Спирачките скърцат

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 13 Апр 2005, 11:17

Alexi написа:каква е тази паста за накладки ,за сефте чувам .. хубавите накладки не скърцат и без паста .. може като улегнат да се оправят.

на се излагай ... тази паста се слага ВИНАГИ ... дори и в най-смотания БГ сервиз.... Виж номер 20 на снимката

Изображение

кавалер-монтьор
кавалер-монтьор
Аватар
Кара: леки BMW-та :):):)
Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta

Мнение от gazzzar » 13 Апр 2005, 12:10

Никога досега не съм виждал някъде в БГ да слагат такава паста :D Аз ли не съм добре или.......вие кажете!?
ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3.... 8) 8) 8)
Изображение
"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

Ценко изложбения
Аватар
Кара: дългия да си плати входа !!!

Мнение от rtzankov » 13 Апр 2005, 12:18

CheGevara написа:...

В ДЕ може и да слагат но в БГ аз не въм видял някой да слага такова нещо ! Ще разуча въпроса ;)
Изображение
Изображение
R.I.P Landikar

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Niky Georgiev » 13 Апр 2005, 12:19

:shock: Аз също за първи път чувам за паста за спирачки, никога не са слагали на моите коли такова нещо, винаги присъствам на подмяната по сервизите.
Niky Georgiev

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
Мечтае да кара: 5GT 535i

Мнение от Lucky » 13 Апр 2005, 13:23

Аз си мисля за едно кашонче паста по пощата :mhihi: и вече и в БГ БМВта с нови накладки няма да скърцат.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Rado1 » 18 Апр 2005, 15:24

Честито вия туко що си купихте накладки "ала скръц"
Барзо в кофата хварлете и нови си купете.
АТЕ е фирмата

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от videlov » 18 Апр 2005, 16:43

и аз никога не съм виждал някъде да слагат паста !! :help:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 18 Апр 2005, 17:12

не не.. пастата не е за спирачките.. сакън- тя е смазка- няаа да има спиране- особено ако е на предните..

пастата е гресоподобна синтетична смазка и тя е за 2те шпилки на които е наденат спирачния апарат и се мести напред назад като се натиска спирачката...

а против скърцане на накладките си има шпрейове... ма има една истина че скърцаща (неизносена) спирачка общо взето значи работеща спирачка (със накладки със високо съдържание на желязо)...

на сериозните спортни коли във задръстване спирачките обикновено така свирят че може да подлуди околните...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 18 Апр 2005, 17:13

А що ли си мисля, че това е паста против самоотвиване на болтовете ...? :roll: (seez - деля (се), разделям (се), сегментирам)
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 18 Апр 2005, 17:18

не, анти-сийз е паста за отвиване... която не позволява да се спои болта .. понякога се слага за да не се трошат стари болтове като тръгнеш да сменяш накладки (нали трябва да свалиш поне долния болт че да завъртиш апарата).. но аз лично мисля че е лоша идея да се слага каквото и да е било на болтове на спирачните апарати...

а паста против отвиване и викат "локтит" (идва от lok-tite или нещо такова)... обикновено е червена и след това само със газова горелка имаш шанс до червено и със метър рамо гедоре да отвиеш квото си "залепил" :mhihi:
алекс
трабант 601с
разни други возила

Е21 fanatic
Аватар

Мнение от Hastalavista » 18 Апр 2005, 17:24

Може и да е против саморазвиване, въпреки че на апаратите не им е нужна чак толкоз.Аз досега никога не съм чувал за такава паста, та било то и за ''контра''.В Куба може би имат други критерии за сигурност.:)
А тези спрейове не нарушават ли сцепленито и триенето между накладките и дисковете?Все пак се създава някав слой между тях
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 18 Апр 2005, 18:48

alx написа:не, анти-сийз е паста за отвиване... която не позволява да се спои болта .. понякога се слага за да не се трошат стари болтове като тръгнеш да сменяш накладки (нали трябва да свалиш поне долния болт че да завъртиш апарата).. но аз лично мисля че е лоша идея да се слага каквото и да е било на болтове на спирачните апарати...

а паста против отвиване и викат "локтит" (идва от lok-tite или нещо такова)... обикновено е червена и след това само със газова горелка имаш шанс до червено и със метър рамо гедоре да отвиеш квото си "залепил" :mhihi:
alx :bowdown: , за пореден път не оставяш място за коментар. Тука http://www.findarticles.com/p/articles/mi_m1279/is_203/ai_114784944, човека е обяснил същото. Само мога да уточня, че Loctite и Never-seez всъщност са търговски марки. А Loctite са толкова добри, че са се превърнали в нарицателно - като "кардан", "делко" и т.н. (чичо Гугъл може всичко, но колко по-вкусно е да го споделиш във форума ... :D )
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

Предишна

Назад към Основен Форум