Смяна на хоста 2 !!!

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Доктор на БМВ науките
Аватар
Кара: 400 коня и едно магаре зад волана

Смяна на хоста 2 !!!

Мнение от Vasilen » 12 Юли 2004, 8:54

След проведения вчера 08.07 разговор с ръководството на клуба, администраторите и модераторите, се взе решение за смяна на хост-а.
Целта е да се подобри достъпа както и да се направи архивиране на информацията събрана досега! Разрастването и посещаемоста на форума налага подобряването му.
rtzankov любезно предложи безвъзмездно да предостави изградена инфраструктура за разполагане на хост компютъра, ще имаме по-бърз достъп до форума самия той ще е по-бърз, малко технически данни : скорост на достъп от вън - 768 KBit-a, скорост на достъп от BG Peer 10Mbit. До тук с хубавите новини !
За да се направи успешно преместването трябва да се закупят части и да се сглоби хост машината, трябва да се архивира базата данни от стария форум, да се инсталира операционна система на новата машина както и да се настрои, да се инсталира PHP nuke и MySQL, да се качат данните от стария форум, в момента в който тръгнe новия и без да се спира стария да се направи ъпдейта на DNS сървъра за да може безболезнено да преместим нещата.
По стечение на обстоятелствата ми се налага да помогна в организационен план както и в самата работа която трябва да се извърши.
За да е по лесно на всички ни да разделим работата на малки парчета!
Така пиша кой за кое да има грижата, ако някой смята че времето му няма да позволи да го свърши моля да ми пише, а също така ако някой има излишно време да го посвети на любимия си форум нека също да пише.

За намирането на оферти и части – Viper
Сглобяването на машината – Viper, rtzankov, Vasilen
Архивиране на данните – DrivinGGoD
Исталиране на операционна система – нямаме човек – предожения?! Става дума за линукс
Исталиране на PHP nuke и MySQL– нямаме човек – предожения?!
Качване на данните от стария форум– нямаме човек – предожения?!
Ъпдей на DNS сървъра - Fast-and-Furious
Тест на новия форум – всички желаещи

Така и не на последно място нещо много важно, тъй като членовете са малко и финасите на клуба няма да стигнат за закупуването на хост компютъра ще се наложи всички ние да помогнем кой с колкото може, все пак rtzankov предостява услуга която иначе струва немалко безплатно, но няма как и хост компютър да предостави! Информация при мен и Fast-and-Furious
Този път не ми я трийте и моля да се използва само за смяната на хоста!!!
May the BMW force be with you!

Назад към Основен Форум