафик ... та .. ако помислите малко ше се сетите че хората от по малките градове няма какво да работят там и се преселват в по-големите заради по голям избор на работа и по високи заплати затова е пълно в големите градове я се повозете до някой по-малък град някой ден да видите що е празнота !! Айде малко мислете а не секи втори да бърза да изразява мнение и да се прави на много хитър.. задръствали му улиците на нашия .. ало негледайте "мамините синчета с газифицираните щайги" а вижде как се управлява държавата!!!
УМНИЦИ!

Стилианчо, ти знаеш ли че автобусите в Пловдив са празни,
знаеш ли че всеки е сложил АГУ и всяка ученичка е с кола,
върти се, дава назад не знае на къде да върти волана /друго как да върти сигурно знае де :mhihi: /, запушва кръстовищата, прави задръстване, спира по тротоари и където й падне, знаеш ли че пред
училищата и университетите е като автосалон - е ми значи на
тези хора им е евтино горивото, защото аз като бях ученик и студент
ходех или пеш или с автубуса.
Искам да кажа че има много такива, които не им е толкова необходим
автомобил за да работят, и след като не им е необходим и карат - а това си е тяхно право - значи горивото е евтино, защото всеки се съобразява с условията /цени на горива, заплата/, а не условията
да се съобразяват с него /протеста/. И като не ти оттърват условията,
има и алтернативи на предвижване, а като работата ти е свързана с
това, си индексираш цените.
А и цената на петрола е над 130 долара, а преди 10 години беше 13 долара, а бензина беше 1.30 лв. Значи петрола се е качил 10 пъти,
а бензина няма и два пъти.
Да вярно, в Европа протестират, тук протестират НО превозвачи,
защото при тях като се вдигнат цените има и алтернативи - напр. железниците, но не и гражданите.
Тогава за какви протести говорим?
Акцизити ли, ами те и ДДС-то са основните фактори за попълване
на бюджета, и тук и по света. Дай да ги махнат/намалят и после ще ревеш от други работи.
И ефекта от протеста ще бъде - само и единствено затруднен трафик.

П.С. и нафта се пише с "Ф"
BMW - Усещане за автомобил

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330cd
Мечтае да кара: zonda

Мнение от Stili » 28 Май 2008, 21:14

братле просто немам думи за твойте разсъждения!Ти за мене си типичния българин--щом аз съм добре значи няма проблеми!
А щом като не ти изнаса протеста невиждам смисъл да пишеш тогава тука не е ли така само да те питам????

Аватар

Мнение от Shondy » 28 Май 2008, 22:17

Stili написа:братле просто немам думи за твойте разсъждения!Ти за мене си типичния българин--щом аз съм добре значи няма проблеми!
А щом като не ти изнаса протеста невиждам смисъл да пишеш тогава тука не е ли така само да те питам????

:yes: време беше някой друг освен мен да го каже ,разберете следното, всяко едно действие има два варианта за възприемане от човека : одобрение и неодобрение. В нашия конкретен случай има хора които не исакт да се включат към идеята ,за което никой не ги задължава ,но има и такива които искаме да направим нещо и ни пука и целта ни е да покажем че ние мислим правилно и сме повече като отидем на протест.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от AHTuBuPyC » 28 Май 2008, 22:40

Всеки тълкува нещата по своему и през неговия си мироглед. Невиждам защо се съдите. Много от хората четящи това, сигурно са и гласували за хората които така некадърно ни управляват в момента.

Неможете да съдите хората за това че имат коли, имат пари, купуват си. Нито пък да съдим (в това число и аз) хората които карат колите си на газ. Всеки може срещу съответното заплащане да се газифицира, вече силно ме съмнява и че точно това е политиката на правителството, да минем основно на този тип гориво. Един инжекцион (1800лв.) с сегашната цена на горивата, се изплаща за 10 000км.

Важното е да покажем че сме недоволни от това управление и че искаме промени. Искаме пътища, искаме закони, искаме институции които да ги следят и спазват, и да наказват. Неможе за кола 300 коня, чисто нова, да плащаш сумати и акцизи, данъци и какво ли не, и да си я потрошиш но тези пътища, а Бай Иван с дизела от 1985 да дава 15лв. данък и да прави кремиковци смешно, пред това което му гори отзад колата. Тези абсурди трябва да престанат!!! Елате на протеста, заради абсурда в който живеем!!!
bmw

Аватар

Мнение от Shondy » 29 Май 2008, 0:03

AHTuBuPyC написа:Всеки тълкува нещата по своему и през неговия си мироглед. Невиждам защо се съдите. Много от хората четящи това, сигурно са и гласували за хората които така некадърно ни управляват в момента.

Неможете да съдите хората за това че имат коли, имат пари, купуват си. Нито пък да съдим (в това число и аз) хората които карат колите си на газ. Всеки може срещу съответното заплащане да се газифицира, вече силно ме съмнява и че точно това е политиката на правителството, да минем основно на този тип гориво. Един инжекцион (1800лв.) с сегашната цена на горивата, се изплаща за 10 000км.

Важното е да покажем че сме недоволни от това управление и че искаме промени. Искаме пътища, искаме закони, искаме институции които да ги следят и спазват, и да наказват. Неможе за кола 300 коня, чисто нова, да плащаш сумати и акцизи, данъци и какво ли не, и да си я потрошиш но тези пътища, а Бай Иван с дизела от 1985 да дава 15лв. данък и да прави кремиковци смешно, пред това което му гори отзад колата. Тези абсурди трябва да престанат!!! Елате на протеста, заради абсурда в който живеем!!!

:arrow:

Потребител
Аватар

Мнение от tupanka » 30 Май 2008, 9:22

Евалата колега,
За съжаление наистина живеем в абсурдна държава и при абсурдни обстоятелства!!!!!! :evil:
Високите цени на горивата няма да доведат до намаляване на трафика (особено), а до невероятно вдигане на цените на всичко - къде от реалното оскъпяване на транспорта, къде спекулативно....
Трябва да се протестира, може и да няма особен резултат, но хората трябва да покажат, че са недоволни. Който не иска или го смята за глупаво да не идва, но аз лично ще бъда там, защото ми омръзна да се мълчи за всичко :evil:
Всеки се оплаква от високите цени, от ниските заплати, от високите данъци, от гадните улици и от какво ли още не, но когато стане дума за обществена проява и :roll:

Мълчанието е знак за съгласие, а аз не съм съгласна!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

нямам желание да работя на 100 места по 1000 часа, за да мога да живея в тая държава! Исакам (вярвам, че всички ще се съгласите) да живея спокойно, да не се притеснявам, че няма да мога да си да си платя жилището или колата, или да си сипя бензин в нея или каквото и да е още....

Аватар

Мнение от Shondy » 30 Май 2008, 9:41

tupanka написа:Евалата колега,
За съжаление наистина живеем в абсурдна държава и при абсурдни обстоятелства!!!!!! :evil:
Високите цени на горивата няма да доведат до намаляване на трафика (особено), а до невероятно вдигане на цените на всичко - къде от реалното оскъпяване на транспорта, къде спекулативно....
Трябва да се протестира, може и да няма особен резултат, но хората трябва да покажат, че са недоволни. Който не иска или го смята за глупаво да не идва, но аз лично ще бъда там, защото ми омръзна да се мълчи за всичко :evil:
Всеки се оплаква от високите цени, от ниските заплати, от високите данъци, от гадните улици и от какво ли още не, но когато стане дума за обществена проява и :roll:

Мълчанието е знак за съгласие, а аз не съм съгласна!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

нямам желание да работя на 100 места по 1000 часа, за да мога да живея в тая държава! Исакам (вярвам, че всички ще се съгласите) да живея спокойно, да не се притеснявам, че няма да мога да си да си платя жилището или колата, или да си сипя бензин в нея или каквото и да е още....

звучи абсурдно нали ? а знаеш ли че има и такива които смятат че това е начина

Потребител
Аватар

Мнение от fogost » 30 Май 2008, 9:57

Аз ще съм на посоченото място на 100 %.

Нека всеки, който може да си направи труда да дойде защото това вече наистина е безобразие.
Милите ни политически кухи кратунки не знам как я мисля, но вече не се издържа. Искат от всякъде да лапат, но вече на народа му писна и е крайно време наистина да лапнат..., ама не пари.!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BAPA

Мнение от Ludiq_Violin » 30 Май 2008, 14:32

из4етох вси4ки мнениа и мога да ви кажа само 4е никои и нищо неможе да ме спре да направа лудница пред парламента :twisted: .03.06.2008 ще остане в нашите сърца :mhihi: :smoke: .БЪЛГАРИЯ НАД ВСИ4КО :bgflag:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум