Внимание!!!!!!! акция BMW
Модератор: Общи модератори
48 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
Re: Внимание!!!!!!! акция BMW
Eli написа:Мен когато ме спрат разни там куки много се изнервят, защото винаги карам с колан, гледам да не превишавам скоростта, имам си аптечка и пожарогасител, защото като няма с какво те се заяждат и за това и после ме пускат нещастни, че не са изкарали някой друг лев. Айде стига толкова, за да не прозвучи като самохвалство.
аз пък пожарогасител нямам ... пък и не ме спират в БГ ... незнам защо

може би излъчвам невинност .... като девственица

- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Да чъкна на дърво не са ме спирали от последния ми акт
демек от Септември. Чувсетвам се екстра, ама съм почнал да карам по внимателно. Бързо карам само на Цариградско и то не много бързо
.
Не изпреварвам от дясно и не се предреждам нахално ... тва последното не важи за всеки ден.
А и пускам хората, пък и те ме пускат.
П.С. пък вие си знаете какво карам

демек от Септември. Чувсетвам се екстра, ама съм почнал да карам по внимателно. Бързо карам само на Цариградско и то не много бързо

Не изпреварвам от дясно и не се предреждам нахално ... тва последното не важи за всеки ден.

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
GRIPEN написа:GRIPEN написа:Личните данни са лична и неприкосновена собственост. И този да знаеш, че нещо не е в час, за това че ти ги е искал. А и трябва да ти покаже документ за това, в противен случай му кажи следващия път, че ще звъннеш на адвоката си да го попиташ дали е така и да видиш как ще омекне. За тия хора трябва желязна ръка и демонстрация на сила. Няма да им се даваме я
Хехехече има ли друга служба дето да има повече данни за теб от полицията,нали като ти даде ЕГН то и дежурния в РПУ-то моге да ти извади рода до 9-то коляно,бащи майки ,твоя снимка ...и тн.
.Като те спре може да си записва каквоти си иска и никои адвокат неможе да го спре
A никаде не сьм видял като те спрат да ти показват заповедтта за дадената акция ,има едни документи дето се наричат "секретни"
За твое сведение:
1. Никога не ми се е случвало да ми записват личните данни без да ме оведомят защо.
2. Това е извадка от конституцията на България:
Чл. 30. (1) Всеки има право на лична свобода и неприкосновеност.
(2) Никой не може да бъде задържан, подлаган на оглед, обиск или на друго посегателство върху личната му неприкосновеност освен при условията и по реда, определени със закон.
(3) В изрично посочените от закона неотложни спучаи компетентните държавни органи могат да задържат гражданин, за което незабавно уведомяват органите на съдебната власт. В срок от 24 часа от задържането органът на съдебната власт се произнася по неговата законосъобразност.
(4) Всеки има право на адвокатска защита от момента на задържането му или на привличането му като обвиняем.
(5) Всеки има право да се среща насаме с лицето, което го защитава. Тайната на техните съобщения е неприкосновена...
Чл. 32. (1) Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име.
(2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи.
Чл. 33. (1) Жилището е неприкосновено. Без съгласието на обитателя му никой не може да влиза или да остава в него освен в случаите, изрично посочени в закона.
(2) Влизане или оставане в жилището без съгласие на неговия обитател или без разрешение на съдебната власт се допуска само за предотвратяване на непосредствено предстоящо или започнало престъпление, за залавяне на извършителя му, както и в случаите на крайна необходимост.
Чл. 34. (1) Свободата и тайната на кореспонденцията и на другите съобщения са неприкосновени.
(2) Изключения от това правило се допускат само с разрешение на съдебната власт, когато това се налага за разкриване или предотвратяване на тежки престъпления...
Чл. 41. (1) Всеки има право да търси, получава и разпространява информация. Осъществяването на това право не може да бъде насочено срещу правата и доброто име на другите граждани, както и срещу националната сигурност, обществения ред, народното здраве и морала.
(2) Гражданите имат право на информация от държавен орган или учреждение по въпроси, които представляват за тях законен интерес, ако информацията не е държавна или друга защитена от закона тайна или не засяга чужди права..., ако те интересува може да се поровиш още в конституцията.
3. Все още в България няма единна електронна система между полиция, данъчна администрация и другите ръководни органи и да не ти обяснявам защо - можеш сам да се сетиш - няма интерес. И тази информация е истина - можеш да провериш ако не вярваш.
И не на последно място - ние сме свикнали кой каквото ни поиска да си даваме. А ти искал ли си някога документите на някой полицай защото това е твое право и никой не може да ти го оспорва - както знаеш има доста псевдо ченгета. Не искам да прозвучи като заяждане или като някаква проповед, но може би ако наистина си потърсим правата ще има някаква надежда да живеем по-удовлетворени.

- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
GIORCETO написа:Да чъкна на дърво не са ме спирали от последния ми акт
демек от Септември. Чувсетвам се екстра, ама съм почнал да карам по внимателно. Бързо карам само на Цариградско и то не много бързо.
Абе къде се буташ в А групата бре. Я си карай МБто и си трай

- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
Това само доказва, че "управниците" си нямат никакви други проблеми, щом имат време да мислят глупости.....
Мен дори със старата е30-ска никога не са пропускали да ме спират. Спомням си как една нощ обикалях околовръстното на 4-та без газ = 60 км/ч, което съответно не би накарло при нормални обстоятелства да бъда спрян. Виждам от далеч трима полицай, седящи на светло пред караулката си. Видяха скоростта ми на радара и се обърнаха с гръб към мен, да дебнат в насрещното да няма някой. Аз продължавам да си карам така, докато не навлизам в осветения от лампите участък на пътя и единия вижда с каква кола съм - както си махаше с палката, така я изпъна, че чак имах чуството, че чувам как му прещраква ставата на лакътя. Аз винаги държа на безупречни светлини, осветление на номера, пожарогасител, винаги карам с колан, винаги светвам лампата при проверка и винаги поздравявам вежливо - колкото и да им се искаше ме пуснаха. Случайте като този са много...
По-фрапиращ е случая, в който с приятел с е30-ска се прибираме от Пловдив, карайки кротко заради бензина, а и заради терапирането ни да не фучим по улиците и магистралите - та през целия път сме карали 80 - 120, наближаваме София и на "Църна Маца" си караме с позволените 60 зад един Хюндай SUV, не защото се крием, ами просто такава беше ситуацията. Излиза полицай, маха на корейската кола да спре и в този момент се открива гледката към нас. Такова изражение не бях виждал досега - гняв примесен с яд, че не ни е спрял нас, секунда колебание, след което махна и на нас да спрем. Тъкмо си мислех как ще му запиша номер на картата, защото сам полицай спира нощно време две коли едновременно, когато този махна на Хюндай-а да тръгва и посвети цялото си внимание на нас - ситуацията същата - колата в безупречен вид и техническо състояние, а като видя, че дори седящия на задната седалка Ати е с колан му идеше да си изяде шапката. Резултата : почервеня и дори не благоволи да ни каже "лек път", "лека вечер" или "заповядайте документите" - просто ги връчи и си тръгна.
И сега искат още повече внимание да им се обръща на тези коли.....явно някой няма какво да прави....
Ати
Мен дори със старата е30-ска никога не са пропускали да ме спират. Спомням си как една нощ обикалях околовръстното на 4-та без газ = 60 км/ч, което съответно не би накарло при нормални обстоятелства да бъда спрян. Виждам от далеч трима полицай, седящи на светло пред караулката си. Видяха скоростта ми на радара и се обърнаха с гръб към мен, да дебнат в насрещното да няма някой. Аз продължавам да си карам така, докато не навлизам в осветения от лампите участък на пътя и единия вижда с каква кола съм - както си махаше с палката, така я изпъна, че чак имах чуството, че чувам как му прещраква ставата на лакътя. Аз винаги държа на безупречни светлини, осветление на номера, пожарогасител, винаги карам с колан, винаги светвам лампата при проверка и винаги поздравявам вежливо - колкото и да им се искаше ме пуснаха. Случайте като този са много...
По-фрапиращ е случая, в който с приятел с е30-ска се прибираме от Пловдив, карайки кротко заради бензина, а и заради терапирането ни да не фучим по улиците и магистралите - та през целия път сме карали 80 - 120, наближаваме София и на "Църна Маца" си караме с позволените 60 зад един Хюндай SUV, не защото се крием, ами просто такава беше ситуацията. Излиза полицай, маха на корейската кола да спре и в този момент се открива гледката към нас. Такова изражение не бях виждал досега - гняв примесен с яд, че не ни е спрял нас, секунда колебание, след което махна и на нас да спрем. Тъкмо си мислех как ще му запиша номер на картата, защото сам полицай спира нощно време две коли едновременно, когато този махна на Хюндай-а да тръгва и посвети цялото си внимание на нас - ситуацията същата - колата в безупречен вид и техническо състояние, а като видя, че дори седящия на задната седалка Ати е с колан му идеше да си изяде шапката. Резултата : почервеня и дори не благоволи да ни каже "лек път", "лека вечер" или "заповядайте документите" - просто ги връчи и си тръгна.
И сега искат още повече внимание да им се обръща на тези коли.....явно някой няма какво да прави....
Ати
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил
За твое сведение:
1. Никога не ми се е случвало да ми записват личните данни без да ме оведомят защо.
2. Това е извадка от конституцията на България:
Eee ти защо не преписа цялата констидуция тука а

Никой не говори за задьржане ,подслушване и тн.

Ами искай документ на полицая и не вярвам да не ти покаже

Ето тука малко закончета по случая

Закон за министерство на вьтрешните работи-от основните дейности на МВР
12. (доп. - ДВ, бр. 17 от 2003 г.) придобиване, анализиране и
съхраняване на информация, включително обработване на лични данни, и
предоставянето й в предвидените със закон случаи;
Това се отнася пьк за служба полиция КАТО ЦЯЛО!:
6. (изм. - ДВ, бр. 17 от 2003 г.) контролира безопасността на
движението по пътищата, техническата изправност на моторните превозни
средства и организира извършването на регистрация на моторните превозни
средства, на водачите на моторни превозни средства и на пътнотранспортните
произшествия;
Това пьк е повод да ти запишат и проверят данните:
10. издирва заподозрени, обвиняеми и подсъдими, укрили се от
наказателно преследване, осъдени, отклонили се от изтърпяване на наказание,
безследно изчезнали, както и други лица в предвидените от закона случаи;
Ето и още за проверките:
Чл. 57. (1) Проверката на превозни средства по смисъла на чл. 74,
ал. 2 ЗМВР включва:
1. проверка на документите за самоличност на лицата;
2. проверка на свидетелството за правоуправление;
3. проверка на документите на превозното средство и на превозвания
товар;
(2) Проверката на моторни превозни средства (МПС) се извършва при
неработещ двигател.
www.mvr.bg -тука ги има тия работи,някой ако има мерак може да порови,аз сега сьм на бирка и ме помьрзява

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Eli написа:bum_bum написа:Mен наскоро ме спряха до Търговище и оня ми записа номера и имената и вика, че от година имало заповед да се спират и да се записват данните на всички черни БМВ- та.. Малко тъпо ми звучи, но полицая го каза...
Личните данни са лична и неприкосновена собственост. И този да знаеш, че нещо не е в час, за това че ти ги е искал. А и трябва да ти покаже документ за това, в противен случай му кажи следващия път, че ще звъннеш на адвоката си да го попиташ дали е така и да видиш как ще омекне. За тия хора трябва желязна ръка и демонстрация на сила. Няма да им се даваме я
Честно да ти кажа ич не ми пука какво ми записват, освен ако не ми запишат някой акт

- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
TheBoss написа:
Абе къде се буташ в А групата бре. Я си карай МБто и си трай![]()
![]()
Пък и поне да беше 124ка та да мязаш на мутра(за килата ти да не говориме), а то ..........
![]()
![]()
И аз се чудя що да правя в А група, вместо да си джиткам във вишата лига

П.С. това за мене е супер голяма глупост. Спират хора с БМВта

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
мене пък почти не ме спират!незнам защо....за последните 1 година 2 пъти са ме спирали,а основно карам в центъра,студ град,където има яко куки и някой.и то 2та пъти беше прибирам се аз в мусагеница и на едното място знам че има минцифайки виждам ги от далече и тръгвам да си слагам колана...ама ми заяде и докато се наглася намалих и тоя се усети.втория път беше на моста на дървеница и младост където има дежурно куки и спират.....ама дано не ни спират!!!!

!!!BLUE POWER !!! BMW POWER !!!
======================
======================
- Hastalavista
- Е21 fanatic
-
По принцип си има закони, важащи както за БМВ-та, така и за всички останали коли, но куките кат видят Бавария си викат ''Опа, тука ще има и нещо за нас'', и се заяждат за всевъвъзможни неща, само и само да ''ги почерпиш''. Дали караш БМВ или нещо друго е беззначение, но те не мислят така. Куки, кво да ви кажа
agopsi написа:мене пък почти не ме спират!незнам защо....за последните 1 година 2 пъти са ме спирали,а основно карам в центъра,студ град,където има яко куки и някой.и то 2та пъти беше прибирам се аз в мусагеница и на едното място знам че има минцифайки виждам ги от далече и тръгвам да си слагам колана...ама ми заяде и докато се наглася намалих и тоя се усети.втория път беше на моста на дървеница и младост където има дежурно куки и спират.....ама дано не ни спират!!!!![]()
Според мен правиш лошо така като караш без колан!
No bling at the Ring
ре
Абе смятат ни за по-агресивни шофери ама тва е щтот баварките "гледат " лошо /Особено серийте с кръгли фарове/ или не знам що!Ама миналото лято спрях патрулка и аз! Е не за преглед де,ама наглеците ми караха на дълги в града и то на тясна улица със спрели отвсякъде коли, и след едно-две премигания от моя страна включих и аз на дълги и тръгнах в насрещното срещу тях.Е като спях на 5 метра получих провидение......бяла Астра с буркан и миличък надпис POLICE !
Настана готинка тишина при мен ама и при тях щото такива ококорени полисмени не съм виждал никога!Бързо заобикаляне и измъкване с много газ,но нямаше смисъл......шапкарите и след 200 метра си стояха на същото място!Май не са ги учили на реакция срещу такова поведение!? А пулсът ми ооооооо и аз бях на ограничител
!

- Hastalavista
- Е21 fanatic
-
Полцайте трябва да ни служат за пример, за това как трябва да се шофира безопасно и дисциплинирано. Но от това което прочетох и от личен опит съм се убедил,че това съвсем не е така 

48 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4