Върти се идея за протест - цени на горивата - какво мислите?
Модератор: Общи модератори
stenly написа:3. ефективна събираемост на данъци, мита и акцизи като основен начин на захранване на държавната хазна;!
1. Именно за това говорим...несъобразено абсурдни високи данъци мита и акцизи,каквито са непристойни за държава в европейският съюз.Именно заради акцизите на горивата говориме да вдигнеме стачка.Но ако сме 30-40 човека от 2-3 форума нищо няма да стане само ще ни се изсмеят.Аз за това съм толкова ентусиазира...няма как иначе бих взривил парламента на драго сърце.Даже не ми пука дали вътре ще има някой (ако са вътре ония шопари политиците още по-добре).Аре да видиме тогава дали нема да си стегнат задниците мамицата им недна...
2. Приятелю,да ти кажа честно много си прав.Когато някой стачкува за еди какво си небива да седиме и да си викаме,а аз пък не съм даскал,боли ме .... защото едно е 100-150 човека да стачкуват,друго си е цялата страна да се вдигне на бунт.Аз бях на протеста на учителите,бях на протеста и на лекарите.
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
WilliamsF1Team написа:Абе какво стана с тоя Бензин бе...![]()
![]()
![]()
![]()
Днеска сипваш 50лв. и утре пак така...
в една бивша руска република за А98 заплащаш 77ст. за литърче

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Гледам всички са за, но нищо конкретно какво да предприемем, ясно е,че неможеме да очакваме драстични понижавания на цената на горивата но поне акцизът може да бъде намален и да бъде наложен по-строг контрол в/у цените и качеството.
Аз предлагам да започнем със символичен протест
шествие ще си бутаме колите от орлов мост по Цар освободител то Н.С и М.С и евентуално до централата на Лукойл.
Искания: Акцизът да бъде съобразен с доходите на хората,както и с качеството на въпросното гориво като част от акцизът да се заплаща от производителя.(Какво имам в предвид: скапаният бензин които сипваме 1-во не гори ефективно и КПД-то на автомобилите пада съответно за да се компенсира това се изгаря по-голямо количество гориво и се отделят повече вредни газове) Така колкото е по-кофти едно гориво толкова по-голям % акциз трябва да плати производителя/дистрибутора и т.н по-веригата.
Да бъде създаден контролен орган,които да следи качествата на горивата от производител до дистрибутори и бензиностанции. Какви добавки слагат как тези добавки се отразяват не вредните емисии и т.н.
В момента положението е просто ужасно 1 монополист в лицето на Лукойл които каквато и цена да сложат няма как да бъде регулирана.
1 Държава която си вдига акцизите редовно и за капак много спекуланти които още при обявяване на вдигане на акциз/производствена цена веднага вдигат цената към краиния потребител още преди новите цени да са влезли в сила. И когато наистина влизат вдигат отново.
Аз предлагам да започнем със символичен протест
шествие ще си бутаме колите от орлов мост по Цар освободител то Н.С и М.С и евентуално до централата на Лукойл.
Искания: Акцизът да бъде съобразен с доходите на хората,както и с качеството на въпросното гориво като част от акцизът да се заплаща от производителя.(Какво имам в предвид: скапаният бензин които сипваме 1-во не гори ефективно и КПД-то на автомобилите пада съответно за да се компенсира това се изгаря по-голямо количество гориво и се отделят повече вредни газове) Така колкото е по-кофти едно гориво толкова по-голям % акциз трябва да плати производителя/дистрибутора и т.н по-веригата.
Да бъде създаден контролен орган,които да следи качествата на горивата от производител до дистрибутори и бензиностанции. Какви добавки слагат как тези добавки се отразяват не вредните емисии и т.н.
В момента положението е просто ужасно 1 монополист в лицето на Лукойл които каквато и цена да сложат няма как да бъде регулирана.
1 Държава която си вдига акцизите редовно и за капак много спекуланти които още при обявяване на вдигане на акциз/производствена цена веднага вдигат цената към краиния потребител още преди новите цени да са влезли в сила. И когато наистина влизат вдигат отново.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
то контролен орган си има, за незнам си колко години (някъде от зората на демокрацията та до сега) бяха взели около 50-60 проби
смешно и подигравателно нали. Аз викам следващия национален БМВ събор да бъде на паветата и да го обединим с този на Ауди клуб - България (че са най-много)
май само така ще успеем да съберем достатъчно коли за протест ( и там както си му е реда - с барбекютата
)

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
spacepl написа:....( и там както си му е реда - с барбекютата)
и алкохол че после да не можем да си тръгнем докато не изтрезнеем

- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
_65536_kb_sec_ написа:spacepl написа:....( и там както си му е реда - с барбекютата)
и алкохол че после да не можем да си тръгнем докато не изтрезнеем![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Братле, ебавай се ама нафтата за седмица прави 5-6 стотинки нагоре

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
карайте на метан - ядеш боб и пърдиш един път- караш 100км
майтапа на страна ама бахти цените а горивата с невероятно ниско качество
много зле

майтапа на страна ама бахти цените а горивата с невероятно ниско качество
много зле

- paparazzo
- кандидат ентусиаст
-
-това е монопол-виж с газа какво спретнаха-сложихме газови и натепаха цената-ако всички минем на метана веднага ше има корекция ....
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Ебах тая нафта вчера зареждам 50лв. - стрелката едвам мръдна , а днес стрелката ще освори лявата врата.
И ко прайми?
Двете най - добри предложения до момента са:
1. един месец не се зареждат БМВ-та, съответно не се карат
2. май месец правим общи събори, с други клубове, пред парламента
Чакат се други идей
И ко прайми?
Двете най - добри предложения до момента са:
1. един месец не се зареждат БМВ-та, съответно не се карат
2. май месец правим общи събори, с други клубове, пред парламента
Чакат се други идей

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
ай бе,да направим едно показно,да ни ударят по едни пранги пък все някоя медия-шибана ще ни забележи 

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Мисля,че идеята за момента няма как да се осъществи,пък и темата
отдавна зацикли на едно място.
Когато има някакво развитие може да се отвори нова тема.
отдавна зацикли на едно място.
Когато има някакво развитие може да се отвори нова тема.