БМВ 320 - Бензин или Дизел ?

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 22 Яну 2009, 19:53

MCar написа:
zazomazo написа:ма да вземеш да поясниш за коя година двигатели говориш? щото колегата пуснал темата кара Е36,а на Е36 двулитров дизел БМВ немат :winky:
ма съвсем ме обърка....сигурно щото и ти не знаеш кво точно искаш да кажеш :?: :paranoid:

Тц. Аз съвсем ясно знам какво искам да кажа. И ти говорих досега за двигателите на последното поколение на трета серия. :roll: А за Е36 не мога да говоря, нямам наблюдения нито опит.

ами сори колега, ама от темата на колегата пусната в раздел Е36 и после преместена тук се предполага, че става на въпрос за сравнение точно на е 36-ци :winky:

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 22 Яну 2009, 20:06

Аз подозирах че в мен дреме един нафтолюб...наскоро пробвах на един колега е36 318tds и определено повече ми хареса от бившата ми ИС-ка.

Ма като се замисля, бензинов с турбо досега не съм карал, така че всъщност може да се окажа турболюб :D

BMW Performance
Аватар

Мнение от MCar » 22 Яну 2009, 20:14

martoto написа:И все пак какво искаш да кажеш, че 318i е по-бавна, по лоша и по-скъпа от 318d ли? Щото не е съвсем така... Надявам се, че не сраняваш двигателя на 123d с двулитровите бензинови агрегати, щото той няма аналог там пък и не се използва за 3-та серия.

Аз лично сравнявам 320d и 320i. Двулитровият би-турбо на 123d не може да се сравнява с тези двигатели.

zazomazo написа:ами сори колега, ама от темата на колегата пусната в раздел Е36 и после преместена тук се предполага, че става на въпрос за сравнение точно на е 36-ци :winky:

Еми сори, аз няма как да знам къде е била пусната темата преди това. Нямам достъп до логовете на този форум. ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Diamantschwarz coupe

Мнение от gotcha » 22 Яну 2009, 20:24

320d - 63.800,00 лв.
320i - 58.500,00 лв.

Това е от актуалната ценова листа на bmw.bg
Винаги е билo така колега, 320d е било по-скъпо от 320i
И всеки, който е следил цените от е46 насам ще го потвърди.
За е36 не може да важи този спор, защото дизелова е36 320, няма.
Относно моето мнение по въпроса, аз дизелова кола не мисля, че скоро пак ще карам...
Mens sana in corpore sano

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 22 Яну 2009, 20:25

MCar написа:
Apassionata написа:
MCar написа:....по-висока цена от конкуренцията, както от дизела.
.

Я пак обясни, моля те, че нещо не схванах/ме... Коя цена е по-висока и от какво???

Ъъ... Цената на двулитровия бензинов двигател на БМВ е по-виока от тази на конкурентните марки (Ауди, Мерцедес...), но е и по-висока от цената на двулитровия дизел на БМВ, което според мен, обезсмисля купуването на такъв модел.

MCar написа:Тц. Аз съвсем ясно знам какво искам да кажа. И ти говорих досега за двигателите на последното поколение на трета серия. :roll: А за Е36 не мога да говоря, нямам наблюдения нито опит.

Точно за 320 не съм съвсем съгласна ;) :winky: Дизелите винаги са били малко по-скъпи...
Ето цени за Е92, отпреди 2-3 месеца. На Камор. 1000 лева е по-скъп Дизела. За Е90 разликата мисля беше по-сериозна, сега не ми се търси ценовата листа :confused:

Изображение

Някой не си е научил урока в М кар, хихиххиИзображение
Последна промяна Apassionata на 22 Яну 2009, 20:37, променена общо 1 път
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Niki19 » 22 Яну 2009, 20:28

MCar написа:
zazomazo написа:ма да вземеш да поясниш за коя година двигатели говориш? щото колегата пуснал темата кара Е36,а на Е36 двулитров дизел БМВ немат :winky:
ма съвсем ме обърка....сигурно щото и ти не знаеш кво точно искаш да кажеш :?: :paranoid:

Тц. Аз съвсем ясно знам какво искам да кажа. И ти говорих досега за двигателите на последното поколение на трета серия. :roll: А за Е36 не мога да говоря, нямам наблюдения нито опит.

Еми пич темата е в E36 раздела, следователно говорим за Е36-ците :shock: :shock:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каквото набара....
Мечтае да кара: BMW e**

Мнение от SLav_Bs » 22 Яну 2009, 21:14

С ръчички горе за бензина това си е.Няма дизел мизел :D ама нищо,че харесвам малко така и новата е90 дизеларката. :lol:
Лудва само когато не си пие апчето навреме... :D :)
Изображение <=-Температура/час в Бургас
Изображение
Изображение

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 22 Яну 2009, 22:53

аз лични бих се спрял на бензин, дизелите чадят, по-тежки са, тропат кофти, неприятни за каране са (особено с ръчни скорости) а на всичкото отгоре са по-скъпи :(
No bling at the Ring

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 22 Яну 2009, 22:56

Apassionata написа:Точно за 320 не съм съвсем съгласна ;) :winky: Дизелите винаги са били малко по-скъпи...
Ето цени за Е92, отпреди 2-3 месеца. На Камор. 1000 лева е по-скъп Дизела. За Е90 разликата мисля беше по-сериозна, сега не ми се търси ценовата листа :confused:

Изображение

Някой не си е научил урока в М кар, хихиххиИзображение

разликата между 320д и 320и е толкова малка защото дизеловия мотор е 163 коня (120 кW), а бензиновия е 170 коня и за него се дължи акциз

всички леки автомобили над 120 киловата по САЕ дължат акциз, за новите е 700 лв + по 90 лв. за всеки киловат

за старите е по-солено даже

реално погледнато махни 1500 лв. от цената на 320и и разликата става 2500 лв. по-евтино от печката, което са си едни читави джанти :) отделно подръжката на дизела е много по-скъпа, така че и чисто финансово май няма смисъл, освен ако не вземеш някоя баничарка за 20 000 лв. и да я съсипеш за 3те години гаранция от майсторско шофиране :)
No bling at the Ring

Аватар
Кара: бавно
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от snaiperist0 » 23 Яну 2009, 0:38

dizle написа:
nafurfory написа:бензина си е бензин

!!! :yes: !!!

с това изчерпваме въпроса
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от грешната страна

Мнение от martoto » 23 Яну 2009, 1:16

BadAngel написа:аз лични бих се спрял на бензин, дизелите чадят, по-тежки са, тропат кофти, неприятни за каране са (особено с ръчни скорости) а на всичкото отгоре са по-скъпи :(

Сравнително точно твърдение, само че закъсняло с около 15-20 години. Виждал ли си последно поколение дизел на живо? Не питам дали си карал щото очевидно не си.

А БМВ печелят награди и за бензиновите и за дизеловите си модели. И само като статистика, дизелите отдавна се продават повече в нормалните държави. Предимно заради по ниските емисии и съответно по ниските данъци.

Ето едно интересно четиво по темата (на английски): http://www1.eere.energy.gov/vehiclesand ... emesch.pdf

Поздрави!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 23 Яну 2009, 1:33

виж сега, всеки си има своята истина :) има си фенове дизела, има си и положителни качества, но той не е идеален :) така че всичко опира до лична преценка :)
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Slavi_m » 23 Яну 2009, 1:34

martoto написа:....

Той може и да не е,но аз съм...и? :)
Отговорът се основава най-вече на лично мнение,дизела не е особено подходящ за....това което търсим в БМВ,нека го кажа така ;)
Иначе ако на някои им харесва,няма лошо
Поздрави
Коментарите на someone са ми много интересни :lol:

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 23 Яну 2009, 2:11

Slavi_m написа:Той може и да не е,но аз съм...и? :)
Отговорът се основава най-вече на лично мнение,дизела не е особено подходящ за....това което търсим в БМВ,нека го кажа така ;)
Иначе ако на някои им харесва,няма лошо

Това, което ми харесва в дизела и по-точно в комън рейла е т.нар. "еластичност" - обикновено като тръгна на дълъг път не повече от един два пъти ми се налага да разчитам на прословутото "0-100", и безброй повече пъти на често пренебрегваното в статистиките "80-120". С други думи - много по-често изпреварвам нещо, което се движи бавничко, отколкото потеглям от бензиностанция.

През 2005-та като си взех е36-цата (318is) баща ми тъкмо си беше купил Тойота Авенсис 2.0 Di-D 116 коня. Един път бяхме тръгнали с двете коли на път и аз карах зад него. И какво става - тръгва той да изпреварва и се изстрелва на секундата и си се прибира в неговото платно, а аз мятам безпомощно атмосферни бензинови пари зад него. Иначе, който пита, го водя с 23 коня и колата ми по-лека с около 350 кила...ама въртящият ми момент 175 Nm и то при 4500 об./мин, а неговият - 300 още от 2000 об./мин.
И в крайна сметка се получава така, че въпреки, че цял живот съм гледал на дизелите като на димящи тъпи печки, ми харесва повече как вървят...това си е мое лично мнение от мой личен опит.

А за това кой какво търси от колата - аз търся комфортно придвижване от едно на друго място. Жена ми сега често ме обвинява, че карам жипката като БМВ (има предвид, че я цедя във високите и че правя резки изпреварвания), но пък твърдя, че дори и гадната фолксвагенова помпа-дюза, която са сложили японците, ми пасва много повече на стила на шофиране, отколкото двигателя на е36-цата ми.

А де да имах пари за едно X3 35d...щеше да види тя как се кара жипка като БМВ, ама...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 Е38
Детайли за колата: Не бие много на очи

Мнение от Transportera » 23 Яну 2009, 2:45

nafurfory написа:бензина си е бензин
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум