Ние *** ли сме?

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Нощния ездач
Нощния ездач
Аватар
Кара: дългия по таван

Мнение от Engi » 15 Мар 2006, 1:32

щом казваш, кой съм аз, че да споря;)
Изображение

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 15 Мар 2006, 1:39

Engi написа:щом казваш, кой съм аз, че да споря;)

Е ти сега да не се обиди нещо??

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 15 Мар 2006, 1:51

много зле е цялата работа, направо се изнервям вече да карам. по-добре да се возя с автобуса... само някъде да дадеш малко газ и влизаш в някое минно поле :evil: :evil: :evil: @#$%^&*(*&^%$#@#$%^&* ама какво се очудвате, още си нямаме и една магистрала пътищата в софия се надявате да оправят...............
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от road666 » 15 Мар 2006, 2:51

sieg написа:
Engi написа:технологията на асфалтиране е елементарна и за малки деца. не ви е работа да ви говоря каква е, но е факт, че НИКЪДЕ ама НИКЪДЕ в София не съм видял да я спазват. проблема наистина е, че просто няма ГРАМ контрол от общината, защото самите фирми изпълнители са общински. частни фирми не се допускат в подобна дейност. ако поръчката беше обществена и беше въпрос на свободната конкуренция между частниците, сигурен съм, че нещата щяха да са 20000 пъти по розови, но уви...:( не виждам кога ще се оправят нещата... просто, от години са все едни и същи...:(

Мисля, че не си прав. Работил съм с фирми, произвеждащи и полагащи асфалт и изобщо не са общински. Общински фирми няма почти за нищо, щото от такива фирми не се взима лесно пара. По-добре е комисионната от частника, която никой не може да я проследи, а после винаги можеш да си измиеш ръцете с него. Те общинските далавераджии не са глупави.

Искам да добавя,че нито технологията за асфалтиране е елементарна,нито от общински фирми в строителството е трудно да се вземат пари.
Търсим шофьор без книжка с крадена кола. За контакти тел. 166

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 15 Мар 2006, 4:09

Eнжи спокойно баце са като влезем в ЕС ще се опраим .. така де ше не опраят ... и сичко ще си доиде по местата :mhihi: :mhihi: :mhihi:
а иначе готино е от време на време да има такива теми да си чоплиме семки и да четем интересни четива докато чакаме да ни се приспи вечер :lol:

п.с. Бойко не каза ли преди време че спира всички кърпения ... четох го в 1 вестник ... беше се изказал че ще сабира пари за цялостно асфалтиране на улиците ... ми ако искате да му съберем неколко левчета и да му ги пратим за кампанията .. горкия нещо иска да се надскочи ама ше земе доста зле да падне :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 15 Мар 2006, 9:08

bam-bam написа:п.с. Бойко не каза ли преди време че спира всички кърпения ... четох го в 1 вестник ... беше се изказал че ще сабира пари за цялостно асфалтиране на улиците ... ми ако искате да му съберем неколко левчета и да му ги пратим за кампанията .. горкия нещо иска да се надскочи ама ше земе доста зле да падне :mhihi:

Точно това каза, че пак нямало пари, че спирали частичните ремонти и т.н. и си изми ръцете с общинските съветници - те били гласували много малко пари... бе въобще шибана работа - всеки прехвърля отговорноста на другите, а иначе както казаха хората по нагоре - как да се правят качествени ремонти, като няма контрол над фирмите дето се занимават с ремонтите.... много интересно кой е луд да си върши работата качествено...

А много лесно могат да се оправят нещата. Един познат ми разправяше за Италия - там се като се спечели някой търг за ремонт или изграждането на път се сключва железен договор. След като фирмата го изгради идва да го одобри независима комисия (а това както се сещате в БГ не може да стане - тук няма такова нещо като независим експерт) която трябва да го одобри и тук се почва:
правят тестове на фарове през нощта - да няма грапавини или изливат вода на платното и ако стане локва някъде и не се оттича водата съответната комисия не одобрява проекта. Следват неустойки за фирмата изпълнител + разходите по оправянето на пътя си е за нейна сметка. Новите шосета са с 5 годишна гаранция на пътя. Ако стане нещо с него през тези 5 години разходите пак са за сметка на фирмата изпълнител.

И така - просто и елементарно - ако строиш некачесвено излизаш на загуба....само че това в БГ няма да стане никога... :(

Enjoy

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 15 Мар 2006, 12:48

road666 написа:
sieg написа:
Engi написа:технологията на асфалтиране е елементарна и за малки деца. не ви е работа да ви говоря каква е, но е факт, че НИКЪДЕ ама НИКЪДЕ в София не съм видял да я спазват. проблема наистина е, че просто няма ГРАМ контрол от общината, защото самите фирми изпълнители са общински. частни фирми не се допускат в подобна дейност. ако поръчката беше обществена и беше въпрос на свободната конкуренция между частниците, сигурен съм, че нещата щяха да са 20000 пъти по розови, но уви...:( не виждам кога ще се оправят нещата... просто, от години са все едни и същи...:(

Мисля, че не си прав. Работил съм с фирми, произвеждащи и полагащи асфалт и изобщо не са общински. Общински фирми няма почти за нищо, щото от такива фирми не се взима лесно пара. По-добре е комисионната от частника, която никой не може да я проследи, а после винаги можеш да си измиеш ръцете с него. Те общинските далавераджии не са глупави.

Искам да добавя,че нито технологията за асфалтиране е елементарна,нито от общински фирми в строителството е трудно да се вземат пари.

Действително, технологията не е най-елементарната възможна, но пък е изяснена и няма "творчество", просто трябва да я следваш. А асфалтовте фирми, които аз знам и които асфалтират Софиски район, не са общински и доколкото знам няма общинска асфалтова база, дори ми се струва абсурдно. За другото спора е теоритичен.

Escape написа:
bam-bam написа:п.с. Бойко не каза ли преди време че спира всички кърпения ... четох го в 1 вестник ... беше се изказал че ще сабира пари за цялостно асфалтиране на улиците ... ми ако искате да му съберем неколко левчета и да му ги пратим за кампанията .. горкия нещо иска да се надскочи ама ше земе доста зле да падне :mhihi:

Точно това каза, че пак нямало пари, че спирали частичните ремонти и т.н. и си изми ръцете с общинските съветници - те били гласували много малко пари... бе въобще шибана работа - всеки прехвърля отговорноста на другите, а иначе както казаха хората по нагоре - как да се правят качествени ремонти, като няма контрол над фирмите дето се занимават с ремонтите.... много интересно кой е луд да си върши работата качествено...

А много лесно могат да се оправят нещата. Един познат ми разправяше за Италия - там се като се спечели някой търг за ремонт или изграждането на път се сключва железен договор. След като фирмата го изгради идва да го одобри независима комисия (а това както се сещате в БГ не може да стане - тук няма такова нещо като независим експерт) която трябва да го одобри и тук се почва:
правят тестове на фарове през нощта - да няма грапавини или изливат вода на платното и ако стане локва някъде и не се оттича водата съответната комисия не одобрява проекта. Следват неустойки за фирмата изпълнител + разходите по оправянето на пътя си е за нейна сметка. Новите шосета са с 5 годишна гаранция на пътя. Ако стане нещо с него през тези 5 години разходите пак са за сметка на фирмата изпълнител.

И така - просто и елементарно - ако строиш некачесвено излизаш на загуба....само че това в БГ няма да стане никога... :(

Enjoy

Абе хора, и аз си троша колата всеки ден, и на мен тъпите турски шарнири дето ми ги продават в сервизи че чупят за няколко месеца, ама вие как си представяте да се асфалтира през зимата?? Настоящият кмет е с вързани ръце, така или иначе. Дупките се получават най-вече през пролетта и донякъде в началото на зимата, заради променливото състояние на водата тогава, ако някой не знае физичния механизъм за образуването на тоя лунен пейзаж, ще напишеме, но при всички случаи сега никой нищо не може да направи. Трябвало е да се направи лятото.
А Борисов обеща да направи пълен ремонт, ако не се лъжа, на 5 важни улици, което не е зле, защото пълен ремонт аз никога никъде не съм виждал в София... При такъв ремонт е нормално да има 5 години гаранция, на кръпки никой никаква гаранция не може да даде. Но се правят кръпки, защото с тях си има разработен механизъм за далавера - предполагам, че и него знаете какъв е. ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Re: Ние *** ли сме?

Мнение от M2PR » 15 Мар 2006, 13:16

Shumy написа:Колеги, мърлящината продължава... събота асвалтираха Монтевидео, в дъжда запълваха локвите с асвалт

За участъка при болницата дето през месец "го оправят" ли говориш?
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharpshooter » 15 Мар 2006, 13:39

Вие в София сте пак добре :(
Изображение
:bowdown: S50B32 :bowdown: :bowdown: Honda CBR 900RR FireBlade :bowdown:
House Music... Extazy is gonna make it allright tonight

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530i Touring
Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
Детайли за колата: току що излязла от завода! :)

РЕ на СЪД!!!

Мнение от turboto » 15 Мар 2006, 16:22

За да не се повтарям, преди време бях пуснал тая тема... Ако мислите че още има смисъл....

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... highlight=

Арабиата
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от The 5th element » 15 Мар 2006, 17:01

.....А любимото ми околовръстно................ :evil:А и сладкият път от Овча купел в посока Борово.............. :evil: Там може да потъне ТИР....... :evil:
[url=http://picbg.net/img.php?file=194f7b7624e3366b.JPG]Изображение[/url

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 15 Мар 2006, 17:07

Имаше една тема за среща на автомобилните клубове с кмета и така нататък. Там написах, че като искане от страна на автомобилните клубове трябва да стои задължително наши представители да участват в контрола на строителството на пътищата.
Никой тогава не възприе идеята, а и като гледам цялата работа около срещата на автомобилните клубове се изгуби някъде.
Въпросът за качеството на пътното строителство както виждам все още е належащ и май е време да направим нещо по въпроса.
Какво можем да направим:
1. Да напишем отворено писмо до кмета Борисов и да го разпратим на всички медии - такава инициатива Бойко не може да подмине ей така, понеже медиите ще я отразят, а всички знаем колко е ангажиран с медийния си имидж.
2. Първи въпрос - от името на всички авотмобилни клубове ли ще го напишем, или само то БМВ клуба - The Boss имаше контакт с хората от другите клубове, така че е добре да се опитаме да ги включим. Недостатъка в този случай е, че рискуваме и тази инициатива да изгуби инерция както срещата на клубовете.
3. В писмото трябва да поемем ангажимент, че наши представители ще се включат в контрола - добре е който има възможност, време, поне минмален опит в строителството и така нататък да напише в тази тема.

Това ще покаже, че има някаква обществена полза от автомобилните клубове, понеже за 90% от хората в България представителна организация на шофьорите е СБА
:mhihi: (всички знаем какво прави за шофьорите в БГ СБА), а ние сме някакви, дето си лепят лепенки по задните прозорци.
Touring & windsurf club

E34 Маниак
Аватар

Мнение от Georgi » 15 Мар 2006, 17:26

Така ще си продължават нещата защото сме овци и само си чоплим семки вместо да се направи масов протест,и то не само ние ами всички шофьори.Докато е така нищо няма да се промени.
Мен не ме интересува кои е виновен и кой не,искам да карам по нормални пътищата защото плащам 180 лв/год данък +58 лв.винетка.

ентусиаст
Аватар

Мнение от [FF]GODFLESH » 15 Мар 2006, 18:40

е хубава е идеата да има хора от автомобилните клубове да набюдават...ама ми се струва че тия от кметството ще кажат за да се измъкнат...."ама ви не сте експерти по хасвалтирането"...и пак ще бъде по старому...
"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 15 Мар 2006, 19:01

Sharpshooter написа:Вие в София сте пак добре :(

Колега, разбрах вече ,че във Варна е нещо още по-страшно :help:
Ние тук ревем Софиянците, ами какво да кажат хората по страната дето почти никога ,нищо не е правено като хората и се чудя на ентусиастите с джанти 16-ки и нагоре :shock:

От големите/областни градове именно Варна е с най-лошите пътища :arrow: докато тук , в столицата за всичко се говори-излъчва по телевизията/радиото и медиите,като цяло за останалите места нищо не се споменава почти :evil: Сетете се,дали скоро или изобщо там ще има оправия :nono:

П.С. А тук , в София с това невероятно строителство,бързо и сигурно отиваме в нищото ...

Георги Пенчев
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум