BMW Удължена Гаранция

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Д-р Хаос
Аватар
Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)

Re: BMW Удължена Гаранция

Мнение от cww » 19 Юли 2011, 23:07

Абе може и аз нещо да съм в грешка,но на мен в главата ми се върти, че тавана на удължената гаранция е 6 години/200 000 км? :kuku:
Като плащах за моята имам спомен, че това мернах като абсолютен лимит...
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 20 Юли 2011, 7:42

Макс. 5г и 120к е офертата им към мен.
I love the sound of V8 in the morning...

Потребител
Аватар
Кара: BMW 116i
Детайли за колата: 1,6 122k.s.

Мнение от choko77 » 26 Юли 2011, 9:45

Искам да попитам колегата от Дару Кар,как стоят нещата с гаранцията и сервизно и обслужване на автомобил закупен от Гърция.Колата е 116i,чисто нова но ще се кара в България?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DaruCar » 27 Юли 2011, 9:29

choko77 написа:Искам да попитам колегата от Дару Кар,как стоят нещата с гаранцията и сервизно и обслужване на автомобил закупен от Гърция.Колата е 116i,чисто нова но ще се кара в България?

Всеки автомобил БМВ се продава с две години международна гаранция. Гаранцията започва да тече от датата на първа регистрация на автомобила. Гаранционни ремонти на автомобила могат да се извършват от всеки оторизиран сервиз на марката, включително и при нас. Ако искате да си удължите гаранцията, може да го направите в оторизиран сервиз. Условията са две - автомобила да има пакет за обслужване (така наречения BSI - Basic Service Inclusive), и да е в заводска гаранция, тоест да не са изминали повече от 2 години от първата регистрация. Цените за удължаване на гаранцията може да видите тук.
BMW Service
Оторизиран сервиз

тел. +359 2 960 16 23
http://www.darucar.bg

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525D xDrive

Мнение от vasil67 » 20 Авг 2011, 19:41

Привет на всички!
Вече съм горд собственик на марката - много доволен! :D
Имам още няколко месеца межд. гаранция и съм се замислил да я
удължа. Автомобила е купен от Германия и е обслужван както се полага.
Но съм изненадан от разликата в калкулатора и предложението от
официален дилър тук в България!!!
Явно нещо не разбирам :confused:
В единия случай има сума 572 лв , а в другия 1824 евро без ДДС.
Дали разликата е в това, че не съм го купил от тук !?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DaruCar » 22 Авг 2011, 15:43

За да се удължи гаранцията, автомобилът трябва да е в заводска гаранция и да има пакет за обслужване BSI. В България BSI е включен в стандартното оборудване на автомобилите БМВ, в други страни, като например Германия, не е. За да удължите гаранцията на малко употребяван автомобил, закупен от Германия, трябва първо да се закупи първо BSI, и след това да се удължи гаранцията. Предполагам такъв е и вашият случай, просто сътрудникът на сервиза е трябвало малко по-добре да Ви обясни откъде се получава разликата. Ако искате, напишете ми лично съобщение с данни за обратна връзка, и ще проверим конкретния случай!
BMW Service
Оторизиран сервиз

тел. +359 2 960 16 23

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318i
Мечтае да кара: Ролс Ройс
Детайли за колата: BMW 318i 2000 куб. 2007г.

Мнение от iliyapavlov » 26 Май 2012, 20:50

Чудя се защо моята кола, не е била обслужвана както трябва докато е била още в гаранция. Па камоли при удължена. За какво говоря ли? - Теч на скоростна кутия, теч на диференциал и т.н... Мислех си по едно време и за удължена гаранция/ когато купих колата/ , но се отказах, след като видях , че препоръките на офицялниа БМВ сервиз водят колата ми към още по лошо състояние. Но със сигурност ако си купя чисто нова ще имам едно на ум. Поздрав и на Дару Кар и на Камор Ауто. Благодарете на Бога, че ви има. Защото аз със сигурнос няма за какво да ви благодаря, нито за старото БМВ нито за новото БМВ.
С БМВ всичко е добре!
Изображение
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 535D

Мнение от Ivel » 01 Юни 2012, 10:36

Като колата е в гаранция не сменят леко износени части , ама ако не е ,ти казват че задължително трябва да ги смениш . Мен лично в дару кар са ми звъняли да ми кажат , че ремъците са ми за смяна и после като гивидях в багажника си бяха като нови.Някои пък дори не сменят часта , а само ти я маркират че е сменена .преди време подгревно реле смених пак в дару кар и след това пак го имаше като грешка. Или не са я изтрили или не са сменили релето. Ако се окаже второто ще има рекламаций. Други ти правят мизерии за да плащаш после скъпи ремонти . Мишоци !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DaruCar » 01 Юни 2012, 12:54

Няколко коментара относно гаранциите и ремонтите:

1. Гаранциите се признават и плащат от БМВ АГ, а не от Дару Кар или който и да било друг оторизиран сервиз. В случай на гаранционен ремонт производителят, а не сервиза решава кое е за смяна и кое не.

2. Ремонтите при нас винаги се съгласуват със собственика, всеки има правото да дойде, да види коя част е проблемна, и сам да прецени кое да се сменя и кое не. Старите части се връщат на собственика на автомобила.

3. Дару Кар дава гаранция за частите които подменя. Ако една част е подменена, отново е дефектирала в рамките на гаранционния период, който производителят дава за тази част, разбира се че тази част ще се подмени по гаранция и клиента няма да плаща два пъти за едно и също нещо.
BMW Service
Оторизиран сервиз

тел. +359 2 960 16 23

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 28 Юни 2013, 14:25

Аз съм и с двете гаранции - BMW Service + Repair Inclusive за 6 години/150 000км, за 3 години във ВиА ИнтерКар Плевен не съм плащал нито масло, нито каквито и да е филтри, даже спуканият ляв мигач мина по гаранция.
Единствено за накладки и спирачни дискове съм плащал, както и за нови чистачки :yes: По-долу на снимките може да видите последната проформа фактура за гаранционен ремонт, като нито една от частите не остава за мен като собственик на автомобила :yes:
А ако досегашната ви гаранция вече е изтекла и не сте я подновили навреме, ако я заплатите сега, ще трябва да изчакате 3 месеца и 5000км преди да влезе в действие :bchug:

Изображение

Изображение

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 28 Юни 2013, 16:58

Е как ти изгърмяха и мотора, и скоростите?
I love the sound of V8 in the morning...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 28 Юни 2013, 18:03

msi200 написа:Е как ти изгърмяха и мотора, и скоростите?
Колата е от тези с проблема на коляновия вал и по-точно на зъбците, които ядат от веригата. Сменени са гаранционно с нови. А скоростната кутия имаше проблем със смяната между 4-5 и 5-6 предавка, при подадена газ риташе при смяната :yes:

Потребител
Аватар
Кара: 2013 5er GT (F07) Facelift
Детайли за колата: 530d xDrive 08.2013 (Facelift)

Мнение от pavelsofia » 10 Мар 2014, 13:39

cww написа:Абе може и аз нещо да съм в грешка,но на мен в главата ми се върти, че тавана на удължената гаранция е 6 години/200 000 км? :kuku:
Като плащах за моята имам спомен, че това мернах като абсолютен лимит...

Бих искал да "събудя" тази позабравена тема за Удължената гаранция.

На сайта на БМВ има калкулатор, който ти изчислява колко ще струва тази гаранция. Там наистина максималният срок (пробег), който се предлага е 6 години/200 000 км (още 4 години след стандартната двугодишна гаранция, но не повече от 200.000 км).

Уловката според мен е, че за да получиш "Удължена гаранция" трябва да имаш включен пакет Service Inclusive, който да покрива поне срока на тази гаранция. Никъде, обаче не намирам информация за това колко струва и изобщо предлага ли се Service Inclusive 6г./200.000 км!?

Колите, които са купени от България като нови имат включен Service Inclusive 5г./100.000. Но дори и те следва да доплащат, ако искат 6г/200к. А тези от нас, които са си внесли колата от чужбина, нямат нищо включено и трябва да се закупи пълен пакет.

Звънях по телефона да питам за цени и там ме оферираха с някакви много високи суми. Става дума за 5GT (F07). Например в ценоразписа за България пише: "Премахване на 7NH BMW Service Inclusive – 5 години / 100 000 км" -753 лева. А на мен ми поискаха 2770 лева за същото нещо. И то при положение, че колата вече има едно минало обслужване...

Бих се радвал, ако в темата отново се включи колега от някое представителство и ни обясни как точно става това странно ценообразуване и от къде идват разликите? Защо никъде няма официална ценова информация за различните пакети Service Inclusive? Цените се определят на принципа "колкото преценим ще ти оферираме" ли?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DaruCar » 10 Мар 2014, 19:25

Привет,

BMW предлага три типа сервизни пакети - BMW Service Inclusive (включващ смяна масла, филтри и спирачна течност), BMW Service Inclusive Plus (включва BSI плюс дискове, накладки, съединител и т.н.), и BMW Repair Inclusive (или така наречената удължена гаранция).

Автомобилите BMW се продават на някои източноевропейски пазари с включен пакет BSI 5/100 в базовото оборудване, ако при конфигурацията на автомобила клиентът се откаже от тази екстра, му се приспада определена сума пари (за големите модели около 700 лв) от цената на автомобила, но това не значи, че цената на този пакет е еквивалентна на тази сума. Цената на различните BSI пакети може да ви каже всеки приемчик в оторизиран БМВ сервиз по номера на шасито на вашия автомобил, но те не са комуникирани никъде публично в интернет. Цената на пакета е е по-малка от сумата на отделните обслужвания за определения в пакета пробег, но от нея не може да се дедуцират вече платени обслужвания. Пример (само за онагледяване, без това да са цифрите в реалност) - ако сумарното обслужване на един автомобил струва 3200 лв за 100000 км, то цената на пакета е 2700 лв, но цената си е все 2700 лв, независимо дали пакета се активира на пробег 5 км или 50000 км...

Предпоставка за активиране на BRI пакет е към съответното шаси да има активиран BSI пакет. Цените на BRI пакетите са комуникирани на сайта www.bmw.bg в графа Собственици.

Ако се интересувате от цена на пакет за вашия автомобил, изпратете ми лично съобщение или мейл с VIN номера на колата Ви, и ще ви кажа цената на пакета.
BMW Service
Оторизиран сервиз

тел. +359 2 960 16 23

Потребител
Аватар
Кара: 2013 5er GT (F07) Facelift
Детайли за колата: 530d xDrive 08.2013 (Facelift)

Мнение от pavelsofia » 10 Мар 2014, 20:11

DaruCar написа:Привет,

BMW предлага три типа сервизни пакети - BMW Service Inclusive (включващ смяна масла, филтри и спирачна течност), BMW Service Inclusive Plus (включва BSI плюс дискове, накладки, съединител и т.н.), и BMW Repair Inclusive (или така наречената удължена гаранция).

Автомобилите BMW се продават на някои източноевропейски пазари с включен пакет BSI 5/100 в базовото оборудване, ако при конфигурацията на автомобила клиентът се откаже от тази екстра, му се приспада определена сума пари (за големите модели около 700 лв) от цената на автомобила, но това не значи, че цената на този пакет е еквивалентна на тази сума. Цената на различните BSI пакети може да ви каже всеки приемчик в оторизиран БМВ сервиз по номера на шасито на вашия автомобил, но те не са комуникирани никъде публично в интернет. Цената на пакета е е по-малка от сумата на отделните обслужвания за определения в пакета пробег, но от нея не може да се дедуцират вече платени обслужвания. Пример (само за онагледяване, без това да са цифрите в реалност) - ако сумарното обслужване на един автомобил струва 3200 лв за 100000 км, то цената на пакета е 2700 лв, но цената си е все 2700 лв, независимо дали пакета се активира на пробег 5 км или 50000 км...

Предпоставка за активиране на BRI пакет е към съответното шаси да има активиран BSI пакет. Цените на BRI пакетите са комуникирани на сайта http://www.bmw.bg в графа Собственици.

Ако се интересувате от цена на пакет за вашия автомобил, изпратете ми лично съобщение или мейл с VIN номера на колата Ви, и ще ви кажа цената на пакета.

Здравейте,
По-късно ще имам пред мен VIN номера и тогава ще го изпратя. Сега имам още няколко въпроса:
1. Предлага ли се BSI 6г./200.000 км? Задължително условие ли е (както съм написал по-горе) да имаме BSI за целия срок на гаранцията или може да вземем BSI 5/100 с удължена гаранция BRI 6/200?
2. За пробег от 100.000 км колко на брой смени на масла и филтри ще бъдат извършени (на какъв интервал са смените)? До колкото съм запознат стандартният интервал е 25.000 км. Но такъв дълъг период на обслужване в условията на България по всеобщо мнение не е препоръчителен. Горивата са нискокачествени, въздухът е много запрашен. Винаги съм сменял маслото и маслен филтър на моите коли на не повече от 10-15 хиляди, а филтрите (горивен и климатик) - два пъти за този период (и винаги са много затлачени).
3. От чисто любопитство се интересувам - защо цените на BSI се определят по VIN номер? Не струва ли еднакво смяната на масла и филтри на всички 6 цилиндрови модели?

Sent from my iPad using Tapatalk

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум