Опитват се да забранят пушенето и в колите...

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 TOURING `95 без номер на мотора

Мнение от BigMUZZY » 21 Яну 2005, 20:16

А по темата: Вече е забранено да говирим по тел, сега и циг... явно логиката е, че нищо не бива да пречи на шофьорите като карат... Дали ще ми забранят да си хапвам (сладолед, например)... Сигурно ще може, ако не го държа с ръка или ..(трябва ми метод "хендс фри" май )

Мен лично ме дразни и разконцентрира като има коли пред мен на магистралата.Тях дали ще ги забранят :?: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :D :D
...Тез` две бири `що ги каза ...?

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 21 Яну 2005, 20:20

maximum_max написа:
err0r написа:...1-ви февруари и аз спирам тровенето! :D

Тази, тази, след 10 дена :D
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Скъпо Е30 Кабрио

Мнение от Valio23 » 21 Яну 2005, 20:21

SlipKnoT написа:
DEFLEPPARD написа:тва май сериозно взе да ми намирисва на дескриминация... което не е мнго добре.. даже май хич не е добре :)

К'во дескриминация бе човек.. България е 3та по брой на пушачи в света.То се видя , че с призиви нищо няма да стане.. като нещете да спирате цигарите.. глоби! Да не мислиш, че аз като не пуша и ми е приатно да немога да си поема дух когато съм в място кудето примерно се храня.. После излизам и целия мириша на мизерните цигари.. мнооо хуу.. Вие не успяхте ли да проумеете, че си давате парите за да се тровите.Повече "уважавам" хората който се друсат защото поне те не пречат на никой! Вместо да даваш по 2 лв на ден за една кутия цигари слагай ги някъде и накрая на годината ще имаш 700 лв. ей така.. и няма да кашляш и да си съсипваш здравето с тупите цигари.. някой ще каже "е к'фо 700 лв са нищо пари" да ама к'фо ти пречи да си платиш застраховката на колата или да си купиш нещо за тебе вместо да се тровиш.. За мен всички който пушат са си чисти наркомани.. :roll: :evil:

ПЪрво АКО прочетеш малко по внимателно "стимула" на депутатите е да се спре пушенето в колите, щот(сzщо като ГСМ мите) раzсейвало :roll: То по тая логика да zабраянят и колите сzс рzчни скорости щот се раzсейваме докато ги сменяме.

Второ Кво общо има пушенето в колата МИ сzс това кzде ядеш ТИ?

Трето УВажавай тея дето се друсат, щот точно те ще ти гепат халогените, като zакzсат zа дрога.

Четвzрто ТИ като си толко пресметлив, що не спреш да се храниш на обществени места, ами zапочни да си правиш сандвичи вкzши и си ги яж в обедната почивка...............НАЕШ колко пари ще спестиш :?:

Пето Като не пуша ставам нервен, а като стана нервен май е по опасно zа учасниците вzв движението покрай мене :evil:

Е53 Фанатик
Аватар
Кара: xDrive

Мнение от BMW-X5 » 21 Яну 2005, 20:36

Аз от днеска ги спрях така ,че утре и вдругиден прая два дена :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 21 Яну 2005, 21:27

Аз от нова година не съм пушил( за по-лесно смятане) и примерно днес е 21 ден! :) И някак си почнах да усещам много неща които са ми обягвали! Разни приятни миризми на сутрин, на вечер на зима и т.нат. !!! А за наркоманите знаете ли кога ще ги уважавам?! Ще ги уважавам с шутове и ритници! Трябвало да ги уважавам за да не ми гепат халогените ?! Дай да направят един данък към колите специално за тях и като го закъсат да ходят да си теглят от касата ?! ТИ си ЛУД!!! Цигарите наистина пречат на всеки! Но след като не можеш да говориш по тел-а би трябвало и да не можеш и да пушиш по пътя на логиката, а иначе евата, че раздалиха заведенията на пушачи и непушачи :!:
Последна промяна vlad0 на 22 Яну 2005, 3:40, променена общо 1 път

Доктор на БМВ науките
Аватар
Кара: 400 коня и едно магаре зад волана

Мнение от Vasilen » 21 Яну 2005, 21:57

SlipKnoT написа:К'во дескриминация бе човек.. България е 3та по брой на пушачи в света.То се видя , че с призиви нищо няма да стане.. като нещете да спирате цигарите.. глоби! Да не мислиш, че аз като не пуша и ми е приатно да немога да си поема дух когато съм в място кудето примерно се храня.. После излизам и целия мириша на мизерните цигари.. мнооо хуу.. Вие не успяхте ли да проумеете, че си давате парите за да се тровите.Повече "уважавам" хората който се друсат защото поне те не пречат на никой!
...За мен всички който пушат са си чисти наркомани.. :roll: :evil:

Ти побърка ли се, уважаваш хора които за дневната си доза са готови да убият половината ти рода :evil: По този начин ли не пречат на другите или като се въргалят в транс по обществените места ...
Ако искаш да забраниме всички който са различни например русите хора или чернокосите, всички които ядат шкембе (щото миришат), всички които ползват определен парфюм а бе всички дето не те кефат точно теб!? Е това ако не е Дискриминация кое да е ?!
Както казва един приятел (обратната страна) "много мразим като пушим, некой да ми яде насреща" :mhihi:
Осъзнай се не ходи където се пуши както не ходиш някъде дето се пуска неприятна за теб музика, както казваш пушачите у нас сме много значи непушачите сте малцинство, по всички демократични закони малцинството не може да пречи на мнозинството!
Въпреки или заради горните ми думи в никакъв случай не възхвалявай наркотиците и не ги пропагандирай!
Темата е за пушачите не за наркотици, ако не си наясно няколко поста преди мен обясниха каква е разликата !
May the BMW force be with you!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 21 Яну 2005, 22:00

:OT:
Vasilen написа:... всички които ядат шкембе (щото миришат)...

2007 г. и това ще стане - гърците сега ходят в Турция да го ядат :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Скъпо Е30 Кабрио

Мнение от Valio23 » 21 Яну 2005, 22:08

SlipKnoT написа:
DEFLEPPARD написа:тва май сериозно взе да ми намирисва на дескриминация... което не е мнго добре.. даже май хич не е добре :)

Повече "уважавам" хората който се друсат защото поне те не пречат на никой! :

ДО xterminat0r

SlipKnoT го НАПИСА, а аz МУ каzвам, Че тоЧно тея мрzсни гадни копелета ГЕПАТ от НАС, от ДОМОВЕТЕ НИ И КОЛИТЕ НИ :!: :owned:

П.П.
Честито ти откаzване от цигарите........и по леко сzс обдидите :winky:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от deliveryman » 21 Яну 2005, 22:42

Azrail написа:Следващата стъпка е да дойдат у нас и да ми кажат, че вече и вкъщи не мога да пуша. ... И ще си тръгнат в черни чували :D :uups:

aми кмета на Ню-Йорк,Блуумбърг иска да въведе то4но такъв закон за забрана на пушенето в къщи...

ина4е по темата това да ти забранят да си пуфкаш у колата(движима собственост) = да го забранят и у вас(недвижима собственост)...

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 22 Яну 2005, 0:03

Аз вобще не сам против пушачите по простата причина че почти всички около мен пушат, ама дразни това като влезна в заведение да не виждам един метар пред мен и да се задушавам. А иначе смятам за пълна тъпотия да забраняват да пушиш в собствената си кола

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 22 Яну 2005, 0:34

Хубава дискусия стана но никой не се светна да "излезе" от проблема и да го погледне отстрани.

Колата е неприкосновена ЛИЧНА собственост, както и дома ми. Никой не може да ми налага правила какво да правя вътре, дали да пуша, дали да пия и т.н. Да има забрана за тютюнопушене в личния автомобил би било абсолютно нарушаване на човешките права. Ситуацията ще бъде абсуртна а всеки, който реши да съди държавата ще спечели със сигурност. Държавата ще си вкара автогол. Политиците в България са хора, чийто лични интереси замъгляват здравия разум а за да се задържат на власт опитват да угодят на едната част от хората, пренебрегвайки другата и после обратно. Никой не си прави труда да намери стимул за хората да не пушат по СОБСТВЕНА воля. Вместо това седят и мислят поредния абсурд. Преди време искаха водомери на кладенците на хората да слагат :mhihi: Тъпанари. Имаше и предложения за закони свързани със забраняването на високите токчета на шофиращите дами, забрана за слънчеви очила зад волана, предложение за въвеждане на такса за това, че слушаш радио в колата си, както и такса за това, че имаш акумулатор, който замърсявал околната среда. Не се смейте - истина е всичко това.
Всъшност има и далеч по задръстени от нас. Не може да не сте чели из вестниците рубрики, в които са споменати някои от абсурдните закони в някои щати на САЩ. ;) Но те са си кукувелници по природа. ;)

Новата наредба за разделяне на обществените заведения на салони за пушачи и непушачи с нищо не отказа пушещите. Вместо това постави на колене предприемачите, собственици на заведения. Защото изведнъж, непредвидено се налага да правят реконструкций, за които никой не ги е уведомил предварително. Салоните за непушачи са почти винаги празни. Заведението търпи загуби, а трябват пари за да се спазват тъпите наредби, пари за климатична инсталация и т.н. и т.н. Но управниците ни не помислиха за това. Поредната жалка история.
Явно никоя държавна кратуна не желае да погледне нещата от всички аспекти и да потърси начини и механизми за едно ОПТИМАЛНО решение, а не КРАЙНИ мерки, които нито ще постигнат набелязаните ефекти а напротив - ще донесат негативи за много хора. От тук насетне всичко ще бъде след дъжд качулка по този проблем. Глупоста е вече сторена, малкия бизнес в сферата на обществените заведения е на колене.
Не е въпроса в това кой от нас пуши и кой не и да седим и да се разправяме кое е добре и кое не. Мярката, наложена от държавата е поредната безмислица. Но пък всяко чудо за три дни.

А винетките. За съжаление аз съм от онези, които няма да си купят винетки. Защо ли? Защото не мога да я залепя на предното си стъкло. Защо не мога? Защото ще ми стане третото задигнато. БМВ Е30 е един от онези модели, чийто предни стъкла се свалят лесно отвън. Вече два пъти се парих, не бих пискувал да го направя още по-съблазнително за крадците. Предпочитам да плащам глоба, когато ми се наложи да изляза от "безплатната зона". Мога много да споря и по този повод. Платените пътища биха били хубаво нещо, но ние нямаме читава алтернатива за тях. Няма добра пътна инфраструктура от второстепенни пътища, която да дублира платените. Така че рекета си е на лице. Просто нямаме избор. Поредната глупост...

Пътния данък пък ми беше най-смешен. Не че го плащах ама... Отиваш и си плащаш като поп пари на държавата за това, че всяка година по два пъти сменяш амортесьори и елементи по окачването, два пъти месечно изправяш джанти и т.н. Хитро а...

Ма то като здравните осигуровки... и те са едни такива - хитри.
Плащаш за медицинско обслужване. Ама като нещо ти стане и търчиш в Пирогов да те ремонтират и като видят, че си на самоход и те пращат на опашката на детския кабинет, където чакаш докато не свърши прилива на деца, защото те пък са с предимнство. Тъй като всяко дошло дете е с предимство ти си чакаш на практика вечно. Ако все пак ти дойде реда - първо ще платиш 10 лева такса за да те прегледат. Ако нямаш сори... Ама си плащаш здравните осигуровки де. Даже е улеснено - можеш в Интернет да си направиш справка какво дължиш на НОЙ. Ама не се сетили да направят два кабинета за самоходните спешни случаи - един за дечицата и един за възрастните. Те са над тия неща, не знаете ли? Но пък слава богу има Военна болница, където работят ХОРА, а не лекари... там не те оставят на улицата с потрошена глава. Не ги интересува, че не си им в района, че не ти е там личния лекар, пари не ти искат, време за тебе имат. Ама те са друга бира. Не ги боли за НОЙ.

Това малко оффтопик беше но се сетих за един случай, когато посред бял ден нападнаха моя близка приятелка, строшиха й шише в главата и никой не ебаваше да я прегледа в Пирогов.... Та случката се разиграла в центъра на София в градинката на Софийския университет... слънчице, градинката фул с хора... ама никой не й помогнал. Щото нали имаме самосъзнание. Имаме го ама друг път. Ма нищо, ние в полицията жалба ще подадем... ей така, за протокола. Ма не помня дали тогава подадохме. Май подадохме при предишното нападение над същото крехко нежно създание. Та се прибра с бушон на окото и без дамската си чанта. Ма в полицията викат - о тя с малко се е отървала де... Ама това пак оффтопик ...то една полиция... тц тц тц... Дават им по 20 литра бензин на ден да патрулират. На втория час е свършил. То и там са едни неща ...

Бе какво да ви разправям - държава та дрънка.... Отплеснах се от темата, за което съжалявам...
Ма не ме е яд... по-скоро ми е едно такова жално... Хубава страна, жалка държава... това е...

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 22 Яну 2005, 9:44

Vasilen написа:

Ако искаш да забраниме всички който са различни например русите хора или чернокосите, всички които ядат шкембе (щото миришат), всички които ползват определен парфюм а бе всички дето не те кефат точно теб[/quote]
Има само 1 малка, незначителна разлика...Всички изброени от тебе не ми пречат по никакъв начин...Стига с тия права, демокрации и дискринации...Смешно е! Знаеш ли какво е демокрация? Да правиш всичко, което ти харесва, БЕЗ ДА ПРЕЧИШ НА ДРУГИТЕ :idea: И какво става накрая? Непушачите са дискриминирани, защото просто нямат право на избор :roll: Какво значи "не ходи, къдетпо се пуши"? Ми то навсякъде се пуши, в това е проблема...Нямам нищо против да си пушите по колите, в апартаментите и навсякъде, където не ми пречите...Като цяло всеки си има мнение и много хубаво, но за мен цигарите е възможно най-глупавия начин да съсипваш своето здраве, това на близките си и да си трошиш парите едновременно... 3 в 1 :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от WOLFCUD » 22 Яну 2005, 11:28

Ееееееееехх, то писания, то расъждения, то кво ли не беше.
Абе хора, ставаше въпрос да се забрани пушенето в
"СОБСТВЕНИЯ МИ АВТОМОБИЛ"
Моя бе хора, моя собственост, не става въпрос за заведения и градинки а за моя собствен избор, в моя собствен свят (къща, кола, палатка или квото и да било)
Чак и наркоманите намеси някой. Кво общо имат пушачите с тях.Съгласен съм че се пристрастяваш, ама не вършиш глупости като изпушиш една цигара.
Аз от август 2004г. ги намалих цигарите от 1 кутия на ден, до 1 кутия на седмица.Мога и да ги спра изобщо ама ми доставя удоволствие от време на време да си припалвам по цигара.
Така че вижте темата и някой хора мноо точно казаха че се нарушава собствената ми свобода.
Lud umora nemaaaa.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 22 Яну 2005, 11:44

Не знам, ама това с пушенето никак не ми харесва, дразни ме като вариант за решение уж на проблема, че ние сме пушели много.
Ако искам да пуша, няма да ме спре дори тъпия надпис "Пушенето убива" в черна рамка на лицето на цигарите. И в Гърция видяхме подобни надписи по кутиите, но в никакъв случай не изглеждаха като нашите. Да не говорим, че има далеч по-отровни вещества, които поглъщаме ежедневно, особено в градските зони. Така, че пушенето може да трови, но не винаги е в основата на образуване на рак примерно или други страшни заболявания. Да не се лъжем, но цигарите далеч не са толкова отровни, колкото мината за уран в околностите на София. :twisted:

Отделно, 30% от брутния вътрешния продукт в тази страна (поне по спомен) е от производство на тютюн. Какво сега, да вземат да лишат хората, вадещи хляба си с отглеждане на тютюн или... да провалим икономиката и да не произвеждаме цигари?

Решението за заведенията пък е нож с две остриета.
От една страна, принуждава малките заведения да затворят, да търсят по-големи помещения или да взимат кредити за мощни климатици... и от друга страна е чиста форма на подигравка със собствениците на заведенията, с пушачите и непушачите с това решение :mhihi: 4 маси до климатика (вратата) за пушачи, и 4 маси далече от климатика (вратата) за непушачи, ми то звучи точно като цитата на моя позната, дословно ...
"Обособяването на зони за пушачи и непушачи в заведенията е нещо като зони за пикаещи и непикаещи в плувен басейн."

"Средата" и в двата случая е една... :mhihi:

Басирам се, че ако зададем официално въпроса за пушенето в автомобила ни, отговорът ще гласи... "ми, отвлича водача от вниманието на пътя" Да... ама не. :D То е същото, като с превключването на скоростите. :mhihi:
Да караш Peugeot е страст!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от acrimonious » 22 Яну 2005, 12:23

:mhihi: Eva*, тва с басейна е яко :mhihi:

Иначе по въпроса- наистина е тъпо да забраняват пушенето в личния автомобил, обаче на обществените места мисля, че е просто задължително. :!:

Междудругото, повечето заведения вечер, забелязвам, че не я спазват тази наредба :evil:

А иначе, дори тези които я спазват, като Happy например- две маси една до друга, едната на платформа по-висока с 1/2 метър от другата- едната пушачи, другата не-. Еми имам чувство, че все едно седи до мен и ми пуши баш в лицето... :evil:

А като казвате за демокрация, евала на пича (да не преглеждам мненията назад, забравих кой е), който се сети да каже, че демокрацията е създадена на базата "лична свобода, но не за сметка на чуждата". Ето например, аз много обичам да си похапвам. Обаче съм чувствителен- когато в заведението е по-топло например, не ми се яде, затова даже често преди кръчма ходя да си обличам лятна блузка, независимо, че навън температурите са на минус... А вече когато е задимено, няма да ви обеснявам за кво става въпрос... Наскоро отивам с една красавица на заведение- Evergreen в Студ. град и кво- напоръчвам аз любимите ми неща и като идват- хапвам по две хапки от всяко и нямам ГРАМ апетит. Тя веднага почва: "Не ми харесва как хапваш. Да не си болен? Зле ли ти е...?" и т.н. Иди ти да обесняваш, че не само, че не съм гладен, ами че всеки момент ще й повърна в скута от тва, че съм се наял предоволно с катран от свежия въздух в заведението...

И айде спирайте ги тия цигари вече- за кво си умирисвате хубавите коли на лай**? :D

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум