Карбуратор или Инжекция ?

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Карбуратор или Инжекция?

Карбуратор щото е готино да имаш тиган под ръка(под капака)
9
17%
Инжекция - като малък си играех на чичо доктор
43
83%

Общо гласове : 52
Diver's Nightmare
Аватар

Мнение от TOM » 18 Май 2004, 22:12

Аз съм твърдо за инжекция. Никакъв карбуратор не може да се сравнява с една модерна многоточкова инжекция. Нито по палене, нито по икономичност, токсичност, мощност. Карбуратора е може би по-надежден но колко от нас които имаме инжекции сме закъсвали на пътя заради тях? Аз никога! По-горе беше писано че врътваш едно -две болчета на карбуратора и айде - икономичност или мощност. Нищо подобно. Само си го разбазикваш и после ядеш дървото. Вижте само колко малко проблеми имат моделите на БМВ с инжекциите- работят по 20 години без проблем, най-много помпа да отиде. А карбураторите ? Износват се отвсякъде. КАРБУРАТОР - да, но само чисто нов.
е21 345 0-402м 12.18
Изображение

...и то хидравличен :)
Аватар
Кара: джата
Мечтае да кара: на Ринга
Детайли за колата: Двете 2и2ки

Мнение от krika » 18 Май 2004, 22:31

Имам ги и двете и гласувах за инжекцията защото имам един кашон карбуратори(2БЕ Пиербург) и ни един не работи :cry:.

главен сектант :)
Аватар
Кара: E36 325i
Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета

Мнение от WeiSTD » 19 Май 2004, 8:26

Тиган си имам в кухнята. Не ми трябва и под капака.

Единствените карбураторни коли които ме кефят са стартие Ферарита с по 6 карбуратора дет имат 12 малки интейкчета от горе на капака. Е това е :twisted: :twisted: :twisted:
БИАД Авто-Пазар Тийм

You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 19 Май 2004, 8:29

абе то ако знаеш как става мисля че няма да имаш проблеми...нашата кола си е с карбуратора оригиналния от 25 години и си е много добре.обаче е и със газ и малко се объркват нещата особено като пипам аз. :oops: ама си ги оправям де :P
Изображение
8.32

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 19 Май 2004, 10:30

Georgi написа:Всеки хвали каквото има.

не съм съгласен, защото съм имал и инжекция и турбо :wink:
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

Ценко изложбения
Аватар
Кара: дългия да си плати входа !!!

Мнение от rtzankov » 19 Май 2004, 13:19

Може да съдиме за това кое е по-добро от това .. че всички нови автомобили са с инжекцион ... а не с карбуратор .. !!!
Изображение
Изображение
R.I.P Landikar

...и то хидравличен :)
Аватар
Кара: джата
Мечтае да кара: на Ринга
Детайли за колата: Двете 2и2ки

Мнение от krika » 19 Май 2004, 15:38

Абе ако става въпрос за сток съвременни автомобили т.е не спортни инжекцята е единствения вариянт защото вредните емисии харченето на карбуратора са винаги по големи а знаем че през няколко години се повече се завишават изискванията за вреднити газове затова и БМВ от 17г. не произвеждат карбуратори.От друга гледна точка и по точно :twisted: тази гледна точка карбураторите са незаменими просто ги подреждаш на секи цилиндър колкото повече толкова повече :twisted: и сама ги слушаш как ревът абе олд скул 8)

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 19 Май 2004, 21:29

:OT: На връщане от Германия чак в Белград усетихме смрадта на изгорели газове :cry: Инжекция+катализатор РУЛЗЗЗ :)

Sooooo many times
Аватар

Мнение от pAbLo » 25 Май 2004, 15:32

Карбуратора-хмм колкото и да го напъвам нещо само разхода ми вдига а вървенето :x
Затва с оная корейска бегачка №15 за ходенето ми до Казанлък ми обади разход 8 :!: :!: Ми не че съм некъв състезател,ама тва да ми гори 8 неква си 1,3ка карб- :no: Искам си Пълната инжекция :!:
Верно карбуратора на Варбурга на времето беше Луд-Центровки ала бала сичко знаех да правя :arrow: Даже ДВУтактов бензин пийнах веднъж :drinking: :lol:
Но предпочитам М10 с Джетроник отколкото Карбуратор.Незнам що така но тигана ми се ще да готвя с него :yammy:
No Bad feelings :!:

Sooooo many times
Аватар

Мнение от pAbLo » 25 Май 2004, 15:34

Карбуратора-хмм колкото и да го напъвам нещо само разхода ми вдига а вървенето :x
Затва с оная корейска бегачка №15 за ходенето ми до Казанлък ми обади разход 8 :!: :!: Ми не че съм некъв състезател,ама тва да ми гори 8 неква си 1,3ка карб- :no: Искам си Пълната инжекция :!:
Верно карбуратора на Варбурга на времето беше Луд-Центровки ала бала сичко знаех да правя :arrow: Даже ДВУтактов бензин пийнах веднъж :drinking: :lol:
Но предпочитам М10 с Джетроник отколкото Карбуратор.Незнам що така но тигана ми се ще да готвя с него :yammy:

Sooooo many times
Аватар

Мнение от pAbLo » 25 Май 2004, 15:35

Sooooo many times
Аватар

Мнение от pAbLo » 25 Май 2004, 15:36

Предишна

Назад към Основен Форум