Спирачките скърцат
Модератор: Общи модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
Alexi написа:каква е тази паста за накладки ,за сефте чувам .. хубавите накладки не скърцат и без паста .. може като улегнат да се оправят.
на се излагай ... тази паста се слага ВИНАГИ ... дори и в най-смотания БГ сервиз.... Виж номер 20 на снимката

- gazzzar
-
кавалер-монтьор
-
- Кара: леки BMW-та :):):)
- Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta
Никога досега не съм виждал някъде в БГ да слагат такава паста
Аз ли не съм добре или.......вие кажете!?

ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3....

"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna
- rtzankov
- Ценко изложбения
-
- Кара: дългия да си плати входа !!!
CheGevara написа:...
В ДЕ може и да слагат но в БГ аз не въм видял някой да слага такова нещо ! Ще разуча въпроса

R.I.P Landikar
- Niky Georgiev
- младши ентусиаст
-

Niky Georgiev
- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
не не.. пастата не е за спирачките.. сакън- тя е смазка- няаа да има спиране- особено ако е на предните..
пастата е гресоподобна синтетична смазка и тя е за 2те шпилки на които е наденат спирачния апарат и се мести напред назад като се натиска спирачката...
а против скърцане на накладките си има шпрейове... ма има една истина че скърцаща (неизносена) спирачка общо взето значи работеща спирачка (със накладки със високо съдържание на желязо)...
на сериозните спортни коли във задръстване спирачките обикновено така свирят че може да подлуди околните...
пастата е гресоподобна синтетична смазка и тя е за 2те шпилки на които е наденат спирачния апарат и се мести напред назад като се натиска спирачката...
а против скърцане на накладките си има шпрейове... ма има една истина че скърцаща (неизносена) спирачка общо взето значи работеща спирачка (със накладки със високо съдържание на желязо)...
на сериозните спортни коли във задръстване спирачките обикновено така свирят че може да подлуди околните...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
А що ли си мисля, че това е паста против самоотвиване на болтовете ...?
(seez - деля (се), разделям (се), сегментирам)

".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

не, анти-сийз е паста за отвиване... която не позволява да се спои болта .. понякога се слага за да не се трошат стари болтове като тръгнеш да сменяш накладки (нали трябва да свалиш поне долния болт че да завъртиш апарата).. но аз лично мисля че е лоша идея да се слага каквото и да е било на болтове на спирачните апарати...
а паста против отвиване и викат "локтит" (идва от lok-tite или нещо такова)... обикновено е червена и след това само със газова горелка имаш шанс до червено и със метър рамо гедоре да отвиеш квото си "залепил"
а паста против отвиване и викат "локтит" (идва от lok-tite или нещо такова)... обикновено е червена и след това само със газова горелка имаш шанс до червено и със метър рамо гедоре да отвиеш квото си "залепил"

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Hastalavista
- Е21 fanatic
-
Може и да е против саморазвиване, въпреки че на апаратите не им е нужна чак толкоз.Аз досега никога не съм чувал за такава паста, та било то и за ''контра''.В Куба може би имат други критерии за сигурност.
А тези спрейове не нарушават ли сцепленито и триенето между накладките и дисковете?Все пак се създава някав слой между тях

А тези спрейове не нарушават ли сцепленито и триенето между накладките и дисковете?Все пак се създава някав слой между тях
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
alxalx написа:не, анти-сийз е паста за отвиване... която не позволява да се спои болта .. понякога се слага за да не се трошат стари болтове като тръгнеш да сменяш накладки (нали трябва да свалиш поне долния болт че да завъртиш апарата).. но аз лично мисля че е лоша идея да се слага каквото и да е било на болтове на спирачните апарати...

".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881

27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2