Ужасен инцидент БМВ помете чакащи на спирка в столицата

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E21
Мечтае да кара: E21
Детайли за колата: червена

Мнение от E-24 » 16 Мар 2005, 1:30

трябва да направим нещо, не да си пишем още две три страници колко всички искаме нещо да направим и най-накрая нищо да не се получи. трябва да измислим нещо и да го направим. кампанията със стикерите за начало звучи добре
едвайсеиено

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 16 Мар 2005, 1:42

интересно ми е дали това бмв е от форума? Първата ми мисъл беше точно това?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 406HDI

Мнение от ivokaza » 16 Мар 2005, 10:09

Знам, че е доста трудно осъществимо, но не може ли да се организираме 500-600 автомобила и да залеем жълтите павета, както едно време бакшишите - да изявим твърда позиция за промяна в контрола по пътищата и въобще за ВОЙНАТА по тях. Да попитаме докога ще се спира на непозволени места и то най-арогантно, докога ще се правят трети, пети или седемнадесети ленти, само и само да се мине по напред, докога ще се минава на плътно червено, докога хора с "пропуски" ще бъдат безнаказани :!: Ако трябва и другите колеги от автомобилните форуми/клубове да привикаме, ама наистина трябва нещо организирано и мащабно да се направи. Иначе, пак всичко ще си остане просто поредният случай. :evil:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bonbonev » 16 Мар 2005, 10:45

Аз съм твърдо ЗА всичко което ще се организира!!! Нека да се култивира поне малко бесният и доста понабъбнал през последните години трафик в столицата....Факт е, 4е пешеходците никой за нищо си ги няма! А когато колата е "в бокса" - и ние ставаме пещеходци - утре (недай си Боже) може нас да блъснат..:(

Нека последните брутални случаи на катастрофи с невинни жертви да не останат просто черна статистика!

П.С. Всеки има желание да се сбие с този, с който се е "катастрофирал" :evil: - АМА НЕКА ПЪРВО ДА ГЛЕДАМЕ ХОРАТА (дали ние и другите колеги са здрави при катастрофи), А ПОСЛЕ ЛАМАРИНИТЕ... :!:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90

Мнение от Toledo » 16 Мар 2005, 11:06

ivokaza написа:Знам, че е доста трудно осъществимо, но не може ли да се организираме 500-600 автомобила и да залеем жълтите павета, както едно време бакшишите - да изявим твърда позиция за промяна в контрола по пътищата и въобще за ВОЙНАТА по тях. Да попитаме докога ще се спира на непозволени места и то най-арогантно, докога ще се правят трети, пети или седемнадесети ленти, само и само да се мине по напред, докога ще се минава на плътно червено, докога хора с "пропуски" ще бъдат безнаказани :!: Ако трябва и другите колеги от автомобилните форуми/клубове да привикаме, ама наистина трябва нещо организирано и мащабно да се направи. Иначе, пак всичко ще си остане просто поредният случай. :evil:

И аз съм "ЗА". И още малко въпроси - докога ями по улиците, докога кал и прах по улиците / те понякога са по-коварни и от лед / ? Плащаме ли винетки - плащаме, плащаме ли данък МПС - плащаме, плащаме ли горива по европейски цени - плащаме. Кога някой ще плати за безобразните пътища ?

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 16 Мар 2005, 11:29

Ето това е една кауза, около която можем да се обединим всички автомобилни форуми в България и да покажем, че можем да сме заедно и можем да сме полезни! Най-малкото, което можем да направим, са стикерите! Мисля, че е крайно време да се направи НЕЩО, колкото и малко и незначително да изглежда, просто да заявим позицията си Но това трябва да стане и с личейн пример, а не само със стикери (подкрепям идеята за стикери безрезервно)! Тая война не може да продължава :(

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 16 Мар 2005, 11:37

Аз също съм за но за ефективни
мерки а какви са те някой ще пита??
Еми единствените ефективни
колкото и да не ни се вярва ги прави МВР
Така че ако има някаква кампания
то тя няма да мине без тях.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от xeterov » 16 Мар 2005, 11:39

bum_bum написа:А какво ще кажете някаква кампания за цивилизовано поведене на пътя или нещо такова със стикери на страничното стъкло, като тези "аз не карам пил"?

Апселютно съм "ЗА" тази кампания!
"Аз НЕ карам пил"
"Аз спазвам ЗДП"
"Аз НЕ давам подкуп"
........
и т.н.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 16 Мар 2005, 12:23

xeterov написа:"Аз НЕ давам подкуп"

особено ми харесва щото ушевия може и на врата да си стъпи ама макс, което получва от мен е една цветиста псувня :mhihi:
една случка: спира ме на графа един през ноща в забранената част и ме мота половин час и после вика "са кво, ще пием ли кафе?" и аз- ми що не, ко почерпите няма да откажа едно :mhihi: .. оня помисли, че нещо не съм съвсем вред и ме пусна ..
Изображение

Красива и екстремна
Аватар
Кара: bmw 328

Мнение от bawarka » 16 Мар 2005, 12:48

стига с тия стикери!
Кой ви гледа стикерите и кой се съобразява??
А и съм сигурна че повечето от вас са диваци на пътя, много ли ще е
пучително да има стикер "карам разумно" "карам не пил" , а в следващия момент отвътре се вихри накиркан хулиган с 100км/ч при ограничение 60?!?!?
Хората трябва да си променят съзнанието, и това трябва да се почне от някой и от някъде..
Трябва да се почне от най малкото нещо (предимство за пешеходците)
и да се продължи ...Повечето шофиори се мислят за балъци като дадат път,или като карат съобразено и стриктно,или каквото и да било там.
За мен личност е човек който първо уважава себе си а след това останалите, а ШОФИОР е личност която уважава първо останалите и после себе си! Не може да се застрашава живота/здравето на другите!
А това за кампанията е добра идея! Само хора да има :roll: и кой да ги слуша .. :confused:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 16 Мар 2005, 13:15

Добре де, ама нали кампанията трябва да има някаква външна изява, маркетинг ко щеш го наречи...
Иначе всички тук може да станем супер дисциплинирани шофьори, но откъде някой ще знае за тази инициатива ако не са стикерите? нали за да има ефект трябва да се даде и публичност на инициативата.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

катастрофа

Мнение от Georgieff » 16 Мар 2005, 13:32

Забележете каква висша наглост от страна на столична обшина:
По повод на трагичния инцидент Велизар Стоилов, заместник-кмет по транспорта в Столична община, обясни, че "липсата на елементарна култура на водачите е причина за катастрофите по улиците. Има ли морал и внимателно шофиране, няма да се получат тези неща, допълни той. Според него едно от най-ефективните неща, което би трябвало да се направи, това е насищането в София с голям контролен апарат от полицаи, които да всяват респект.

А това, че навсякъде в София и на ВСИЧКИ булеварди без изключения има дупки се дължи на липса на елементарна култура?

А това че няма кръстовище в София с маркировка? Да не говорим че и по улиците трябва да има такава.

Да минеш от крайна лява лента и да се качиш на спирката не е поради липса на култура, сигурен съм. Ако тия дето сега се изказват компетентно си бяха свършили работата катастрофите щяха да са доста по-малко.

Аз съм ЗА да изразим позиция, че повече няма да търпим хаоса по улиците.

Потребител
Аватар

За културата

Мнение от deqnak__ » 16 Мар 2005, 13:49

Абсолютно подкрепям изказването, че преди всичко проблема е липса на култура. Бихте ли обяснили защо при спрял трамвай на спирка черно БМВ го заобикаля отляво през насрещното? Или защо се взима десен завой от лява лента. Защото някои като проходят и на 10 г. вече карат коли. курса е само 1 месец. от които на седмица има 2 часа кормуване. А кажете как се става за това време шофьор? А по-важно според мен е да се научи бъдещия водач на поведение на пътя. Защото такова има само във възрастните шофьори с над 20 г. зад волана. Не съм го видял при младите.

Красива и екстремна
Аватар
Кара: bmw 328

Мнение от bawarka » 16 Мар 2005, 14:02

е де така е трябва да има изява , но тя трябва да е скандализираща
не просто надписи по колата :)
трябва да има показно поведение , когато част от хората станат съвестни шофЕри(немога да намеря ермалкото:)) един по един и
останалите ще заприличат на такива.Една птичка пролет не прави
но внася надежда ;)
Тук даже мога да кажа че става вапрос изобщо за поведение не само на пътя...
deqnak__ написа:Защото такова има само във възрастните шофьори с над 20 г. зад волана. Не съм го видял при младите.

молим???? искаш да кажеш че възрастните карат много разумно?
Стига глупости :!: Моля те, ако според теб добро поведение е да сечеш път,да правиш десен завой от лявата лента или от дясната в най лявата , или да изпреварваш от дясно или или...поведения на старши шофьори.Вече май не опира до опита , а до акъла.

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум