„Петицата” ще получи най-силния дизел на BMW
Модератор: Общи модератори
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
Re: „Петицата” ще получи най-силния дизел на BMW
За спора с времената ще кажа че съм виждал на божурище е36 м50б25 без ванус с чип и генерация да дава 15.6с с всички седалки в него, а 328 мисля съм виждал 15.4-15.5 и мисля че средна 15-ка е реалното време на 28-цата.
16 сек е много, определено колата е била сдухана или с много лоши гуми!
Та то голф кр и абф дават 16.3 - 16.5, кадет ц20хе без седалки и с чип съм виждал с очите си 15.7... и така нататък
Дано сме живи и здрави да доживеем догодина писта божурище пак да функционира като преди и ще се види какво що..
По темата мисля че вече се изчерпа ще кажа че идеята за дизелова М-ка не ми харесва определено..
Според мен ще излезне кола която няма да е М5, а нещо междинно междуМ5 и нормалата 5-ца най-вероятно 550Md и ще е с мощност около и малко над 400кс, 500кс невярвам да е, защото доизвестна степен ще е конкурент на М5, както и поради други ред причини
16 сек е много, определено колата е била сдухана или с много лоши гуми!
Та то голф кр и абф дават 16.3 - 16.5, кадет ц20хе без седалки и с чип съм виждал с очите си 15.7... и така нататък

По темата мисля че вече се изчерпа ще кажа че идеята за дизелова М-ка не ми харесва определено..
Според мен ще излезне кола която няма да е М5, а нещо междинно междуМ5 и нормалата 5-ца най-вероятно 550Md и ще е с мощност около и малко над 400кс, 500кс невярвам да е, защото доизвестна степен ще е конкурент на М5, както и поради други ред причини
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Dpy написа:... И 5 стотни разлика при скорост 150-160км/ч колкото е терминалната, са 20 метра разлика(смятайте си го). Много дълга тая боя разлика

Моя е грешката, имах предвид 5 десети от секундата(както всеки се досети де, но трябваше да натяква
), за което беше и спора(разликата от 15.2с до 15.7с при скорост 150-160 км/ч). Прекалено много се отклонихме от темата. Спирам да пиша, облъчените на тема дизел няма да си променят мнението, както и аз моето. 

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
:OFF: явно всички ние трябва да се досещаме какво искаш да кажеш ,щото ти е малко трудно да ти изразиш мисълта .. и тоя път не ми пиши обяснение на лично както правиш след всяко мое мнение
отсега да отговоря и на следващия ти въпрос - няма да дойда до Варна да се пусна с вървежната ти 316ка на кинти дето ти ги изкарваш за 1 месец а аз за 1 ден 

На теб ти казах, АЗ да дойда при теб в Шумен, на пари, ама ти не пожела, все още вАжи предложението 
П.С. такива турбо гъзари като тебе ги знам

П.С. такива турбо гъзари като тебе ги знам

- DrivinGGoD
-
The Ultimate Driver
-
- Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
- Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
- Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci
Мисля, че темата се изроди в посока мерене на пишки и лични нападки... да не говорим, че дори и това, което не е в тази посока е доста извън темата... никой не се съмнява в добрите показатели и поведение на новия BMWски дизел... но да обсъждаме обективната бързина на евентуалното М550d xDrive преди още въобще да се знае дали наистина ще го има и какво ще бъде е меко казано безмислено
камоли пък в тази посока да почнем да мерим коли, които нямат абсолютно нищо общо с тези от темата... видя се ясно, че има привърженици и на дизеловите и на бензиновите "бегачки", има върли защитници на BMW традициите и такива, които нямат против да бъде сложена буквата М в означението на дизелова кола... поне едно е ясно - ще има много купувачи за дизелова Мка ако съдим по мненията в темата 

------------------------------------------------------
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.

Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.

- ms
-
-
DrivinGGoD написа:...поне едно е ясно - ще има много купувачи за дизелова Мка ако съдим по мненията в темата
Дано БМВ не разчитат на някой от форума да си я купи

DrivinGGoD написа:но да обсъждаме обективната бързина на евентуалното М550d xDrive преди още въобще да се знае дали наистина ще го има и какво ще бъде е меко казано безмислено

Съгласен съм с мнението за хард-кор М феновете. Да, едно време М GmbH се кълнеше в задно предаване, атмосферни мотори и неподражаемо поведение на пътя. Автомобилите бяха по 1000 кг, защото нямаше климатик, бяха тесни, без кой-знае колко висока безопасност и комфорт. Светът се промени .. Ако продължим да правим автомобили следващи единствено и само това полезрение ще останем в миналото и компанията няма да има възможност да произвежда E92 M3 GTS.
Още един пример - Porsche .. години наред правеше един много добър за времето си автомобил. В един момент се оказа пред сериозна финансова криза. Направиха Boxster - света ги оплю, но стъпиха финансово на крака. Направиха Cayenne, на базата на VW, света го разграби. Сложиха дизелов двигател, сложиха 4х4, направиха дизелова лимузина с 4х4. Анатема за хард-кор феновете, НО фирмата ИМА пари да прави CGT, GT2RS и брилянтното GT3RS.
Това, което харесвам в М автомобилите е, че са бързи, уникални за шофиране на фона на останалите конкуренти и пазят духа си независимо от промените на света и изискванията на клиентите. Всеки един от Вас, който е имал щастието да кара Е30 М3 и е имал възможността да покара повечко автомобили, навъртял повечко километри би следвало да е достатъчно обективен пред себе си, че трудно може да се ползва като всекидневен автомобил. Друг е въпроса, че е кощунство. Не ме възприемайте погрешно - питайте gazzzar колко голяма усмивка имах, докато разтрих неговото преди време. НО всяко едно 330d xDrive с М пакет ще му раздаде такива шамари, че не е истина. Технологиите днешно време ни дават възможност да правим бързи, икономични, комфортни и безопасни автомобили, с които да пътуваме хиляди километри без умора. Просто, защото света се промени. Имал съм щастието да карам М1 - това е кола, която днешно време е напълно неприложима за модерния начин на живот. Това е ценност, която ако имам един ден щастието да притежавам ще я вадя неделя в 4 сутринта, когато съм сигурен, че всички идиоти са се прибрали напити с баракудите си и ще и се наслаждавам по не повече от 10 километра на укенд, но никога няма да изкарам по друго време на денонощието. Не мисля и да обиколя Европа с нея, защото има огромно количество автомобили по-удобни за пътуване с багаж и в нормални условия.
За финал бих попитал - На какъв носител слушате музика в автомобилите си? Плоча? Касетка? Плочите дават особено натурален мек аналогов звук? Истинският звук ...
ps. Да благодаря на DrivingGod, на когото още Март споделих горе-дискутираната информация, че я запази за себе си ...
Да, ще има M550d xDrive - F10 и F11
- ms
-
-
Turturelo написа:...
Да, ще има M550d xDrive - F10 и F11
е сега ако кажеш и горе-долу каква ще е мощността ще е идеално...
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Те още от Мюнхен не знаят колко катъра ще е, та едва ли някой ще може да каже с точност...
Si non confectus, non reficiat.
- ms
-
-
Заги, нали не го мислиш сериозно това
ако са решили да има такова чудо като М550д със сигурност са сметнали и каква приблизително мощност ще изкарат от тоя мотор...

- Zagy
- нафтения
-
Да де, ама гаранция ще ни поизпотят преди да си признаят
50d вече се знае, че ще е 400 коня и поне 700-750 нютона, предполагам, че М550d ще гони 500 коня. Ма само аз си мисля така де

50d вече се знае, че ще е 400 коня и поне 700-750 нютона, предполагам, че М550d ще гони 500 коня. Ма само аз си мисля така де

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Публикувано на: Пон, 26/Юли/2010, 12:52 Заглавие: Re: Последната V10 М колa
за мен не е особена изненада, освен големите мощности, които се цитират. който следи автомобилните тенденции не би трябвало да е изненадан. само не съобразих, че дизела ще е прекалено тежък за тройка. ние го обсъждахме това в темата за М5 преди.
steeN написа:по темата си е до някъде, защото аз очаквам да се появи М дизел в близките няколко годининещо с МНОГО въртящ момент, което да компенсира липсата на обороти. циркулират някакви неща за 3 литров дизел с 350 коня и 3 турбота (много 3ки в цялата работа)... може и да има нещо вярно, щото мерцедес имат отдавна модел с 3 турбини.
за 2ра, кой кара така? от 6та ще връщаш на 2ра при всяко намаляне на трафика ли...
за мен не е особена изненада, освен големите мощности, които се цитират. който следи автомобилните тенденции не би трябвало да е изненадан. само не съобразих, че дизела ще е прекалено тежък за тройка. ние го обсъждахме това в темата за М5 преди.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
Zagy написа:50d вече се знае, че ще е 400 коня и поне 700-750 нютона
Какъв ще е този 50d двигател, че и да се "знае" вече за него ..
- Zagy
- нафтения
-
Обявиха, че ще има F10 550d, който ще е 400 коня.