VIN - въпросче

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Вече кара БМВ
Вече кара БМВ
Аватар
Кара: Миксер. BMW i4 M50

VIN - въпросче

Мнение от Един » 28 Дек 2002, 9:53

В момента пиша един скрипт за разшифроване на VIN, и се натъкнах на проблем. Според един от източниците които ползвам следния VIN (измислен от мен с цел тестване)

WBAAC1119NEE57862

би трябвало да отговаря на Е30, седан 4 врати, 316i, Произведен през 1992 в Регенсбург, сериен номер E57862.

Проверявам го в www.bmworg.ru и ми изписва:

VIN............................. WBAAC1119NEE57862
Проверка корректности........... Корректен
Дата выпуска.................... 04.1997
Тип кузова...................... E36 (седан)
Модель.......................... 318i
Тип двигателя................... M44
Регион для которого выпущен..... USA
Расположение руля............... Левый
Тип коробки передач............. Ручная

Мисля че се вижда явното несъответствие.
Ако някой има повече информация относно дешифрирането на VIN-а моля да ми разясни какво бъркам.
Преди да монтирате нещо "спортно" на автомобила си, поинтересувайте се поне за какъв спорт е.

мечтае да кара 7-ца
Аватар

Мнение от Alpina » 29 Дек 2002, 3:17

Нека да ти обясня - този скрипт , който го ползваш за тест е скрипта от www.golgofa.ru
Човекът, който го е правил е от руския БМВ форум и скрипта му автоматично проверява коректността на VIN-a, после го търси в базата данни на БМВ. Новите записи на БМВ базата данни му ги носят на CD-та от Германия - директно от БМВ. Ъпдейтите са през няколко месеца, и в БД има виновете на около 90% от произведените БМВ-та.

Причините за несъответствието са две:

1. Понякога излиза несъответствие, рядко, но и други хора са се оплаквали, все още не е съвсем ясно защо БМВ дават грешна информация за този ВИН.
2. По-кофти е, ако колата ти излезе с пренабит ВИН.

Назад към Основен Форум