Горива....Тест!!!

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Malcho » 09 Юли 2004, 14:35

Да с цистерна (влакова) е по-добре, но ако има къде да я разтовариш (петролна база), защото бензиностанции много ама на релсов път построени .. не се сещам :)
А от ЖП на авто да го предвидиш - трябва да си бога на логистиката :D

Доктор на БМВ науките
Аватар
Кара: 400 коня и едно магаре зад волана

Мнение от Vasilen » 09 Юли 2004, 14:44

Принципно си прав, когато става дума за средни и големи вериги бензиностанции влаковите се претоварват на авто цистерни, но за кратък път (в града) и пак излиза по евтино.
А за бог на логистиката не си и помислям даже не това е специалноста ми :roll: просто ежедневно контактувам с няколко логистика единя от които доцент-доктор :shock: и ми е любопитна темата за това и се намесих :wink:
Та пак: струва ми се че и ти имаш нещо общо с логистиката или греша ?
May the BMW force be with you!

Компактен
Аватар

Мнение от quixzole » 13 Юли 2004, 0:24

влаковите се претоварват на авто цистерни, но за кратък път (в града) и пак излиза по евтино.

При транспортирането на горива от Лукойл Нефтохим такова нещо не се случва, а и по ADR изикванията мисля не е разрешено, но за последното несъм 100%

:arrow: Значи с влакове или тръбопровод до петролните бази.....от там с автоцистерни до бензиностанциите......или директно с автоцистерни от Лукойл Нефтохим...........от гледна точка на Логистиката гледаш да пълниш от най-близката петролна база /а такива в БГ има доста/разполагаща със съответните горива/не всички петролни бази разполагат с всички видове горива/ !
Транспортните разходи са си част от общите променливи разходи, така че колегата Дъ Бос да не разправя, че няма значение от колко далеко се транспортира горивото....от това може да не се оскъпи нафтата, както той казва, но ще се намали печалбата !! :roll:

просто ежедневно контактувам с няколко логистика единя от които доцент-доктор

Филип Димитров или Милчо Толев имаш предвид......имал съм честа да ме изпитват :lol:

Malcho с тебе не се ли познаваме или се лъжа :wink: :?:
Изображение Изображение Изображение Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 13 Юли 2004, 5:58

Malcho :yes:

Доктор на БМВ науките
Аватар
Кара: 400 коня и едно магаре зад волана

Мнение от Vasilen » 13 Юли 2004, 11:23

quixzole написа:Филип Димитров или Милчо Толев имаш предвид......имал съм честа да ме изпитват :lol:

Доцент-доктор Марин Георгиев ...
May the BMW force be with you!

Предишна

Назад към Основен Форум