ремонт на диференциал
Модератор: Общи модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
ремонт на диференциал
Твърди се, че не е възможно да се направи такава процедура, поради налагащите се реглажи след ремонта. Вярно ли е това? Ако не е - къде може да се направи ремонт на виещ шпер диференциал на 5еr?
- dr-who
- ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring 330xi
- Мечтае да кара: F10 M5
на мен ми тече диференциала от 1 година насам..... питах за смяна на семеригна, всеки вика абе той се сменя ама после ще почне да ти вие диференциала, тече по малко масло и ми казаха, че всички коли със задно не зависимо ауди бмв или каквото и да е, им се прецаква след време диференциала, казаха ми да си карам така и просто да проверявам през 3-4 месеца дали има масло вътре
ако ще ремонтираш диференциал отиди в ДаруКар, никъде другаде не се препоръчва този ремонт

ако ще ремонтираш диференциал отиди в ДаруКар, никъде другаде не се препоръчва този ремонт

--
Powered by: Miller Performance
Revolutionary BMW Performance chips
--
Powered by: Miller Performance
Revolutionary BMW Performance chips
--
- k4.BX-Ghost
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 91 325i E36 // '06 525xi E60 // x5
мене си ми вие .. казаха ми че на повечето автомобили е така , пьк и цифрата 4-5000 за нов диференциал нещо не ме кефи .. 200-300 ми казаха на старо . То свикнах с шума като се прецака ще го сменя .
==============================
Сделано в СССР
Сделано в СССР
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Аве моя си го отварях и оправих сам ,писал съм някаде из форума ,потърсете .. а за семерингата даже не се смъква дифа ,махаш само кардана и сменяш , лев и 50 ст. е
Мен много ме дразнеше да вие. Не обичам нещо да и има на колата 

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Alexi написа:Аве моя си го отварях и оправих сам ,писал съм някаде из форума ,потърсете .. а за семерингата даже не се смъква дифа ,махаш само кардана и сменяш , лев и 50 ст. еМен много ме дразнеше да вие. Не обичам нещо да и има на колата
Твоя оправи ли го да не вие

А относно ремонта...

- Alexi
- старши ентусиаст
-
Оправих го да не вие но не ми се търси сега линк че сме на полувремето на финала
Лагер на пиньона и лагер на дясната полуоска бяха заминали яко , но аз подмених всички лагери ,така и така съм го отворил.. реглаж на пиньона не се прави ако не го слагаш на/от друг диф ,отварял си знаеш какво имам предвид .. говоря за отворен диф за шпер незнам .Фабрично е регулиран чрез леглото на лагера на пиньона който се избива за да се смени ,не е много лесно ,но ремонта ми излезе към 120 лв. със семерингата на кардана.

- moni76
- ентусиаст
-
- Кара: e39 525dA
- Мечтае да кара: м6
Ша ти отрежат главата!
Търси алтернативен сервиз, не може да няма в София някой който да разбира
Търси алтернативен сервиз, не може да няма в София някой който да разбира
My BMW history:
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39
http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c&NR=1
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39
http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c&NR=1

Принципно в дебелите книжки пиШе, че дифф-а е non-serviceable unit, но България е така или иначе страната на чудесата - къде му е проблема? Бих те посъветвал да си потърсиШ неЩо на старо поради оЩе една причина: където е текло, пак Ще тече.... 

Градски, халогенна крушка е вид крушка. Също както ксенона е вид крушка.
Та, на онова дето у село му викате ХАЛОГЕНКИ, всъщност се нарича ФАРОВЕ ЗА МЪГЛА. Ае бегай да раздуеш!

Та, на онова дето у село му викате ХАЛОГЕНКИ, всъщност се нарича ФАРОВЕ ЗА МЪГЛА. Ае бегай да раздуеш!
- Alexi
- старши ентусиаст
-
:mha: който ги е писал тези дебели книжки трябва да е доста схванат в ръцете .. ремонта е елементарен бе хора .. вътре има съвсем стандартни и евтини лагери които се сменят сравнително лесно .. А ако е пиньон и/или корона се сменят само комплект 2те с такива втора употреба здрави или евентуално нови ..
11 мнения
• Страница 1 от 1