поправка на детайли (щети от градушка)

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Re: поправка на детайли (щети от градушка)

Мнение от rafa224 » 05 Авг 2014, 14:52

Значи до 2 г. трябва да сме ги продали :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 07 Авг 2014, 22:12

K_Ilkov написа:Тва е хубаво ама съм виждал кола правена в доверен сервиз от градушка, с няколко мм кит :roll:
Верно не са 100 кила ама тва не е замаска ... естествено на 2г беше напукан и капака и тавана ...

Напукването на кита няма много общо с дебелината му ;)
И аналогията ти не е съвсем коректна->за замазката препоръчват МИНИМАЛНА дебелина на слоя,за да не се пука 8)
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 08 Авг 2014, 8:03

Може би не съм прав, но според теб нормално ли е да е с няколко мм кит и как се прави да не се пука?

За замаските определено си прав ама то е щото по тях се ходи обикновенно
за разлика от преден капак и таван, по които се ходи по-скоро рядко :lol:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 10 Авг 2014, 22:34

K_Ilkov написа:Може би не съм прав, но според теб нормално ли е да е с няколко мм кит и как се прави да не се пука?

Да.Нормално е.
Има кит и кит.Както има сирене и сирене,от 4 до 10лв/кг.После има други дребни (и не толкова дребни) камъчета,дето могат да преобърнат колата и т.н....като например колко добре е подготвена основата.Китът,сложен в/у недеформираща се и добре обработена основа няма да се спука никога :!:
Маркиране на дефектите:
Изображение
Преди изтегляне:
Изображение
След изтегляне:
Изображение
Китосване:дебелината на кита е 1-2 мм.
Изображение
Нанасяне чрез шприцоване(пръскане) на полиестерен шприц-кит (или течен кит):Дебелина около 200-400 микрона преди шлайфане!
Изображение
Следва нанасяне на грундфюлер с дебелина 80-120 микрона(преди шлайфане) и накрая базисна боя и безцветен лак с дебелина 60-80 микрона!
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 11 Авг 2014, 22:57

:yes:

ОК така съм съгласен, че проблема не е в самата дебелина на кита, а в цялостната технология и материали ...

тук се вижда някакъв доста по-сериозен подход от това, което аз установих на колата за, която говоря

имаш ли снимки след 2 години :mhihi:
тва в кръга на шегата :yes:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от rafa224 » 12 Авг 2014, 8:56

Да изчакаме колегата да сложи снимки след две години и тогава да си правим колите :D :D

Потребител
Аватар
Кара: 330I A

Мнение от elclas » 13 Авг 2014, 17:26

Колеги, ако някой има записан час в Лазурит за септември/октомври (или края на август) и има желание да ми го "преотстъпи" и да си прави неговата кола по-натам, нека ми пише. Ще се споразумеем :)

Потребител
Аватар
Кара: 530d e60

Мнение от stefano89 » 13 Авг 2014, 18:03

оставих колата си в препоръчан сервиз там оставените коли за ремонт от градушка бяха все луксозни коли. показаха ми самата технология на изпване ( със специална машина с точкова заварка... след това ламарината е изпъната на 100 % и кит слагат върху самата точича където е била 3аварката.. попитах за това пропукване и потъване след години и отговора беше ако минимално количество кит, тоест максимално добре подготвена и изпъната ламарина отдоло, след което задължително изпичане на кита.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320i а вече и 320d с пакет ;)
Мечтае да кара: M3

Мнение от govedarov » 19 Сеп 2014, 22:37

IMG_0490.JPG
IMG_0491.JPG
IMG_0492.JPG

Това са снимки на колата когато беше в сервиза. След това е цялостно боядисана и е като нова. Дали ще се напука кита след време идея си нямам но си мисля , че е направена както трябва и не би трябвало да има проблеми. В момента изглежда страхотно. Смениха ми предния капак , някакви лайстни , един мигач и челното стъкло. Ремонта излезе около 2400 лева като от Армеец си покриха всичко. Колата я правих в Автосервиз Ангелов в Пловдив.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525d
Мечтае да кара: m6 grandcoupe
Детайли за колата: e39 01

Мнение от bigdady » 20 Мар 2015, 11:46

много е важно когато колата е на филер да се изпече добре даже ми препоръчаха, да се прави лятото в горещо време и да седи на слънце 10- 15 дена
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от rafa224 » 21 Мар 2015, 10:42

bigdady написа:много е важно когато колата е на филер да се изпече добре даже ми препоръчаха, да се прави лятото в горещо време и да седи на слънце 10- 15 дена

Нещо не разбрах боядисана да стой 10-15 дни на слънце или на шприц? И за какво са камерите тогава.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bigdady » 22 Мар 2015, 18:56

на шприц преди боята, така по добре изсъхва кита и по-трудно може да се напука. Камерата въеши работа естествен но тогава се изпича за няколко часа така повече време престоява и ставало по-добре. Личен приятел бояджия ми го е казвал. Даже неговата кола като я бядисва я въртеше две седмици по слънцето подготвена преди да я пръсне.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от rafa224 » 22 Мар 2015, 21:14

bigdady написа:на шприц преди боята, така по добре изсъхва кита и по-трудно може да се напука. Камерата въеши работа естествен но тогава се изпича за няколко часа така повече време престоява и ставало по-добре. Личен приятел бояджия ми го е казвал. Даже неговата кола като я бядисва я въртеше две седмици по слънцето подготвена преди да я пръсне.

Те по доверените сервизи ни мотаят 6 месеца докато ни дойде реда, не виждам кой сервиз ще се намери да боядисва така, особено зимата трябва да умрат от глад :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bigdady » 23 Мар 2015, 10:59

Брат не съм ти казал, че така ги правят по сервизите казвам ти , че ако искаш да ти стане колата като хората така трябва да стане затова аз лично моята кола ще я закарам при познат който ще я направи по този начин лятото. По доверените сервизи всеки ги прави по изгоден за тях начин.
Изображение

Предишна

Назад към Основен Форум