BMW 535i срещу Mercedes E 350 CGI
Модератор: Общи модератори
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Re: BMW 535i срещу Mercedes E 350 CGI
Zagy написа:Ей, пак почна калабалъка бре![]()
Мерца винаги ще вози по-меко - с това се славят. Баварката пък е по-директна и достава повече удоволствие от шофирането. Отдавна си е казано - Мерца е за возене, баварията е за каране. На мен ми се кара - зимам петицата
Бе незнам за другите работи, как беше писал колегата по горе - не върви да се сравнява базова кола със такава с активно окачване и т.н., но със сигурност петицата е по красива и с по-добър мотор. Нещо дизайна на тая Е класа никак не ми допада.
Но да си вземеш петица щото ти се кара, смисъл има далеч по коли за каране от седан автоматик без LSD.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Аз се чудя в крайна сметка дали някой изобщо ще каже с голяма убеденост, че това по-меко возене ще се усети?Освен разбира се, някой краен фен на Мерцедес.Всичко е силно преувеличено и приказки от сорта, че 5-цата вози като каруца в сравнение с някоя Е-класа е...крайно несериозно!Сега ако сравняваш Астра 95-та с някоя Е класа може и да намериш голяма разлика, но специално между Е 39 и Очиларка от същите години разлика в по-голям комфорт откъм меко возене едва ли ще откриеш, колкото и да си блъскаш китарата! 

- skoti79
- младши ентусиаст
-
- Кара: Panamera 4S
BMWPOWERRR_ACM написа:Аз се чудя в крайна сметка дали някой изобщо ще каже с голяма убеденост, че това по-меко возене ще се усети?Освен разбира се, някой краен фен на Мерцедес.Всичко е силно преувеличено и приказки от сорта, че 5-цата вози като каруца в сравнение с някоя Е-класа е...крайно несериозно!Сега ако сравняваш Астра 95-та с някоя Е класа може и да намериш голяма разлика, но специално между Е 39 и Очиларка от същите години разлика в по-голям комфорт откъм меко возене едва ли ще откриеш, колкото и да си блъскаш китарата!
Без да си ' блъскам китарата ' ,ти казвам ,че има разлика във возията и то голяма ,в полза на мерца

Напълно обективен съм,като оставям настрани пристрастията .
Е39 - W210
E60 - W211
Имах ги ,така ,че говоря от опит .
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Ами да ти кажа по едно време преди няколко години сравних една Е 39 96-та, с една ''Е'' класа 97-ма по един извънградски път с неравности.Като вдигнех повече от 130 с този батлан имах чувството, че ще се обърна, клатушкаше се все едно съм в кораб!
Чак взех да се плаша и като слезнах въздъхнах с облекчение качвайки се в истината и съм си минавал по този път колкото си пъти искаш, с колкото си километра искам и до 180 въобще не се съдаваша усещане за несигурност или нещо такова.И за да не ми кажеш сега, че Мерцедеса просто се е държал така защото е имало голям комфорт, той не просто се клатеше като кораб, а подскачаше все едно вски миг ще излети от пътя!И ДЪРЖА да отбележа, че тази кола я беше вкарал баща ми за продаване с ЧИСТО НОВИ предни и задни амортисьори, така че каквото и да ми кажеш за патиците, няма смисъл.Не стават, може да ги кара само някой, който иска да му е гадно и да си бръмчи с 80-90 извън града.Освен ако не кара по стъклени пътища де.
Мерцедес = тормоз!Пенсионерска кола с отвратителен дизайн при това.Ако някога раздават награди за най-грозни коли в класа на ''Е'' класата, 5-цата и Ауди А6 безспорен победител ще е Мерцедеса, дори с последния си модел, който вече изби рибата по грозотия.След първата очиларка се постараха малко повече с втората да заприлича на нещо, но с последната тотлано показаха какви идеи пълзят из мозъците им.Но то така, дълги години работиш за името си, после то работи за теб.Мерцедес явно са на тази максима.Но за да не съм чак толкова краен, има няколко модела Мерцедес, които все пак могат да се нарекат с хубав дизайн.Последното им спортно чудо обаче - SLS, далеч не е сред тях!

Мерцедес = тормоз!Пенсионерска кола с отвратителен дизайн при това.Ако някога раздават награди за най-грозни коли в класа на ''Е'' класата, 5-цата и Ауди А6 безспорен победител ще е Мерцедеса, дори с последния си модел, който вече изби рибата по грозотия.След първата очиларка се постараха малко повече с втората да заприлича на нещо, но с последната тотлано показаха какви идеи пълзят из мозъците им.Но то така, дълги години работиш за името си, после то работи за теб.Мерцедес явно са на тази максима.Но за да не съм чак толкова краен, има няколко модела Мерцедес, които все пак могат да се нарекат с хубав дизайн.Последното им спортно чудо обаче - SLS, далеч не е сред тях!

- steppenwolf
- Потребител
-
пич, ходи малко на въздух....
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Страхотен аргумент.След като нямаш друг, кажи само как да дишам, дълбоко през носа и да издишвам през устата или имаш нещо по-добро предвид? 

- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
BMWPOWERRR_ACM написа:Страхотен аргумент.След като нямаш друг, кажи само как да дишам, дълбоко през носа и да издишвам през устата или имаш нещо по-добро предвид?
Няма как някой да ти даде аргумент срещу собствения ти вкус. А относно поведението на пътя и комфорта - само ти си ги карал тези модели, няма как да те обори някой. Като цяло мнението ти беше доста обективно.

ми.. бмв-то е да го караш, а мерцедеса (особено този специално) - да се возиш.
едното е по-авангардно, другото по-традиционно.
и двете си имат своята аудитория...
едното е по-авангардно, другото по-традиционно.
и двете си имат своята аудитория...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Абе прав си донякъде, но все пак аудитория си има всичко на този свят, но феновете на Мерецдес принципно са точно като динозаврите, имало ги е, но сега са останали само някакви подобия от тях.Ти колко истиснки маниака на темата Мерцедес познаваш, които едновременно да не биха я сменили с нищо друго, да ходят по събори, да пишат по форуми, да спорят за марката и като чуят името, нещо да им тъка отвътре?Аз защото повечето фенове на Мецедес, които познавам карат въпросната марка защото ''била Мерцедес'' и за да правят впечатление.Кога ще видиш фенове на Мерцедес в България да съберат на едно място дори 5 пъти по-малко хора, отколкото ние по съборите?Колко истински карача познаваш, които да карат Мерцедес?Аз защото от всичките ми години професионален щофьорски опит съм срещал двама на пътя, които карат и все бяха с ''Ц'' класи.Предполагам, че са били някакви изключение, възможно е било просто за момента да карат тази марка.Но други с каквито се сетиш съм се закачал по пътя, със стотин коне, дори със старата ми 150магарета Е36 и ако не е било по магистарала...те просто не могат да карат яко.Изобщо не виждам с какво един Мерцедес ще впечатли някой маниак.То най-лесно да е да се качиш в някой Брабус и да летиш, но от стандартните им версии за масова употреба...
не разбра какво ти написах...
за някой хора удоволствието от шофирането е да взимат завоите с вратите напред, да плашат другите участници в движението с невъобразимите си маневри... да карат кола-хулиган хулиганската с две думи.. или дори когато карат на 5/10 да се раздват на директното усещане и хубавия баланс което само едно бмв може да предложи.
... за други удоволствието от шофирането е по-спокойното поведение на колата на пътя, по-меката возия, по-изолираното усещане, автоматичната скоростна кутия която не сменя 2-надолу когато трябва се изпревари камиона пред тебе ами без много фанфари просто да изстрелва колата напред и изпреварването да е късопометно залепяне за седалката което се забравя след 30 секунди.
може да се каже, че бмв-то е за хората които не ги свърта а мерцедеса а за хора които .. са си намерили центъра на тежеста. така да го кажеме. говоря ти за по-скъпите модели разбира се... при по-евтините разликата между притежателите им са по неясни и случайни..

за някой хора удоволствието от шофирането е да взимат завоите с вратите напред, да плашат другите участници в движението с невъобразимите си маневри... да карат кола-хулиган хулиганската с две думи.. или дори когато карат на 5/10 да се раздват на директното усещане и хубавия баланс което само едно бмв може да предложи.
... за други удоволствието от шофирането е по-спокойното поведение на колата на пътя, по-меката возия, по-изолираното усещане, автоматичната скоростна кутия която не сменя 2-надолу когато трябва се изпревари камиона пред тебе ами без много фанфари просто да изстрелва колата напред и изпреварването да е късопометно залепяне за седалката което се забравя след 30 секунди.
може да се каже, че бмв-то е за хората които не ги свърта а мерцедеса а за хора които .. са си намерили центъра на тежеста. така да го кажеме. говоря ти за по-скъпите модели разбира се... при по-евтините разликата между притежателите им са по неясни и случайни..
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
alx написа:...
Направо заключвай, че пак ще станат едни караници

Si non confectus, non reficiat.
Ма колеги и вие направо фанатици станахте с БМВ.Както казаха колеги вече и списание аутобилд,БМВ с адаптивно окачване вози по-меко от Е-класа.Това е така защото Е-класата е с нормално окачване и въпреки това вози добре.В момента Мерцедес разработва подобно окачване за новата С-класа и когато излезе ще се сравни кое е по-добро.Че БМВ-то е по-красиво и се кара по-добре е ясно,моторът е по-мощен(говоря за 3-ка дизел) защото излезе по-късно от Е-класата,но нека изчакаме защото от Мерцедес пускат от есента 3-ка дизел(т.е 350CDi) ще стане 265к.с. и въртящият момент е невероятен.
- ivan83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на цигари
- Мечтае да кара: само на пури
- Детайли за колата: и тя пуши
не, не, не я заключвайте! сигурен съм, че BMWPOWERRR_ACM има още какво да ни каже, на мен поне ми е интерестно 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Стига иронии де!
alx, по принцип в нещата, които казваш има голяма доза логика, НО едно БМВ не може ли да преложи също това спокойно усещане на пътя?Познавам доста хора, които си карат БМВ-тата като патрулки и си харесват много возията.Не виждам как би определил едно возене на 5-ца от Е39 насам и на седмица от Е38 насам като твърдо и некомфортно!
За автоматика, БМВ също както сам знаеш имат автоматици във всеки един клас.Да не говорим, че по-новите модели, които са с по-големи двигатели се срещат доста повече с автоматични кутии, отколкото с ръчка!И във версиите с 2000 кубиков дизел също има доста автоматици.Дори мисля знаеш, че БМВ и Мерцедес разработиха заедно една автоматична скоростна кутия с осем степени.Така, че относно комфорт далеч не съм съгласен, че БМВ отстъпва по нещо.Вземи за пример новата седмица с последната Ес-ка.Баварците изкараха доста нововъведения и в доста неща изпревариха Щутгарт. 

alx, по принцип в нещата, които казваш има голяма доза логика, НО едно БМВ не може ли да преложи също това спокойно усещане на пътя?Познавам доста хора, които си карат БМВ-тата като патрулки и си харесват много возията.Не виждам как би определил едно возене на 5-ца от Е39 насам и на седмица от Е38 насам като твърдо и некомфортно!

BMWPOWERRR_ACM написа:Стига иронии де!![]()
alx, по принцип в нещата, които казваш има голяма доза логика, НО едно БМВ не може ли да преложи също това спокойно усещане на пътя?
не. бмв-то винаги е "по-натегнато"... с по-добро усещане за център на волана, по-добро начално "захапване" на завоя и по-малко клатене на скорост...в днк-то му е заложено. по аналогия така както един вайпър ацр не се долюбва от много от феновете защото е страшно твърд и като кихнеш и сменя лентите- така бмв не се долюбва от феновете на мерцес защото бмв-то е винаги по-нервозно и прецизно.
Не виждам как би определил едно возене на 5-ца от Е39 насам и на седмица от Е38 насам като твърдо и некомфортно!
сравнено с е-класите от съответните години 5-ците возят доста по-твърдичко. не казвам некомфортно- казвам твърдичко. някои хора това не го харесват. просто това се опитвам да ти обясня. примерно едно е39 м5 си вози направо като каруца сравнено с едно е55... пак- не говориме за контрол - говориме за комфорт на возия.
За автоматика, БМВ също както сам знаеш имат автоматици във всеки един клас.
примера ми с автоматика беше за да демонстрира мързеливия/неспортен/камионджийски характер на по-старите мерцедесови двигатели... много въртящ момент, редки и плавни смени на предавките- както казах това се харесва на една група от хора.
Вземи за пример новата седмица с последната Ес-ка.Баварците изкараха доста нововъведения и в доста неща изпревариха Щутгарт.
новата 7-ца е доста по-некомфортна дори от текущата с-класа. по-шумна от вътре- особено при високи скорости, по-твърдо окачена и натруфена с електроника която се чудиш общо взето за какво ти е. мерцедеса в това отношение е доста по "събран"- електрониката я има но не е екстровертна.
просто приеми че има хора които обичат да карат и такива дето обичат да се возят карайки.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила