Егати докъде я докарахме!
Модератор: Общи модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Dr.Schnaps
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90LCI и E30 Cabrio
krika написа:Не се напрягай толкова например в Англия е почти двойно по-скъпа.
Малко се прекали поред мен 4е е двоино, но все пак се изнанадвам 4е е по скъпа.
Unleaded Premium 95 0,805 GBP 1,220 €
Diesel 0,869 GBP 1,320 €
- ///Milen_bmw
- Drinker
-
- Кара: E36 Touring 328i
- Мечтае да кара: нормално
Относно метана:
Е тва си далавера. Виждал съм на Е30 323и, минава с 5 лева 100км. градско и 200км./ч. си ги прави, а тоя мотор си харчи.
Един приятел има Голф 1,6 на метан. Напълнихме го в София до горе, отидохме до Пловдив и при допълвнето там събра точно 5,40лв.
Не гърми, не замръзва и не се донастройва като газта.
Ма най ефтино втора ръка излиза 600лв.
Е тва си далавера. Виждал съм на Е30 323и, минава с 5 лева 100км. градско и 200км./ч. си ги прави, а тоя мотор си харчи.
Един приятел има Голф 1,6 на метан. Напълнихме го в София до горе, отидохме до Пловдив и при допълвнето там събра точно 5,40лв.
Не гърми, не замръзва и не се донастройва като газта.
Ма най ефтино втора ръка излиза 600лв.

- Bavarcheto
- кандидат ентусиаст
-
Е айде нема нужда.........
Дизела настигал бензина............по разход може ама я направете една справка за параметрите дизел с турбо и интеркулери прочие глупости дава параметри на бензинов с инжекция. Ами ако на бензина с тези кубици се сложи турбо и се настрои да върви дали ще го настигне някоя печка
Пак казвам за разход не споря, за да не започват глупави спорове

Дизела настигал бензина............по разход може ама я направете една справка за параметрите дизел с турбо и интеркулери прочие глупости дава параметри на бензинов с инжекция. Ами ако на бензина с тези кубици се сложи турбо и се настрои да върви дали ще го настигне някоя печка

Пак казвам за разход не споря, за да не започват глупави спорове

Дизел Rulez!!!!Тия незнам кво правят с тая нафта ама ми лазят по нервите...тва не е нормално да са на една цена и дизела и бензина..
За сегашните дизели поколение 93-98 може да поспориме ама за нов дизел от магазина и същия такав бензин не се замислям - зимам дизел..Но има и другия проблем че в Б-я и нафтата е скапана и малко по малко скапва моторите..Ако ако имах възможност щях да имам и двете или ако бензина е като в USA - $1.70-1.80 - 4л...
Една Е36 М3 и Е38 730Д нека ми е зле..
За сегашните дизели поколение 93-98 може да поспориме ама за нов дизел от магазина и същия такав бензин не се замислям - зимам дизел..Но има и другия проблем че в Б-я и нафтата е скапана и малко по малко скапва моторите..Ако ако имах възможност щях да имам и двете или ако бензина е като в USA - $1.70-1.80 - 4л...
Една Е36 М3 и Е38 730Д нека ми е зле..

- Hastalavista
- Е21 fanatic
-
Smashed написа: ...

- anica banica
- кандидат ентусиаст
-
Ако "по света" са САЩ и UK - значи дизелът е по-скъп от бензина...
В ЕС (и извън нея) продължава да е по-евтин.
Колкото до Щатите - на нафта карат само камионите, а ниската цена на бензина се дефинира благодарение на международна политика тип "абе там в Близкия изток една страна се е настанила върху нашия петрол... "

В ЕС (и извън нея) продължава да е по-евтин.
Колкото до Щатите - на нафта карат само камионите, а ниската цена на бензина се дефинира благодарение на международна политика тип "абе там в Близкия изток една страна се е настанила върху нашия петрол... "

You will find adventure
or the adventure will find you.
or the adventure will find you.
- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
anica banica написа:"абе там в Близкия изток една страна се е настанила върху нашия петрол... "

направо са разпилях с тая реплика, за жалост е мн вярна... от специалисти-икономисти съм чувал. че икономиката на САЩ е много изкуствена и се държи едва ли не на един косъм, затва при най-малкия проблем почват да водят войни...повечето от които са икономически запланувани де

При разход 6 на 100 дизел и 8 на 100 бензин при сегашните цени на горивата ТЪНКАТА сметка показва че при ОКОЛО 100 000км почваш да изравняваш разходите!
ТОВА Е при ИДЕАЛНИ условия...
НЕ ти се е запушила нафтовата помпа,не си замръзнал на Пампорово и други такива породени от КАЧЕСТВЕНИ горива.
А и другата разлика е че при дизела нямаш право на избор...
Нафтата е един вид,Бензина 2-3.
Въпреки всичко не отказвам 535д ако някой иска да ми го подарява за Рожденния ден
НЕ ти се е запушила нафтовата помпа,не си замръзнал на Пампорово и други такива породени от КАЧЕСТВЕНИ горива.
Нафтата е един вид,Бензина 2-3.

Въпреки всичко не отказвам 535д ако някой иска да ми го подарява за Рожденния ден

- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
pAbLo написа:При разход 6 на 100 дизел и 8 на 100 бензин при сегашните цени на горивата ТЪНКАТА сметка показва че при ОКОЛО 100 000км почваш да изравняваш разходите!
Нафтата е един вид,Бензина 2-3.![]()
Не е точно така. Аз се сещам за поне 3 вида нафти:
1. Обикновенна.. май най-добре от ОМВ, поне аз оттам съм най-доволен;
2. На черно - тънко, но за твое добро - слагай добавки

3. V Power и подобни - не съм пробвал досега, някои казват, че имало ефект, други - че не.
Колкото до разликата в разхода - наистина извънградско може да е 6/100 дизел и 8/100 бензин, но градско нещата стоят съвсем по друг начин: 7-8/100 дизел и 12++/100 бензин

- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Ми аз лично познавам доста хора с различни марки коли каращи на газ и наистина скапва, то не са карборатори, електроника и кво ли не, при всичките обаче проблема се изразява в падане или неравномерни обороти на двигателя, ма все пак е най ефтиното, за метана е по тарикатско ама след 2007 ще му слагат акциз и ще е по скъп от пропана и няма да има смисъл от него 

Dr.Schnaps написа:Ама колега не те разбирам какво има6 предвид. Ето така горе долу изглеждат не6тата при мен в Германия.
Като я гледам таз снимчица ... 1 евро в България е 1,956 лв., а литър 95Н сега е 1,89 .... още малко остава да почнем да сипваме - Евро = Литър

Да караш Peugeot е страст!
- simple_man
- 323i Killer
-
- Кара: E30 316i '91, G21 320d M-Sport
- Мечтае да кара: G81 M3
Абе яко почвам да се дразна на тия цени!Тва си е пълна гавра с хората!Направо незнам вече!Преди изкарвах любимата бима с кеф от гаража и се возех с кеф!Но сега с цена за Н95 от 1.89, просто ми се откарва баси!
Сериозно се замислям дали да не инвестирам в Метана!?Но незнам как ще се отрази на моя мотор!?За това все още не знам!Иначе на 2лв. не виждам как ще си караме колите хора???
Сериозно се замислям дали да не инвестирам в Метана!?Но незнам как ще се отрази на моя мотор!?За това все още не знам!Иначе на 2лв. не виждам как ще си караме колите хора???

34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3