мисли на едни фенове....

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Дон Хуан де Маркофф
Аватар
Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
Мечтае да кара: X6 cabrio

Мнение от B U L L I » 05 Фев 2004, 22:34

усещам от едно известно време напрежение в клуба.
имам чувството че нашата ябьлка се яде от червеиче което никои тук не споменава.всеки ще твьрди че в бмв клуб няма разцепление,но какво става тогава.нямам коментар по темата на малкото ати,но за да решат да направят такова нещо с асенчо,значи някаде има нещо непрочетено от мен.
ати казах ти да не думкаш такива големи постинги.да беше думнал 2 малки ве. :lol:
ИзображениеИзображение
http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.

ентусиаст
Аватар

Мнение от PARADOX_sf » 05 Фев 2004, 22:35

Предлагам да се направи нещо като допълнителен форум към форума. Дето да се пишат подобни простотии, но да не е съвсем официален. Не всеки да има достъп до него.
Тва с правенето на 2-ри форум според мен е голяма грешка(не, че много ви интересува моето мнение)!
Просто тук ще изтъпее!!!

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 05 Фев 2004, 22:42

F&F сомена за друга възможност,хайде да я чуем.Изглежда има нужда от нещо като скрит форум "Изцепки"???

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Chico » 05 Фев 2004, 22:54

Àáå õîðà êâè ñà òèÿ "îäúðæàâèàâàíèÿ",ïàê ëè êîìåðñèÿ???
Àç ñè ìèñëåõ, ÷å òîâà å ôîðóì â êîéòî âñè÷êè "áîëíè" áèìúð
ìàíèÿöè ìîãàò äà îáùóâàò ïî âñÿêâè âúïðîñè êàòî ïðèÿòåëè,
à åòî ,÷å â åäèí ìîìåíò âñè÷êî ñå óìúðñÿâà.
Êàê ìîæå âúâ ôîðóì çà àâòîìîáèëè è òî íå êàêâè äà å äà íå ìîæå
÷îâåê äà ñïîäåëè ìîìåíòè â êîèòî ìó êèïâà êðúâòà ñ õîðàòà êîèòî
íàé-äîáðå ùå ãî ðàçáåðàò?
Ïîðåäíîòî ðàçî÷àðîâàíèå!!! :<:
2 fast 4 u

drift master
Аватар

Мнение от stjoker » 05 Фев 2004, 23:06

Съгласен съм момчета. Много ясно че трябва да има такова място дето да си пишем глупостите за к******те и пиячката без да се притесняваме на някои да не настъпим опашката. А пък тия дето си мислят че са ентусиасти като си лъскат колите по цял ден в гаража та да накрая да излезнат и да движат с 30 в лява лента по булеварда да си пишат квото искат.Удоволствието от тръпката да танцуваш между лентите с 120 облизваики огледалата на мулетата е двоино ако го споделиш със съмишленици. аре успех . 8) :lol: 8)
If today was perfect, there would be no need for tomorrow!
Изображение

Разработва двигатели и хотели
Аватар
Кара: M3 s54 , e23 745i ,e36 328, M3 s38
Мечтае да кара: отново м3 е30 :)

Мнение от BESSNIA » 05 Фев 2004, 23:20

ivo написа: Нямам предвид да се пишат теми от типа "вчера блъснах кола и избягах".

Е да ама аз пиша и такива глупости така ,че за мен нуждата от друг форум е наложителна.
Не знам кой го изтри но некав полицаи се беше заканил да ме бие. Темата беше пусната във продава ,защото явно не се е регистрирал. Бил с мерцедеса си а аз сум влезъл в завоя с ръчна и съм щел да го блъсна, после видял колата и стикера. :twisted: :twisted:

освен това ако погледнете във форума "стритреисър" има ли тема в, която да съм се намесил и да не е заключена

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 06 Фев 2004, 1:06

Ох леле ...още малко с камъни щяхте да ни забиете :lol: Така и постинга на Ати не бе прочетен внимателно от всички, оставили мнението си тук.

Помислете малко пък попрочетете пак малко. Аз съм модератор тук, също така съм член на клуба, също така се занимавам с развитието на ТОЗИ сайт а също се опитвам да съм полезен на клуба. Навсякъде давам визитки и зарибявам ентусиасти с ТОЗИ адрес на ТОЗИ клуб. Винаги съм опитвал да бъда в помощ на ТОЗИ сайт и на ТОЗИ клуб. На стъклата на колата ми има стикери с адреса на ТОЗИ сайт. Това ще продължава да бъде така независимо дали с Ати ще реализираме идеята или не. ТОЗИ адрес ще си ми остане homepage и ще остане единственото място което чета с удоволствие и поселщама по безброй пъти дневно. Смея да твърдя, че Ати е със същите мисли. Веднага по български се заговори за отцепление, раздори и т.н. все едно гледаме съпунена опера. Стреснахте ли се, уплашихте ли се що ли. Не стига, че така ще очистим глупостите по форума ни ами и ни захулихте вече.

С Ати премислихме проблема внимателно както и вероятните негови решения. Спряхме се на допълнително местенце поради няколко причини. Основната е свободно място за изливане на душицата безконтролно. Втората причина е опит да сплотим отново старата глутница, а това е нещо което тук вече не може да се осъществи също поради няколко причини.

Иво (ангажимента :wink: ) Нищичко не си прочел и веднага задрънка за разцепление. Чети пак. какво лошо да дадеш алтернатива на някого да пише на още едно място стига да желае. Разбира се че евентуален допълнителен форум ще бъде свързан с това място най-малкото защото потребители от тук ще пишат и там. Къде е проблема не виждам.

B U L L I ...деление в клуба и аз не съм забелязал. Правим свеж опит да намерим решение хем да не се пишат кофти неща тук, хем да има къде да ги пишем, това е. Не търси под вола теле .....няма смисъл приятелю :wink:

PARADOX_sf ... пази тишина!

Chico напротив, форума е за маняци но има правила които трябва да се спазват за доброто на клуба...и те са нещо което подкрепям напълно. Просто преди форума да мине под опеката на клуба можеше и мъничко да кривваме от правия път :wink:

stjoker :lol: 8) :twisted:

BESSNIA :twisted: :twisted: :wink:

Нощния ездач
Нощния ездач
Аватар
Кара: дългия по таван

Мнение от Engi » 06 Фев 2004, 3:27

tsvet40 написа: ...

и все пак... винаги точно ти си първата опозиция, която почва да ни яде за чистия ентусиазъм :lol:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 06 Фев 2004, 4:51

аз лично мисля 2 неща.. ма всъщност са 3 ;)

1. че форума стреет рейсинг не е във унисон със мисията на този сайт (така както се оформи напоследък- не казвам че е за добро или за лошо). от там и мисля че не му е мястото във този вид тука.

2. всеки сайт за маняци трябва да има форум стреет рейсинг :)

значи хем така, хем иначе. според мен решението е да го има форума но да се напише изрично в самото му начало че този форум не е под опеката на клуба и клуба не отговаря за, и не е задължително да одобрява написаното във него.

така и тръпка ша има а и клуба ще си запази фасона.

относно "брожението"- винаги когато се затяга дисциплината и хората се обединяват около някаква идея, има партизани :) не виждам нищо лошо в това- бройте го като още един аспект на пазарната икономика :)
мойте скромни 2 стотинки ;)
алекс
трабант 601с
разни други возила

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 06 Фев 2004, 9:40

Аз искам само да кажа, че клуба не е това което е бил преди :idea: Имал съм малък поглед в началото в/у форума но тогава имаше какво да се чете и да те надъхва и да изпитваш някакво удовлетворение :arrow: и сбирките са били други и нрава на форума и отношението м/у неговите членове е било друго :idea:
Както искате ме разбирайте :?
Искам да кажа още и че преди четях всяка тема в форума с интерес и като видя че има нова тема или мнение изгарях от желание да го прочета :arrow: а сега влизам и виждам примерно ново мнение в Основния форум отвярям форума и виждам само темата по която е писано и знам че ако си направя труда да го прочета ще се разочаровам :!: Така правя и с другите форуми отварям ги и не чета мненията :arrow: само определени в които още има нещо интересно :arrow: и накрая натискам "Обележете всички мнения като прочетени" :arrow: не искам да наругая някой хора които бълват безинтересни мнения или в повечето случай в някоя интересна тема почнат да зариват с безсмислени двуредови отговори в които няма нито смисъл, нито са зели някакво отношение по темата :arrow: да не говорим, че в повечето случай имам чуството ... просто прегледайте темите и не може да не ви направи впечатление :cry:
Не искам да си мислите "тоя пък какво праи коментар като не е казал нищо интересно" :arrow: така е, но когато няма какво да напиша просто не пиша

П.С.Имам чуството че обстановката се нажежава точно поради това което написах

:idea: :idea: :idea: :idea: Според мен форума ще бъде по интересен ако в темите човек пише само ако има какво да каже наистина а не задължително да измисли какво да напише :idea: :idea: :idea: :idea:

П.С.2 Приемете моите думи чисто и просто като моето мнение :arrow: не искам никой да се чуства засегнат от това което написах но нека всеки един да се замисли над това :idea: този мой пост не е с цел да критикува :arrow: просто идея, моето виждане, мислите които ме тревожат около форум-а

Благодаря за разбирането :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chefo » 06 Фев 2004, 9:56

Малко крайна мярка, но при новите условия мисля, че все нещо трябва да се направи. Аз също съм за спазването на законите, макар че понякога и на мен ми се случва да "изперкам" и да оставя няколко замислени шофьора отзад в прахоляка :wink:

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 06 Фев 2004, 10:52

така, след като чух повечето мнения ще изкажа и моето.
Това място беше нещо специално за мен, всеки път чаках с нетърпение да видя какво са написали хората и още с прибирането вкъщи пусках кюнеца да зарежда, за да мога по-бързо да се потопя в синьо-белия свят.
Но магията изчезна. ПОгледнете какви теми се пишат-в страхотни истории се пише за новото Бугати :shock: Какво страхотно има в тази кола, че да ми я пускат и разискват във форума, В най-добрия случай(ако въобще трябва да се толерира) мястото й е в Изън темата.
Това беше форум, където всички виждаха в синьо-белия диапазон, а не цветно. Това беше място, където всеки да посдели вътрешното си отношение към БМВ. А какво стана :?: И защо :?:
Поехмен към курс комерсиализиране, за да можем да си позволим повече неща като клуб. Обаче с цената на какво :?: Аз предпочитам да давам 60 лева(а те са повече) безвъзмездно на година, за да може да се поддържа регистърацията на клуба, която ни да ва възможност да организираме мероприятия и да си запазя свободата на словото. Вече става так, че трябва да си слагам вратовръзка, когато влизам тук, да се съобразявам какво пиша, защото "чичковците" четели. Този клуб трябва да служи на мен, а не аз на него. Предпочитам да си пиша свободно и да нямаме спонсори, отколкото да се съобразявам какво биха си помислили евентулани спонсори за нас. И без тях сме се оправяли, макар и трудно.
Но аз оценявам труда на всеки тук и след като мнозинството каза-ДА, трябва да станем сериозни, трябва да си намерим спонсори и отстъпки, аз се съгласих и се старя да работя в тази насока.
Но искам да помислите малко върху една друга гледна точка - количествените натрупвания водят до качествени изменения.
Не е вярно, че сме изписали всичко по темата - дори по старите коли се намира нещо ново, всеки път, когато легнеш под нея, но хората не пишат.
Къде са постовете, пропити в синьо-бяло, но въпреки това технически издържани и грамотно написани на Роската :?:
Къде са толкова добре описаните чуства, които Ландшарк изпитва, карайка своята 325-ца :?:
Къде са постовете на Астор, Фх-мейкър :?:
Къде са разказите на Да-Улф и Мадпетио, от които на всеки му кипваше кръвта :?:
И къде са коментарите на Бавареца и Алпината:?:
Дали тези хора вече не са фенове :?:
дали тези хора са престанали да карат, че да няма какво да напишат :?:
и дали ние всичко знаем за тези коли, че престанах да ни учат :?:
искам да ви кажа, че ние сме тези, които ги изгонихме :!: :!: :!:
да, хубаво е един клуб да се развива. Но той трябва да е в пола на истинските фенове и те трябва да се стремят към клуба, а не клуба към тях. Клуба трябва да е рожба на създателите си, а не те да са негови роби.
Истинксите диваци на пътя не носят вратовръзки. Истинските диваци са свободни, те са партизани :!:
Не може да се опитате да ги опитомите, манията е най-дълбокото чуство на анархия. Няма правила, съществува само БМВ :!:
Ако някой смята, че това е болна мисъл, значи е прав- не крия, че във вените ми бушува вируса на тази велика за мен марка. По-добре да ходя пеша, отколкото да карам друго. По-добре да съм глух, отколкото да слушам друга музика, освен тази на шестака.
Въпроса е защо тези хора спряха да пишат. Въпроса е защо, след като съм прекарал толкова часове и съм потрошил толкова пари(които за мен са много, иначе може да са нищожна сума като цяло, но аз съм се лишил от толкова неща, за да мога да дойда на сбирки, на събори). Та защо едните престанах да пишат, а аз искам да правим нов форум :?:
Уважавам услилията на всички, които се трудят за благото на клуба и БМВ-общността и знам, че го правят с най-добри намерения, но явно посоката е грешна.
Може би е по-добре да останем о-малко, но качествени хора и банво да се разрастваме.
Има един човек, на когото сигурно не сте обърнали внимание, защото има смао около 23 поста, ника му е СОНИ.
Да, обаче аз познавам този човек, и неговите зеници са синьо-бели. Той има и е имал БМВ-та от Е20,Е21,Е23,Е28,Е30. и е карал много и ще кара само БМВ. Но престана да влиза.
ЗАЩО :?:
Ами защото той по цял ден лежи под неговите, аз не мога д аму кажа нищо технческо, което той да не знае. Това може да направи Роската, за когот нещата също седят по този начин. Единственото, заради което си струва да влизат тези хора е за да видят, че не сами с болестта си към марката.
Но какво се случва, когато някой от тях пусне маняшки пост :?:
докато успея да реагирам вече са се нахвърлили един булюк хора, каращи вектри или голфове и няма кой да ги защщити :!:
а това боли :!:
алтернативите са две
1. изчистваме с желязна ръка този форум от простотии за други марки(да останат смао стойностните, които и без това не са много), които да бъдат на специално място и да започнем на чисто.
Това е форум за БМВ- не мисля, че някой може да ме обвини, че не съм прав, ако плюя по някоя друга марка, защото го правя в собствената си къща, а не у тях. тогав какви претенции за обективност и не знам какво си търси ТУК :?:
Когато отида да плюя срещу неговата марка, в неговия форум тогава може да ми се скара.
Но докато сте тук ЩЕ МЪЛЧИТЕ :!: :!: :!:
Никой не претендира за обективност, никой не се интересува от колите ви, карайте си ги със здраве и ни оставете намира, да си тънем в заблуда, че БМВ не било бутилка минералн вода.
Ако има строг контрол и не се търпят чужди елементи, когато се пусне тема и човека се подкрепи току виж сме върнали стария дух, които ни сплотяваше. Но това ще за сметка на новите попълнения, защото ще могат да се включат само тези, които наистина са болни на тази тема, а не случайно просто в момента карат БМВ. Аз така или иначе тях не ги считам за фенове.
2, възможност е да се продължи с масовото набиране на членове, за сметка на качеството им. Тогава обаче рискуваме да ни изяде главата. И тогава единствената възможнот за феновете, които мислят като мен е да си направим друг форум, които да засяга само БМВ като мания. Няма да има други форуми, нито технически, нито аудио, които да се дублират с тези, които са тук, така че да се опасявате, че можело да се преместят всички там. Просто новото място ще бъде една виртуална маса, нищо повече.
Искам да се замислите за едно:
Бихме могли тихомълком да пуснем форума в деиствие, но предпочетохме да ви го съобщим. Надявам се това, да говори за доброто ни намерение и уважение, както и желание да продължим този форум и клуб. Не разбирам защо ведна ми с елепна прозвището на отцепника. Но ако така го разбирате- да, аз съм отчепник. Отцепник съм на вратовръзките, отчепник съм да ми е стегнатао около врата и да трябва да вниамва какво пиша.
Ако има малки деца, които се надъхвали от писанията ни-не сме тяхни родители, че да ги възпитаваме.
Ако имало спонсори, които биха се отказали от нас, заради писанията ни- не съм фен на марката, заради тях.
решението е ваше и аз ще се съобразя с него.
ваш Ати
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 06 Фев 2004, 11:56

по повод поста който Ати написа искам да кажа аз нещо :arrow: съгласен съм с него, съгласен съм и с политиката на клуба (в който не членувам ще напиша по долу по какви причини), съгласен съм че само на ентусиазъм може би клуба няма да съществува :arrow: трябват му спонсори :idea: Това е така :arrow: аз така съм се запалил по БМВ и по марката и по клуба форума и всичко и сбирките и чакам национален събор на който не знам дали ще имам възможност да дойда но много бих искал :arrow: но отведнъж като че ли улисан в другите проблеми, нещо в мен ме отказа да си подам молбата за членство :arrow: като че ли нямаше какво да ме накара :? А не би трябвало да е така :idea:
Може би ако преди 2 години си бях купил БМВ и бях обърнал по голямо внимание на клуба и форума :arrow: сигурно щях да съм от най-големите ентусиасти :arrow: имам чуството че нещо е опорочено и се загуби :idea: Надявам се да е само чувство и скоро да отмине... знаете ли м/у другото по стечения на обстоятелствата в момента качвам филмчета които имам от 2002 година, филмчета на ДТМ, и други такива които каот гледам, се сещам как покрай тази мания съм свалял с денонощия от нет-а по даиъл-ъп-а, сещам се и за това как чаках да си купя БМВ и да се присъединя и аз към вашите сбирки, към клуба :arrow: нещо се промени.... :idea:
П.С. След като написах този пост, дълго мислех дали да го изпращам, имам чуството че след като не съм член на клуба, може би това което мисля и усещам няма голямо значение :arrow: но все пак това са моите впечатления и мисли, на един ентусиаст :arrow: който е на път да стане и член от този клуб, в който хората са обединени от взаимните си интереси около БМВ и не само :idea:
Другото което съм забелязвал и искам да кажа, че няма такива фенове на други марки автомобили, като БМВ феновете :idea: Всички трябва да се постараем и така да си остане :arrow: с цената на някакви жертви или саможертви :!:
Изображение

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 06 Фев 2004, 12:09

Ати какъв не човек си ти :) След малко ще ти се обадя по телефона да ми обясниш какво си писал, защото няяямам сили да го изчета :) :) :) С две думи ще кажа, че това с дисциплинирането на форума ми се струва безмислено. Да хубаво е да има ред, но как може да се превъзпитат 1100 потребители да не пишат за нарушаването на правилника ( може и да не съм разбрал правилно за какво става дума ). От една страна и теми като "Колко вдигате с вашия автомобил"? и отговори 220 еди къде си и т.н. са явно нарушение на законите, но там са писало и модератори и администратори. Тези неща няма как да се спрат моля ви. Просто в момента нямаме сайт и е естествено на очи да се набива само форума. Ако някой ден клуба се сдобие с такъв интереса към форума ще спадне. Истинските фенове винаги ще влизат в него, но потребителите, които просто искат да разберат "що за клуб е това" ще го разбират от сайта... Та малко преувеличавате всички. Не исках да го казвам това пред всики, но някой вече се изпусна. Нека има скрит форум. С модератор Асен или ати. Може и да е отворена група, в инфото на която изрично е написано: "Влизайки в тази група се съгласявате с тва и онва..." трябва да се помисли :idea: Другото е просто отдолу на форумите или при регистрация да се добави, че БМВ Клуб България не носи отговорност за написаното във форумите и т.н. Помислете :idea: :D
Изображение
Изображение

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 06 Фев 2004, 12:19

И още нещо :) Може би съм изпуснал това онова неидвайки на сбирки, но не виждам какво толкова се е изгубило. Нима сега не можем да се съберем с този и онзи в Банкя или Люлин :P и да си направим веселото? Същото е и по другите сбирки. Не ми казвайте, че разходки по Витоша и т.н. не са ви забавни. Според мен нищо кой знае какво не се е променило, а просто усещането, защото вече сме МНОГО и с все по-различни разбирания. Завързват се разни интрижки, обособени групички ( люлинската такава не е цел отцепване :) ) и т.н. НО се появиха и много истински приятелства, които доведоха до много прекрасни моменти! Стига сте били толкова черногледи. Имаше един лаф: "Ако ти падне нещо в бюльона, извади го и го изхвърли, безмислено е да го оставиш вътре и да продължаваш да се оплакваш от вкуса". Някакво такова :D Така, че хора стегнете се, сигурен съм, че на задаващия се събор ще си прекараме два пъти по-всесело от предишните :)
Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум