ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Аватар

Re: ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !

Мнение от THE_PREDATOR » 17 Май 2011, 14:31

до колкото разбрах от тук давността на актовете тече от като са излязли решенията им , баркам ли се , защото ми казаха че след като нямам контролни точки вече а книжката си ми е в мене (без талона) трябва да ида да си я дам в кат и от тогава започва да тече давност на акответе и т.н. ???
Брех

Потребител
Аватар
Кара: BMW X3
Мечтае да кара: BMW 7
Детайли за колата: BMW X3 xDrive28i

Мнение от Catchy » 18 Май 2011, 16:28

Здравейте колеги,

Относно предишния пост, който бях писал - първо искам да благодаря на всички за подкрепата. След 1,5 месеца чакане излезе НП. Трябва да ходя утре да го взема - 50лв + 6 точки. Мисля да обжалвам точките, като освен обжалването на самия акт приложа и допълнителни факти - 1. служителите на реда не са отчели правилно фактическото положение, тъй като в случая е налице и се използва устройство "хендс-фрий" 2. НП не се ли издава до 1 месец след издаване на акта, т.е. НП е издадено на 18.05.2011 , а актът е от 02.04.2010, прави ли го невалидно?

Знам, че срокът за обжалване е 7-дневен, някой знае ли как е най-добре да се постъпи - да се подадат документите направо в съда или?

Благодаря предварително,

Поздрави,

Здравейте и от мен, колеги.

Днес ми се случи следната "странна" случка с органите на реда. Ходих до Народния театър, за да купя билети за представление. Всичко добре дотук, качвам се в колата, слагам хендсфрийто, набирам номер за разговор и тръгвам докато говоря (бях спрял зад БНБ-то - при бившето Американско посолство и тръгвам посока Славейков - разбирай десен завой) - взимам завоя и отзад сирени, лампи. Слизат те и викат "Паркирай колата настрани, да не пречим тука". Спираме, давам документи за проверка и те казват - "Видяхме те да говориш по телефон". Аз казвам - "Да, говорех по хендсфрийто". А единият казва: "Не, видяхме те, че говореше на ухото директно по телефон, сега пишем акт." Съответно съставиха акт, който аз обжалвах , като написах, че съм разговарял с устройство хендсфрий, без да държа телефона, а те твърдят, че са ме спрели, защото са видели да държа такъв.

Въпросът е - каква жалба да напиша и да занеса в КАТ в понеделник? Мисля, че това е много глупаво от тяхна страна - да пишат акт, при положение, че обективно са налични обстоятелства, които опровергават твърдението им за разговор по телефона, а в акта не написаха марка на телефона или тел. номер, от който разговарям, само, че е нарушен чл 104А от ЗДвП, като съм говорел по телефон без хендсфрий.

Мога да изкарам разпечатка, имам и фактурата за хендсфрийто на мое име, какво да направя - някой минавал ли е през това и какво бихте ме посъветвали? (доколкото знам, за този акт освен парична глоба има и точки, което е най-глупавото в цялата ситуация).

Поздрави и успешен съботен ден.

П.П.: Като допълнение - сега видях, че в акта в графа данни за Водач на МПС пише точни номер на свидетелството за управление, но в графа "Иззех като доказателства" номерът е сгрешен (има 1 цифра повече) . Това не прави ли акта недействителен, или ще се гледа написаното в НП?

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 22 Май 2011, 12:13

Колега акт до 50 лв не можеш да обжалваш :confused:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

Аватар

Мнение от THE_PREDATOR » 22 Май 2011, 15:43

някой по моя проблем да каже нещо?
до колкото разбрах от тук давността на актовете тече от като са излязли решенията им , баркам ли се , защото ми казаха че след като нямам контролни точки вече а книжката си ми е в мене (без талона) трябва да ида да си я дам в кат и от тогава започва да тече давност на акответе и т.н. ???
Брех

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 M-Sport
Детайли за колата: 320D sapphire black

Мнение от grudev » 22 Май 2011, 17:40

Тук има ли някой, който да отговори на всичките въпроси? :dunno:
Drift machine ....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 22 Май 2011, 17:51

grudev написа:Тук има ли някой, който да отговори на всичките въпроси? :dunno:

няма, bau.bg не отговаря от отдавна.

Дон Хуан де Маркофф
Аватар
Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
Мечтае да кара: X6 cabrio

Мнение от B U L L I » 22 Май 2011, 18:52

верно,че човека от известно време не отговаря тук.

забелязвам,че се натрупаха много въпроси за това до появата на човека или на друг запознат с тази материя
ще заключа темата :dunno:
ИзображениеИзображение
http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.

Дон Хуан де Маркофф
Аватар
Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
Мечтае да кара: X6 cabrio

Мнение от B U L L I » 02 Юни 2011, 17:08

ИзображениеИзображение
http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.

Предишна

Назад към Основен Форум