БМВ сваля разхода до 4,1 литра
Модератор: Общи модератори
53 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: БМВ сваля разхода до 4,1 литра
Демирев написа:McClane написа:Имаше подробна статия за това в предния брой на Ауто Билд,някой ако иска мога да я сканирам![]()
БМВто наистина е 163коня и го сравняваха с актуалното Ауди А4 също в някакъв екологичен вариант.
Да - 163 коня е 320Д със старт стоп системата - 177 коня е 320Д - Е92/93! Със 183 коня са само във фантазийте.
И във въпросната статия и навсякъде е заключено че с 4 литра може да нахранишш 163 коня - 1.5 тонен семеен седан само в сферата на фантастиките и лабораторията!
Реалният среден разход беше 6.1 л. в реални условия даден от тестващите журналисти на АутоБилд. Това вече е разумна стойност, a останалото е фирмена рекламна лъжа за 4-те литра
Защо да е лъжа - пише си , че по нормиран тест дава 4,1 ! Също колкото и дизелова Е класа харчи 5 , например . Това БМВ го има от 1 година , води се 320Д ефишънт дайнамик ...
ПС:новия Кайен С - 4,8 400кс атмосферка , харчи ... 10,1 мухахахахаха
- bg20010
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 740 li
Малко ми се струва пресилено това 4,1 литра,но както и да е....абе пазар
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
4.1 ако го дават за среден разход е малко недостижимо за момента .. мотора не се различава кардинално от М47 който скоро ще чукне 10 години .. новите 1.5д които ще пуснат скоро може и да го могат вече като среден разход
Не ми се струва, че е пускано вече във форума затова го качвам аз. Статията е от днес.
http://news.automedia.bg/read/9699.html
"BMW 320d Efficioent Dynamics – 1629 км с един резервоар
Автомобилният журналист от Англия Том Форд, извърши интересно пътуване от Англия до Мюнхен и обратно.
В това не би имало нищо интересно, ако не беше направено с горивото (почти) само на един резервоар. Колата не е хибрид, не е и мини автомобил. Пътуването е направено само с горивото от един резервоар на BMW 320d Efficient Dynamics.
BMW 320d Efficioent Dynamics – 1629 км с един резервоар
Форд е заредил при напускането на Великобритания на входа на тунела за Франция и със същото гориво е стигнал до Мюнхен и обратно до Лил отново във Франция. Това е дистанция от 1629 км. Макар Форд да признава, че не е ползвал климатика и радиото, той казва, че не е използвал и специални техники на управление на колата.
Според него, на път за Мюнхен той е постигнал среден разход от 3.7 литра на 100 км, като не е надхвърлял разход от 4.4 литра на 100 км през целия път. След завръщането му компютърът е отчел средна скорост на движение от 95.4 км/час и среден разход на гориво за целия път от 4.1 литра на 100 км.
„Не очаквах автомобилът да е толкова икономичен. Мислех си, че няма да постигне фабрично даваните стойности за разход. Оказа се, че бъркам”, казва Форд и продължава. „Помислете си ако управлявате толкова икономично, че да изминавате по 1600 км с един резервоар. Та това означава да зареждате само 12 пъти в годината”.
Седанът на BMW 320d EfficientDynamics е с двулитров дизелов турбодвигател с мощност 163 к.с. и максимален въртящ момент от 360Nm наличен между 1750 и 3000 об/мин. С него седанът на BMW ускорява от място до 100 км/час за 8.2 секунди и има максимална скорост от 220 км/час. Средният разход на гориво (потвърден и от опита на Форд), е 4.1 литра на 100 км.
За да се постигне това, в автомобила са използвани редица съвременни технологии, като Аuto Start-Stop, Brake Energy Regeneration, Electric Power Steering, специални джанти и гуми Michelin EnergySaver."
http://news.automedia.bg/read/9699.html
"BMW 320d Efficioent Dynamics – 1629 км с един резервоар
Автомобилният журналист от Англия Том Форд, извърши интересно пътуване от Англия до Мюнхен и обратно.
В това не би имало нищо интересно, ако не беше направено с горивото (почти) само на един резервоар. Колата не е хибрид, не е и мини автомобил. Пътуването е направено само с горивото от един резервоар на BMW 320d Efficient Dynamics.
Форд е заредил при напускането на Великобритания на входа на тунела за Франция и със същото гориво е стигнал до Мюнхен и обратно до Лил отново във Франция. Това е дистанция от 1629 км. Макар Форд да признава, че не е ползвал климатика и радиото, той казва, че не е използвал и специални техники на управление на колата.
Според него, на път за Мюнхен той е постигнал среден разход от 3.7 литра на 100 км, като не е надхвърлял разход от 4.4 литра на 100 км през целия път. След завръщането му компютърът е отчел средна скорост на движение от 95.4 км/час и среден разход на гориво за целия път от 4.1 литра на 100 км.
„Не очаквах автомобилът да е толкова икономичен. Мислех си, че няма да постигне фабрично даваните стойности за разход. Оказа се, че бъркам”, казва Форд и продължава. „Помислете си ако управлявате толкова икономично, че да изминавате по 1600 км с един резервоар. Та това означава да зареждате само 12 пъти в годината”.
Седанът на BMW 320d EfficientDynamics е с двулитров дизелов турбодвигател с мощност 163 к.с. и максимален въртящ момент от 360Nm наличен между 1750 и 3000 об/мин. С него седанът на BMW ускорява от място до 100 км/час за 8.2 секунди и има максимална скорост от 220 км/час. Средният разход на гориво (потвърден и от опита на Форд), е 4.1 литра на 100 км.
За да се постигне това, в автомобила са използвани редица съвременни технологии, като Аuto Start-Stop, Brake Energy Regeneration, Electric Power Steering, специални джанти и гуми Michelin EnergySaver."
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Среден разход ИЗВЪН ГРАДА . Ускорението го бях , чел че е 10 сек до 100 км/ч заради по-дългите скорости а системата старт-стоп , извън града не влияе грам . Прочутите гуми на Мишлен намалява с до 0,2 литра на 100 разхода , като аз имам силни резерви към тези гуми и не си мисля , че на мокро ще се хлъзгат здраво
Все пак като намаляваш съпротивлението при търкаляне , намаляваш и сцеплението .

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Според мен за извънградско този разход си е напълно постижим.
С едно премерено каране си е доста реален, и все пак е засичан при почти идеални условия.
Още повече доста колеги с Е46 320д говорят за разход под и около 5л. , а все пак при това Е90 мотора,
а и всичко друго е доста по-усъвършенствано за да се спестят още няколко допълнителни грама гориво.
И все пак БМВто трябва да гори мнОго , да върви малко, и да е адски скъпо иначе няма да е БМВ

С едно премерено каране си е доста реален, и все пак е засичан при почти идеални условия.
Още повече доста колеги с Е46 320д говорят за разход под и около 5л. , а все пак при това Е90 мотора,
а и всичко друго е доста по-усъвършенствано за да се спестят още няколко допълнителни грама гориво.
И все пак БМВто трябва да гори мнОго , да върви малко, и да е адски скъпо иначе няма да е БМВ

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- khaled
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5 4.0д
Тоз разход трябва да е минимален, ако се кара с 90 на хубав път без трафик. Аз само тогава съм виждал кола да си покрива каталожните данни
- Alex_GT3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: `04 M3 CSL, Audi TT 1.8T
Купете си новия брой на Ауто Билд. Там има статийка отделена за този автомобил и градско в София в продължение на 250 км дава разход от 5,3 на 100, От София до Пловдив по магистралата със средна скорост 130 - 4,4 на 100, а извънградско със скорост 90 км в час дава 3,7 на 100. Говорим за кола, която е 1.5 тона, със 163 к.с. и 380 НМ, предлага 5 места и достатъчен комфорт и е на напълно прилична цена ! Нямам нищо против, следващата ми кола да бъде точно тази

- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Поредната рекламна лайнарщина за баламурници и Фолксваген са първи вечно във всеки тест на боклукбилд, защото са им спонсор!
Не знам, колко нагъл и подлизващ спонсора си редактор трябва да си, за да възхваляваш 85 коня лайно с базово оборудване тип лоугън за ненормалните и изтрещели 19 970 ойро
при положение че има една дузина за над 5000 евро по-евтини.
Ама Не! Гоуффф е първи защото разбираш ли "държи цена". Къде тръгнали да лъжат беее?!!! Къде се е чуло и видяло базов Гоуф 1.2 да държи цена? Ще ми кажат че ще му вземат след 2 години 30 000 лв.?
130 км в час не е средна скорост, а веднъж достигната. Спазвал е стриктно нашия редактор всички ограничения по знаците.
Не са много тези, които спазват ограниченито на магистралите тук, особено при магистралните мостове 80 - всички прелитат с поне 150 .
Не знам кое струва 65 500 лв. на това 320....текстилните седалки или обикновенните фарове?

Не знам, колко нагъл и подлизващ спонсора си редактор трябва да си, за да възхваляваш 85 коня лайно с базово оборудване тип лоугън за ненормалните и изтрещели 19 970 ойро

Ама Не! Гоуффф е първи защото разбираш ли "държи цена". Къде тръгнали да лъжат беее?!!! Къде се е чуло и видяло базов Гоуф 1.2 да държи цена? Ще ми кажат че ще му вземат след 2 години 30 000 лв.?
130 км в час не е средна скорост, а веднъж достигната. Спазвал е стриктно нашия редактор всички ограничения по знаците.
Не са много тези, които спазват ограниченито на магистралите тук, особено при магистралните мостове 80 - всички прелитат с поне 150 .
Не знам кое струва 65 500 лв. на това 320....текстилните седалки или обикновенните фарове?
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- RuM6n
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 3.0sd
- Мечтае да кара: по често
TsvetanVR написа:"И 6-7 разход за съвременните стандарти вече е много"
Какво да кажем собствениците на Е36 и на американски автомобили с разход 13-15 градско
Еми време е да ги смените вече.
- Митака Бирите
- Потребител
-
Браво наистина за разхода ама никога няма да харчи толкова при мен. Ако не го настъпваш просто не е забавно.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
С хубави и качествени горива всичко е възможно 

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Alex_GT3 написа:Купете си новия брой на Ауто Билд. Там има статийка отделена за този автомобил и градско в София в продължение на 250 км дава разход от 5,3 на 100, От София до Пловдив по магистралата със средна скорост 130 - 4,4 на 100, а извънградско със скорост 90 км в час дава 3,7 на 100. Говорим за кола, която е 1.5 тона, със 163 к.с. и 380 НМ, предлага 5 места и достатъчен комфорт и е на напълно прилична цена ! Нямам нищо против, следващата ми кола да бъде точно тази![]()
![]()
Кажи верно че от M3 CSL ще се качиш на тая умряла печка

Тия 3.7 литра са на спускане
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

53 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4