Зверска катастрофа с БМВ на магистрала Тракия
Модератор: Общи модератори
то е ясно, че трябва да се преценява ситуацията и да се кара разумно, но невинаги можеш да прецениш дори и да не си безразсъден, ето защо трябва да се направи всичко възможно да са безопасни пътищата, а на примерните шофьори искам да кажа- стига бе!!! може и да не е най-мъдрото нещо на света, но всеки се е изкушавал да натисне яко педала и вие сте го правили, поне веднъж и пак ще ви се случи, за това трябват хубави пътища
ruvanov написа:то е ясно, че трябва да се преценява ситуацията и да се кара разумно, но невинаги можеш да прецениш дори и да не си безразсъден, ето защо трябва да се направи всичко възможно да са безопасни пътищата, а на примерните шофьори искам да кажа- стига бе!!! може и да не е най-мъдрото нещо на света, но всеки се е изкушавал да натисне яко педала и вие сте го правили, поне веднъж и пак ще ви се случи, за това трябват хубави пътища
Докато българина си мисли, че е недосегаем за физичните закони ще гледаме още доста катастрофи. Пияни, без книжки, заблеяни, всякакви се движат по пътищата не защото няма контрол от КАТ, а защото те самите нямат контрол върху себе си. И това че ограниченията били "глупост" както някой се изказа по-горе е показателно, че първо виним ограниченията, а после себе си.
Не можеш да сложиш полицай на всеки 50 метра само и само за да варди и проверява всяка кола на пътя. Опичаме си акъла и това е!
- Valentin_Peev
- младши ентусиаст
-
Не мога да се съглася с мненията на някои, че като е 7-ца е стабилна и може да си лети с колкото иска. Искам само да ви попитам нещо, видяхте какво се случи с Кубица при същата скорост, мислите ли че настилката на магистралата е по-добра от тази на писта за F1, и смятате ли че 7-цата е по-стабилна от формула
КАРАЙТЕ РАЗУМНО, че тая година как почна на БМВ-та
Мир на праха им!

КАРАЙТЕ РАЗУМНО, че тая година как почна на БМВ-та

Мир на праха им!
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Diavolo написа:Няма значение колко е ограничението на скоростта! Дори и да е 90км/ч. ако ситуацията го изисква ще караш с 50...
Чудесно, съгласен съм, винаги спазвам тоя принцип. Убягва ми обаче защо не важи в обратния случай - ако ситуацията е такава, че 130 не са проблем, защо трябва да карам с 90, а не със 115 примерно?
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
Чета, чета, чета... и си мисля... Кучетата си лаят - кервана си вървиии. Тоест - полза няма. Няма и да има. Щото депутатите си измиха вече ръцете с гласуването на закона. Оттам на сетне да му мислят водачите на МПС.
Ма, аз така като гледам то и природата е виновна. Пубертетът се изчанчи съвсем. Момичетата почват да се
на 13-14 годишна възраст /15 годишните са вече дърти/ а, на момчетата им избиват пъпките на около 17 и ги държи до 20-21. Е, точно в този период са безсмъртни. И двата пола. Яку секс, наркотици и рокендрол и виж ме къв съм готин. Я, да пребием този шот не го кефи как се изпърдях, я да пребием математичката шот много знае... други примери искате ли
. В следващия момент гледаш в колата до тебе двойка пъпчиви пубери си чешат пъпките по дзадника и гледат с един такъв премрежен и отнесен поглед... после колата се изстрелва като с прашка съпроводена с див кикот.
Е, майка ви
пуберска
.
ДОКАТО НЕ СЕ ПРОМЕНИ МАНТАЛИТЕТА НА ТЕЗИ КОИТО ИДВАТ ПОДИР НАС, НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ. ЩОТО СМЕ ГОВЕДА. ПУБЕРИТЕ ДА СИ УЧАТ УРОЦИТЕ В КЪЩИ, А, НЕ ДА ВИСЯТ ПО ДИСКОТЕКИТЕ. ДОКАТО НЯМА КУЛТУРА И УВАЖЕНИЕ, ЩЕ ИМА МНОГО ОЩЕ ТАКИВА СЛУЧАИ.
И знаете ли що??? Щото сме ГОВЕДА
Ма, аз така като гледам то и природата е виновна. Пубертетът се изчанчи съвсем. Момичетата почват да се

Е, майка ви

ДОКАТО НЕ СЕ ПРОМЕНИ МАНТАЛИТЕТА НА ТЕЗИ КОИТО ИДВАТ ПОДИР НАС, НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ. ЩОТО СМЕ ГОВЕДА. ПУБЕРИТЕ ДА СИ УЧАТ УРОЦИТЕ В КЪЩИ, А, НЕ ДА ВИСЯТ ПО ДИСКОТЕКИТЕ. ДОКАТО НЯМА КУЛТУРА И УВАЖЕНИЕ, ЩЕ ИМА МНОГО ОЩЕ ТАКИВА СЛУЧАИ.

"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i

Alex 320i Cabrio написа:mangini написа:Гледах репортажите по новините, дадоха интервю с мъж и жена, пътували в микробус, който се е опитал да изпревари, но бмв-то му е присвернало да се дръпне. Точно това казваха в интервюто-"аз тръгвам да задминавам, гледам зад мен някой ми присветка, веднага се дръпнах, ама тоя вече беше прехвърлил мантинелата..."..Мисълта ми е, може да се е получила типичната ситуация-караш сравнително бързо и някой решава , че ще изпреварва, без да погледне назад...Малко странно ми изглежда как една 7ца (нали е 7ца??) може толкова лесно да излезе извън контрол, дори и при скорост над 200...така че нищо чудно микробуса да е засякъл бмв-то, което да е направило опит едновременно да спре и да го заобиколи и резултата е ясен...
Да ти кажа - доста лесно се излиза извън контрол при скорости от над 200км/ч. Налагало ми се е да правя екстремно спиране от 290км/ч до 120км/ч в Германия и ей богу, не го пожелавам на никой! Нямаш никакъв контрол, освен ако не се движиш по права линия. АКо е било малко мокро, БМВ-ро наистина се е движело с над 200км/ч, просто нещата стават за секунди... Тръгне ли кораба - удържане няма!
А за типичната ситуация, че е бил засечен или от буса или от циганите с кадета. Стават такива работи и шофьорът на БМВ-то е длъжен да ги предвиди. Това отличава добрия шофьор от келемето... Не може да караш с такава скорост на 2-лентова магистрала. Други колеги дават пример с Германия и качествата на магистралите там. Абсолютно съм съгласен, а бих добавил, че никога не съм ги виждал да карат по-бързо от 160-180км/ч когато магистралата е двулентова, като Тракия. Просто онези хора си правят сметката, че винаги може някой да те изненада от бавната лента и място за бягане няма... Нашите бабаити обаче...
Мир на праха на жертвите!
Всъщност се е случило точно в завоя, просто казвам как мисля, че е станало. Не обвинявам хората в микробуса, ясно е, че става дума за неправилна преценка на шофьора на бмв-то-да се засилиш с 240 към конлона от 2-3 коли, които чакат удобен момент да изпреварят, е доста рисково, особено на нашите магистрали. Реалната скорост по "Тракия" е около 160-170 км/ч
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Golden Boy написа:Значи според мене проблемът е донякъде и в самата магистрала.Точно там, на тези завои колата ми стои много нестабилно при висока скорост.Тея завои и тоя наклон, не може това да е магистрала ебати.Прав е колегата Диабло, това тука нашто са първокласни пътища за не повече от 160 км.В Германия аз лично съм карал Порше с 250 км, а после ме караха с 300 и нямаш чувство че колата е нестабилна, както казвате, че лети над пътя.Напротив, залепена е като на релси.БМВ-то като го докарвах също 200 км не ги усеща.Но това е Германия.
Тука има места и на Тракия и на Хемус, за които трябва да бъдат осъдени проектантите и изпълнителите, а и хората които поддаржат магистралите.Друг е въпросът, че по ЗАКОН нямаме право да караме над 130, докато в Германия и 300 е разрешено, ако не е изрично забранено.
Koлега, аз съм на същото мнение

Чисто и просто има нормативи,които указват правилата при проектирането и строежа на магистралите.Не може да има завои с обратен вираж,не може да има завои ,чиято дъга е повече от едиколко си градуса - не съм наясно за тези неща,но съм чувал какво говорят специалисти по тези съоражения

Как може да няма знаци за задължителна минимална скорост

Защо полицаите не глобяват за влачещи се автомобили или водачите на ТИР-ове ,които не спазват задължително минималното разстояние до предната машина

Не катастрофи а масова сеч се задава ако нещо в тая държава не потръгне
п.с. за случилото се на магистралата нямам думи,мир на праха им

Георги Пенчев
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
crash
Чета, чета, чета... и си мисля... Кучетата си лаят - кервана си вървиии. Тоест - полза няма. Няма и да има. Щото депутатите си измиха вече ръцете с гласуването на закона. Оттам на сетне да му мислят водачите на МПС.
Ма, аз така като гледам то и природата е виновна. Пубертетът се изчанчи съвсем. Момичетата почват да се на 13-14 годишна възраст /15 годишните са вече дърти/ а, на момчетата им избиват пъпките на около 17 и ги държи до 20-21. Е, точно в този период са безсмъртни. И двата пола. Яку секс, наркотици и рокендрол и виж ме къв съм готин. Я, да пребием този шот не го кефи как се изпърдях, я да пребием математичката шот много знае... други примери искате ли . В следващия момент гледаш в колата до тебе двойка пъпчиви пубери си чешат пъпките по дзадника и гледат с един такъв премрежен и отнесен поглед... после колата се изстрелва като с прашка съпроводена с див кикот.
Е, майка ви пуберска .
Шофьора едва ли е бил на тази възраст, която ти описваш. Колко пубери карат 750? Чичките са по газета

Тия след нас гледат тия пред нас... внимание чалга...
- LeX
- Капетано
-
- Кара: '90 328i/6 '95 540i/6
mangini написа:Гледах репортажите по новините, дадоха интервю с мъж и жена, пътували в микробус, който се е опитал да изпревари, но бмв-то му е присвернало да се дръпне. Точно това казваха в интервюто-"аз тръгвам да задминавам, гледам зад мен някой ми присветка, веднага се дръпнах, ама тоя вече беше прехвърлил мантинелата..."..Мисълта ми е, може да се е получила типичната ситуация-караш сравнително бързо и някой решава , че ще изпреварва, без да погледне назад...Малко странно ми изглежда как една 7ца (нали е 7ца??) може толкова лесно да излезе извън контрол, дори и при скорост над 200...
чесно казано изобщо не се учудвам и съм сигурен че хората който са се возили в микробуса не описват всичко подробно защото аз лично онзи ден пътувайки към бургас се убедих за какви глупаци става въпрос на пътя когато карайки с 200 на прав участък един пред мен реши че му е време да изпревари и не искам да ви обяснявам как съм спирал от 200 до 100 и то със джип, оказа се че някакъв селяк с Ц-класа дърпа каравана която е много по широка от мерцедеса и той задни огледала изобщо няма и си изкочи пред мен без дори да разбере че съм отзад...лично аз виждах как го удрям, незнам ако беше изкочил малко по-късно когато щях да бъда по близо до него

"My ambition....by the end of the day, to be the world champion" Colin McRae
Според мен отпускарските месеци - Юли и Август ще бъдат още по-критични! Дано да съм лош пророк, но наистина като се юрнат всички към морето и по Тракия ще става още по-зле.
Само мога да кажа: високи скорости (до 180, не повече!) - само при сух път, слаб трафик, добра настилка (в новите отсечки към Ст. Загора и Бургас) и ВИНАГИ САМ! Защото сигурно на всеки се е случвало да натисне газта понякога, но примерно аз не мога да си го позволя когато возя пътници!!
Бог да ги прости, ние обаче оставаме след тях...
Само мога да кажа: високи скорости (до 180, не повече!) - само при сух път, слаб трафик, добра настилка (в новите отсечки към Ст. Загора и Бургас) и ВИНАГИ САМ! Защото сигурно на всеки се е случвало да натисне газта понякога, но примерно аз не мога да си го позволя когато возя пътници!!
Бог да ги прости, ние обаче оставаме след тях...
21/02/08...speechless
- LeX
- Капетано
-
- Кара: '90 328i/6 '95 540i/6
снимките от тунинг форума
тук се вижда все още колата как гори
две тела...

тук се вижда все още колата как гори

две тела...

"My ambition....by the end of the day, to be the world champion" Colin McRae
LeX написа:mangini написа:Гледах репортажите по новините, дадоха интервю с мъж и жена, пътували в микробус, който се е опитал да изпревари, но бмв-то му е присвернало да се дръпне. Точно това казваха в интервюто-"аз тръгвам да задминавам, гледам зад мен някой ми присветка, веднага се дръпнах, ама тоя вече беше прехвърлил мантинелата..."..Мисълта ми е, може да се е получила типичната ситуация-караш сравнително бързо и някой решава , че ще изпреварва, без да погледне назад...Малко странно ми изглежда как една 7ца (нали е 7ца??) може толкова лесно да излезе извън контрол, дори и при скорост над 200...
чесно казано изобщо не се учудвам и съм сигурен че хората който са се возили в микробуса не описват всичко подробно защото аз лично онзи ден пътувайки към бургас се убедих за какви глупаци става въпрос на пътя когато карайки с 200 на прав участък един пред мен реши че му е време да изпревари и не искам да ви обяснявам как съм спирал от 200 до 100 и то със джип, оказа се че някакъв селяк с Ц-класа дърпа каравана която е много по широка от мерцедеса и той задни огледала изобщо няма и си изкочи пред мен без дори да разбере че съм отзад...лично аз виждах как го удрям, незнам ако беше изкочил малко по-късно когато щях да бъда по близо до негоиначе да ти кажа на теб понеже гледам се чудиш, карал съм Е38 по магистрала и не можеш да си представиш колко нестабилна е тази кола когато при 130км/ч и завъртиш волана наляво-надясно, кораба се лашка все едно е автобус повярвай ми. Жалко за загиналите хора, лека им пръст, и все пак, карайте леко защото никога не се знае какъв може да изкочи пред теб
A ти защо караш с 200? и не си ли правиш сметката че лява лента е за изпреварване а не за надбягване!?
Re: crash
KPETEH написа:
Шофьора едва ли е бил на тази възраст, която ти описваш. Колко пубери карат 750? Чичките са по газета
Тия след нас гледат тия пред нас... внимание чалга...
Мдам! Всеки ден ги гледам по улиците такива все в лъскави коли купени от я от тате я от мама я от свирки. Но, не мога да не призная че по принцип си прав. Ама донякъде. Я, погледни статистиката за възрастовата граница на всички участници в ПТП-та.
А, колкото до законите-недонсчета... нямам думи. Те западняците затова и казват "За кво да воюваме с Българите? Дайте им по една бърза кола и те сами ще се ликвидират". И са прави. Защото манталитета ни е на нивото на рогатия добитък без значение едър или рогат!!!
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
???
Пичове абе какви usery има във този форум не бил дигал над 160????,аве ти си за форума на жигула ве!!!!,и ми кара бмв??,нямал контрол над колата при 180?????? иди на един сервиз и си купи нови гуми!!!А колегата е много прав как да спреш от 200 като някакв циганин със шкода 120л се мъчи да изпреварва???? както ми се случи миналата седмица!!!Просто за някой коли трябват обходни патища просто НЕ СА ЗА МАГИСТРАЛАТА(то и тя една магистрала,еба си мизерното 4-то класно пътче!)!!!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!