Данъчния казус „Мъртви души/МПС-та”

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Аватар

Re: Данъчния казус „Мъртви души/МПС-та”

Мнение от F3P » 12 Ное 2012, 9:47

tnikolov написа:ти имаш ли право изобщо да паркираш над 2 часа последователни на синята зона? :)

Е как- може до 4 часа :banghead: Тоест няма как да ходиш с колата на работа. То и такава е идеята на тея сини, зелени, пенбени и т.н. зони- да няма толкова коли в центъра.
Но пък винаги има вариант шефа да плати няколко места тип "Служебен абонамент" за да има къде да паркират служителите му. Разбира се на "скромната" цена от:
ЦЕНИ НА ПАРКОМЕСТА В РЕЖИМ НА ПЛАТЕНО ПАРКИРАНЕ "СЛУЖЕБЕН АБОНАМЕНТ"
ЗОНА "СИНЯ ЗОНА" - 650 ЛВ. С ДДС ЗА 1 (ЕДНО) ПАРКОМЯСТО НА МЕСЕЦ
ЗОНА "ЗЕЛЕНА ЗОНА" - 450 ЛВ. С ДДС ЗА 1 (ЕДНО) ПАРКОМЯСТО НА МЕСЕЦ

Дребни цифри от почти $300 до над $400 :banghead:

BMW_POWER написа:Снимки от днес:

...

И какво им има на пътищата :?: Май скоро не си стъпвал в БГ- има участъци от "магистралите" които са доста по-зле. Това на снимките е прилично добър път за много от градовете в БГ, а за селата направо е перфектен път.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW 520d, F10, 2010
Мечтае да кара: Bavaria 45 cruiser

Мнение от gulemetov » 12 Ное 2012, 10:56

BMW_POWER написа:
bum_bum написа:... Нека колегата да каже, колко струва в Амстердам паркиране на ден.

Ето карта на цените на час за паркиране в Амстердам
Изображение
Сега дори го вдигнаха още и е 5,50евро на час
по отношение на разрешителните за паркиране в центъра струват 400евро на месец като има чакане от 3-5години, нямаш гарантирано място.
Ако имаш ел.кола не чакаш затова тези с парите накупиха Фиска ел.коли...

Няма служебни абонаменти за фирми.

Данъка за коли - за пример Пежо 307 бензин 524евро на година ако беше дизел щеше да е 2 пъти 1048евро.
Данъка се определя според мястото на живене, типа гориво и кг на колата.
Бензина в момента е 1,74евро на литър

Има много данъци за ,който в България дори и не подозират че съществуват. Но да не давам идеи на данъчните :banghead:
Изображение
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 550xi / E91 330xd

Мнение от tnikolov » 12 Ное 2012, 11:22

Абе колеги, не сте съвсем прави. Тъй като ми се налага да пътувам до САЩ горе долу 2-4 пъти годишно от 2007ма насам, положението с пътищата там наистина е много зле и става все по-зле. Тук в БГ поне се забелязва минимално подобрение, оправят се участъци, кърпи се. Там поне в градовете, в които аз ходя (Хюстън, Чикаго, Вашингтон) положението се влошава ДРАСТИЧНО с всяка изминала година.

Пътищата в Чикаго например са толкова зле, че имам приятел с Ф10, който е правил повече балони на гумите си, от колкото аз в София. Определено си личи, че държавата им е пред финансов колапс и парите за пътна инфраструктура не са приоритет. Иначе по критерий изградена пътна инфраструктура никога няма да ги стигнем хамериканците, но самите те не са толкова добре, колкото си ги представяте :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 13 Ное 2012, 18:31

BMW_POWER написа:Снимки от днес:
.

Човек, ти сериозно ли.. Това е перфектен път. Не ме карай да пусна снимки на съседните ми 2 улици. Ако не ти кажа, че е път няма да познаеш.
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 14 Ное 2012, 1:29

bum_bum написа:Човек, ти сериозно ли.. Това е перфектен път. Не ме карай да пусна снимки на съседните ми 2 улици. Ако не ти кажа, че е път няма да познаеш.

Съседни улици с четири платна, по които върви и градски транспорт :shock: Някой каза, че това бил перфектен селски път. Да ама това е път в град с близо 3 000 000 жители. Утре ако ми остане време, ще кача още. Темата обаче беше друга ...

Предишна

Назад към Основен Форум