Купуване на кола от Германия
Модератор: Общи модератори
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Re: Купуване на кола от Германия
Stefan_666 написа:Аз се интересувам от това къде цената на колата е най-ниска, при частно лице, което до последно си е карало колата и я продава, при автокъщите или официалните дилъри?
....
По-скоро вариантите, които си струват, са само два - от часно лице (излиза най-евтино) и от официален дилър (по-скъпо заради ДДС-то, но пък сигурността е гарантирана).
Автокъщите на всякаквите там сволачи, различни от германци (май и германците взеха да захтряват, но по принцип са далеч по-етични от "неарийската"

Лично мнение, не ангажирам никого с него.
- Munich Machine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 34
Никакъв немски не ти трябва. Там и пенсионерите знаят английски. Отидох с познания по немски колкото да си кажа името на немски
. В Мюнхен бях, там за покупка на автомобил от гледна точка на техническо състояние е добре (поради липсата на много джамбази), но пък града е сред тези с най-висок стандарт и е доста скъпо. Много хора са чували за Нюрнберг, там наистина са най-евтините коли, но това е заради множеството автомобилни търговци. А те са всякакви-кюрди,италианци,турци,българи (в бг автокъщи там са най-големите боклуци на най-високите цени) и какви ли още не, само не и немци. Риска е голям дали ще уцелите автомобила като състояние. Най-добре си е от собственик да се купи,но зависи какви са критериите на купувача. Някои отиват за цена, а други за кола. Хем тънко, хем евтино няма, ако искат така знаят къде е Италия
След закупуване на кола например от автокъща се подписва договор за покупкопродажба (да не дразня хейтърите на мама и на тати) от името на собственика и на купувача, който след подписа си прибира ключовете на току що закупената кола. Пазарлъка има опция за 80-100 евро търговеца да оправи прехвърлянето и номерата, което е наи-добрия вариант,понеже ти нямаш ядове да чакаш на опашки, а те там са си редовни и знаят какво, как и къде. 100 евро е за транзитен номер със срок на изтичане 5 дни ( жълт ), който струва към 75 евро, има за 14 дни и за 30 дни, но те са по-скъпи.
Колата трябва да има TUF (преглед) за да може да се движи на ход и да е със зимни гуми, без значение дали има сняг ( 800 евро е глобата в Австрия
).
При потегляне да се зареди гориво толкова, колкото е необходимо за да се напусне Германия, понеже е по-скъпо заради пътните такси в цента на горивото, затова не се плащат винетки. При влизане в Австрия резервоара и тубата от 20л до горе понеже това ще е последното качествено гориво, което ще видите
+ Винетк-6-7 евро. И лек път. Спане в колата само на бензиностанция,без да питате защо
Това е за прибиране на ход с автомобил.

След закупуване на кола например от автокъща се подписва договор за покупкопродажба (да не дразня хейтърите на мама и на тати) от името на собственика и на купувача, който след подписа си прибира ключовете на току що закупената кола. Пазарлъка има опция за 80-100 евро търговеца да оправи прехвърлянето и номерата, което е наи-добрия вариант,понеже ти нямаш ядове да чакаш на опашки, а те там са си редовни и знаят какво, как и къде. 100 евро е за транзитен номер със срок на изтичане 5 дни ( жълт ), който струва към 75 евро, има за 14 дни и за 30 дни, но те са по-скъпи.
Колата трябва да има TUF (преглед) за да може да се движи на ход и да е със зимни гуми, без значение дали има сняг ( 800 евро е глобата в Австрия

При потегляне да се зареди гориво толкова, колкото е необходимо за да се напусне Германия, понеже е по-скъпо заради пътните такси в цента на горивото, затова не се плащат винетки. При влизане в Австрия резервоара и тубата от 20л до горе понеже това ще е последното качествено гориво, което ще видите

Това е за прибиране на ход с автомобил.
Последна промяна Munich Machine на 09 Дек 2010, 9:32, променена общо 1 път

- stefanow13
- Потребител
-
Подкрепям идеята за този така наречен пътеводител защото и аз искам да си взема кола от Германия и съм си избрал бмв 730 218к.с. от 2002 до 2004 ако може някой запознат да каже едно мнение за колата
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- Munich Machine
- кандидат ентусиаст
-
stefanow13 написа:Подкрепям идеята за този така наречен пътеводител защото и аз искам да си взема кола от Германия и съм си избрал бмв 730 218к.с. от 2002 до 2004 ако може някой запознат да каже едно мнение за колата
Е 38 фейслифта има всички екстри за които се сещаш, карана е от хора с повече финансови възможности и се предполага, че е поддържана подобаващо. Все пак не е евтин автомобил. Много добър избор колега, късмет с намирането на колата.

P.S. Зимата цените са по-приемливи.

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Е38 от 2002-2004 година, ама друг път....
Иначе Kaufvertrag-а там може да е толкова различен от търговец до търговец, че.... мамата си трака... но важното е, че тук го уважават...
Иначе който иска да минава с жълти номера през Сърбия ще трябва да е доста нахакан и да не се дава лесно на митничарите... щото Сърбите са си ебаницата сладка...
А да минеш през Румъния вместо през Сърбия -
ай сиктир.... не стига, че путарините вече са 13 евро вместо 33 евро (ако си сам) за ферибота, ами и си 200км "напред"... щото като "кацнеш" на Видин от това жалко подобие на ферибот, до София има бая километри... в тоя ред на мисли - и до бая други градове в България...
А тия 40 евро, дето ще се "спестят" да минеш през Сърбия можеш да ги дадеш за червени номера (вместо жълтите) и да нямаш абсолютно никви ядове по сръбските граници и да караш по нормални пътища в Сърбия... щото в Румъния от Тимишоара до Турну Северин не е за приказване просто...
P.S. Жълтите немски номера вече са със зелена карта, която включва и Сърбия... НО сърбите не я признават... по незнайно какви причини... т.е. правят се на ударени и ти мрънкат да ходиш да си купиш тяхна "зелену карту". Проблема е по-скоро в това, че горе на Хоргуш те пускат без проблеми, но после като тръгнеш да излизаш и се почва с "това е твой проблем"....
Иначе Kaufvertrag-а там може да е толкова различен от търговец до търговец, че.... мамата си трака... но важното е, че тук го уважават...
Иначе който иска да минава с жълти номера през Сърбия ще трябва да е доста нахакан и да не се дава лесно на митничарите... щото Сърбите са си ебаницата сладка...
А да минеш през Румъния вместо през Сърбия -

А тия 40 евро, дето ще се "спестят" да минеш през Сърбия можеш да ги дадеш за червени номера (вместо жълтите) и да нямаш абсолютно никви ядове по сръбските граници и да караш по нормални пътища в Сърбия... щото в Румъния от Тимишоара до Турну Северин не е за приказване просто...

P.S. Жълтите немски номера вече са със зелена карта, която включва и Сърбия... НО сърбите не я признават... по незнайно какви причини... т.е. правят се на ударени и ти мрънкат да ходиш да си купиш тяхна "зелену карту". Проблема е по-скоро в това, че горе на Хоргуш те пускат без проблеми, но после като тръгнеш да излизаш и се почва с "това е твой проблем"....
- Munich Machine
- кандидат ентусиаст
-
Mollov написа:Е38 от 2002-2004 година, ама друг път....
А да минеш през Румъния вместо през Сърбия -![]()
ай сиктир.... не стига, че путарините вече са 13 евро вместо 33 евро (ако си сам) за ферибота, ами и си 200км "напред"... щото като "кацнеш" на Видин от това жалко подобие на ферибот, до София има бая километри... в тоя ред на мисли - и до бая други градове в България...
Колега не е задължително да се минава с ферибот. Може от Унгария в Румъния на Мако, после Арад, Турнусеверин и оттам в Сърбия през железни врата. Няма такса и 20-тина км са до границата. А че се заяждат сърбите така е. За тези 20-тина км ме спряха и ми искаха пари, че и да е по-гадно в 02ч сутринта ме караха да им ги дам в динари и ми казаха в коя бензиностанция да сменя евро. После на митницата никой не се показва и аз надух клаксона. Излезе недоспал митничар, който явно го бях събудил и за да ми го върне ме накара да си разфасовам целия багаж на масите за проверка, че да провери за наркотици. Сърбите са големи боклуци. Там нощем не е добре да се минава.

Munich Machine написа:Сърбите са големи боклуци. Там нощем не е добре да се минава.
Пълна глупост, как пък мен един път не ми направиха проблем, а съм прекосявал страната над 20 пъти...
- Munich Machine
- кандидат ентусиаст
-

Последна промяна Munich Machine на 09 Дек 2010, 20:52, променена общо 1 път

По критикарската ми насоченост можеш да съдиш, че НЕ съм имал грам ядове. А ти как определяш цяла нация като боклуци от едно прекосяване или просто си чувал разни работи оттам отсам?
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Абе Сърбите нещо са изгладнели. Преди една седмица, като докарвах новата кола, ми искаха рушвет и на влизане, и на излизане. Това ми се случва за пръв път от доста години насам.
На влизане в Сърбия ми разправяха, че зелената карта не била валидна(бях с червените номера). Посмяхме се малко и ме пуснаха. А на излизане се заядоха, че пълномощното, с което карам, не е преведено на Сръбски и директно си поиска пари. Но ме пусна без пари и без да ми прави проблеми.
Та мисълта ми е, че някой незапознат може да изгори.
На влизане в Сърбия ми разправяха, че зелената карта не била валидна(бях с червените номера). Посмяхме се малко и ме пуснаха. А на излизане се заядоха, че пълномощното, с което карам, не е преведено на Сръбски и директно си поиска пари. Но ме пусна без пари и без да ми прави проблеми.
Та мисълта ми е, че някой незапознат може да изгори.
I love the sound of V8 in the morning...
- Munich Machine
- кандидат ентусиаст
-
Iron, cтудентлъка съм го минал, пожелавам ти да си завършиш благополучно, че да радваш мама и тати и да се хвалят с успехите ти из махалата . Темата не е ''Виж къде съм аз''. Не съм пътувал 1 път, из Сърбия, работил съм със сърби 2 години и имам своите впечатления. Ако попрочетеш малко из историята на България може да ти се оформи картина относно въпросните ни съседи. 

Последна промяна Munich Machine на 09 Дек 2010, 20:54, променена общо 1 път

Munich Machine, приятелю, мерси за пожеланието, на път съм да завърша. Само не знам как го удари на хвалба, ама айде, аз комплекси нямам за избиване.
И са сърбите са боклуци, щото сме се били с тях преди 100 години или щото ти си кисел, търсиш си проблеми по границите и си ги намираш?
Не за друго, ама някои непътували колеги ще си извадят грешни изводи. Да взема и аз някой път да надуя клаксона на границита от скука...
И са сърбите са боклуци, щото сме се били с тях преди 100 години или щото ти си кисел, търсиш си проблеми по границите и си ги намираш?
Не за друго, ама някои непътували колеги ще си извадят грешни изводи. Да взема и аз някой път да надуя клаксона на границита от скука...
- Munich Machine
- кандидат ентусиаст
-
Приема се 

Последна промяна Munich Machine на 09 Дек 2010, 12:30, променена общо 1 път