Зверска катастрофа с БМВ на магистрала Тракия
Модератор: Общи модератори
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Тцъ, нищо не ми дава право да не спазвам ограниченията. Когато го правя, правя го на собствена отговорност и си нося последствията. Далече съм от мисълта, че съм перфектен или че всичко зависи от мен. Затова внимавам. Имаше една сентенция, че когато караш, трябва да имаш предвид, че всеки срещнат може да е идиот.
Мисълта ми е, че не е ограничението това, за което трябва да се внимава и не е спазването му това, което те прави сигурен шофьор.

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
- Kocil
- младши ентусиаст
-
WilliamsF1Team написа: Докато караме като коне с капаци и по въздуха да ни пуснат да се движиме пак ще се трепаме...

Feanor написа:Тцъ, нищо не ми дава право да не спазвам ограниченията. Когато го правя, правя го на собствена отговорност и си нося последствията. Далече съм от мисълта, че съм перфектен или че всичко зависи от мен. Затова внимавам.
Мухахахаахаа, пидж, ти що мислил, че ония на магистралата не е внимавал или е искал да се самоубие?
Или що мислиш, че тоя дет се навря под ремаркето хич не е внимавал и не е искал да носи отговорност за действията си?
Ели па тия от снощи?
А що си мислиш, че ти си нещо по различно от тех като внимаваш или си много отговорен? Бтв. отговорен за теб или за семействата с деца около теб?
За мен не си и с тва самочуствие даже леко глуповат ми идваш

- emo_metala
- Потребител
-
Ужасна катастрофа. Бог да ги прости.
Всеки си е дал мнението от своята гледна точка и дори такава ужасна трагедия доведе до безсмислени спорове. Аз си мисля, че никой от нас няма правото да съди шофьора на БМВ-то. Никой. А изречения от сорта "малко му е това" са направо....нямам думи. В тази тема прочетох доста мъдрости, поговорки и.т.н Аз ще кажа само една "Нека този който мисли, че е безгрешен, да вземе камъка и да го хвърли по мен".
Интересно, но в повечето постове на хора които оплюват покойния шофьор на БМВ-то, след всичките охулвания следваше нещо от сорта "Аз само едни път съм вдигал 200", "аз само едни път двигнах над 180, ама много внимавах"..... Нали си давате сметка, че това може да е бил първия път в който и той е вдигнал над 200 км? Каква мислите е разликата да ви засечат на хлъзгав път с 240, 220 200, та дори и 180 км/ч? При това, поне което аз разбирам от снимките и видеотата, при рязкото набиването на спирачките, освен че задницата му е поднесла, мига преди да се удари в мантинелата, гумите на БМВ-то са се качили и на мократа трева.
Не си позволявайте да давате крайни оценки за неща, които на 99% съм сигурен, че всеки от нас шофьорите е извършвал. Такива катастрофи стават на всякъде по света, дори и в Германия. Да, тук в България предпоставките да стане такова нещо са в пъти повече, но нека да не се изкарваме специални, ние българите.
Единственото което може да направим ние в момента е да скърбим за близките на загиналите и за тях самите. Не да ги упрекваме....
Всеки си е дал мнението от своята гледна точка и дори такава ужасна трагедия доведе до безсмислени спорове. Аз си мисля, че никой от нас няма правото да съди шофьора на БМВ-то. Никой. А изречения от сорта "малко му е това" са направо....нямам думи. В тази тема прочетох доста мъдрости, поговорки и.т.н Аз ще кажа само една "Нека този който мисли, че е безгрешен, да вземе камъка и да го хвърли по мен".
Интересно, но в повечето постове на хора които оплюват покойния шофьор на БМВ-то, след всичките охулвания следваше нещо от сорта "Аз само едни път съм вдигал 200", "аз само едни път двигнах над 180, ама много внимавах"..... Нали си давате сметка, че това може да е бил първия път в който и той е вдигнал над 200 км? Каква мислите е разликата да ви засечат на хлъзгав път с 240, 220 200, та дори и 180 км/ч? При това, поне което аз разбирам от снимките и видеотата, при рязкото набиването на спирачките, освен че задницата му е поднесла, мига преди да се удари в мантинелата, гумите на БМВ-то са се качили и на мократа трева.
Не си позволявайте да давате крайни оценки за неща, които на 99% съм сигурен, че всеки от нас шофьорите е извършвал. Такива катастрофи стават на всякъде по света, дори и в Германия. Да, тук в България предпоставките да стане такова нещо са в пъти повече, но нека да не се изкарваме специални, ние българите.
Единственото което може да направим ние в момента е да скърбим за близките на загиналите и за тях самите. Не да ги упрекваме....
- Feanor
- ентусиаст
-
Maverick_VS написа:Да де всичко е така, носиш си последствията - ОК - въпросът е да няма последствия за други!
Как да ти кажа - аз лично предпочитам последствия и за мен да няма. Това отговаря ли на "въпроса" ти?

И пак ще отбележа, прочети пак последното изречение от предишния ми пост.
Diablo, пидж, вземи се научи да пишеш първо, пък тогава прави забележки за глуповатост и самочувствие. Щото така е леко... смешничко.

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- nelim
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
- Мечтае да кара: //M Power :)
emo_metala написа:Ужасна катастрофа. Бог да ги прости.
....
Каква мислите е разликата да ви засечат на хлъзгав път с 240, 220 200, та дори и 180 км/ч? ......
Напротив, в такъв момент трябва да се направи нещо, за да не се повтаря, щото със скръб нещата няма да отидат на добре.
Идеята е тия неща да престанат(или по-точно да намалеят), затова и хората изказват мнение. Неможем да продължаваме само да скърбим и да си викаме "Божа работа", това си е живо оправдание за нехаиство.
Другото което немога да се съглася с теб е че при 180км/час съществува понятие "засичам", и защо ако излезна с 150(аз също извършвам нарушение) да изпреварвам на магистралата излиза че съм засякъл някой фантом засилил се с 240?

Такива скорости не трябва да се толерират, и всеки пикльо който се хвали с такова нещо трябва да бъде оплют и отритнат от обществото, за да разбере че не прави нещо с което се вдига в очите на хората, а напротив, да го е срам.
spacepl написа:Аиде още едно БМВ с превишена скорост!
http://burgas.dir.bg/2007/06/20/news1802240.html
Не искам да ме разбирате погрешно, аз харесвам БМВ, баща ми караше 2002ti в София още през 1971 г. едно от първите 2002 в България. После в семейството сме имали още няколко БМВ-та, докато живеехме в Бон карахме комби 325х и 740. В момента сестра ми кара чисто ново 330xd.
Но- откакто паднаха митата се забелязва рязко влошаване на поведението на водачите на БМВ. Всеки ден се вижда по улиците в София и в страната. Аз го отдавам на падането на цените на старите коли - всичките голфаджии се качиха на БМВ-та(най-вече Е36) Явно наточена е36(желателно купе) е мокрият сън на голфаджията.
Карам много из страната и особено тая година като видя БМВ е36 знам кво ще стане - изключително кретенско поведение, рисково и глупаво шофиране, незачитане на останалите на пътя и т.н.
През февруари карах на тест един Сааб 9-5 Аеро (260 к.с.) - представа си нямате какъв цирк беше с тая кола - всички е36 по пътя се опитваха да се докажат колко много им върви колата и как ще издухат Сааб-а. Обикновенно караха 316-ти...
Явно на това се дължи тая ужасяваща серия - много млади и неопитни водачи с яростни рацерски амбиции се качват на БМВ-та и резултатът е налице. Доскоро същите тия се изпотрепваха с Голфове ГТИ, сега почнаха да се пречукват с БМВ-та.
Направо диалектически материализъм - превръщане на количествените натрупвания в качествени изменения.
Бъдете готови скоро вместо "голфаджия" да казват...

- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Гадното е, че все с нашите машини стават напоследък белите, приятелите ми взеха да се майтапят вече с мен, а всичко е въпрос на гадно стечение на обстоятелствата.
only rear wheel drive
- BMWALPINA
- и аз незнам
-
- Кара: E36 325i
pinko написа:...
На същото мнение съм и аз. Много селяци започнаха да си купуват БМВта явно да избиват комплекси и да викат вижте ме аз карам БМВ, и съм обеден че пове4ето не знаяте каво ще ре4е Е36, Е30...

- Kocil
- младши ентусиаст
-
Пич,не му е първия път,дето е вдигал 200+...предната седмица преди инцидента е имал акт пак за каране с 200 и отгоре...emo_metala написа:..... Нали си давате сметка, че това може да е бил първия път в който и той е вдигнал над 200 км?
- Feanor
- ентусиаст
-
Diablo написа:...
Вместо да се тревожиш за мен, да беше помислил какво се опитвам да кажа и защо. Ама не, нали трябва да се направим на по-католици от папата... Айде със здраве.

Feanor написа:Diablo написа:...
Вместо да се тревожиш за мен, да беше помислил какво се опитвам да кажа и защо. Ама не, нали трябва да се направим на по-католици от папата... Айде със здраве.
Tук 4етат и по малки деца от теб, които след подобни и3ка3вания си мислят, 4е като са "внимателни и си носят отговорността" (цитат

Ако бе6е толкова съвестен и внимателен, 6те6е да се сету6, 4е и3ка3вания като твоите не помагат на никой друг освен на егото ти.
Бтв. ка3ах го горе ве4е. 3а да кара6 бавно се иска сила, да си "бър3" е най лесно. Една друга тема е, 4е 90 процента от 4и4ките дет карат бавно най вероятно 6ти скрият 6апката ако рекат да бър3ат

- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
Diablo написа:Feanor написа:Diablo написа:...
Tук 4етат и по малки деца от теб, които след подобни и3ка3вания си мислят, 4е като са "внимателни и си носят отговорността" (цитат), могат да са по бър3и и добри от си4ките бавни 4и4ки по улиците.
Ако бе6е толкова съвестен и внимателен, 6те6е да се сету6, 4е и3ка3вания като твоите не помагат на никой друг освен на егото ти.
Бтв. ка3ах го горе ве4е. 3а да кара6 бавно се иска сила, да си "бър3" е най лесно. Една друга тема е, 4е 90 процента от 4и4ките дет карат бавно най вероятно 6ти скрият 6апката ако рекат да бър3ат.
Не си прав колега. Тук не съм видял (поне в темите с инциденти) някой да превъзнася тези , които карат с 200км/ч и да твърди , че като си опитен можеш да караш с колкото си искаш.
Проблема е че когато всички говорят само и единствено за превишената скорост , а не за причините за нея , същите тези деца , които споменаваш че четат форума , започват да си мислят , че когато карат с разрешена скорост не представляват никаква опасност за останалите участници в движението. И тогава като засекат някого , не дадат предимство или си дрифтят по завоите ще кажат - е к'во не съм превишил скоростта.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?