Данъчния казус „Мъртви души/МПС-та”
Модератор: Общи модератори
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Данъчния казус „Мъртви души/МПС-та”
tnikolov написа:ти имаш ли право изобщо да паркираш над 2 часа последователни на синята зона?
Е как- може до 4 часа

Но пък винаги има вариант шефа да плати няколко места тип "Служебен абонамент" за да има къде да паркират служителите му. Разбира се на "скромната" цена от:
ЦЕНИ НА ПАРКОМЕСТА В РЕЖИМ НА ПЛАТЕНО ПАРКИРАНЕ "СЛУЖЕБЕН АБОНАМЕНТ"
ЗОНА "СИНЯ ЗОНА" - 650 ЛВ. С ДДС ЗА 1 (ЕДНО) ПАРКОМЯСТО НА МЕСЕЦ
ЗОНА "ЗЕЛЕНА ЗОНА" - 450 ЛВ. С ДДС ЗА 1 (ЕДНО) ПАРКОМЯСТО НА МЕСЕЦ
Дребни цифри от почти $300 до над $400

BMW_POWER написа:Снимки от днес:
...
И какво им има на пътищата

- gulemetov
- Потребител
-
- Кара: BMW 520d, F10, 2010
- Мечтае да кара: Bavaria 45 cruiser
BMW_POWER написа:bum_bum написа:... Нека колегата да каже, колко струва в Амстердам паркиране на ден.
Ето карта на цените на час за паркиране в Амстердам

Сега дори го вдигнаха още и е 5,50евро на час
по отношение на разрешителните за паркиране в центъра струват 400евро на месец като има чакане от 3-5години, нямаш гарантирано място.
Ако имаш ел.кола не чакаш затова тези с парите накупиха Фиска ел.коли...
Няма служебни абонаменти за фирми.
Данъка за коли - за пример Пежо 307 бензин 524евро на година ако беше дизел щеше да е 2 пъти 1048евро.
Данъка се определя според мястото на живене, типа гориво и кг на колата.
Бензина в момента е 1,74евро на литър
Има много данъци за ,който в България дори и не подозират че съществуват. Но да не давам идеи на данъчните

- tnikolov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 550xi / E91 330xd
Абе колеги, не сте съвсем прави. Тъй като ми се налага да пътувам до САЩ горе долу 2-4 пъти годишно от 2007ма насам, положението с пътищата там наистина е много зле и става все по-зле. Тук в БГ поне се забелязва минимално подобрение, оправят се участъци, кърпи се. Там поне в градовете, в които аз ходя (Хюстън, Чикаго, Вашингтон) положението се влошава ДРАСТИЧНО с всяка изминала година.
Пътищата в Чикаго например са толкова зле, че имам приятел с Ф10, който е правил повече балони на гумите си, от колкото аз в София. Определено си личи, че държавата им е пред финансов колапс и парите за пътна инфраструктура не са приоритет. Иначе по критерий изградена пътна инфраструктура никога няма да ги стигнем хамериканците, но самите те не са толкова добре, колкото си ги представяте
Пътищата в Чикаго например са толкова зле, че имам приятел с Ф10, който е правил повече балони на гумите си, от колкото аз в София. Определено си личи, че държавата им е пред финансов колапс и парите за пътна инфраструктура не са приоритет. Иначе по критерий изградена пътна инфраструктура никога няма да ги стигнем хамериканците, но самите те не са толкова добре, колкото си ги представяте

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
BMW_POWER написа:Снимки от днес:
.
Човек, ти сериозно ли.. Това е перфектен път. Не ме карай да пусна снимки на съседните ми 2 улици. Ако не ти кажа, че е път няма да познаеш.
bum_bum написа:Човек, ти сериозно ли.. Това е перфектен път. Не ме карай да пусна снимки на съседните ми 2 улици. Ако не ти кажа, че е път няма да познаеш.
Съседни улици с четири платна, по които върви и градски транспорт

20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2