ремонт на диференциал

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

ремонт на диференциал

Мнение от bk » 04 Юли 2004, 3:58

Твърди се, че не е възможно да се направи такава процедура, поради налагащите се реглажи след ремонта. Вярно ли е това? Ако не е - къде може да се направи ремонт на виещ шпер диференциал на 5еr?

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Touring 330xi
Мечтае да кара: F10 M5

Мнение от dr-who » 04 Юли 2004, 11:57

на мен ми тече диференциала от 1 година насам..... питах за смяна на семеригна, всеки вика абе той се сменя ама после ще почне да ти вие диференциала, тече по малко масло и ми казаха, че всички коли със задно не зависимо ауди бмв или каквото и да е, им се прецаква след време диференциала, казаха ми да си карам така и просто да проверявам през 3-4 месеца дали има масло вътре :lol:
ако ще ремонтираш диференциал отиди в ДаруКар, никъде другаде не се препоръчва този ремонт :wink:
--
Powered by: Miller Performance
Revolutionary BMW Performance chips
--

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 91 325i E36 // '06 525xi E60 // x5

Мнение от k4.BX-Ghost » 04 Юли 2004, 12:39

мене си ми вие .. казаха ми че на повечето автомобили е така , пьк и цифрата 4-5000 за нов диференциал нещо не ме кефи .. 200-300 ми казаха на старо . То свикнах с шума като се прецака ще го сменя .
==============================
Сделано в СССР

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 04 Юли 2004, 13:38

Аве моя си го отварях и оправих сам ,писал съм някаде из форума ,потърсете .. а за семерингата даже не се смъква дифа ,махаш само кардана и сменяш , лев и 50 ст. е :lol: Мен много ме дразнеше да вие. Не обичам нещо да и има на колата :!:

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 04 Юли 2004, 20:50

Alexi написа:Аве моя си го отварях и оправих сам ,писал съм някаде из форума ,потърсете .. а за семерингата даже не се смъква дифа ,махаш само кардана и сменяш , лев и 50 ст. е :lol: Мен много ме дразнеше да вие. Не обичам нещо да и има на колата :!:

Твоя оправи ли го да не вие :?: Дай линк къде си писал интересно ми е какво си правил :idea:
А относно ремонта... :lol: аз моя така го бях счупил зверски че си намерих друг шпер, на който се оказа че му тропа нечовешки лагера на пиньона и като се ядосах и като правих едни трансплантаций... от двата направих един, ма смених всички карантий в шпер касетата и наистина има доста (17 май каза Киро Бавареца) реглажни настройки :roll: вярно на моя диф не свалях пиньона от кожуха... щото ако го свалиш после чрез него се регулира контактното петно м/у короната и пиньона :idea: Абе с една дума аз направих точно 0 реглажа (като се има в предвид, че основните неща, като лагери, корона и пиньон си вървят със съответните детайли които ако подмениш...) и диф-а ми е като нов :lol: вие си при 120-130 лекинко както преди да го отворя си виеше и вече не прекалявам много и не издевателствам над него ( щото се оказа че не се чупи трудно диф) за да се радвам зимата на всъдеход :twisted:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Alexi » 04 Юли 2004, 22:46

Оправих го да не вие но не ми се търси сега линк че сме на полувремето на финала :D Лагер на пиньона и лагер на дясната полуоска бяха заминали яко , но аз подмених всички лагери ,така и така съм го отворил.. реглаж на пиньона не се прави ако не го слагаш на/от друг диф ,отварял си знаеш какво имам предвид .. говоря за отворен диф за шпер незнам .Фабрично е регулиран чрез леглото на лагера на пиньона който се избива за да се смени ,не е много лесно ,но ремонта ми излезе към 120 лв. със семерингата на кардана.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bk » 05 Юли 2004, 13:16

dr-who написа:
ако ще ремонтираш диференциал отиди в ДаруКар, никъде другаде не се препоръчва този ремонт :wink:

А да имаш някаква представа колко би струвало такова нещо?

ентусиаст
Аватар
Кара: e39 525dA
Мечтае да кара: м6

Мнение от moni76 » 05 Юли 2004, 13:20

Ша ти отрежат главата!
Търси алтернативен сервиз, не може да няма в София някой който да разбира
My BMW history:
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39

Изображение
http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c&NR=1 8)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wizi » 05 Юли 2004, 14:32

Принципно в дебелите книжки пиШе, че дифф-а е non-serviceable unit, но България е така или иначе страната на чудесата - къде му е проблема? Бих те посъветвал да си потърсиШ неЩо на старо поради оЩе една причина: където е текло, пак Ще тече.... :(
Градски, халогенна крушка е вид крушка. Също както ксенона е вид крушка.
Та, на онова дето у село му викате ХАЛОГЕНКИ, всъщност се нарича ФАРОВЕ ЗА МЪГЛА. Ае бегай да раздуеш!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Alexi » 05 Юли 2004, 16:16

:mha: който ги е писал тези дебели книжки трябва да е доста схванат в ръцете .. ремонта е елементарен бе хора .. вътре има съвсем стандартни и евтини лагери които се сменят сравнително лесно .. А ако е пиньон и/или корона се сменят само комплект 2те с такива втора употреба здрави или евентуално нови ..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bk » 05 Юли 2004, 20:27

Wizi написа: където е текло, пак Ще тече.... :(

e точно това ме спира от търсенето на шпер втора ръка :-) очаквам добре ремонтиран шпер да работи по-дълго от втората ръка

Назад към Основен Форум