Американските VS Европейските спортисти

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Американските VS Европейските спортисти

Мнение от BadAngel » 09 Юли 2012, 18:38

BMWPOWERRR_ACM написа: За старите им спортисти мога да кажа с чисто сърце на ръката, че бяха далеч от немските като надеждност и на двигателите

не дей бе бате.. :)

а колкото за гордостта.. само в бг го има това, човек да е горд, че кара БМВ..

просто там.. хората гледат по различен начин на автомобила, предполагам, че на нас тая ценност ни е останала от соц времената и жигулите
No bling at the Ring

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 09 Юли 2012, 18:52

BadAngel написа:
BMWPOWERRR_ACM написа: За старите им спортисти мога да кажа с чисто сърце на ръката, че бяха далеч от немските като надеждност и на двигателите

не дей бе бате.. :)

а колкото за гордостта.. само в бг го има това, човек да е горд, че кара БМВ..

просто там.. хората гледат по различен начин на автомобила, предполагам, че на нас тая ценност ни е останала от соц времената и жигулите

Няма такива, които да карат пикапи от гордост ли? :mhihi: Явно имаш лични наблюдения. Тук мога да споря с теб и цяла вечер, но като гледам няма смисъл, а и темата не е за това. :yes:
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 09 Юли 2012, 18:58

смотаняци има по цял свят, за това няма смисъл да се спори

но аргумента ти, че притежанието на БМВ говори за по-висока автомобилна култура според мен не почива на действителността
No bling at the Ring

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 09 Юли 2012, 19:24

Не знам как ти хрумна подобно нещо. Никъде, никога не съм го твърдял. То си е безумно само по себе си да се твърди.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 09 Юли 2012, 19:30

BMWPOWERRR_ACM написа:На мен ще ми е интересно сега както се надпреварвате тука да плюете М3 спрямо Мустанга, какво ли ще се пише след година или година и половина когато се появи новото М3...

че е бавно и се е превърнало от спортен седан в луксозно гт :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe & E46 Coupe

Мнение от djkita » 09 Юли 2012, 19:50

Спорете си, спорете си :D Факт е, че което и предаване/списание/пилот да хване някакъв М-Пауър или някое Порше веднага заявява/т, че по-добро няма от конкурентите му :) Хората си тестват колите както си трябва, викат ми ПРОФЕСИОНАЛИСТИ. Един нормален човек никога няма да намери чак такава разлика, нито пък ще даде тия времена дето са написани в таблицата да речем с резултатите на Ринг-а. Това което си говорите тук са празни приказки, защото всеки си има свой собствен критерии за оценка на един автомобил. Няма как някое БМВ или Мустанг да се харесат на всички. Аз не знам да съществува нещо на този свят, което да бъде харесвано от всички и да не му е намерен нито един кусур.

П.С. Основният форум се напълни с много спамери, които по всякакъв начин искат да покажат на потребителите тук колко са зле БМВ. Те пък от своя страна всеки ден ни радват с някоя награда,рекорд и т.н. Все пак това е форум на БМВ, подразбира се, че трябва да сме фенове малко или много, но има хора (те се знаят от всички тук) които не са казали НИТО ЕДНА ХУБАВА дума за марката БМВ, а само плуят! Утре от БМВ ще им дадат чисто нова М5ца за лев и петдесет и те пак ще са недоволни и ще пишат в форума колко били алчни, защото не са им го подарили, ми са им искали пари..... Та така, няма лошо да изказвате мнение, но е смешно като някой се зачете и види как обяснявате колко е гадна еди коя си кола, а цената на тази кола е 150-200 бона и се купува повече от добре. Все едно казвате на 30 000 заможни хора ( предполага се и с добро образование) колко са прости и залупени...... :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 09 Юли 2012, 20:20

djkita написа:Спорете си, спорете си :D Факт е, че което и предаване/списание/пилот да хване някакъв М-Пауър или някое Порше веднага заявява/т, че по-добро няма от конкурентите му :) Хората си тестват колите както си трябва, викат ми ПРОФЕСИОНАЛИСТИ. Един нормален човек никога няма да намери чак такава разлика, нито пък ще даде тия времена дето са написани в таблицата да речем с резултатите на Ринг-а. Това което си говорите тук са празни приказки, защото всеки си има свой собствен критерии за оценка на един автомобил. Няма как някое БМВ или Мустанг да се харесат на всички. Аз не знам да съществува нещо на този свят, което да бъде харесвано от всички и да не му е намерен нито един кусур.

П.С. Основният форум се напълни с много спамери, които по всякакъв начин искат да покажат на потребителите тук колко са зле БМВ. Те пък от своя страна всеки ден ни радват с някоя награда,рекорд и т.н. Все пак това е форум на БМВ, подразбира се, че трябва да сме фенове малко или много, но има хора (те се знаят от всички тук) които не са казали НИТО ЕДНА ХУБАВА дума за марката БМВ, а само плуят! Утре от БМВ ще им дадат чисто нова М5ца за лев и петдесет и те пак ще са недоволни и ще пишат в форума колко били алчни, защото не са им го подарили, ми са им искали пари..... Та така, няма лошо да изказвате мнение, но е смешно като някой се зачете и види как обяснявате колко е гадна еди коя си кола, а цената на тази кола е 150-200 бона и се купува повече от добре. Все едно казвате на 30 000 заможни хора ( предполага се и с добро образование) колко са прости и залупени...... :dunno:

:yes:
Oт всички писали в темата , има точно двама истински фена на масъл карите . И двамата имат мустанги и знаят много добре силните и слабите им странни . Странно че точно техните постове не са мега поляризирани за разлика от феновете на НФС и дъвки турбо , дет си въобразяват че с кобрата за 50 к долара ще бия ферарито - доста келешарско мислене , което е далеч от реалността :mhihi:
А тия дет се включват във всяка тема и обясняват как БМВ било по-зле от всяка друга марка - да си карат фокусчето , полото и тем подобни кенефи и да ни оставят да живеем в заблуда :idea:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 316, е36 328, ф30 335, ф32 428
Мечтае да кара: и да му е спокойно

Мнение от Babuna » 10 Юли 2012, 7:58

Противопоставянето между М3 oт едната страна и MUSTANG ГТ 500 заедно с CAMARO ЗЛ e... неоснователно.

И трите са мега яки автомобили, всеки със стоите добри страни и не чак толкова добри.

Ако успеем да се отърсим от ограниченото мислене, можем единствено да си пожелаем да имаме възможност да си позволим, имаме, караме, сравняваме всичко, което ни е кеф и после да споделяме мнение с другите ентусиасти.

Приказките за времената им, интериорите, пътното им поведение... дъра-бъра - тук не повече от 2% от потребителите са карали на истински писти, 98% от потребителите карат автомобили с много по-лоши интериори от на форда и камарото, пак 98% дори и няма да усетят "прецизността" на М3-то или пък прощаващите му системи, щото има разлика от 12+ годишна 150 коньова кола и нещо от бъдещето, но както и да е - приказки да се говорят. BMW е страхотна марка (любимата ми), но автомобилният свят не свършва с нея.

М3 :yes:
GT 500 :yes:
LZ1 :yes:
CCFL и LED ангелски очи, М пакети за е36/е39/е46/е60/е61/е90/е91/е93/е93/f10/f30/x5 спортни окачвания, спортни генерации, колектори и много други!
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 м3 х2, mustang GT, viper RT/10

Мнение от oxam » 12 Юли 2012, 16:29

BMWPOWERRR_ACM написа:Мустанга и Камарото с цялото си първично излъчване и големи мотори, нека първо станат до някаква степен надеждни коли и тогава може да ги слагате до Немски коли, а бая след това до М3.

хахахахаахаха, това за надежността къде го чете, че ми стана интересно.....защото сутринта видях, че мустангът ми е минал 60к мили (96к километра) от които половината с изнасилен мотор с компресор и да чукна на дърво освен да сменям масло, филтри и свещи не съм имал други проблеми. извинявам се, излъгах...смених един семеринг на дифа защото му скъсвам гъза от дрифтене и писти. досега не съм видял мустанг или камаро (след 2005) да му текат гарнитурите на капака на клапаните или да има проблеми с вануса...а не съм имал бмв, което да не е текло.

признавам че американските коли от 80те и 90те са били с ужасно качество и с много проблеми, но след 2004 нещата много се променят и смея да твърдя че като надеждност са пъти по-добре от повечето европейски коли - много по-малко електроника, много по-малко датчици, по-големи ненасилени мотори и компоненти след тях. за пример скоростите на мустанга държат спокойно 800 коня на гумите, тези на вайпъра и по 1000 на гумите. същото е и с диференциалите и т.н. подобно е и при окачването - огромни и масивни тампони, биалетки и т.н. просто когато тези коли са били конструирани са били направени с идеята, че ще бъдат модифицирани (не случайно мустангът е най-модифицираната кола на земята). купуваш си една добра база и оттам нататък е като лего, а и има безкрайно много части на смешни пари. докато при европейските коли нещата вече са изпипани докрай, изстискан е всеки кон и често нещата са на лимита. признавам за качеството на интериора, че е по-зле и ще почне да скърца и има проблеми, но в моите очи това не е надежност.
Изображение Изображение Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 12 Юли 2012, 20:34

Изобщо не се съмнявам в думите ти , но да речем че не са малко и китовете за М3 с принудително пълнене или с S85 . А за най-тунингована кола не съм гледал статистика но си мисля , че бюджетните спортисти са винаги с приоритет . Освен 911 - ГТ-Р, преди него Скайлайн , Супра , Лансър Ево , Импреса ВРХ . В БГ за идеална за тунинг се смята S2 . Просто който решава да прави една кола чудовище , си избира евтина платформа с достатъчно добър потенциал . Никой няма да си купи Астън Мартин ДБС да го прави 1200 коня .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 12 Юли 2012, 20:58

oxam написа:
BMWPOWERRR_ACM написа:Мустанга и Камарото с цялото си първично излъчване и големи мотори, нека първо станат до някаква степен надеждни коли и тогава може да ги слагате до Немски коли, а бая след това до М3.

хахахахаахаха, това за надежността къде го чете, че ми стана интересно.....защото сутринта видях, че мустангът ми е минал 60к мили (96к километра) от които половината с изнасилен мотор с компресор и да чукна на дърво освен да сменям масло, филтри и свещи не съм имал други проблеми. извинявам се, излъгах...смених един семеринг на дифа защото му скъсвам гъза от дрифтене и писти. досега не съм видял мустанг или камаро (след 2005) да му текат гарнитурите на капака на клапаните или да има проблеми с вануса...а не съм имал бмв, което да не е текло.

признавам че американските коли от 80те и 90те са били с ужасно качество и с много проблеми, но след 2004 нещата много се променят и смея да твърдя че като надеждност са пъти по-добре от повечето европейски коли - много по-малко електроника, много по-малко датчици, по-големи ненасилени мотори и компоненти след тях. за пример скоростите на мустанга държат спокойно 800 коня на гумите, тези на вайпъра и по 1000 на гумите. същото е и с диференциалите и т.н. подобно е и при окачването - огромни и масивни тампони, биалетки и т.н. просто когато тези коли са били конструирани са били направени с идеята, че ще бъдат модифицирани (не случайно мустангът е най-модифицираната кола на земята). купуваш си една добра база и оттам нататък е като лего, а и има безкрайно много части на смешни пари. докато при европейските коли нещата вече са изпипани докрай, изстискан е всеки кон и често нещата са на лимита. признавам за качеството на интериора, че е по-зле и ще почне да скърца и има проблеми, но в моите очи това не е надежност.

Дай да не подхващаме темата за детските болести на мустангя .Аналогичната на вануса тъпня с раздвижните колела и разтеглените вериги както и капризите към маслото и нищо друго освен 5W20 още един куп дразнещи дребни проблеми така характерни за марката форд.Не казвам че мускула е кофти кола напротив даже ми допадат но не са безгрешни .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 12 Юли 2012, 21:29

тва с вануса и скапаната гарнитура е класика... гартнитурата 2 пъти я сменях за да спре да тече ;) може и да operator error ама тия две неща са доста точно попадение. и квото и да се оплакваме не е като да имаш да имаш ауди в6 и смяната може да си я направиш и на двора. ауди в8 сигурно е същата трагедия, не съм виждал разглобено.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 13 Юли 2012, 5:41

а, това е лесно

американеца просто няма какво да му строшиш на големия мотор. той.. повечето време не знае че върви изобщо.

европейците- са ... крехки. били са преди- сега са още повече.

между другото повечето съвремени атмосферни големи американци са със ковани бутала и биелни болтове по-дебели от пръста ти.

и така...

аз съм се ровил много по мотори и от двете страни на океана и ... американците като двигател/ трансмисия и дифове са доста по-прости и по-здрави. за мене поне две мнения няма.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 13 Юли 2012, 7:14

Нарича се на популярен език "дуракоустойчивост" и другото са тъй наречените високи технологии. Качествени материали комбинирани с добра технология проверена във времето без излишно залитане по модни тенденции .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 13 Юли 2012, 14:24

Jordana написа:Нарича се на популярен език "дуракоустойчивост" и другото са тъй наречените високи технологии. Качествени материали комбинирани с добра технология проверена във времето без излишно залитане по модни тенденции .

... Не знам как се нарича, но като съм отварял строшени американеци и като видя кво е строшено първата мисъл е " еййй баси- това къв зор е видяло?...." докато като отвориш един строшен европеец и си мислиш- "това? Сериозно? Че то това не трябва да се троши? "
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум