Новия брой на Top Gear или Бил Томас е идиот

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Новия брой на Top Gear или Бил Томас е идиот

Мнение от DawnBreaks » 05 Яну 2008, 21:26

Часът е малко след 8, разглеждам новия брой на списание Top Gear. О чудо! Има тест М3 срещу С63. Явно след добрия репортаж от предаването (M3 vs. C63 AMG vs. RS4), където и тримата водещи бяха единодушни в края на теста, че М3 е най-добрата от 3-те. Дори Кларксън, който е нещо като Саймън Коуел (Simon Cowell) при автомобилите нарече М3 - masterpiece (шедьовър). След това силно признание от екипа на големи професионалисти мислех, че статията в списанието все някак се доближава до начина по който показаха нещата в предаването. Да ама не. Там уважаеми колеги пише, цитирам "Двигателят на Merc достига максималната си мощност при 6800 об./мин, оставяйки М3 да реве безумно до стратосферичните 8300 оборота...Механичната скоростна кутия е бърза и прецизна, но е малко демоде...".
В заключение пише, че може би едва ли не, когато излезе М3 Седан с пера зад волана, тогава нещата можели да се променят. С63 засенчвал М3. С малко.
За теста Cayman vs. M3 няма смисъл да пиша заключението, може би сами се досещате.

Някак си не върви според мен да има такова разминаване между предаването и списанието. Може би взимам нещата твърде сериозно, но определено ме заболя.
Изображение
J.Clarkson за C63 AMG, M3 и RS4 написа:The Mercedes and the Audi are copies, they are very good copies, brilliant copies...but they are copies nevertheless.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cobrata_m3 » 05 Яну 2008, 21:52

аз го прочетох докато бях в кенефа и се насрах от яд ебахти простотията ...

Потребител
Аватар

Мнение от DawnBreaks » 05 Яну 2008, 22:32

Колкото до Cayman S vs. M3 теста... Кайман-а бил по-бърз на пистата....
Cut the bull shit! М3 е с 20 секунди по-бърз на Ринга. Не знам тяхната писта каква е, явно не е тази на която тества Stig.
Изображение
J.Clarkson за C63 AMG, M3 и RS4 написа:The Mercedes and the Audi are copies, they are very good copies, brilliant copies...but they are copies nevertheless.

...и то хидравличен :)
Аватар
Кара: джата
Мечтае да кара: на Ринга
Детайли за колата: Двете 2и2ки

Мнение от krika » 05 Яну 2008, 22:54

cobrata_m3 написа: бях в кенефа и се насрах от яд, ебахти простотията ...
:mhihi: бахахаха :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Мнение от 100imenov » 05 Яну 2008, 23:01

Не знам тяхната писта каква е
сигорно има дефект в настилката :mhihi:

автомобилен поклонник
Аватар

Re: Новия брой на Top Gear или Бил Томас е идиот

Мнение от Turturelo » 06 Яну 2008, 10:17

DawnBreaks написа:Някак си не върви според мен да има такова разминаване между предаването и списанието. Може би взимам нещата твърде сериозно, но определено ме заболя.

Може, защото е писано от различни хора, а както знаеш "по мирис и цвет - друзя нет". Явно Бил Томас има друг вкус ...
M3 се представя за 4-ти път в списанието, като оценките до момента са били положителни. Имаше го на о-в Ман и два пъти имаше рецензии от британския и българския екип.
Карал съм всички директни конкуренти - 911, RS4 и CLK63 и смело мога да заявя, че М3-ката е по-добра. Не съм карал C63, затова ще се въздържа от коментар, но също не съм съгласен с виждането на г-н Томас.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 06 Яну 2008, 12:08

Ами аз понеже много обичам цифрите : на Ринга - БМВ М3 - 8:05 вс Кайман С - 8:25 :idea:
Имаше и тест на аутобилд , който вкл. 15тина коли и резултатите на пистата бяха : БМВ М3 - 1.35,05
Кайман С 1.37,55
Субару Импреса ВРХ СТИ 1:39,61 (мноооого,съмнително:)
АУДИ Р8 - 1:33,46 ,
Ауди РС4 кабрио - 1:40,63
СЛ 65 АМГ - 1:37,06 :))))))))))))))))))))))))))))))
Порше ГТ3 РС - 1:31,20
Пиша тези времен за да добием представа къде , горе-долу е М3ката.Думите са излишни.

Потребител
Аватар

Мнение от DawnBreaks » 06 Яну 2008, 15:45

Nordschleife е истината:

8:04 --- 153.22 km/h -- Audi R8, 420 PS/1595 kg
8:05 --- 152.91 km/h -- BMW M3, 420 PS/1608 kg

Не знам какъв е тоя тест на АутоБилд, аз тия сухари не мога да ги чета просто.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 2advanced » 06 Яну 2008, 16:41

За това чета само Ауто Билд и само гледам, а не чета Top Gear :mhihi: :mhihi:
Проблемът на жените с паркирането идва от това, че непрекъснато ги лъжат колко точно са 20см
YNWA
Planet Club Addict
Jeremy Clarkson for BMW M3: ABSOLUTE MASTERPIECE 24/12/2007
Мишу написа:...ма на бела капа се отчитам :mhihi:
:mhihi:
Чакаме отговора на ДЗВЕР-а. Он е компетентен по всички въпроси - от земетресенията и дисекцията на млечната жлеза, до НПК и тям подобни юридически въпроси

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 06 Яну 2008, 17:06

DawnBreaks написа:Nordschleife е истината:

8:04 --- 153.22 km/h -- Audi R8, 420 PS/1595 kg
8:05 --- 152.91 km/h -- BMW M3, 420 PS/1608 kg

Не знам какъв е тоя тест на АутоБилд, аз тия сухари не мога да ги чета просто.

Аз пък мога да ти гарантирам , че това време ще бъде подобрено и то с доста секунди ! То и СЛРа в началото беше записал 7:52 , пък после го свалиха на 7:40 . За Р8 нещо от сорта 7:58-9 е нормално и със сигурност ще има нещо такова в скоро време. А това за немските списания колко са скучни и сухи ми е писанло да го слушам и то най-вече от фенове на Топ Гиър.Само защото някакви англичани са решили да обръщат предаване за автомобили на ЦИРК,не означава че истинската автомобилна жърналистика е сухарска :!: Да ме извиняват феновет на Кларксон , но ми е супер тъпо да гледам как един циркаджия въстановява Ролс Ройс , за да го паркира в басейн.Ами тъпо е , не е оригинално.А относно аутобилд-само виж колко от рекордите на Ринга , са дело на ауто билд екипа.И като пишат нещо , значи вероятността да е вярно е мнооого голяма,а не както на някой други места - Истината,само истината или 30% от нея . Просто хорат си служат със цифри и са адски добри в това.Отделно да не говорим , че изобщо не са толкова сухарски , колкото ги изкарваме.Който ги чете знае за какво говоря.

Phantom of the streets
Аватар
Кара: E46 M3

Re: Новия брой на Top Gear или Бил Томас е идиот

Мнение от kolega » 06 Яну 2008, 23:02

DawnBreaks написа: "Двигателят на Merc достига максималната си мощност при 6800 об./мин, оставяйки М3 да реве безумно до стратосферичните 8300 оборота....

добре ли е? :weed:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Bustter » 06 Яну 2008, 23:35

Адски не ми пука този г-н какво е написал, факт е че М3ката е уникална! Незнам но дори и аз които симпатизирам на другат марка харесвам тази 3ка (освен тъпата гърбица)... Очаквам сега новият CLK да видим какво ще покаже и седана на М3 каде ще се нареди... А какви са времената на М3ката и Це63ката на ринга?

Bustter

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Tech0 » 07 Яну 2008, 0:55

AutoBuild е собственост на VW Group. (индиректно) Повече не коментирам каквото и да било оттук натам.

P.S. М3 > all ;)
БМВ е религия чада мои ,споменаването на Марката до марки като фиат и др кокошарници е обидно ! карайте си там недозавиващите балонообразни бавнооборотни автомобилчета чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 фиата

I ride across town on my black boomer
‘Cause I’ve got a black boomer, it is always with me
‘Cause I’ve got a black boomer, fast and wild
‘Cause I’ve got a black boomer, such a lively boomer
Take seat, don’t hesitate girl, let’s go for a ride

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 07 Яну 2008, 1:12

Колеги и аз купих това списание и така както си го четях с интерес,като завърших с първия тест срещу Мерцедеса щях да сритам котката от нерви а тя си дремеше до мен ...

Тази "фирма" Топ Гиър ми падна в очите, те нямат последователност ...
При положение,че в предаването на живо се видя коя кола колко струва ,после четивото само показа колко са жалки на моменти тези хора от острова :mhihi:

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 316, е36 328, ф30 335, ф32 428
Мечтае да кара: и да му е спокойно

Мнение от Babuna » 07 Яну 2008, 1:35

Вярно, факт е, че са супер непоследователни и редовно пишат глупости.

Но телевизионното им предаване - за мен то е наслада, в онзи епизод, когато търсега най-добрия път, карайки Gallardo Superleggera, GT3 RS и пистов Vantage V8 - не знам, настръхнах многократно.

И много други такива моменти е имало през различните сезони.

Просто това предаване като сценарий, режисура, заснемане и дори актьорска игра на тримата водещи е на световно ниво... и като видя някоя нелепа българска глупост :uups: . Но качеството на тукашната продукция е логично следствие от действителността наоколо, нямаме право да виним никого. Просто става въпрос основно за пари и умения, който няма как да се появят свише.

За мен най-доброто автомобилно БГ списание си остава "Вираж".
CCFL и LED ангелски очи, М пакети за е36/е39/е46/е60/е61/е90/е91/е93/е93/f10/f30/x5 спортни окачвания, спортни генерации, колектори и много други!
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88

Следваща

Назад към Основен Форум