хммм... каква ви е ценностната система спрямо колите?

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кой вариант бихте избрали?

е60 м5 (или там избрана кола от тоз калибър)
58
36%
е60 530 (или нещо подобно)
33
21%
е90 320 (или нещо такова)
69
43%

Общо гласове : 160
старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 01 Апр 2007, 23:30

530 е моя избор,отнесено към БГ стандартите това е примерно 7-8 годишно Е46 или 9-10 годишно е36 ако щете .

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Re: хммм... каква ви е ценностната система спрямо колите?

Мнение от ms » 02 Апр 2007, 0:33

Интересна анкета- замислих се доста... Най-логично би било да си вземе човек кола която му отговаря на нуждите и на дълбочината на джоба. Така погледнато нешата отиват на номер 3- не е някоя малка градска кола, не е и много скъпа... Но пък от друга страна анкетата е зададена така: "и трите ги взимате на изплащане... " и тук идва един малко сложен избор- по-ниският клас и да си гледам живота както аз си знам или по-високият клас и да се огранича донякъде за 2-3години :?: :?: Аз лично взимам една 5-ца и ще си свия разходите за няколко години, така или иначе за сега пари ми трябват основно за купони и жени- ще намалим купоните ;) Но ако се наложи да избирам когато един ден има семейство за което да се грижа- тогава бих взел 3-ка, пари ще имам да харча по много други неща освен колата... В крайна сметка и с голям, и с по-малък автомобил ще стигам от точка А до точка Б...
Изображение
Изображение

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 02 Апр 2007, 2:46

Turturelo написа:аз мисля, че не е много точна анкетата, защото в общоприетите български финансови условия и трите са "супер коли". Отделно хората дали за Е60 М5 (или този калибър коли) са хора, които могат да си позволят екскурзии, ресторанти и т.н. и никой няма да стои гладен заради автомобил от този клас. Обикновено хората лишаващи се заради автомобила са по скоро Е30 325i тип хора. Да не палнете, нямам нищо конкретно предвид.

Така или иначе ти схванах идеята и гласувах за последното - лично за мен, болен за автомобили тип, харесвам супер странни автомобили и ако трябва да карам желан от мен автомобил, то няма да е един, а ще са поне 5. От друга страна си откарвам на всякакъв тип автомобили и каквото и да си купя няма да е нещо, което да ми спре дъха. Предпочитам да живея в скъпо жилище, обзаведено без компромиси, без да ме знае никой и да карам незабележима кола, която ми върши работа. От колкото да дам купчина пари за автомобил и да не мога да си угаждам на душата с каквото искам.

абсолютно съгласен съм с мнението! а и според мен, за да си взема някоя от тези "супер коли" трябва да мога да ги платя и кеш.. :roll:, защото иначе става малко "от студ умри, гъзар бъди"..
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

главен сектант :)
Аватар
Кара: E36 325i
Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета

Мнение от WeiSTD » 02 Апр 2007, 6:21

Да съм жив и здрав и да ми провърви в Бизнеса, и ще карам М5 и ще си харча по живот. Ако не, разбира се че избора е 'евтината' 320ка. Къв е смисъла от М5 ако трябва да се прибереш в некъв мизерен апартамент и да си броиш стотинките за закуска. Не е правилно.
БИАД Авто-Пазар Тийм

You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.

кандидат ентусиаст
Аватар

философия

Мнение от bader » 02 Апр 2007, 8:15

относно оделянето на средства за кола при моите доходи дори е36 ще мизерия и лишения щото освен кола изкам да мина самостоятелно на квартира сега живея с дартите в мн западнал квартал при изнасянето единствено ще мога да спестя пари от частен паркинг muhihihihi
но парво да купя колицата че после немога да сабирам пари.
иначе сам като 90% от Българите то ако трябва да ти остант пари за харчене при тия доходи не трябва да зимаш никаква кола дори фиат чинкуеченто 700кубика за това може би ще се определям в първата категория висчко друго не но кола задължително.
А отношението ми към колите е подбно на това към жените с една малка разлика тва което е мое ще жалия и пазя и като минавам през дупка ще ме боли повече от колата не и ако съм със лада или жигула разбира се не съм някакав разипник дет си купува скапи коли им ебва маиката макс на 2рата година заради едната газария ако колата е чужда газ да дубка никва милост ще търся максимално удоволствие казвам ,че със жената не същото независимо дали е моя или чужда ще я чукам до дупка понеже както днес е при теб така утре може да не е при теб с колата не така тя сама няма да си трагне нито ще ти изневери освен това като полагаш необходимите грижи колата ти се отплаща за разлика от жената единствения минус е че могат да ти я откраднат.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 02 Апр 2007, 9:41

3 и за мен... колата не е само първоначална инвестиция. трябва и да се поддържа, а пък не обичам компромиси в поддръжката. + в колата прекарваш 2 часа на ден, има и по-важни работи наистина.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар

3ка

Мнение от bader » 02 Апр 2007, 9:50

[steeN] написа:3 и за мен... колата не е само първоначална инвестиция. трябва и да се поддържа, а пък не обичам компромиси в поддръжката. + в колата прекарваш 2 часа на ден, има и по-важни работи наистина.

то и аз 3ка макар ,че дизеин на е90 мн не ми харесва може би не съм м свикнал още но нз за какви икономии подражката между нова кола 320 и 530 ралика ако има е минимална виж за м5 там се хварлят пари икономята е в цената единсвено щото и на разход са ги направили тия новите коли да харчат малко

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: хммм... каква ви е ценностната система спрямо колите?

Мнение от bader » 02 Апр 2007, 10:11

alx написа:
ако вземете най-евтината- ще можете да си позволявате и други глезотии периодично и няма толкова да ги мислите финансиите..

та?

това за бмв е изключено независмо кво дори 1ва серия или ако си некав супер нафиот на които не пука даже и за 760iL

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 02 Апр 2007, 12:07

Никога няма да допусна една купчина ламарина да харчи повече от мен! Също така никога не бих дал повече от 30% от имуществото ми за кола.

Сами си правете сметка кой отговор съм избрал :)

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 02 Апр 2007, 12:12

GaD написа:Никога няма да допусна една купчина ламарина да харчи повече от мен! Също така никога не бих дал повече от 30% от имуществото ми за кола.

Сами си правете сметка кой отговор съм избрал :)

И аз така мисля и си правете сметка и аз кой отговор съм избрал. :mhihi: :mhihi:
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 02 Апр 2007, 12:41

Гласувам за 1 с уточнението че не харесвам М5,предпочитам М3 Е92 или в краааен случай :mhihi: М6
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 02 Апр 2007, 15:18

Алекс, май трябваше да сортираш отговорите и по възраст на участниците ;) Щото на 20 на човек са му едни приоритетите, на 30 - други, нагоре съвсем. Това с годините е грубо казано, става дума за житейски опит. Ако нямаш странични грижи и семейство, що да не се стиснеш за 2-3 г и да караш каквото ти дупа иска ;) Обаче като житейска философия на мен ми импонира третия вариант.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 02 Апр 2007, 18:57

Slavi_m написа:Я! Първият глас е моят-Е60 530!Не ми е времето все още за Е60 М5 и да мизерствам заради това :) Иначе за мен колата е Е92 335и :!: След като мога да си я позволя,това ми стига,да не кажа,че идва и доста отгоре всъщност!
Е90 не ми харесва като цяло,не че не бих я карал,но поне да беше с 6 отпред ;) За това избрах 530.

по-добре не мога до кажа

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vutov » 02 Апр 2007, 19:10

530дизел е моя избор, но реално сега нямам пари дори за Дачия на лизинг.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 02 Апр 2007, 20:41

Аз по начало не харесвам големи коли. Иначе обичам да са доста широки, но отвън, и ако може да са ми до кръста :mhihi: Това е самата истина, обаче за да се придържам към акетата и въобще към нейния смисъл, ще кажа, че съм гласувал за 3-ката включително и заради финансовите причини ;)
It's not who You are, it's who You know...

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум