Спешно...

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Спешно...

Мнение от SILVERSIX » 29 Апр 2003, 21:37

Искам да ви питам:най вероятно ще заминавам за Италия,та имате ли впечетления за колите там.Някой купувал ли си е BMW от там и в какво състояние е било.Чувам много спорни неща.Едни ми казват че съм луд да си взема кола от там,а други че ще си намеря по-евтино от Германия дори и с повече екстри.То сигурно не случайно може да се вземе евтино от там ама чак такива мърлячи не вярвам да са тези италянци.Ако знаете нещо моля кажете и в кой град е най-добре да отида.
"КОГАТО ДРУГИТЕ ЗАПОЧВАХА ДА ПРАВЯТ КОЛИ,НИЕ ВЕЧЕ СТРОЯХМЕ САМОЛЕТИ"

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 30 Апр 2003, 8:13

Общото мнение е, че италианците карат много (км), а поддържат малко! И повечето автомобили пристигнали от там са с взет акъл... Но това е общо разпространеното мнение... Далеч съм от мисълта, че неможеш да намериш и хора в Германия, които да следват същата максима! Иначе автомобилите са по-евтини (може би заради състоянието си) и почти всички са с климатик, което за мен е най-съдържателната екстра в един автомобил.

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 30 Апр 2003, 8:40

Ще ти кажа само думите на 20г момиче след посещението на Италия каза ми следното:"Кола от южна Италия няма да си купя никога" Имай предвид че тя нищо не разбира от коли :wink:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

Компактен
Аватар

Мнение от quixzole » 30 Апр 2003, 8:47

Аз купих БМВ от Италия.......а и предната ми кола беше от там.......съдейки по двете коли ти каязвам че това за "италянките" са глупости :roll:
Изображение Изображение Изображение Изображение

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 30 Апр 2003, 10:22

Абе наистина чувам много спорни неща от там, ОБАЧЕ аз съм на мнение че навсякъде има и трошляци и хубави коли, стига да разбираш от тях, да знаеш какво искаш и разбира се да имаш известна доза късмет. Иначе лично аз мисля че в БГ се 95 % от колите които се вкарват са повече от съмнителни, както и хората, които ги внасят. Така че най-добрия вариант е да я вземеш лично ти от собственик не от авто-къща, така най добре можеш да прецениш всичко :)
Успех и дано да се върнеш с колата която искаш :)

Потребител
Аватар

Мнение от SILVERSIX » 30 Апр 2003, 11:26

Ще пътувам до Милано,така че колата ще я взема от там най-вероятно.Там хората са доста богати така че се надявам да си подържат добре автомобилите.Мерси за съветите.
П.С. madpetio това момиче за което говориш в кой град е била?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Toyota Celica

Мнение от Ich0 » 30 Апр 2003, 11:33

Навремето като ние си купувахме кола много се чудехме дали да ходим до Италия или Германия. Имам братовчед в Италия и му бяхме заръчали да търси, обаче след известно време ни звънна и каза, че много трудно се намират коли за продан директно от собственика. Повечето са по автокъщи, където се оправя ако има нещо не наред (е, има и изкючения, когато става обратното) и колата се продава на малко по-висока цена. Също незнам дали си запознат с процеса по връщане обратно в милата родина. Когато ние с баща ми се интересувахме се оказа, че номерата със застраховките от Италия са много скъпи - говореха ни за цени около 400 евро ??! (хубаво е да провериш отново, защото моята информация не е най-свежа). Абе честно казано след моето "преживяване" мисля, че най-добрия вариант е да се докара колата на автовоз или да се качи на колесар...дори и да има някаква повреда ще си я отстраниш у дома, а другия вариант с неприятности на "чужда територия" никак няма да ти е приятен. Но, ако си сигурен, че колата си заслужава - взимаш и настъпваш към България. Също да те посъветвам НИКОГА не се доверявай на някой, който уж ти е търсил кола, намерил е и твърди, че е страхотна и само остава да идеш да я вземеш....още по-лошо ако е платена вече и ти я видиш и има "малки" проблеми....Просто не искам да си спомням за чувството да кисне човек из разни сервизи по чужбина, дето незнаеш никой какъв е и що е....а пък за непредвидени разходи...Предполагам на теб няма да ти се налага да я гледа и да ти я избира друг човек щом си заминаваш сам, така че дано да нямаш никакви проблеми. Абе общо взето купуването на коли втора (или незнайно коя) ръка си е чист късмет !
Успех !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivan » 30 Апр 2003, 20:19

ходил съм в Италия. за южна - от там нищо друго освен лимони не бих си купил! за централна към северна (от Рим нагоре) нещата лека полека се променят. аз моята кола я купих италианска почти на сляпо. човек ми я описа, аз му казах, че ако е истина и няма проблеми ще я взема. той я докара без да я капарирам, а аз след бърза консултация в Дару и някои резерви я купих. и нямам абсолютно никакви оплаквания! мисля че последната регистрация на колата ми е била някъде около Форли (близо до Болоня).
та за северноиталианските коли всичко си е до късмет, което важи за Германия, Франция, Холандия или друга западноевропейска страна, където колите по принцип се поддържат добре, но и там има издухани машини. това последното е в много силна зависимост от пола и възрастта на притежателя на возилото :D :D
"Око за око, и скоро целият свят ще бъде сляп." - Махатма Ганди

Потребител
Аватар

Мнение от SILVERSIX » 30 Апр 2003, 20:45

Не знам момчета,трябва да проуча нещата за тия застраховки щото колегата Ich0 нещо ме стресна с тия 400 евро.Аз колата ще я докарвам на автовоз,ще ми кажете ли дали тогава е необходима тази застраховка.Абе не е страшно аз отивам на екскурзия така че и да не харесам кола не е болка за умиране :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 01 Май 2003, 0:49

Едното ми BMW е от Италия.Не мога да кажа че е пазена кола.По окачването и мотора няма забелжки.Вид НЯМА нито от вън(навсякаде е жулната) а вътре все едно е карана от циганин.Това за застраховката не ти трябва ако е с автовоз.Ако е на ход излиза много скъпо.Искаха ми 550 евро за нотариус.Колата е от Милано.Абе всичко си е до човека.А иначе колата си е с ел.пакет+клима.Ти си реши,щом си решил да ходиш там на место ще си прецениш.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

...

Мнение от hell's angel » 01 Май 2003, 1:14

Братле, вземи си 320is Е30(поне в италия трябва да ги има :wink: ) и не му мисли вярвам можеш да си избираш кола ако не друг въпрос навсякаде ще те прекарат така че........................готина кола можеш да си вземеш навсякъде стига да я намериш :wink:

Потребител
Аватар

Мнение от SILVERSIX » 01 Май 2003, 15:08

320is-192к.с. мисля че беше,готина колица ама ебати акциза ще платя,тя златна ще ми излезе,а и не ме влекат тия мощни мотори за всекидневна кола.Спрял съм се на 320 е36 или ако не намеря читава,то 520 е34.

Потребител
Аватар

Мнение от Vanquish_V12 » 01 Май 2003, 21:24

пич ако имаш парите-съветвам те копуваи колата от тук.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TheDrill » 01 Май 2003, 23:03

Що не си купиш от тук нещо?
Наи-добрия ми прятел ходи до Сф пред 2 дена ,да бартероса една Астра Дизел 99г ,за едно БМВ -Е36 -320 купе
климатроници,кожи....ужасна кола!!!
Има го в мобиле.бг ,тъмно син с изрисуван капак.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E92 Lci N55 /CBR 1100 XX/S1000RR

Мнение от Mitiracing » 02 Май 2003, 0:46

V Pleven ima edna M3 90god. evo3 i 4oveka go dava na xubavi pari i e perfektno :roll:

Следваща

Назад към Основен Форум