Кражби
Модератор: Общи модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Re: Кражби
raz0r написа:Другарят, който ме стресна, каза, че блокират двигатели.
Звъннах на агента и му разказах казуса: крадат, искат откуп, не плащам, колата е с блокирал двигател.
Той каза: ако е обявена и я намерят, липсите и повредите се заплащат.
Дотук стигат познанията ми. Аз не бих се ебавал с Армеец.
Агентът ми е печен и аз му вярвам, но проучването ми свърши с разговор с него.
Колега, ако някой ден(пази боже)ти откраднат колата и ти я върнат с блокирал двигател, който Армеец да плати, ела и аз ще ти платя още един такъв.
Изобщо как им се връзвате на сладките приказки. Те ако плащаха такива неща, нали се сещаш, че НИКОЙ крадец нямаше да заплашва, че ще ти блокирал двигателя или нещо такова? Това е все едно да ти открадне колата и да ти иска откуп след като ти имаш Каско и знаеш, че ще ти я платят ако не я намери никой, а той също го знае това.
Застрахователите са боклуци също като крадците, че дори и по-долни защото те лъжат, а ония направо си цапват и толкова. Застрахователите се чудят как ДА НЕ ПЛАТЯТ, а не обратното, та блокирал двигател може да ти го платят, ама в някоя нормална държава.
В крайна сметка агентът каза, че такива неща не са му се случвали. Крадат се колите, но след това не ги намират, и застрахователя за 4 месеца плаща.
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
raz0r написа:Никой не каза нищо за bimmerguard. Не мога да повярвам, че дори не е чуло за това чудо.
Аз съм с такова в колата, колега.
Като логика е доста добре измислено, само дето реално никой не може да ти каже дали и колко ще опази от обучаване на ключ.
Идеята му е да не позволява достъп за да се обучи ключ, иначе не влияе на нищо друго по колата и не ти се бърка когато правиш диатностика и тн.
Аз много повече разчитам на подземния гараж, до който достъп имаме само няколко човека, а вътре съм в отделна клетка която се заключва, и една камера в клетката, която снима при движение и ми праща "бибип" и снимки на телефона.
Здравейте,
И аз съм от групата на пострадалите.
На 06.10.2013 от Зона Б-5 ми откраднаха Е46 330XD комби.
Пазете си колите, става страшно........
- Mitaka R1
- Потребител
-
- Кара: Е30 М50Б25
- Мечтае да кара: Е30М20Б25
За по скъпите и нови модели не знам,но моята стара Е36 съм измислил малко трудоемък метод да я опазя ,но 1000% ,че не могат да я запалят .Колата е пълна реплика на М3 ,и доста я заглеждат
и за да ми е спокоен съня ,махам модула на EWS в жабката
Коства 5 мин. на мен а на крадеца много псуване и чудене защо не пали.При Е36 си е индивидуален с компютъра и ключа и не може да се замести с друг модул.

HAHAHA написа:Здравейте,
Пожелавам ти да ти я плати каското.
Mitaka R1 написа:За по скъпите и нови модели не знам,но моята стара Е36 съм измислил малко трудоемък метод да я опазя ,но 1000% ,че не могат да я запалят .Колата е пълна реплика на М3 ,и доста я заглеждати за да ми е спокоен съня ,махам модула на EWS в жабката
Коства 5 мин. на мен а на крадеца много псуване и чудене защо не пали.При Е36 си е индивидуален с компютъра и ключа и не може да се замести с друг модул.
Това ми напомня на един случай с един приятел. Той имаше Е класа с квадратните фарове още - там купетата не им знам именуването. Та на него му свиха ЕКУто, което се оказа, че струва 3-4 хиляди. Той си намери с мъки някво старо и го завари за калника. Следващият път тия са дошли с флекс и са го отрязали.
Беше ми дал колата да я карам и ме караше да го свалям при всяко паркиране. А то това нещо не е малко. Леко, но обемно. И това му беше защитата.
На всяко паркиране! Вдигаш капака, вадиш 3-4 кабела, прибираш и затваряш и те гледат странно.
- Mitaka R1
- Потребител
-
- Кара: Е30 М50Б25
- Мечтае да кара: Е30М20Б25
Всичките тези побългарявания,са от мизерия и беднотия колега
тези модели мерцедеси,още си страдат от набезите на апаши .Редовно в сервиза който работя идват такива коли без компютри.Съветвам ги пострадалите да слагат направо Мегаскуирт,излиза същата цена ,не ги крадат ,и могат да се правят по добри настройки ако собственика е маниак. Както са казали старите хора "Сиромах човек ,жив дявол " 

Колега,
Още си го кара моя приятел мерцедеса. Ама явно вече не е популярно и спряха да му го крадат. А и то оттогава са минали 4-5 години. Колата удари 15тата си годишнина и явно не си струва риска да се идва с бус и флекс
Още си го кара моя приятел мерцедеса. Ама явно вече не е популярно и спряха да му го крадат. А и то оттогава са минали 4-5 години. Колата удари 15тата си годишнина и явно не си струва риска да се идва с бус и флекс

- k-hristov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Compact M40B18 M-tech
Mitaka R1 написа:Всичките тези побългарявания,са от мизерия и беднотия колегатези модели мерцедеси,още си страдат от набезите на апаши .Редовно в сервиза който работя идват такива коли без компютри.Съветвам ги пострадалите да слагат направо Мегаскуирт,излиза същата цена ,не ги крадат ,и могат да се правят по добри настройки ако собственика е маниак. Както са казали старите хора "Сиромах човек ,жив дявол "
Мегата няма ли да фанат да я забранят със закон най-после?
- eLiTyY
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 (E53) facelift
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: sport package 3.0D
Моята я откраднаха тая вечер БМВ Х5
към евроинс съм. Някой знае ли колко % изплащат ?

- TurboDieselComby
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 320d Sport Line
Кофти работа! Ама си още много далеч от плащане.
Прочети си Общите условия към полицата.
По принцип 100% се плаща само за кола до 1 година (и то ако си ползвала каското ти приспадат какво си ползвала).
Ако си в началото на актуалната ти полица ще е повече, ако си в края на периода съответно по-малко (овехтяване пак начисляват).
Но за по-възрастни коли всички застрахователи плащат малко. Аз лично Евроинс я задрасках преди много години.
Прочети си Общите условия към полицата.
По принцип 100% се плаща само за кола до 1 година (и то ако си ползвала каското ти приспадат какво си ползвала).
Ако си в началото на актуалната ти полица ще е повече, ако си в края на периода съответно по-малко (овехтяване пак начисляват).
Но за по-възрастни коли всички застрахователи плащат малко. Аз лично Евроинс я задрасках преди много години.
- eLiTyY
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 (E53) facelift
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: sport package 3.0D
Говорих днес с Евроинс ще видим какво ще стане. А колата съм я ползвала 5 месеца само
Последна промяна eLiTyY на 04 Дек 2013, 23:06, променена общо 1 път
- TurboDieselComby
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 320d Sport Line
Не искаха ли да отидеш до тях с документите и ключовете? Седем месеца си е над половината от времето, платила ли си цялото каско или си на вноски.
Друг фактор е дали застрахователната ти стойност е равна на тази по Шваке. Ако е надценена вероятно няма да ти платят повече от нормата вземайки в предвид овехтяването за тези 7 месеца.
Абе тегава работа. Ако вземе да се намери е най-добре. Застрахователя ще ти плати ремонта на ключалка и т.н.
Друг фактор е дали застрахователната ти стойност е равна на тази по Шваке. Ако е надценена вероятно няма да ти платят повече от нормата вземайки в предвид овехтяването за тези 7 месеца.
Абе тегава работа. Ако вземе да се намери е най-добре. Застрахователя ще ти плати ремонта на ключалка и т.н.
- armani78
- кандидат ентусиаст
-
Ели,сериозно ли ти откраднаха Х-а ????
Лелееее ужас,една жена си имахме във форума и те ни я отнеха
Ели,найстина много съжалявам,дано нямаш много размотаване с каското.Кажи поне къде е станало това гадно деяние.Лелеее няма да спя пак спокойно няколко дни,ама видя ли някой около Х-са няма и да се обаждам,направо

П.С. Видях ти темата:(

П.С. Видях ти темата:(