отивам в Германия има ли смисъл да търся

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

отивам в Германия има ли смисъл да търся

Мнение от sasho » 05 Авг 2004, 12:22

е казвайте
как е изгодно да я взимам от там или от тук
в Мюнхен дали ще има някоя по така Е36 318

speed_666
Аватар

Мнение от speed_666 » 05 Авг 2004, 13:33

Смятам че оттам при всички положения е по-добре. Може би ще излезе малко по-скъпо но със сигурност ще е в по-добро състояние от това което ще намериш тук да се продава а и вероятно километража няма да се е върнал със 100-ина хиляди км назад :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 05 Авг 2004, 13:34

скачай направо на 320 :roll:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 05 Авг 2004, 14:45

ще платиш доста повече,а колкото дали ще е по-здрава ,това зависи каква си намериш(може и да е трошка ,може и да е доста добра.....)
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 05 Авг 2004, 19:44

Аз лично смятам,че е по-добре да си вземеш колата от тук. Можеш да ходиш, да гледаш, автосервиза ти е под носа и т.н. Там гледаш на място, даваш парите и тръгваш - после си сам 2 хил. километра и се оправяш както можеш. А на стара кола скрити дефекти винаги могат да изскочат. А немците отдавна и те са се научили да правят номерата с връщането на километража и други джамбазки трикове. Да не говорим каква е разправията с документите... Но ако разбираш от коли, знаеш езика и искаш нещо по-специфично, по-добре е да си го избереш от там. Ако просто искаш редово БМВ 318 - тук има колкото искаш, и от Германия и от Италия, и може да намериш в добро състояние. Успех! И да се похвалиш... :roll:
Never mistake motion for action...

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 05 Авг 2004, 22:24

Lion написа:Аз лично смятам,че е по-добре да си вземеш колата от тук. Можеш да ходиш, да гледаш, автосервиза ти е под носа и т.н. Там гледаш на място, даваш парите и тръгваш - после си сам 2 хил. километра и се оправяш както можеш. А на стара кола скрити дефекти винаги могат да изскочат. А немците отдавна и те са се научили да правят номерата с връщането на километража и други джамбазки трикове. Да не говорим каква е разправията с документите... Но ако разбираш от коли, знаеш езика и искаш нещо по-специфично, по-добре е да си го избереш от там. Ако просто искаш редово БМВ 318 - тук има колкото искаш, и от Германия и от Италия, и може да намериш в добро състояние. Успех! И да се похвалиш... :roll:

послушай колегата ... ако нямаш познат който да те развежда и ако не знаеш езика ... ще си похарчиш парите само от обикаляне по къщите ... ако незнаеш нафтата от днес е 99 centa (2 ЛЕВА!!) ... пък и мене послушай - хората си мислят че хубавите и ефтините коли стоят на пътя и чакат българина да ги купи ... но като пообиколиме селата и се навъртят 200 км и свършат паричките за бензин се събуждат от съня си :yes: и всеки стрещнат schrott искат да го купуват ... а пък като му кажеш, че не струва се сърди ... :?

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 05 Авг 2004, 23:15

И аз съм съгласен с Lion, по добре от тук, ако не си ходил преди, а наистина се замисли за 320, е все пак повече пари е, ама.... :lol:
ти си прецени :wink:

Babuna master
Аватар

Мнение от mitak_o » 06 Авг 2004, 8:12

и в геремания много младешки пъпки им излизат на коите за 10-тина годинки - яко химикали зимата по пътищата има. имам приятел който живееше в герм. трябва да ти кажа че и там по къщите и пазарите са препродавачи и не са от вчера - товарат яко! ако искаш по евтина кола трябва бая да я търсиш по обяви на адрес - гледаш , и пазариш се сутрин рано с вестника с обявите, моя човек обикаляше със скутер . такси не стаа - до 3 адреса ще ти хвръкнат 100-чето в евро . Аз предпочитам двигателя да е под въпрос а не ламарините и за това гласувам за италиански внос
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330i

Мнение от ZealoT » 06 Авг 2004, 9:11

така... значи преди един месец бях в германия на гости на братчетката... тя е точно в Мюнхен и бачка за БМВ ... та гледах за баварка .. нали и аз исках да си взема...
та цените са от 2500 евро нагоре...... и докарване и път... и то излиза киро на кирия..... бях харесал едно 318 ис от човек от частна обява, ходих с мъжа на братовчетката гледах го беше без забележка.. човека вика отиваме в БМВ сервиза и си го гледате ама му искаше 3000 евро....
малко скъпо ми се вижда от германия....
ПС
абе направи ми впечатление че всички си продават колите с 2 чифта джанти и гуми... едните летни другите зимни... тука в БГ такова нещо нема
8)
2 Hard 4 You

Потребител
Аватар

Мнение от sasho » 06 Авг 2004, 15:31

благодаря за съветите
гледам в mobile de доста са скъпички от EUR 4000 нагоре
аз търся запазено най-вече като двигател и затова се чудех около Мюнхен дали няма да има
както казвате ще поразгледам и толкова

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 06 Авг 2004, 16:20

Lion написа:...А немците отдавна и те са се научили да правят номерата с връщането на километража и други джамбазки трикове... Да не говорим каква е разправията с документите...

Най-лошото е, че повече от 50% от хората които продават коли втора ръка в повечето случай въобще не са немци... отдавна заминали руснаци, турци, българи, румънци и т.н., и ти трябва човек който ги познава за да си купиш запазена кола.

Успех 8)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540i

Мнение от SLY » 09 Авг 2004, 0:25

Точно в Мюнхен не ходи за кола. . . Първо, че е най-близо и всеки шемет там се вре да купува, което обуславя доста по-високата пазарна цена. . .Второ там и на приват не става точно за БМВ, че са такива темерути тез баварци ужасТ не сваля от цена на БМВ и цент копелето. Пробвай по-нагоре към Франфуркт или Италия ако ти стиска.
но за кола до 11000 лв по-добре от тук ако не си чат с езика и т.н.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vaskoto1 » 11 Авг 2004, 10:51

не знам дали не се обаждам късно ама ще пробвам....
ако попаднеш на къща или дори приват с не дотам по немски звучащо име-просто пропусни!
то и немците се изпервазиха-както вече казаха колегите-та гаранция няма но все пак е по сигурно малко. на тях манталитета им е такъв (на една част де...). той не може да те излъже или ако се опита то ще е толкова прозрачно че ще го гепиш веднага!
а имигрантите си вървят с циганията по цял свят-не ще да ти продава нещо читаво на добри пари...
айде и умната!

Назад към Основен Форум