Върти се идея за протест - цени на горивата - какво мислите?

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Мнение от Manchev89 » 04 Мар 2008, 12:04

stenly написа:3. ефективна събираемост на данъци, мита и акцизи като основен начин на захранване на държавната хазна;!

1. Именно за това говорим...несъобразено абсурдни високи данъци мита и акцизи,каквито са непристойни за държава в европейският съюз.Именно заради акцизите на горивата говориме да вдигнеме стачка.Но ако сме 30-40 човека от 2-3 форума нищо няма да стане само ще ни се изсмеят.Аз за това съм толкова ентусиазира...няма как иначе бих взривил парламента на драго сърце.Даже не ми пука дали вътре ще има някой (ако са вътре ония шопари политиците още по-добре).Аре да видиме тогава дали нема да си стегнат задниците мамицата им недна...

2. Приятелю,да ти кажа честно много си прав.Когато някой стачкува за еди какво си небива да седиме и да си викаме,а аз пък не съм даскал,боли ме .... защото едно е 100-150 човека да стачкуват,друго си е цялата страна да се вдигне на бунт.Аз бях на протеста на учителите,бях на протеста и на лекарите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 06 Мар 2008, 7:41

WilliamsF1Team написа:Абе какво стана с тоя Бензин бе... :shock: :shock: :shock: :shock:

Днеска сипваш 50лв. и утре пак така... :help:

в една бивша руска република за А98 заплащаш 77ст. за литърче :roll:
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 10 Мар 2008, 23:29

Гледам всички са за, но нищо конкретно какво да предприемем, ясно е,че неможеме да очакваме драстични понижавания на цената на горивата но поне акцизът може да бъде намален и да бъде наложен по-строг контрол в/у цените и качеството.
Аз предлагам да започнем със символичен протест
шествие ще си бутаме колите от орлов мост по Цар освободител то Н.С и М.С и евентуално до централата на Лукойл.
Искания: Акцизът да бъде съобразен с доходите на хората,както и с качеството на въпросното гориво като част от акцизът да се заплаща от производителя.(Какво имам в предвид: скапаният бензин които сипваме 1-во не гори ефективно и КПД-то на автомобилите пада съответно за да се компенсира това се изгаря по-голямо количество гориво и се отделят повече вредни газове) Така колкото е по-кофти едно гориво толкова по-голям % акциз трябва да плати производителя/дистрибутора и т.н по-веригата.
Да бъде създаден контролен орган,които да следи качествата на горивата от производител до дистрибутори и бензиностанции. Какви добавки слагат как тези добавки се отразяват не вредните емисии и т.н.
В момента положението е просто ужасно 1 монополист в лицето на Лукойл които каквато и цена да сложат няма как да бъде регулирана.
1 Държава която си вдига акцизите редовно и за капак много спекуланти които още при обявяване на вдигане на акциз/производствена цена веднага вдигат цената към краиния потребител още преди новите цени да са влезли в сила. И когато наистина влизат вдигат отново.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 11 Мар 2008, 10:34

то контролен орган си има, за незнам си колко години (някъде от зората на демокрацията та до сега) бяха взели около 50-60 проби :) смешно и подигравателно нали. Аз викам следващия национален БМВ събор да бъде на паветата и да го обединим с този на Ауди клуб - България (че са най-много) :) май само така ще успеем да съберем достатъчно коли за протест ( и там както си му е реда - с барбекютата :twisted: )

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 11 Мар 2008, 10:47

spacepl написа:....( и там както си му е реда - с барбекютата :twisted: )

и алкохол че после да не можем да си тръгнем докато не изтрезнеем :mhihi: :mhihi: :mhihi: :have one: :have one: :have one: :have one:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 11 Мар 2008, 13:52

_65536_kb_sec_ написа:
spacepl написа:....( и там както си му е реда - с барбекютата :twisted: )

и алкохол че после да не можем да си тръгнем докато не изтрезнеем :mhihi: :mhihi: :mhihi: :have one: :have one: :have one: :have one:

Братле, ебавай се ама нафтата за седмица прави 5-6 стотинки нагоре :twisted: :twisted:
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 11 Мар 2008, 15:33

карайте на метан - ядеш боб и пърдиш един път- караш 100км :mhihi: :mhihi: :mhihi:
майтапа на страна ама бахти цените а горивата с невероятно ниско качество
много зле
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paparazzo » 11 Мар 2008, 16:07

-това е монопол-виж с газа какво спретнаха-сложихме газови и натепаха цената-ако всички минем на метана веднага ше има корекция ....

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 11 Мар 2008, 16:25

Ади минавайте всички на метан и газ че да падне цената на бензина :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 11 Мар 2008, 16:45

тогава ще се вдигне цената на боба ако всички минем на метан :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 11 Мар 2008, 18:25

Ебах тая нафта вчера зареждам 50лв. - стрелката едвам мръдна , а днес стрелката ще освори лявата врата.
И ко прайми?
Двете най - добри предложения до момента са:
1. един месец не се зареждат БМВ-та, съответно не се карат
2. май месец правим общи събори, с други клубове, пред парламента

Чакат се други идей :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Мнение от Pavlinius » 11 Мар 2008, 18:35

Мисля, че най-реална е идеята за събор пред парламента с колите да направим задръстване. Хубаво е обаче да се съобщи официално предварително за да знаят хората, да не минават от там.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 11 Мар 2008, 20:28

ай бе,да направим едно показно,да ни ударят по едни пранги пък все някоя медия-шибана ще ни забележи :twisted:
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 11 Мар 2008, 20:57

Мисля,че идеята за момента няма как да се осъществи,пък и темата
отдавна зацикли на едно място.
Когато има някакво развитие може да се отвори нова тема.
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

Предишна

Назад към Основен Форум