ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
Модератор: Общи модератори
- Malik
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530d '09
Re: ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
Имам желание да пребоядисам покрива в черен цвят, а колата е сива. Ще трябва ли да се разправям с КАТ за документите или няма да ми правят проблем?
Мързяло ни да четем... Цитирай ми извадка от закона, в която ясно пише, че "през нощта пътните патрули имат/нямат право да застават на неосветени участъци от пътя" ... Нали точно това питам и заради това ти казвам, че в цитираното и пратеното от теб, това го няма...
Искам да попитам:
На дадено кръстовище знака "Стоп" е скрит от клоне и се вижда много трудно.
Ако не спреш на кръстовището и ти напишат акт, какъв и шанса ти, ако го обжалваш?
Ако не спреш на кръстовището и ти напишат акт, какъв и шанса ти, ако го обжалваш?
- Snoop
- младши ентусиаст
-
- Кара: засилен дизел
- Мечтае да кара: на Шаро поршето
- Детайли за колата: TOP!!! FULL!!! MPACK!!! Всички екстри за модела! :D :D :D
Аз имам едно питане за фолиото по таван/преден капак/заден капак.
Никъде в закона не видях нищо за % от колата, който се допуска да е в различен от упоменатия в талона цвят без да е задължително да се променя талона.
Има ли някакъв текст накъде в тоя закон или в правилниците за прилагането му(или както там се водят), който дава яснота по този въпрос?
Мерси.
Никъде в закона не видях нищо за % от колата, който се допуска да е в различен от упоменатия в талона цвят без да е задължително да се променя талона.
Има ли някакъв текст накъде в тоя закон или в правилниците за прилагането му(или както там се водят), който дава яснота по този въпрос?
Мерси.

Аз и ти сме луд-ни-ца...

аз имам два въпроса, които ме мъчат от край време
първия е свързан с това че по стечение на обстоятелствата имам да плащам 700 лв актове и съм на минус точки в синия талон който всащност е в кат, та мина една година от както сам си взел решенията за актовете , удачно ли е да изчакам още една година да мине давност, щото неми се налага да карам по принцип!
другият ми въпрос - преди време приятелката ми си продаде колата , всъщност без да склучва никви договори я даде с талоните на нейна приятелка уш на изплащане , обаче от няколко месеца мацката все забравя да даде вноската , кво следва по принцип може ли да се прехварли тази кола след като големия талон е в нея ако е решила да не плаща повече
и друг път съм търсил помощ от тук затова ви благодаря предварително
първия е свързан с това че по стечение на обстоятелствата имам да плащам 700 лв актове и съм на минус точки в синия талон който всащност е в кат, та мина една година от както сам си взел решенията за актовете , удачно ли е да изчакам още една година да мине давност, щото неми се налага да карам по принцип!
другият ми въпрос - преди време приятелката ми си продаде колата , всъщност без да склучва никви договори я даде с талоните на нейна приятелка уш на изплащане , обаче от няколко месеца мацката все забравя да даде вноската , кво следва по принцип може ли да се прехварли тази кола след като големия талон е в нея ако е решила да не плаща повече
и друг път съм търсил помощ от тук затова ви благодаря предварително

- ljubo72
- младши ентусиаст
-
- Кара: е65 750i
- Мечтае да кара: V12 но без притеснения
- Детайли за колата: N62B48
Club BMW написа:Чл. 165. (1) Определени от министъра на вътрешните работи служби:
1. контролират спазването на правилата за движение от всички участници в
движението и техническата изправност на движещите се по пътя пътни превозни средства,
като за целта служебните лица са длъжни при проверка да се обозначат ясно, осигурявайки необходимата видимост;
От този чл. 165 става ясно, че нямат право да се крият и да има момент на изненада! Логично е!
Или може би трябваше да изредят в закона зад кои видове храсти, блокове, коли и каквото си искаш още..., че нямат право да се крият![]()
Това за което пишеш е в този чл. 170 от ЗДвП, но той не изключва чл. 165 !
Ако ти си ченге и не те кефи е твой проблем!
Чл. 170. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., доп. - ДВ, бр. 85 от
2004 г.) Контролът по спазване на правилата за движение и на изискванията, определени от
закона и издадените въз основа на него нормативни актове, се осъществява от съответните
служби по тази глава. Същите налагат и предвидените в този закон наказания.
(3) При спиране на пътно превозно средство за проверка или за оказване на
съдействие служителят от органите за контрол подава своевременно ясен сигнал със стоп-
палка. През нощта сигналът за спиране може да бъде подаден и с описваща полукръг червена светлина. Униформен полицай може да спира пътните превозни средства и чрез подаване на сигнал само с ръка. Сигнал за спиране може да бъде подаден и от движещ се полицейски автомобил или мотоциклет.
колега ти май не ме разбираш или не искаш да ме разбереш.
значи ако всичко от по горе изложеното е наред при органите на реда с нищо не им се забранява да работят на ТЪМНО както и попита колегата ИСПАНЕЦА.и за това нека му отговоря аз- да колега на органите на реда било то дали са от КАТ или ООР или МЛ.ПИ или П.И. при по горе изложените аргументи ако са наред то имат право да работят на тъмни места и мисля с това да приключим,а това дали ми изнася на мен или на теб колега CLUB BMW по някакъв начин за работата на тъмно или дали съм ЧЕНГЕ или несъм е вече въпрос на друга гледна точка,която теб не те интересува,но отностно ЗДв.П. има един тълковник на почти всички членове в него но сме много,изключително много малко хората които го притежаваме, от който се ръководят съдийските ни състави.той е разработен специално за тях, да не си мислите че господата съдии са някакви богове и че всичко знаят.ето затова и ползват такава литература.но стига вече на тази тема.спокоен ден на всички
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
- didZ
- Потребител
-
- Кара: BMW E46 320D
Случая е следния: Карам си аз с бебето ми в неделя.. Като се вози и не мрънка доста бензин съм изхабил заради това
Та.. Спира ме патрул - следва пълна проверка. Оказва се че стикера ми за ГО е изтекъл предния ден. На мен ми стана малко тъпо защото предвидливо си бях платил вноската още месец по-рано, но друг полицай ми каза да не слагам новия стикер докато не е изтекъл стария. И се получи така, че имах стикер от месец.. Но при документите а не на стъклото. Помислих, че полицаят няма да каже нищо, но се оказа голям проблем. написа фиш. като видях цената 50лв!! отказах да го подпиша. Написа акт а аз възражение с обяснение. После ходих в кат - оказа се че ако съм бил казал че съм я забравил, акта става 10лв но щом имам а не съм залепил твърдо 50!! Сега на всичкото отгоре където и да ме спрат (много ги спират тия баварци брейй..
) давам акта вместо талона виждат че съм писал възражение и се заяждат още повече. Въпроса ми е мога ли да направя нещо? Акта още е валиден. Ако искам да се преразгледа в съда и той не падне (което сигурно няма как да стане щото нали е законосъобразен ужас) аз ли ще заплатя таксите и въобще как стои този въпрос.
Със здраве!

Със здраве!

-Как говориш, след като нямаш мозък?- попита Дороти. -Не знам-каза Плашилото-но тези,които нямат мозък,много обичат да говорят.
- ljubo72
- младши ентусиаст
-
[quote="didZ"]Случая е следния: Карам си аз с бебето ми в неделя.. Като се вози и не мрънка доста бензин съм изхабил заради това
Та.. Спира ме патрул - следва пълна проверка. Оказва се че стикера ми за ГО е изтекъл предния ден. На мен ми стана малко тъпо защото предвидливо си бях платил вноската още месец по-рано, но друг полицай ми каза да не слагам новия стикер докато не е изтекъл стария. И се получи така, че имах стикер от месец.. Но при документите а не на стъклото. Помислих, че полицаят няма да каже нищо, но се оказа голям проблем. написа фиш. като видях цената 50лв!! отказах да го подпиша. Написа акт а аз възражение с обяснение. После ходих в кат - оказа се че ако съм бил казал че съм я забравил, акта става 10лв но щом имам а не съм залепил твърдо 50!! Сега на всичкото отгоре където и да ме спрат (много ги спират тия баварци брейй..
) давам акта вместо талона виждат че съм писал възражение и се заяждат още повече. Въпроса ми е мога ли да направя нещо? Акта още е валиден. Ако искам да се преразгледа в съда и той не падне (което сигурно няма как да стане щото нали е законосъобразен ужас) аз ли ще заплатя таксите и въобще как стои този въпрос.
Със здраве!
[/quote
колега като излезе Н.П. има6 7 дни да го обжалжаш по реда.ти си помисли дали си струва,за 50 лв едва ли ще се навият да го гледат

Със здраве!

колега като излезе Н.П. има6 7 дни да го обжалжаш по реда.ти си помисли дали си струва,за 50 лв едва ли ще се навият да го гледат
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
- didZ
- Потребител
-
ljubo72, това по никакъв начин не отговаря на въпроса ми, още по-малко помага. Благодаря все пак.
-Как говориш, след като нямаш мозък?- попита Дороти. -Не знам-каза Плашилото-но тези,които нямат мозък,много обичат да говорят.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
didZ написа:Случая е следния: Карам си аз с бебето ми в неделя.. Като се вози и не мрънка доста бензин съм изхабил заради товаТа.. Спира ме патрул - следва пълна проверка. Оказва се че стикера ми за ГО е изтекъл предния ден. На мен ми стана малко тъпо защото предвидливо си бях платил вноската още месец по-рано, но друг полицай ми каза да не слагам новия стикер докато не е изтекъл стария. И се получи така, че имах стикер от месец.. Но при документите а не на стъклото. Помислих, че полицаят няма да каже нищо, но се оказа голям проблем. написа фиш. като видях цената 50лв!! отказах да го подпиша. Написа акт а аз възражение с обяснение. После ходих в кат - оказа се че ако съм бил казал че съм я забравил, акта става 10лв но щом имам а не съм залепил твърдо 50!! Сега на всичкото отгоре където и да ме спрат (много ги спират тия баварци брейй..
Със здраве!
Ако застраховката ти е на вноски .. както в твоя случай - имаш 7 дена гратисен период да я подновиш

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- Snoop
- младши ентусиаст
-
- Кара: засилен дизел
- Мечтае да кара: на Шаро поршето
- Детайли за колата: TOP!!! FULL!!! MPACK!!! Всички екстри за модела! :D :D :D
kiki-t написа:Искам да попитам:
Снимай го и отиди при обжалването със снимката...принципно в такъв случай дори можеш да заведеш дело я срещу общината я срещу Кат незнам срещу кой точно...
didZ написа:Случая е следния: Карам си аз с бебето ми в неделя.. Като се вози и не мрънка доста бензин съм изхабил заради товаТа.. Спира ме патрул - следва пълна проверка. Оказва се че стикера ми за ГО е изтекъл предния ден. На мен ми стана малко тъпо защото предвидливо си бях платил вноската още месец по-рано, но друг полицай ми каза да не слагам новия стикер докато не е изтекъл стария. И се получи така, че имах стикер от месец.. Но при документите а не на стъклото. Помислих, че полицаят няма да каже нищо, но се оказа голям проблем. написа фиш. като видях цената 50лв!! отказах да го подпиша. Написа акт а аз възражение с обяснение. После ходих в кат - оказа се че ако съм бил казал че съм я забравил, акта става 10лв но щом имам а не съм залепил твърдо 50!! Сега на всичкото отгоре където и да ме спрат (много ги спират тия баварци брейй..
Със здраве!
Ако не се лъжа имаш право месец след като е изтекла ГО да отидеш, да я подновиш и след това в КАТ ти отпада акта....демек имаш гратисен период...
- didZ
- Потребител
-
Значи в книжката на полицая пише, че нямам право да карам с изтекъл стикер. Полицая ми е писал акта законно. Въпроса е мога ли да обжалвам, прав ли съм в случая и дали ще ми излезе скъпо.
- ljubo72
- младши ентусиаст
-
kiki-t написа:Искам да попитам:
колега всичко което е по различно от цвета на колата по талон не се изразява в процентно отношение и изисква смяна на талона с новите допълнения,като се правят и допълнителни снимки ако лепенето на фолио е с надписи ,като в промените на талона ще пише какъв е основния цвят на МПСто с надписи.поздрави и не се притеснявай,става бързо