Всеки да помага според възможностите си
Модератор: Общи модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Mr Charger
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: метро
- Мечтае да кара: M Power Electrified
Всеки да помага според възможностите си
Във връзка с предстоящото събрание на Управителния съвет на клуба и спорът между Dimitar и Fast-and -Furios в "Недоумение", кой какво давал за клуба и как някои ползвали форума безплатно без да правят нищо предлагам следното:
Да се въведат различни категории членство в БМВ клуб България. По причина, че феновете са с различни финансови възможности. Например: членовете дето си дават по 60 лв. годишно да си ползват всички привилегии, да могат да гласуват за управителни органи и т.н.
Но да има и по евтино членство-24 лева годишно. Тия дето си го плащат да имат членски карти, различни от другите, да могат да влизат във форума и други работи. Всичко може да се измисли.
Идеята е всеки да помага според възможностите си. Всеки може да даде по два лева на месец например. Не е много, но малко, по малко се събират.
Аз мога да давам по два лева на месец, но пет не.
Пък може и подоходно да се направи, дето ще бъде най-справедливо, да речем процент от дохода да ти е членския внос.
На това няма да се навият много ама все пак предлагам.
Да се въведат различни категории членство в БМВ клуб България. По причина, че феновете са с различни финансови възможности. Например: членовете дето си дават по 60 лв. годишно да си ползват всички привилегии, да могат да гласуват за управителни органи и т.н.
Но да има и по евтино членство-24 лева годишно. Тия дето си го плащат да имат членски карти, различни от другите, да могат да влизат във форума и други работи. Всичко може да се измисли.
Идеята е всеки да помага според възможностите си. Всеки може да даде по два лева на месец например. Не е много, но малко, по малко се събират.
Аз мога да давам по два лева на месец, но пет не.

Пък може и подоходно да се направи, дето ще бъде най-справедливо, да речем процент от дохода да ти е членския внос.
На това няма да се навият много ама все пак предлагам.

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Леле, така ще дублираме държавната администрация
Нещо не ми звучи сериозно да си получлен - или си или не си! А защо ти е да членуваш в клуба като не искаш да участваш в дейността и управлението му
Това с процента от дохода просто няма да стане, не сме данъчна администрация
Защо да се усложняват прости и ясни неща...
След като форума вече е на клуба, той може да го затвори за не-членове.
Говоря принципно. Не мисля,че е добро решение, нито за клуба, нито за ентусиазма. Но все пак е възможно, ако така преценят хората, които поддържат форума с членския си внос. 

Never mistake motion for action...
Всеки един си има глава на раменете и сам решава дали да стане член на клуб или не. Някак си не става (според мене де) положението да е ни риба ни рак. Наполовина членски внос какво трябва да означава - 5% отстъпки? Смешно! Да нямаш право на глас при взимането на решенията? Е, как да стане това като всеки тук изказва мнения относно организацията и работата УС и КС на клуба. Значи аз съм примерно полу-член на клуба, давам ги тези 24 лева на година и в края на краищата нямам никакви привилегии ли? Че тогава за кво да ги давам тези пари? За едната членска карта?
В края на краищата има ентусиасти които не са членове на клуба, а вършат повече работа от мен, да речем, който съм член а ползата от мен е равна на нула. Не заради друго, а просто защото не съм експерт в много области и не върви да изказвам мнение. Ако нещо не ми е ясно питам. На сбирките ходя все по-рядко защото си имам лични проблеми. Но въпреки всичко ще си ги плащам тия 5 лева на месец и няма да мрънкам, защото знам че тези пари не отиват за ядене и пиене на някой си а са за развитието на клуба.
Пък и 5 лева е смешна сума в наши дни когато лева се обезценява непрекъснато.
Това си е лично мое мнение и не ангажирам никой с него.
В края на краищата има ентусиасти които не са членове на клуба, а вършат повече работа от мен, да речем, който съм член а ползата от мен е равна на нула. Не заради друго, а просто защото не съм експерт в много области и не върви да изказвам мнение. Ако нещо не ми е ясно питам. На сбирките ходя все по-рядко защото си имам лични проблеми. Но въпреки всичко ще си ги плащам тия 5 лева на месец и няма да мрънкам, защото знам че тези пари не отиват за ядене и пиене на някой си а са за развитието на клуба.
Пък и 5 лева е смешна сума в наши дни когато лева се обезценява непрекъснато.
Това си е лично мое мнение и не ангажирам никой с него.
Последна промяна rado_rf на 14 Юли 2004, 22:16, променена общо 1 път
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
- Dimitar
- старши ентусиаст
-
Абе пич, аз на жена ми неказвам колко пари печеля - ти искаш на други хора
. Това в рамките на шегата. Rado_rf е прав всеки си решава сам какви са му нуждите и желанията. 5 лв. са 3 кутии цигари или 4 бири. - мисълта ми е, че почти всички хора в тоя форум ползват - интернет, компютър и автомобил - все неща, дето поне в България не са от жизненоважна необходимост, т.е. би трябвало да могат да жертват 5 лв. на месец за членски внос. Въпроса въобще небеше в това форума да става платен или пък да се мисли някакво редуциране на членския внос за различни типове членове. Тоя клуб си има устав, т.е. някакви правила, които трябва да се спазват. Идеята е единствено да се опрости процедурата по приемането на нови членове, защото поне аз мисля, че в нашия случай количествените натрупвания би трябвало да доведат до качествени изменения, т.е. - повече събрани средства за най-различни нужди и за по-добро развитие на клуба, повече хора, които да могат да се занимават с различни неща и т.н. и т.н.

- Mr Charger
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: метро
- Мечтае да кара: M Power Electrified
...
Момчета аз просто се опитвам да давам идеи, да бъда полезен по някакъв начин.
Иначе е най-лесно да си мълчиш и да оставяш другите да решават проблемите, но не съм свикнал така.
Тоест: иска ми се да помогна с нещо, за да може този изключителен форум да продължи да съществува и аз да имам достъп до него.
Лично на мен форумът ми е от голяма полза, не само за автомобилните въпроси, а и за нещата от живота.

Тоест: иска ми се да помогна с нещо, за да може този изключителен форум да продължи да съществува и аз да имам достъп до него.
Лично на мен форумът ми е от голяма полза, не само за автомобилните въпроси, а и за нещата от живота.
ако искаш форума да го има (каквото е и моето желание м/у другото)- най-полезното което можеш да направиш за момента е да се позаинтересуваш от админите дали може да помогнеш със пари за закупуването на нов хост (компютър) на които да върви сайта. сигурен съм че парите на касата няма да стигнат и ще трябват помощи...
случайна мисъл
случайна мисъл

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ZealoT
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330i
alx написа:закупуването на нов хост (компютър) на които да върви сайта. сигурен съм че парите на касата няма да стигнат и ще трябват помощи...
случайна мисъл
хмммм
интересно.... и какъв хост (комп) трябва да се купи... аз ползвам дилърски отстъпки в доста комп фирми и може да помогна:))
2 Hard 4 You
Аз съм навита да плащам колкото трябва само и само форума да го има защото за някои той е важна част от ежедневието.Само не разбрах каква е разликата от тва да си член и получлен и как се разпределя това.И какво се има предвит с това "форума вече е на клуба" -едни пишат член на клуба ,други член на форума -каква е разликата?И каде се плащат тия вноски?

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
смисьл никога няма,макар и за софиянци...ама ко значение има от де си.

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
хм
това е меко казано... гадно!
твърдо съм против да се прави клуба (тоя в интернет дето е) платен.. твсе пак в началната страница пише "сайт за българските БМВ ентусиасти" а не "платен сайт на българските БМВ ентусиасти" примерно... всмисъл че ако трябва да се дават по 5лв месечно хората ще се разделят ня няколко групи: такива които мога да си го позволят, такива които не могат, а тия дето могат вече на такива дето искат и на такива дето не искат...
та тия дето не могат да си го позволят директно падат в канала... такива фенове има... може би дори и не са малко... и по тоя начи се създава деление на платежно способни и неспособни...
това е все едно Бритни Спиърс да каже "всеки мой фен да ми плати ** долара щото ми е фен... останалите да се откажат от това твърдение" не е правилно просто.... иначе нека тия които плащат да си имат някакви привилегии задължения и т.н. а другите си остават просто фенове които искат да са максимално близко до нещата и да черпят информация от форума...
твърдо съм против да се прави клуба (тоя в интернет дето е) платен.. твсе пак в началната страница пише "сайт за българските БМВ ентусиасти" а не "платен сайт на българските БМВ ентусиасти" примерно... всмисъл че ако трябва да се дават по 5лв месечно хората ще се разделят ня няколко групи: такива които мога да си го позволят, такива които не могат, а тия дето могат вече на такива дето искат и на такива дето не искат...
та тия дето не могат да си го позволят директно падат в канала... такива фенове има... може би дори и не са малко... и по тоя начи се създава деление на платежно способни и неспособни...
това е все едно Бритни Спиърс да каже "всеки мой фен да ми плати ** долара щото ми е фен... останалите да се откажат от това твърдение" не е правилно просто.... иначе нека тия които плащат да си имат някакви привилегии задължения и т.н. а другите си остават просто фенове които искат да са максимално близко до нещата и да черпят информация от форума...
Да де, ама пише и ОФИЦИАЛЕН ФОРУМ.
Вие четете ли бре хора
Пък и ще ни сравняват с Бръкни Спръст. Чекай малко бе къв си ти що си? Кой си ТИ та да ни даваш съвети? Пиеш ли, пушиш ли, по жени ходиш ли? 5 лева къде не са отишли? За да публикуваш това мнение колко плащаш на месец или за час?
Гледайте реално на нещата бе хора. Питате какво ви е дал клуба ли?
Ще си позволя да цитирам един от членовете на клуба - DrivinGGod - не питайте какво ви е дал клуба, а какво вие сте дали на него!
С други думи - за да получиш, първо трябва да дадеш
Вие четете ли бре хора

Пък и ще ни сравняват с Бръкни Спръст. Чекай малко бе къв си ти що си? Кой си ТИ та да ни даваш съвети? Пиеш ли, пушиш ли, по жени ходиш ли? 5 лева къде не са отишли? За да публикуваш това мнение колко плащаш на месец или за час?
Гледайте реално на нещата бе хора. Питате какво ви е дал клуба ли?
Ще си позволя да цитирам един от членовете на клуба - DrivinGGod - не питайте какво ви е дал клуба, а какво вие сте дали на него!
С други думи - за да получиш, първо трябва да дадеш

- ZealoT
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330i
според мен 5 лева на месец са нищожна сума с оглед на нещата които може да научи човек тука... като гледам всеки който е имал проблем и е сподел тука поне 5 души веднага без да искат нищо в замяна се опитват да му помогнат!
да не говорим за техническата информация и любопитните факти изнесени тук....
а и доколкото разбрах всеки член получава достъп и до скрития форум....
да не говорим за техническата информация и любопитните факти изнесени тук....
а и доколкото разбрах всеки член получава достъп и до скрития форум....
2 Hard 4 You
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2