Въпросче...

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Въпросче...

Мнение от Dimitar » 26 Юли 2004, 23:39

Докато си се рових из ЕТК-то, ми направи впечатление една джаджа, която я има само в М43 двигателите. Казва се резонатор (номер 7 от картинката) и се намира на маркуча след дебитомера. Та въпроса ми е някой знае ли за какво служи това нещо? Ясно е, че резонира - ама закакво? :oops:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 27 Юли 2004, 13:00

Айбе бе хора, никой ли незнае. Баси и загадъчното нещо 8) .

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 27 Юли 2004, 15:03

чувал ли си как бръмчи едно музикално инструментче дето има една тънка мембранка ? елементарно е и го ползват по панаири, увеселения и тн.. викат му "kazoo" на ингилийски. е, за да няма подобни звуци като си настъпил до дупка (ефект от дебитомера изложен на силен въздушен поток) има резонатор които да "разваля" резонанса дето настъпва във входящата система.

мисли го като заглушител... на един звук дето не е много приятен... ;) кръпка е във дизайна на някои 4 и 6 цилиндрови двигатели...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 27 Юли 2004, 15:07

Ето - как знаех кой ще ме просветли. 10х alx 8) . Значи в дизайна на М43 има нещо не както трябва (или просто така се е получило), щото това нещо го няма в никой друг мотор на БМВ.

Назад към Основен Форум