АвтоКаско IIра част...
Модератор: Общи модератори
44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
относно застраховките скоро разбрах, че в момента за коли оценени до 3500лв. най-добре било в "Хановер", а за коли над 3500-4000лв в "Булстрад" защото:
1.няма ги простотийте за оглед в КАТ за щети на повече от един елемент
2.от април месец щетите се плащат до 24 часа на КАСА
3.прават презастраховане срещу кражба в БУЛИНС(за тяхна сметка)
А на всичко отгоре се оказа, че и процентите при разсрочено плащане са по-малко отколкото в Булинс.
1.няма ги простотийте за оглед в КАТ за щети на повече от един елемент
2.от април месец щетите се плащат до 24 часа на КАСА
3.прават презастраховане срещу кражба в БУЛИНС(за тяхна сметка)
А на всичко отгоре се оказа, че и процентите при разсрочено плащане са по-малко отколкото в Булинс.

!!!Jailo!!!
Та НЕ ХОДЕТЕ В "БЪЛГАРСКИ ИМОТИ"!!! и разни от сорта
Точно тея тапанари ме заклаха с 1500лв,мамка им.И по гражданска точно беше.Оня ми гледа по Швакето за частите,ама вместо да гледа гредата отпред,която там е 1500 лв(аз я купих за 600 без ДДС),той гледал нещо друго.А тя е дебела и нема изправяне.В Юнитрейд оценката беше за 4500 лв без ДДС и труда.Показах им проформата,направо ми се изхилиха гадно.Посъбрах си частите сам,излезнаха 3000 лв,тея ми дадоха само 1500.МАМКА ИМ ГАДНА.
Тоя тъпанар със Самарата,дето ми застана на пътя,да беше си избрал друга компания поне.Беше ме яд после,че се отърва само с пукната глава.Ама поне Ладата стана на мекица.Двете предни колела беха вътре,дето треаше да е мотора.А него го немаше май. :mha: :mha: :mha:
Значи при застрахователите всичко е относително, аз имам фирма застр. брокер, ако искате съдействие и отстъпки свиркайте:)
иначе за София Булинс и Армеец за кражба е най-добре....валутните на булинс покриват всички щети.....но е малко по-скъпа, абе сичко е относително, ако някой го интересува нещо конкретно да ме пита:)
нали се сещате, че ако ви направя застраховка после като стане нещо ще съдействам без проблем.....айде безаварийно
иначе за София Булинс и Армеец за кражба е най-добре....валутните на булинс покриват всички щети.....но е малко по-скъпа, абе сичко е относително, ако някой го интересува нещо конкретно да ме пита:)
нали се сещате, че ако ви направя застраховка после като стане нещо ще съдействам без проблем.....айде безаварийно
Така е измислен, че ей такива мизерни застрахователни компании да лапат пари. Защо трябва след като съм се застраховал в "Алианц" да ходя да търся услугите на "Български имоти
ами можело е да си говориш с алианц (или твойте касковци), пък те да си говорят с гражданската на виновния...(*)
ето малко полезно инфо (от сайта на една брокерска агенция)
http://www.instreid.com/kas/kas_o.htm
кратък FAQ:)
http://www.instreid.com/kas/kas_i.htm
п.с. (*) цитат от последния линк: Участвам в ПТП и не съм виновна страна?
Ако сте наш клиент, моля веднага ни уведомете :-)
Същите действия, като гореописаните, но вземете номера на гражданската отговарност и издателя на виновната страна.
<br>
br
br
аз имам една питанка. а ако примерно караш 2001-2002 е39 м5 и искаш пълно каско:
1. колко ще е на година съвсем така наизуст казана сума?
2. кои ги застрахова тия коли?
или ако не нямате идея но имате приятели със други скъпи коли и знаете колко на тях им излиза и с кого.. пак ще ми е интересно да чуя...
или ако не нямате идея но имате приятели със други скъпи коли и знаете колко на тях им излиза и с кого.. пак ще ми е интересно да чуя...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
2002 BMW Серия 5
M5 4-врати Лимузина
(Ръчна предавка, Безоловен бензин, 4941 ccm, 400 к.с., 294 kW)
Километраж : km 20.000 Цена за ново (03-2003) : EUR 75.500
Цена в момента (застрахователна сума)*: 84600 лв.
Застрахователна премия(цена на застраховката):
Най-изгодно предложение - Армеец : 5668.2 лв.
Булинс : 6175.8 лв.
Орел : 6260.4 лв.
Витоша : 6345 лв.
Булстрад : 6361.92 лв.
ДЗИ : 6514.2 лв.
Алианц : 6598.8 лв.
Хановер : 7106.4 лв.
Евроинс : 7867.8 лв.
Кю Би И : 8460 лв.
* ВНИМАНИЕ: Цената е за базов модел!
M5 4-врати Лимузина
(Ръчна предавка, Безоловен бензин, 4941 ccm, 400 к.с., 294 kW)
Километраж : km 20.000 Цена за ново (03-2003) : EUR 75.500
Цена в момента (застрахователна сума)*: 84600 лв.
Застрахователна премия(цена на застраховката):
Най-изгодно предложение - Армеец : 5668.2 лв.
Булинс : 6175.8 лв.
Орел : 6260.4 лв.
Витоша : 6345 лв.
Булстрад : 6361.92 лв.
ДЗИ : 6514.2 лв.
Алианц : 6598.8 лв.
Хановер : 7106.4 лв.
Евроинс : 7867.8 лв.
Кю Би И : 8460 лв.
* ВНИМАНИЕ: Цената е за базов модел!
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
благодаря
просто ми беше любопитно... цените не са толкова страшни... ако имаш таква кола, $3000 на година не е лошо. проблема е само как да си опазиш возилото от апашите; щото дори и да те "познават" във големите градове и да ни ти пипат играчките винаги ще се намери някой гастрольор да ти развали деня...

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Иво
- шПерко
-
Моята кола навремето като е внасяна е била нова, за да се скатаят данъци и мита, е написана 91 вместо 94 и друг модел също и вместо оценката по Шваке да е 10 000лв - тя е 1200евро!!!
Споменах ви, че в русенския офис на БулИнс са ми приятели и успях да получа почти тройна оценка от тази по Шваке, но все пак не е истинската стойност на колата ... Никъде другаде не се съгласиха на тази оценка, като колата видимо неможе да бъде оценена на 1200евро. В БулИнс ми предложиха и неща, на които няма как да не се зарадвам та там ще е застраховката. Понеже и минава в границата от 10 години (по талон) и при евентуална щета няма да получа най-вероятно 100% обезщетение, но имам обещанието на мойте хора да направим всичко каквото е по-силите им... а те са силни
Благодаря на всички за съветите и информацията по темата! Оставям я отключена, защото явно има интерес към нея...

Благодаря на всички за съветите и информацията по темата! Оставям я отключена, защото явно има интерес към нея...
- Nasti
-
-
- Кара: Кво ли не...
alx написа:аз имам една питанка. а ако примерно караш 2001-2002 е39 м5 и искаш пълно каско:
Range Rover '03 3.0D - когато шефа ми купуваше джипа цената му беше почти 200 000лв., застраховахме го валутно в БулИнс и платихме около 20 000лв., под 20 но почти толкова...
По принцип най-добре е да застраховаш скъпи и нови коли в БулИнс и то валутно, защото всичко се поема на 100%, даже за марки БМВ МБ, Ауди, ФВ, СЕАТ, Ровър, Пежо имат договори с официалните представители и при ПТП ти дават бележка с която караш колата директно в сервиза оставяш я и после БулИНС и ДаруКар примерно си се оправят ти си взимаш колата готова и когато излезе щетата отиваш и си плащаш добавък на каското, иначе има момент, при който може да ти изчезне колата защото застрахователната и сума е паднала с 7-8К лв. примерно
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...
- Иво
- шПерко
-
Баща ми застрахова Фолксваген Туарег за 70 000лв. доколкото знам. Колата струва 100 000лв. а годишната сума е 4000лв. За БулИнс става дума.

44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3