Автомобил на Европа 2005
Модератор: Общи модератори
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Ей хора,
не са всичко техническите характеристики и имидж! Критерийте са страшно много,хората които дават оценка за всеки един от горепосочените автомобили са както казах 4 групи,като в една от тях а именно читателите са незнаен брой (22 държави с филиали - респективно седмичници).
Не само в България,но и в останалия свят има доста хора на които им е скъпо да купят и поддържат BMW ! Естествено и аз не ги знам всички тези критерии,но от годините четене на седмичника съм останал с впечатление,че хората са екип от големи професионалисти!Критични са към всяко нередно нещо,не са рядкост тестовете в които победител е автомобил от страна различна от Германия!
Това не е случайна награда
Георги Пенчев
не са всичко техническите характеристики и имидж! Критерийте са страшно много,хората които дават оценка за всеки един от горепосочените автомобили са както казах 4 групи,като в една от тях а именно читателите са незнаен брой (22 държави с филиали - респективно седмичници).
Не само в България,но и в останалия свят има доста хора на които им е скъпо да купят и поддържат BMW ! Естествено и аз не ги знам всички тези критерии,но от годините четене на седмичника съм останал с впечатление,че хората са екип от големи професионалисти!Критични са към всяко нередно нещо,не са рядкост тестовете в които победител е автомобил от страна различна от Германия!
Това не е случайна награда

Георги Пенчев
- bawarka
- Красива и екстремна
-
- Кара: bmw 328
критериите винаги трябва да бъдат много на брой!
Но във всяко едно състезание (няма значение за какво е)
има различни класи/категории.Неможе да се правят подобни сравнения! Просто е вазмутително!
Ама тяхна си работа к"вото и да избират за автомобил на годината
едва ли ще изместят Bmw от автопазара и от сърцата ни
а за качество и дизайн да не говорим!
Но във всяко едно състезание (няма значение за какво е)
има различни класи/категории.Неможе да се правят подобни сравнения! Просто е вазмутително!
Ама тяхна си работа к"вото и да избират за автомобил на годината
едва ли ще изместят Bmw от автопазара и от сърцата ни

а за качество и дизайн да не говорим!
- Hastalavista
- Е21 fanatic
-
БМВ не успяха да изкарат е90 преди този конкурс, иначе със сигурност щеше да спечели най-престижната титла. Невероятно красив автомобил със спортен нрав и агресивно излъчване.
- Nitro^
- кандидат ентусиаст
-
Споредмен тежката дума се пада на хората,който са гласували.Няма автомобилен производител,който да пусне на пазара кола с ниско качество или дефекти.
- Niky Georgiev
- младши ентусиаст
-
Nitro^ написа:Споредмен тежката дума се пада на хората,който са гласували.Няма автомобилен производител,който да пусне на пазара кола с ниско качество или дефекти.
Не съм много съгласен, доказателство е, че от време на време има акции за безплатна подмяна на фабрични дефекти, а пък ниската цена при раличните марки се постига с многоооо икономии.
Niky Georgiev
отговора е прост (и логичен).
ауди просто правят практични коли- тежки, сигурни, 4х4 а напоследък дори марката има определена аура (каквато имат бмв и мерцедес)...
мерцедес и бмв експлоатират други ниши на пазара - бмв налита на по-спортното, докато мерцедес пък отдавна не са каквото бяха и разчитат на стара слава и лепенето на компресори и турбота на де що падне със цел да засилят луксозните си канапета по аутобана... лошо няма.
мисълта ми е че чисто статистически просто повече хора биха харесали ауди от колкото бмв или мерцедес. от там и успеха им. не забравяйте че всичките амг-та, м-ки и с/рс-ки са много хубаво нещо, но те не правят пари. парите идват от по-утилитарните (и по-евтини) модели със по-малки двигатели.
и не на последно място тези "автомобил на х" конкурси обикновено се печелят от нова платформа за годината- а нито бмв нито мерцедес имат нещо коренно ново за 2005та
ауди просто правят практични коли- тежки, сигурни, 4х4 а напоследък дори марката има определена аура (каквато имат бмв и мерцедес)...
мерцедес и бмв експлоатират други ниши на пазара - бмв налита на по-спортното, докато мерцедес пък отдавна не са каквото бяха и разчитат на стара слава и лепенето на компресори и турбота на де що падне със цел да засилят луксозните си канапета по аутобана... лошо няма.
мисълта ми е че чисто статистически просто повече хора биха харесали ауди от колкото бмв или мерцедес. от там и успеха им. не забравяйте че всичките амг-та, м-ки и с/рс-ки са много хубаво нещо, но те не правят пари. парите идват от по-утилитарните (и по-евтини) модели със по-малки двигатели.
и не на последно място тези "автомобил на х" конкурси обикновено се печелят от нова платформа за годината- а нито бмв нито мерцедес имат нещо коренно ново за 2005та

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
двигателите не се броят. гледа се купето/платформата общо взето съм забелязал. които изкара ново купе- обикновено печели годината.
единствения показател обаче не е какво група журналисти са решили а по-скоро какви продажби са реализирани. а за това е още рано да се говори...
а че всичките тия тестове са боза- самата истина. всеки решава за себе си какво му харесва. сядаш- караш 2 часа и се самонаблюдаваш. по-добър признак мисля че няма
единствения показател обаче не е какво група журналисти са решили а по-скоро какви продажби са реализирани. а за това е още рано да се говори...
а че всичките тия тестове са боза- самата истина. всеки решава за себе си какво му харесва. сядаш- караш 2 часа и се самонаблюдаваш. по-добър признак мисля че няма

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- dinko_sd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330Cd
- Мечтае да кара: F10 M5
- Детайли за колата: Stock.
Ауди имат страхотен напредък. НОООООООООО, четохте ли в педния брой на АутоБилд кой има най - доброто 4х4 на пазара (една от колите :БМВ Х3, Ауди А6, Range Rover) Нещо като ламелен съединител, което изби рибата! А че думата ми е купи си БМВ и не се занимавай с глупости!
Искам да иzкажа голямото си удоволствие от това да видя уважение между феновете на раzличните марки, както е в случая БМВ да сваля шапка на Ауди - дори и да става дума са конкретен модел само
dinko_sd, Едно Ауди 4х4 в наше време не се раzличава толкова много като технология от едно БМВ 4х4. Истинските Ауди quattro "умряха" края на 90те когато електониката zапочна да иzмества голяма част от механиката. При Мерцедес все още седи малко друго яче, но няма да влиzаме в подробности. Идеята ми е че каквото и да си иzбереш вероятността да е еднакво добре/zле е вече доста голяма. За това и на скоро като коментирахме re-makeа на рекламата където едно А6 иzкачва една ски шанса дадох пример, че и едно Х3 няма да има никакви проблеми да се справи с таzи zадача.
Както alx каzва - най-добре качваш се, караш и сам преценяваш кое ти допада повече и толко'z!
Респект момчета и момичета

dinko_sd, Едно Ауди 4х4 в наше време не се раzличава толкова много като технология от едно БМВ 4х4. Истинските Ауди quattro "умряха" края на 90те когато електониката zапочна да иzмества голяма част от механиката. При Мерцедес все още седи малко друго яче, но няма да влиzаме в подробности. Идеята ми е че каквото и да си иzбереш вероятността да е еднакво добре/zле е вече доста голяма. За това и на скоро като коментирахме re-makeа на рекламата където едно А6 иzкачва една ски шанса дадох пример, че и едно Х3 няма да има никакви проблеми да се справи с таzи zадача.
Както alx каzва - най-добре качваш се, караш и сам преценяваш кое ти допада повече и толко'z!
Респект момчета и момичета

Градски, халогенна крушка е вид крушка. Също както ксенона е вид крушка.
Та, на онова дето у село му викате ХАЛОГЕНКИ, всъщност се нарича ФАРОВЕ ЗА МЪГЛА. Ае бегай да раздуеш!

Та, на онова дето у село му викате ХАЛОГЕНКИ, всъщност се нарича ФАРОВЕ ЗА МЪГЛА. Ае бегай да раздуеш!
- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Абе.. различават се доста 4х4 системите. В споменатия брой на Авто Билд са обяснени нагледно различните варианти. Там БМВ печели като комбинация от всичко - движение на мокро, на сняг, на сухо и т.н., теста включваше и динамични изпитания. Но не може да се каже, че БМВ има най-добрата 4х4 система от автомобилите, участвали в теста. Това е смешно, като се има предвид, че в него участваше и Ровър, със всичките му блокиращи диференциали и понижаващи предавки.
Специално за автомобил на годината - според мен БМВ 6 трудно би могла да спечели точно този конкурс, защото тук колите се оценяват по много общи показатели, и най-често печелят сравнително масови модели. За мен лично този конкурс абсолютно нищо не значи - замислете се колко пъти например ФИАТ са печелили приза "автомобил на годината" - с котери като Типо, Уно и Браво...
А марка като Ферари - никога?!
Специално за автомобил на годината - според мен БМВ 6 трудно би могла да спечели точно този конкурс, защото тук колите се оценяват по много общи показатели, и най-често печелят сравнително масови модели. За мен лично този конкурс абсолютно нищо не значи - замислете се колко пъти например ФИАТ са печелили приза "автомобил на годината" - с котери като Типо, Уно и Браво...

А марка като Ферари - никога?!
- dinko_sd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330Cd
- Мечтае да кара: F10 M5
- Детайли за колата: Stock.
Пак съм бил малко краен в поста си и приемам всичко което казвате пичове! Но аз това го написах с главната идея че съм очарован от идеята на баварците за ламелният съединител и това че е нещо уникално! Някой ако има по-повече инфо за него нека го пусне!!
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3