ОМРЪЗНА МИ ДА УМИРАМ
Модератор: Общи модератори
- rosen.kolarov
- Старши ентусиаст
-
Напълно подкрепям Interlagos току що се прибирам, минах през
Пловдив, Бъргас, Несебър и Варна (1200 км.), та мнението ми е че точно
заради тези шофЕри без книжка, с малко опит и тези които така
или иначе са напълно неориентирани и отнесени (независимо от
годините и изминатите километри) стават голяма част от трагедиите
по родните пътища.
А разсъждавате ли по темата, че не малка част от катастрофите
стават заради безумните пътища по които караме, заради дупките
които избягваме и влизаме в насрешното платно ...
замислете се по този въпрос!!!
Пловдив, Бъргас, Несебър и Варна (1200 км.), та мнението ми е че точно
заради тези шофЕри без книжка, с малко опит и тези които така
или иначе са напълно неориентирани и отнесени (независимо от
годините и изминатите километри) стават голяма част от трагедиите
по родните пътища.
А разсъждавате ли по темата, че не малка част от катастрофите
стават заради безумните пътища по които караме, заради дупките
които избягваме и влизаме в насрешното платно ...
замислете се по този въпрос!!!
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
еми днес момче 86 каращо вектра така се беше забил някъде по пътищата из България в един камион отзад.. то е в кома, едната жена е мъртва а другата в лошо състояние..
SlipKnoT написа:еми днес момче 86 каращо вектра така се беше забил някъде по пътищата из България в един камион отзад.. то е в кома, едната жена е мъртва а другата в лошо състояние..
Заради такива келеши пътищата станаха на гробища последните дни - Враца, Ябланица, Ловеч-Плевен, Витиня, днес и в Добрич с взета книжка и с 4-5 акта за употреба на алкохол.
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
Eva* написа:ivan1979g написа:Мотористите никой не ги пази.
Което е безумие. Всички имаме огледала. Имам много приятелчета моторждий, живота им е безценен, както нашия.
така е, но те нямат акъл да изпреварват от дясно, да карат с по 200 км/ч в града, да се бутат по светофарите и да ми драскат огледалата с дръжките...
абе за 95% от мотористите ЗзДП не важи! нема кво да се лъжем

аз не мога да разбера как започна този разговор "да сме били внимавали за сметка на моторджийте а те да летят в града с 150 и извън 200-300 и т.н." Законът пише 50 в града 130 магистрала...оттам нататък всеки си е отговорен за себе си..и аз карам бързо но над 60 км/ч в града не съм превишил..честно ти казвам...и с м5 е60 да съм и с Ямаха Р1 да съм и с трактор владимировец да съм...и в магистралата да карам с 90 и искам да изпреваря някой ,оглеждам се няма никой,тръгвам да се изнасям "БИИИИИИПППП" е да му еба майката в крайна сметка...и аз съм имал бмв и съм карал с 200 извънградско но ако взема да се утрепя ще си търся отговорност от себе си и никой друг...така че да се замислят и моторджийте и тези с бързите коли че не са хванали бога за оная му работа
другото което съм забелязал е че господата бръснати глави с по няколко кила синджир по врата (по-кичозно нещо не съм видял прощавайте но...) и с е60 е90 туарег с клас и т.н. е внезапна промяна на посока без сигнализация...после ми става ясно като гледам рамката на задния рег. номер "лизинг духинг ад" ...те едва едва събират вноската пък ако вземе да изгори някоя крушка??а някое реле???малеее ще им вземат къщата или панелката така че ги разбирам..а другите???ще им падне самочувствието?

другото което съм забелязал е че господата бръснати глави с по няколко кила синджир по врата (по-кичозно нещо не съм видял прощавайте но...) и с е60 е90 туарег с клас и т.н. е внезапна промяна на посока без сигнализация...после ми става ясно като гледам рамката на задния рег. номер "лизинг духинг ад" ...те едва едва събират вноската пък ако вземе да изгори някоя крушка??а някое реле???малеее ще им вземат къщата или панелката така че ги разбирам..а другите???ще им падне самочувствието?
Последна промяна grnka на 20 Май 2007, 20:40, променена общо 1 път
На ден навъртам по 100-150 км в София и ми е писнало да гледам олигофрения. Попадал съм на таксиметрови шофьори навлизащи в забранени еднопосочни улици, който не могат да карат на заден ход и криволичат с опасност да направят беля с някоя от спрелите коли. Попадам ежечасно на отнемане на предимства и това защото 20-30 или 40 секунди са прекаленно много време никой да не ти даде предимство и ти да си рискуваш живота. Определено забелязвам хора на които наистина фарове, мигачи, огледала са просто незабелязан тунинг. Не ми се говори за рисковите изпреварвания в насрещното платно, което може да стане такъв фал, че да излезнеш по новините в 20:00ч.
Нямам думи и подрепям колегата който пусна темата. И на мен не ми се мре. Ако не можете да карате, оставете го на хора които могат !
Нямам думи и подрепям колегата който пусна темата. И на мен не ми се мре. Ако не можете да карате, оставете го на хора които могат !
Alexi написа:караш ли със 180-200 из града ако стане нещо може да се сърдиш само на себе си .. човека може преди 2 секунди да е погледнал в огледалото и тебе да те е нямало ,все пак в огледалото не се вижда добре на 300 метра назад
Това изчерпа цялата тема. Не може да караш със 180 в града и да виниш друг, независимо дали е виновен или не. Първо потърси вината в себе си.
- rosen.kolarov
- Старши ентусиаст
-
Аз нещо или съм слънчасал или повечето от вас се изкараха егати
светците, може би Вие феновете, не сте нарушавали ЗДП и не сте
карали с по-висока от допустимата скорост, сигурно винаги
спазвате закона.
Нека всеки първо да погледне себе си а после да коментира
другите ... това е проблемъТ на таз държава - всички сме философи.
светците, може би Вие феновете, не сте нарушавали ЗДП и не сте
карали с по-висока от допустимата скорост, сигурно винаги
спазвате закона.
Нека всеки първо да погледне себе си а после да коментира
другите ... това е проблемъТ на таз държава - всички сме философи.
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
със филосовстване нема се реши проблемъТ.
НЕ може един да иска всички да гледат в задните огледала постоянно, защото той ще изпреварва с 200+ км/ч
п.п. не говоря за конкретния случай, по който е пусната темата....
НЕ може един да иска всички да гледат в задните огледала постоянно, защото той ще изпреварва с 200+ км/ч
п.п. не говоря за конкретния случай, по който е пусната темата....

е да всичките сме карали с 100 и нещо в града и аз същото и след като ударих едно такси отзад ,коляното ми болеше 2-3 месеца напред и всеки път като вали дъжд ми напомня простотията ми както и че прецаках хубавата ми колица тогава ...да продължавам ли??
между другото защо винаги има тенденция на всяка тема започваща с "карам без книжка и нямам 18" "карам с 250+ но знам че съм по безопасен от тия дето карат с 60 без огледала и мигачи"
и всичките лаете "а ре вий на времето не ги ли правехте тия работи кво се отваряте"
и ние на времето сме карали без книжка и ние навремето карахме с 100 в града и навремето помня още как палех една обикновена цигара и треперех нашите да не ме хванат че майката си е ебало ама с годините и натрупания опит (и поради професия където виждам последиците от тези простотии) малко или много ти влиза акъл в главата...проблемът е там когато не влиза и търсиш съумишленици по форуми ("а ре бе все едно вие не сте карали така")...еми какво искаш да ти кажем??давай и се утрепай??после в бързата помощ и олеле майко къде си татко не ми се умира...айде бъдете по-сериозни моля ви

между другото защо винаги има тенденция на всяка тема започваща с "карам без книжка и нямам 18" "карам с 250+ но знам че съм по безопасен от тия дето карат с 60 без огледала и мигачи"
и всичките лаете "а ре вий на времето не ги ли правехте тия работи кво се отваряте"
и ние на времето сме карали без книжка и ние навремето карахме с 100 в града и навремето помня още как палех една обикновена цигара и треперех нашите да не ме хванат че майката си е ебало ама с годините и натрупания опит (и поради професия където виждам последиците от тези простотии) малко или много ти влиза акъл в главата...проблемът е там когато не влиза и търсиш съумишленици по форуми ("а ре бе все едно вие не сте карали така")...еми какво искаш да ти кажем??давай и се утрепай??после в бързата помощ и олеле майко къде си татко не ми се умира...айде бъдете по-сериозни моля ви
Така както я говорим само няма да стане. Аз също всеки ден пътувам 20+ километра до работа и обратно и виждам какви ли не глупости. Убедил съм се обаче, че българина става послушен като го удариш по джоба (балкански манталитет).
Преди години мене некъв с 1.8 промила ме засече на път с предимство от странична уличка и се помляхме като кучета, лежах по болници и накрая излезе невинен, защото брат му плати за автотехническата експертиза. Изкараха, че съм нямал спирачен път, а на кръстовището бях оставил над 50 метра следа от гуми...
Има неща, които трябва да се променят.
- да се върне полигона
- да се увеличат часовете кормуване
- да се върне теоретичната подготовка
(за Ц категория имаше нощно кормуване, конвой и т.н.)
- да се увеличат глобите
- да се премахне "почерпката"
- да се отмена книжка за сериозно нарушение, да се лежи в затвор в някои случаи.
- да се подобри инфраструктурата. Живял съм в 13 милионен град и там няма такива задръствания, въпреки че пътищата им не са по-широки.
- да се регулират по-добре светофарите, където няма да има "милиционер". Сега примерно през стадиона става адско задръстване, а горе до пица Hut отстрани дебнат за "почерпка".
Абе мене ако питате в следващите 10 години нищо няма да се промени, ама да не задълбавам...
Преди години мене некъв с 1.8 промила ме засече на път с предимство от странична уличка и се помляхме като кучета, лежах по болници и накрая излезе невинен, защото брат му плати за автотехническата експертиза. Изкараха, че съм нямал спирачен път, а на кръстовището бях оставил над 50 метра следа от гуми...
Има неща, които трябва да се променят.
- да се върне полигона
- да се увеличат часовете кормуване
- да се върне теоретичната подготовка
(за Ц категория имаше нощно кормуване, конвой и т.н.)
- да се увеличат глобите
- да се премахне "почерпката"
- да се отмена книжка за сериозно нарушение, да се лежи в затвор в някои случаи.
- да се подобри инфраструктурата. Живял съм в 13 милионен град и там няма такива задръствания, въпреки че пътищата им не са по-широки.
- да се регулират по-добре светофарите, където няма да има "милиционер". Сега примерно през стадиона става адско задръстване, а горе до пица Hut отстрани дебнат за "почерпка".
Абе мене ако питате в следващите 10 години нищо няма да се промени, ама да не задълбавам...
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Приятел, аз и по телефона ти казах ,че се радвам че си жив
Аз също съм на мнение,че за мотористите е най-страшно по пътищата.
Всеки ден в задръстванията ,там където ТЕ не могат да карат с 200 км/ч а "пълзят" с движението,почти постоянно биват засичани,избутвани и какво ли още не ... Хората знаят ,че ТЕ ще си намерят все някак място и "хайдеееее .... "
Няма култура на движение по улиците, всеки почти, кара през просото.Последен пример - до "Шератон" във връзка с строежа на метрото, направо не за вярване направиха нова къса отсечка,в близост до фасадата на хотела,така както сме виждали да правят хората в белия свят ,за да не се затваря възможноста човек да премине в същата посока и за да не се образуват големи задръствания.Отсечката е с две платна в посоката, с осова линия и има два малко остри завоя.Как така по дяволите не видях един човек,който да си кара в лентата до сега,всички карат каруцарската и се лутат от платно в платно,като все едно осова линия не съществува
Става задръстване заради тая тъпа БЪЛГАРСКА черта - мързи ли ги да въртят волана,не могат да карат ли,но това е малоумие
Не ги виждам тия смотаняци,ако идат да карат по Швейцария или в някоя от съседните държави , там където като направят такъв ремонт,колите се движат по същия начин ,но не с 20 и по една след друга а кола до кола и с 50 ... Там да ги видя ,как ще им съдерат задниците,нищо не става ,само да се пазим и каквото ни е писано
Георги Пенчев

Аз също съм на мнение,че за мотористите е най-страшно по пътищата.
Всеки ден в задръстванията ,там където ТЕ не могат да карат с 200 км/ч а "пълзят" с движението,почти постоянно биват засичани,избутвани и какво ли още не ... Хората знаят ,че ТЕ ще си намерят все някак място и "хайдеееее .... "
Няма култура на движение по улиците, всеки почти, кара през просото.Последен пример - до "Шератон" във връзка с строежа на метрото, направо не за вярване направиха нова къса отсечка,в близост до фасадата на хотела,така както сме виждали да правят хората в белия свят ,за да не се затваря възможноста човек да премине в същата посока и за да не се образуват големи задръствания.Отсечката е с две платна в посоката, с осова линия и има два малко остри завоя.Как така по дяволите не видях един човек,който да си кара в лентата до сега,всички карат каруцарската и се лутат от платно в платно,като все едно осова линия не съществува

Георги Пенчев
- interlagos
- кандидат ентусиаст
-
lyubo_di написа:В случая момчето е било без книжка, но ако не искаш да умираш най-добре не карай мотор със 180 км/ч. Особено в града.
да кажа само 4е не беше в града а на извън населено място.
- interlagos
- кандидат ентусиаст
-
vesenceto написа:Вярно е това за младите некадърни шофьори! Аз например имам книжка, ама знам че не мога да карам и просто не се качвам на кола. Не си заслужава да помета 2-3 човека и после да ги лежа цял живот, само поради факта, че съм некадърен шофьор...
ето това е похвално и геройско за мене да може 4овек да си признае и да е отговорен.