Що е то ix и как действа?

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

xi ,ix

Мнение от LordDigital » 27 Яну 2004, 19:24

Технически ix и xi са много сходни.

На народен език ,тва е ЛадаНива система от 60-те ,със добавен тракшън контрол които ти треска спирачки за да имитира блокаж на диференциали. Всъшност има точно 3 отворени диференциала ,ABS сенсори и спирачки - ефтино ,ефтино и пак Иофтино:)

Вие ша кажете до колко е истина ,че на новите ix ще слагат xDrivе ,която БМВ не отдавна са патентовали. Нямам данни дали пак не са си платили някои да им я разработи ,но системата е доста по-добра от 3-те отворени диференциала ,защото средния вече е electro-hydraulic couplеr.

.
Изображение

Разработва двигатели и хотели
Аватар
Кара: M3 s54 , e23 745i ,e36 328, M3 s38
Мечтае да кара: отново м3 е30 :)

Мнение от BESSNIA » 27 Яну 2004, 23:10

Wizi написа:...

Witzi Знаеш ли по какво се различава фена на БМВ седнал в quatro. иска да свали предните полуоски на куатрото :mha: :mha: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 28 Яну 2004, 0:36

Колеги, не се закачайте заради туй дето питам, щото аз ви питам едно вие се разправяте за друго. Знам какво е 4х4, питам как действа при БМВ, защото съм чувал от едни, че работи до 40км/ч, а при други, че е зацепено 100%. Интересува ме ако е се изклучва само кога става и как и ако е 100% зацепено има ли разпределение на двата моста в % отношение на тягата? Не мие приятно да чета разправии за куатро-матро, нива или пък щом искаш да катериш Еверест въри си купи Уаска.
И на тоз дето пле по Лбимата ми марка ша му кажа само: ДА БМВ НЕ Е АВТОМОБИЛ ТОЙ Е [b][i]РЕЛИГИЯ.[/b][/i]

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от LordDigital » 28 Яну 2004, 0:40

sonny написа:Колеги, не се закачайте заради туй дето питам, щото аз ви питам едно вие се разправяте за друго. Знам какво е 4х4, питам как действа при БМВ, защото съм чувал от едни, че работи до 40км/ч, а при други, че е зацепено 100%. Интересува ме ако е се изклучва само кога става и как и ако е 100% зацепено има ли разпределение на двата моста в % отношение на тягата? Не мие приятно да чета разправии за куатро-матро, нива или пък щом искаш да катериш Еверест въри си купи Уаска.
И на тоз дето пле по Лбимата ми марка ша му кажа само: ДА БМВ НЕ Е АВТОМОБИЛ ТОЙ Е [b][i]РЕЛИГИЯ.[/b][/i]

Пич ако не знаеш как работи 4х4 на ЛАдаНива ,как да ти обясним по-популярно как работи при БМВ. Нали ти казах Отворени Диференциали ,3 броя - чети внимателно.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wizi » 29 Яну 2004, 13:54

ДА БМВ НЕ Е АВТОМОБИЛ ТОЙ Е РЕЛИГИЯ

Amin!
Градски, халогенна крушка е вид крушка. Също както ксенона е вид крушка.
Та, на онова дето у село му викате ХАЛОГЕНКИ, всъщност се нарича ФАРОВЕ ЗА МЪГЛА. Ае бегай да раздуеш!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kelesha » 29 Яну 2004, 14:45

sonny написа:ДА БМВ НЕ Е АВТОМОБИЛ ТОЙ Е РЕЛИГИЯ.

Мен пък ли стааа адски смешно като видя този сектански лозунг :D :D :D

Предишна

Назад към Основен Форум