Кампания: BMW Клуб България против тютюнопушенето

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

323i Killer
Аватар
Кара: E30 316i '91, G21 320d M-Sport
Мечтае да кара: G81 M3

Мнение от simple_man » 08 Яну 2004, 0:08

И аз съм твърдо против!Направо ми се гади от тия цигари!Добре че не пуша! :)
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 08 Яну 2004, 0:26

Разликата е в това, че като пиеш, не вредиш на никой друг, освен на себе си. А с цигарите освен, че задимявате обстановката, съсипвате здравето и на тези, които са принудени да дишат дим вместо въздух
:yes:

Мога да напиша есе на тема колко ме дразнят цигарите, но ще се задоволя само с ТВЪРДО ЗА :!: Между другото, гледахте ли рекламата против цигарите по ББС и още няколко британски телевизии. Ако бях пушач, след това, което видях щях да забравя цигарите завинаги :!: Чак настръхнах като си го припомних, бррр :evil:
Never mistake motion for action...

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 08 Яну 2004, 1:11

Ооооох май и аз като ЗАКЛЕТ АНТИПУШАЧе времето и мястото да са изкажа по въпроса. Цигарите определено са на едно ниво с дрогата, алкохола, колата и още доста други продукти които съдържат прекалено много боклци онищожаващи хората и околната среда. Така че в този ред на мисли ми се иска да поздравя президента с идеята за тази кампания, но мисля, че тя трябва да се обедини и за дрогата и за алкохола, но въпреки всичко като за начало е добре. А сга по същство със заглавието и световния проблем. Опредлено ония ей там отвъдоная локва наречена океан отдавна се борят с цигарения проблем, те от една страна не забраняват или невдигат изкуствено цените на отровите защото така ще се получат спекулации и черни пазари, но от друга страна забраняват да се пуши на все повече и повече места и по този начин принуждават хората да намаляват и да спират цигарите. Това действие разбира се понякога има и противодействие, но това е друга тема на разговор. Проблема при метода на Американците обаче идва при ограничението в заведенията тъй като правят зали за пушачи и зали за непушачи, но какво става когато в една компания има и пушачи и непушачи, такаче от тази глдна точкатози техен мтод се оказва неудачен. Аз май пак се поотплснах, но въпрки всичко което казах ние който пишем и призоваваме за отказване от цигарите, нито държавниците вдигайки цените и налагайки забрани неможем да накараме тези люде които са кривнали от правия път да откажат това с което са свикнали, това което си мислят, че им харесва, това което ги убива, това което ги обременява. Но въпреки всичко трябва да им го натякваме непрекъснато та белким хванета да им влезе нещо в главите и да видат, че на другия бряг е по-добре.
И за финал ще задам един въпрос на всички пушачи: Кое е по-добре две кути цигари в дробовете или три кила бензин в колата?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 08 Яну 2004, 9:31

а аз 5- ти ден вече не пуша :)
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 08 Яну 2004, 9:38

Аз съм твърдо ПРОТИВ гадните цигари, но съм забелязал че хората които пушат са толкова подвластни на тях, каквото и да им кажеш относно цигарите :arrow: ТЕ ВИНАГИ СА ПРАВИ, и "Не че не мога да ги откажа, не искам".
Ако можеше да ги направят 10 лева кутията ще е най-добре, пак ще пушат хората но по малко и няма да ни тровят толкова много :!:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chefo » 08 Яну 2004, 10:11

Ми аз вече почнах 4-та година без тютюн :ok:
Никой вече няма да може да ме накара да пропуша пак!
Само като си помисля, че последните 2-3 години не ми стигаше 1 кутия на ден :maad:

Crash Master
Аватар
Кара: '86 316; '89 520i
Мечтае да кара: Е28 М5

Мнение от viper » 08 Яну 2004, 12:47

tsvet40 написа:Разликата е в това, че като пиеш, не вредиш на никой друг, освен на себе си. А с цигарите освен, че задимявате обстановката, съсипвате здравето и на тези, които са принудени да дишат дим вместо въздух :cry:

Абе, ти се натряскай и се метни в колата - а пък после аз ще ти кажа как не им вредиш на здравето на хората. А пък на живота - ВЪОБЩЕ :evil:

Цигарките са си за тия дето ги пушат. На който не му изнася - GO AWAY

Не, че искам да обидя някого, ама ми писна да ми обясняват тъпотии :twisted:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 BMW 525d
Мечтае да кара: BMW M5

Мнение от Tender » 08 Яну 2004, 12:52

Ами аз съм против! Всеки има право да не пуши, както и всеки има право да пуши това е личен избор, както и това един непушач е избрал да влезе в заведение в което се пуши. Никой не го е накарал на сила, както и никой не му е забранил да влиза!

А на това:
sonny написа:Кое е по-добре две кути цигари в дробовете или три кила бензин в колата?

бих казал: Една кутия цигари е по ефтина от един литър бензин със около 10-15 %, а се пуши (поне от мен) за 3-4 дена (ако няма някое запиване разбира се :D ), а "едно кило" бензин заминава за 15-стина минути - ти сам прецени кое е по добре :wink:
SGV

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 08 Яну 2004, 13:08

"Който не иска, да не ходи по заведения"! :shock: :shock: :shock: Всеки има право да си съсипва здравето насила, но никой няма право да уврежда другите, които са принудени да се съобразяват с него! Ето това е криво разбраната демокрация! По цял свят пушенето отдавна не е модерно и на пушачите гледат като на втора категория хора! Пак казвам - правете каквото искате, но не пречете на другите!
А най-полудявам, когато родители пушат в стаите, където са децата им, и най-вече - бебетата, на които това се отразява наистина натално! Имам достатъчно примери, но просто няма смисъл да ги излагам тук. Просто ми е интерсно някой от заклетите пушачи да обясни положителния ефект от тютюнопушенето - поне един! Това някакво доказване ли е или какво? :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от july`s » 08 Яну 2004, 13:46

имаше някакви простотии относно, кръвообращението и оросяването на мозъка, ама аз не им вярвам....

предимно е навик, ако го спреш ще го замениш с друг

аз лично не мога да си представя кафето без цигара (не че не го правя, когато се наложи), убиват апетита (не толкова че да се недохранваш, но достатъчно да не преяждаш:) )

лично за мене избора си е ясен, просто за да си поддържаш дробовете си трябва и някакво физическо натоварване (и на дробовете), избягвам (за да не кажа че не) да пуша на неподходящи за целта места (да речем стая за спане, изключението е мойта и то ако има време да се проветри после:) )

не е доказване, просто е навик (в много от случаите с успокоителен ефект, просто освен психологическия ефект, има и ефекта на изчакване и преосмисляне)

сега може да говорим и за частни случаи, примерно отказал цигарите (заменил с храна), наддаване на килограми, смяна на дрехите и прочие, но те са индивидуални и частни случаи (въпреки че са много разпространени), да не говориме че се разбива режима на хранене (а той не е маловажен, въпреки че в днешни дни рядко се спазва) и други...

естествено най-добре е да не си ги почвал и да не се почват (за успокоителния ефект, препоръчвам да се ползва неколкоратно дълбоко вдишване (ако въздуха е ок де:) )

а за отказването, нека става с медикаменти (има едни хапчета, май бяха анти-табак, действат), така изнервянето липсва (или е минимално), а пък и винаги когато ти се допуши може да се вземе хапче, вместо да се тъпчеш...
<br>
br

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 BMW 525d
Мечтае да кара: BMW M5

Мнение от Tender » 08 Яну 2004, 14:50

tsvet40 написа:"Който не иска, да не ходи по заведения"! :shock: :shock: :shock: Всеки има право да си съсипва здравето насила, но никой няма право да уврежда другите, които са принудени да се съобразяват с него! Ето това е криво разбраната демокрация! По цял свят пушенето отдавна не е модерно и на пушачите гледат като на втора категория хора! Пак казвам - правете каквото искате, но не пречете на другите!
А най-полудявам, когато родители пушат в стаите, където са децата им, и най-вече - бебетата, на които това се отразява наистина натално! Имам достатъчно примери, но просто няма смисъл да ги излагам тук. Просто ми е интерсно някой от заклетите пушачи да обясни положителния ефект от тютюнопушенето - поне един! Това някакво доказване ли е или какво? :roll:

Аз казах който не иска да не ходи по заведения кадето се пуши!!! Трябва да има заведения за пушачи и не пушачи, друг е въпроса до колко има от втория тип в наща държава, но както всичко останало, далеч съм от мнението че това е най-големия проблем на тази държава, но както и да е. Аз винаги съм се съобразявал със непушачите и ако на мястото което съм не се пуши просто не пуша или отивам да пуша на място предвидено за целта! Безпредметно е да се изтъква че пушенето не е модерно на мен ми транс-пенис кое е модерно и кое не аз пуша защото ме кефи а за въпроса ти за доказването може би има известна истина но тя важи само ако пушача който визираме е под 12-13 годишна възраст. А за пушенето на родителите в стаите на децата и на бебетата :wink: :wink: :wink: съм сигурен че се шегуваш не се сещам за родител който би причинил на децата си това нещо повече аз ще забраня на моите да пушат поне докато не навършат 16-17 год!
SGV

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 08 Яну 2004, 16:56

Tender написа: само ако пушача който визираме е под 12-13 годишна възраст

Очевидно не само :wink:
А за пушачите - родители - аз познавам повече такива, отколкото бих искал.
Един пример - една приятелка, на която и двамата родители пушат като комини, й бяха правили снимка на белите дробове, когато беше на 13 някъде. Реакцията на лекаря - дете, ти от колко години пушиш, бе? :shock: :shock: :shock: Без коментар!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се с повече от 525 hp
Мечтае да кара: ама честно: ONE1
Детайли за колата: важи

Мнение от sonic » 08 Яну 2004, 23:49

Това е бъдещето-без цигарен дим!
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 09 Яну 2004, 0:26

не искам да всявам смут но имам един глупав въпрос:

....

каква е връзката между бмв-тата и пушенето? защо изобщо трябва клуба на бмв - бг да взима отношение по въпроса? някак си не го разбирам.

по-геройски каузи са да се застъпваме за повече средства за поправка на пътищата, преправяне (където трябва) на закона за движение по пътищата и тн други такива неа които някак си ни касаят... ма пушенето?

не разбирам.

мое си мнение де...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 09 Яну 2004, 1:08

еми аз не пуша така че ......
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti