Новата 8-ца
Модератор: Общи модератори
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: Новата 8-ца
8цата ще е базирана на 7цата, а тънкия момент е че седмицата е базирана на 5цата !
G30 е доста лекокрако , карбона в 7ма серия служи основно за маркетинг. Аз залагам на тегло около 1700кг за 850i . Тя и старата 8ца си беше не лош слон. Само че БМВ се усетиха, че дълго време Бенц папа луди пари от гига надцененото S coupe/ CL и решиха и те да влязат. Единствено ме виждам 6та серия къде ще бъде. Тя и сега трудно се бори за живот, та си представям после.
G30 е доста лекокрако , карбона в 7ма серия служи основно за маркетинг. Аз залагам на тегло около 1700кг за 850i . Тя и старата 8ца си беше не лош слон. Само че БМВ се усетиха, че дълго време Бенц папа луди пари от гига надцененото S coupe/ CL и решиха и те да влязат. Единствено ме виждам 6та серия къде ще бъде. Тя и сега трудно се бори за живот, та си представям после.
Последна промяна acho.rs на 21 Май 2017, 14:01, променена общо 1 път
Тя двувратата 6-та серия уж е спряна вече.
Докъто камуфлажа не се махне нищо не се знае. Засега не ми изглежа спортно.
Докъто камуфлажа не се махне нищо не се знае. Засега не ми изглежа спортно.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Ачо, 6-та серия няма да правят вече бе или поне докато произвеждат 8-ма. Нали ти бях казал, че новото М6 би било ултра-колата, но няма да я правят.
1700 кг. за М8, да няма да е с двигателя на М4?
Сериозно, това тегло няма как да се получи, понеже колата няма да е ГТ, ами ще иде към суперкарите(не, че БМВ не могат да я направят така, просто не искат)и цената и ще стане още по-огромна. Реално сегашното М6 е 1900 кг. няма как просто по-голямото М8 дори с карбона, който ще вграждат да е по-малко от 1800(колкото Е63)но мисля ще е повечко дори. 1800 ще е мечта според мен. Но ако може да е 1700, отсега да събирам пари от закуски, че да мога да го взема като стане на някоя годинка.

1700 кг. за М8, да няма да е с двигателя на М4?

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

Прекият конкурент S63 coupe е 2070кг... Ако са 150кг под това ще е значително по добре ама 370кг на по-леко да е М8 ме съмнява 

..Bayerische Motoren Werke..

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Top Gun Maverick написа:Ачо, 6-та серия няма да правят вече бе или поне докато произвеждат 8-ма. Нали ти бях казал, че новото М6 би било ултра-колата, но няма да я правят.
1700 кг. за М8, да няма да е с двигателя на М4?Сериозно, това тегло няма как да се получи, понеже колата няма да е ГТ, ами ще иде към суперкарите(не, че БМВ не могат да я направят така, просто не искат)и цената и ще стане още по-огромна. Реално сегашното М6 е 1900 кг. няма как просто по-голямото М8 дори с карбона, който ще вграждат да е по-малко от 1800(колкото Е63)но мисля ще е повечко дори. 1800 ще е мечта според мен. Но ако може да е 1700, отсега да събирам пари от закуски, че да мога да го взема като стане на някоя годинка.
![]()
![]()
750-ката е 1870кг по каталог, М8 ако е пак с V8- няма как да е много по-малко. Ако е с V12-ката вече 2000 +
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Top Gun Maverick написа:Ачо, 6-та серия няма да правят вече бе или поне докато произвеждат 8-ма. Нали ти бях казал, че новото М6 би било ултра-колата, но няма да я правят.
1700 кг. за М8, да няма да е с двигателя на М4?Сериозно, това тегло няма как да се получи, понеже колата няма да е ГТ, ами ще иде към суперкарите(не, че БМВ не могат да я направят така, просто не искат)и цената и ще стане още по-огромна. Реално сегашното М6 е 1900 кг. няма как просто по-голямото М8 дори с карбона, който ще вграждат да е по-малко от 1800(колкото Е63)но мисля ще е повечко дори. 1800 ще е мечта според мен. Но ако може да е 1700, отсега да събирам пари от закуски, че да мога да го взема като стане на някоя годинка.
![]()
![]()
Грешно смяташ - 8цата ще е 5та серия купе, точно както 6цата си беше досега. Виж теглото н актуалната Г30 - 540и е 1595кг!!! а 550и Хдрайв е 1800кг - 8цата няма да е по-голяма от Г30 , така че очаквай към 1700кг, особено ако вместят малко карбон, който уж олекотява 7ма серия. Поне прайз тага ще го позволи. Сегашното М6 е на базата на Ф10 което си е леко с наднормено тегло. Примерно актуалното 530дХдрайв е 150кг по-малко от предходното
Г30 540и Хдрайв е по-леко от Ф10 550и Хдрайв със 240кг

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Ами не знам дали аз смятам грешно, но навсякъде където съм чел, чул и видял, информацията е, че ще е на база 7-ма серия. То няма логика да се казва 8-ма ако ще е на база 5-та, тогава щеше да си остане просто 6-та. Не може просто с едните екстри отгоре да го кръстят 8-ма и да му искат някое евро отгоре. Просто спират 6-та защото тя вече отиде доста като цена и ще е прек конкурент реално с 8-ма и двете явно мислят, че ще вземат от продажбите си една от друга и реално инвестициите няма да си струват толкова. Погледни го и в исторически план, не е нещо ново, аз писах за това по-назад - когато има 6-ца, няма 8-ца и обратно.
Та тия 1700 кг. ти казах, че отиват към суперкар, а БМВ знаейки какви цени искат наколи, то ще трябва 200 000 евро да му искат.
Това тегло за истински суперкар си мисля, че биха го сложили с този мотор и мощност около 700 коня, но едва ли ще видим подобно нещо от компанията, просто не искат да го направят. Доказаха го всички тези слухове с така чаканото М1, което така и няма изгледи да се появи до 2020-та, тоест ще си остане само слух засега.
Та очаквай към 1900 кг. за М8.
И то в добрият случай защото виж назад ти написаха конкурента колко тежал, нашето направо ще е като перце сравнимо с него, дори да е 1900 кг. 
Та тия 1700 кг. ти казах, че отиват към суперкар, а БМВ знаейки какви цени искат наколи, то ще трябва 200 000 евро да му искат.

Та очаквай към 1900 кг. за М8.

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Top Gun Maverick написа:Ами не знам дали аз смятам грешно, но навсякъде където съм чел, чул и видял, информацията е, че ще е на база 7-ма серия. То няма логика да се казва 8-ма ако ще е на база 5-та, тогава щеше да си остане просто 6-та. Не може просто с едните екстри отгоре да го кръстят 8-ма и да му искат някое евро отгоре. Просто спират 6-та защото тя вече отиде доста като цена и ще е прек конкурент реално с 8-ма и двете явно мислят, че ще вземат от продажбите си една от друга и реално инвестициите няма да си струват толкова. Погледни го и в исторически план, не е нещо ново, аз писах за това по-назад - когато има 6-ца, няма 8-ца и обратно.
Та тия 1700 кг. ти казах, че отиват към суперкар, а БМВ знаейки какви цени искат наколи, то ще трябва 200 000 евро да му искат.Това тегло за истински суперкар си мисля, че биха го сложили с този мотор и мощност около 700 коня, но едва ли ще видим подобно нещо от компанията, просто не искат да го направят. Доказаха го всички тези слухове с така чаканото М1, което така и няма изгледи да се появи до 2020-та, тоест ще си остане само слух засега.
Та очаквай към 1900 кг. за М8.И то в добрият случай защото виж назад ти написаха конкурента колко тежал, нашето направо ще е като перце сравнимо с него, дори да е 1900 кг.
Нали те подсетих по-горе, че 7ма серия си е на платформата на 5та

В момента конкурента произвежда купета и на базата на Ц, Е и С класи. Да не говорим колко често доесга камуфлажираха ЦЛК като купе на Е клас, пък си беше чиста Цедка.
Цената на сегашната 6та серия така или иначе си е мнооого над Е купе, така че едва ли ще я надуят много. Другото хубаво е че най-вероятно бъдещата М8 ще си остане на задното, тъй като най-после се сетиха да сложат умен Хдрайв на М5. След като Г30 540и може да тежи под 1600кг, си мисля че ще има една средно мощна и лека 840ка . Едва ли ще направят глупостта на Мерцедес да слагат само V8 и V12 в едно купе, и да гонят имидж за сметка на печалба.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Да, платформата я знам, че е тази, но другото отгоре няма да бъде и както 7-ма серия не тежи колкото 5-та, така и 8-ма няма да тежи като 5-та.
Дали М8 ще е само на задно предстои да разберем, но и за това се съмнявам. Най-малкото М екс-драйв струва пари и ще искат да ги вземат от този и онзи. Плюс това колата има нужда от сцепление като е 600+ коня с огромен потенциал за още бая коне с леко пипване, които иначе ще ги имаш, но реално ще се губят в много случаи.
Дали М8 ще е само на задно предстои да разберем, но и за това се съмнявам. Най-малкото М екс-драйв струва пари и ще искат да ги вземат от този и онзи. Плюс това колата има нужда от сцепление като е 600+ коня с огромен потенциал за още бая коне с леко пипване, които иначе ще ги имаш, но реално ще се губят в много случаи.

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Top Gun Maverick написа:Да, платформата я знам, че е тази, но другото отгоре няма да бъде и както 7-ма серия не тежи колкото 5-та, така и 8-ма няма да тежи като 5-та.
Да, за М8 едва ли ще оставят тази мощност на задно, но има надежда една 840и на задно да излезе с доста ниско тегло. Като се замисля, обаче пазар на такива купета понася добре 2100кг на еС-купе и 2500кг на Бентли Континентал.
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
За мен винаги 8-а серия е било най-красивата кола, още откакто я имах на дъвка турбо. И не знам някак си съм разочарован от новия дизайн, прилича ма 6-та серия с феислифт. Не че ще мога да си я позволя някога, но някак си като я гледам и съм разочарован. Очаквах нещо по-смело от дизайнерите.
http://www.autobild-bulgaria.com/%D0%B5 ... 8%D1%8F-8/

Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- Дидо85
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 3.2i CSL '03
Определено е разочарование . Прилича на някакъв японско/корейски хибрид. Бъбреците и фаровете са в ужастна форма и грозно диспропорционални. 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Nukem написа:За мен винаги 8-а серия е било най-красивата кола, още откакто я имах на дъвка турбо. И не знам някак си съм разочарован от новия дизайн, прилича ма 6-та серия с феислифт. Не че ще мога да си я позволя някога, но някак си като я гледам и съм разочарован. Очаквах нещо по-смело от дизайнерите.
Не знам, обаче аз не виждам никаква прилика.

И какво значи, че 8-ма серия винаги е била най-красива? Реално да няма 5 поколения осмици? Аз пък лично не харесвам у нея нито страничните огледала, които са 1:1 с Е36, нито вдигащите се светлини отпред, които ми приличат на една епоха, където това е било почти хубаво. За мен пък трудно ще направят по-красива кола от F13 някога.
Този концепт не е непременно показателен. Реално може да изглежда доста по-различно. Особено тия брони се хващам на бас, че няма да са същите, най-вече отзад.