Акумулатори?

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Акумулатори?

Мнение от BMW_325i » 09 Май 2004, 16:00

Дойде време да сменям акумулатора и ме интересува какъв да е следващия.Трябва ми около 60Ач-ов.Предложете някакви марки.
И цената да е до 100-тина пари.

За сега съм се ориентрал към Варта и Монбат.
Евала на тунинга! Тунинговайте при нас!

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 09 Май 2004, 16:24

Ползвал съм Varta, Bosch, Monbat и ... Iskra (май така беше) .. Почти всичките са еднакви .. Последните бяха Monbat, заради гаранцията, ако се скапе ти го подменят веднага и според мен няма смисъл да се тръскаш за Bosch или Varta?!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_325i » 09 Май 2004, 17:55

А каква е разликата м/у Стандарт, Повишена мощност и Необслужващ при Монбат?Разликата в цените е 5лв.
Вартата няма ли да има по-дълъг живот?
Не е проблем да дам още 30-лв за Варта Bluedynamic но има ли смисъл?
Евала на тунинга! Тунинговайте при нас!

Потребител
Аватар

Akумулатор

Мнение от sineok » 11 Май 2004, 3:24

И аз ще взимам батерийка. Стара просто се пръсна на парчета омазвайки всичко. Добре поне, че не беше в колата (то и в нас направи бая поразии)
За феновете на автомобилния спорт тези марки са синоним на успехи и традиции. Kогато те се събират да наблюдават поредната надпревара, се чуват виковете “Форца Ферари, форца ла макина”. Тифозите произнасят техните имена с почит и уважение. Защото те са се превърнали в легенди, в автомобилни икони. Ако питате защо, значи никога няма да разберете.
Собствениците на италиански коли са два вида. Едните случайно са попаднали на италиански автомобил, а другите са хората с бензин в кръвта. За тях колата не е средство за придвижване, а източник на енергия и адреналин.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 11 Май 2004, 9:12

BMW_325i написа:А каква е разликата м/у Стандарт, Повишена мощност и Необслужващ при Монбат?

HIGH POWER произвеждат 20% по-висок стартерен ток в сравнение с батериите от серията DYNAMIC. Серията притежава всички характеристики на серията DYNAMIC плюс висока енергиина плътност, повишен стартерен ток при ниски температури. Имат специални сплави и активни материали. По-добра възприемчивост на заряд, по-стабилни по време на работа и поносимост към високи натоварвания и отлично поведение в цикличен режим на работа. Препоръчителни са за дизелови автомобили и автомобили работещи в условия на ниски температури!

Необслужваемите са капсуловани. MAINTENANCE FREE не изискват поддръжка по време на нормалната им експлоатация. Не се налага доливане на вода. Серията притежава всички предимства на серията HIGH POWER, плюс това, че е хибриден тип батерия :!: (употреба на калциеви сплави), има индикатор на степента на заряд. Както горния има специални сплави и активни материали. Притежава ниски стойности на саморазряд < 1% и устойчивост спрямо дълбоки разряди.

А обикновения стандартен акумулатор - DYNAMIC е стартерна батерия, предназначена е за всички типове съвременни автомобили.

Това са особеностите при всички, не само при Монбат.
Да караш Peugeot е страст!

Назад към Основен Форум